logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

До відзначення Дня науки в Україні. Молодіжна освіта і наука – платформа єднання в сучасних умовах

Загальна інформація

За ініціативи наукового клубу «Start In Science» та кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю 18 травня 2022 р. на платформі Zoom проведено засідання Круглого столу «Молодіжна освіта і наука – платформа єднання в сучасних умовах».

До участі у заході долучилися понад 70 учасників: студенти та викладачі ДТЕУ, старшокласники та вчителі УЗОШ І-ІІІ ст. №20 –ліцею «Лідер» (м. Ужгород) та Українського коледжу ім. В.О. Сухомлинського (м. Київ), представники адміністрації даних навчальних закладів.

Модератором заходу виступила науковий керівник НК «Start in Science», старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Чикун Н.Ю.

Завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, науковий консультант НК «Start in Science» Мотузка Ю.М. окреслила конкурентні переваги ДТЕУ, перспективність навчання на нових освітніх програмах, що пропонує університет, важливості та необхідності проведення наукових досліджень для вирішення завдань, що ставить перед суспільством сьогодення.

Координатори НК «Start in Science» студентки 3 курсу ФТМ Калюжна Анастасія та Фесенко Валентина виступили з доповіддю про особливості навчання в ДТЕУ та можливості, які надає університет для розкриття наукового і творчого потенціалу студентів, зокрема участь у Науковому клубі «Start in Science».

Заступник директора з навчально-виховної роботи УЗОШ І-ІІІ ст. №20 ліцею «Лідер» Сіденко З.В. презентувала даний навчальний заклад, проінформувала про науковий доробок учнів школи та особливості навчання в даному закладі освіти.

Сливка Софія, учениця 10 класу УЗОШ І-ІІІ ст. №20 ліцею «Лідер», переможець олімпіад, срібний призер національного відбору «Genius Olympiad», призер МАН, виступила з презентацією науково-дослідної роботи на тему «Екологічно чисті БАДи з природньої ягідної сировини Закарпаття для запобігання вірусних інфекцій» (науковий керівник – вчитель-методист Цанько М.Ю.)

Якубовська Ольга, учениця 10 класу УЗОШ І-ІІІ ст. №20 ліцею «Лідер», призер МАН, представила результати науково-дослідної роботи на тему «Алкалоїди – стимулятори та інгібітори росту рослин» (науковий керівник – вчитель біології Бобела Н.П.).

Хайруліна Т.Г., заступник директора з навчально-виховної роботи Українського коледжу ім. В.О. Сухомлинського презентувала даний навчальний заклад, розповіла про наукову та позашкільну діяльність учнів коледжу, а також ознайомила з ідеями екологічного виховання за В.О. Сухомлинським. До обговорення долучилася вчитель хімії Якуб О.В., яка ознайомила з роботою по методу проектів. Учень 10 класу Івченко Марк, представив презентацію на тему «Проблема утилізації елементів живлення».

Студенти ДТЕУ ФТМ Доброштан Марина та Романчук Олександр інформували про можливості та переваги навчання в нашому закладі. Бойченко Марія, студентка ФРГТБ, активістка НК «Start in Science», виступила з доповіддю на тему «Харчова хімія в сучасних умовах життя», результати якої подано до студентського журналу університету «Vivat Academia».

Науковий керівник – Чикун Н.Ю.. Студентки ФТМ 3-19 Калюжна Анастасія та Фесенко Валентина виступили з англомовною презентацією своєї наукової роботи на тему «Methods of water purification», в якій представили результати дослідження очищення бюветної води від сполук Феруму завдяки використанню активованого вугілля та калію перманганату. Науковим керівником даної роботи є кандидат хімічних наук, доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Гончарова І.В., яка взяла участь у обговоренні та наголосила на актуальності доступу до чистої води в сучасних умовах та підкреслила шляхи рішення очистки води та окреслила перспективи міжнародної співпраці науковців ДТЕУ зі шведськими та польськими колегами.

Дана подія надала можливість єднання учнівської та студентської молоді завдяки презентації їх наукового доробку. Цей івент став стимулом для впровадження фундаментальних наукових знань для розбудови успішного майбутнього наукового потенціалу України.

Запрошуємо учнів до втілення своїх креативних робіт, продовження роботи над науковими проектами в Державному торговельно-економічному університеті!

18.05.2022
43630
1906
остання редакція 19.05.2022
43630