logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Навчання через дослідження

Аспірантура і докторантура

Наукові дослідження здобувачів ступеня вищої освіти «доктор філософії» здійснюються за принципами інноваційної освіти і передбачають розвиток дослідницьких здібностей та формування інтегральних, загальних і спеціальних  компетентностей. Технологіям навчання через дослідження присвячено зустріч аспірантів, наукових керівників, гарантів освітньо-наукових програм, яка відбулася з проректором з наукової роботи Мельниченко Світланою Володимирівною 23 вересня 2022 року.

На зустрічі розглянуто широкий спектр питань щодо важливості реалізації навчання через дослідження шляхом оприлюднення результатів наукових досліджень у фахових виданнях, виданнях, що проіндексовані міжнародними наукометричними базами даних Scopus і Web of Science, монографіях, рекомендованих вченими радами закладів вищої освіти або наукових установ. Обговорено особливості висвітлення результатів дисертації у наукових виданнях.

Розглянуто напрями апробації наукових результатів аспірантів через інтеграцію до світової наукової спільноти шляхом взаємодії з досвідченими науковцями, у тому числі зарубіжними, під час участі у науково-практичних конференціях, круглих столах, симпозіумах та інших наукових заходах.

Реалізація навчання через дослідження передбачає участь здобувачів ступеня вищої освіти у виконанні науково-дослідних робіт, міжнародних наукових проєктів і грантів, тем на замовлення інноваційно-орієнтованого бізнесу.

 Під час зустрічі особливу увагу приділено питанню дотичності тем дисертаційних робіт аспірантів напрямам досліджень наукових керівників, наголошено на дотриманні академічної доброчесності у науковій діяльності аспірантів і їх наукових керівників, недопущенні академічного плагіату в дисертаційних роботах, зокрема ознайомлено з процедурою перевірки результатів наукових досліджень щодо наявності плагіату з використанням програми Unicheck.

26.09.2022
42400
422
остання редакція 12.01.2023
42400