logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Меморандум про співпрацю між ДТЕУ та Асоціацією адвокатів України

Загальна інформація

Незважаючи на важкі часи для України, спільнота Державного торговельно-економічного університету продовжує працювати, налагоджувати партнерські зв’язки та готуватися до наступного навчального року. 2 серпня 2022 року  ректор ДТЕУ Анатолій Мазаракі та президентка Асоціації адвокатів України Ольга Дмитрієва підписали меморандум про співробітництво.

Протягом зустрічі Анатолій Мазаракі розповів про багаторічний досвід Університету у підготовці фахівців у сфері права та міжнародного права. Наголосив, що випускники цих спеціальностей займають провідні посади в  фінансових установах, державних і недержавних підприємствах, органах публічної влади та в найвідоміших юридичних фірмах країни.  Підготувати успішного фахівця можливо лише у тісній співпраці з майбутніми роботодавцями, оскільки лише вони знають запити та вимоги ринку праці.

Президентка ААУ Ольга Дмитрієва зазначила, що підтримувати сучасне студентство означає інвестувати в високорозвинену українську державу в майбутньому, оскільки молодь – це головне поле сучасних фінансових і духовних вкладень. Студентство – це потенційна інтелектуальна, політична, економічна і мистецька еліта суспільства і від того, які ціннісні орієнтації сформуються у студентства сьогодні, багато в чому буде залежати перспектива розвитку української держави у майбутньому. Студентство – це майбутні вчені, архітектори, художники, інженери, вчителі, викладачі, лікарі, юристи та інші. Серед сучасної студентської молоді знаходяться майбутні держчиновники, депутати, міністри і президент країни. Іншими словами, студентство – це майбутня інтелігенція, серед якої і майбутнє юридичної професії, яку Асоціація адвокатів України прагне активно підтримувати, створюючи майданчики для комунікації, обміну знаннями та досвідом, допомагаючи в організації стажувань та працевлаштування.

На зустріч також завітав керуючий партнер юридичної фірми «Горецький і Партнери» Олег  Горецький, який на сьогоднішній день керує Школою майбутніх адвокатів, створеною в рамках Асоціації адвокатів України. Олег Горецький також відмітив важливість залучення молоді до практичної діяльності з перших років навчання в Університеті, розповів про особливості діяльності Школи майбутніх адвокатів та про можливі подальші напрями співпраці Асоціації з Університетом.  

Укладений Меморандум передбачає надання з боку ААУ  бази для практичної підготовки здобувачів вищої освіти, участь адвокатів у розробці та реалізації освітніх програм за спеціальностями 081 «Право» та 293 «Міжнародне право», обмін інформацією та досвідом, здійснення спільної наукової діяльності у сфері забезпечення верховенства права, захисту прав та свобод людини і громадянина на основі рівноправності, дотримання загальноприйнятих норм і принципів.

Сподіваємося на плідну співпрацю  та багато спільних освітніх та наукових проєктів.

Про ААУ за посиланням.

02.08.2022
433884
2513
остання редакція 08.08.2022
433884