logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Новини проєкту

EU Economic Resilience Policy

.

.

.

.

.

.


Січень 2024

31 січня 2024

Завершився 4 (модуль) онлайн-тренінг проєкту

10-29 січня 2024 р. пройшов тренінг (Модуль) 4 проєкту «Політика стійкості економіки ЄС» у Державному торговельно-економічному університеті в режимі он-лайн (платформа MS Teams).У Тренінгу взяло участь більше 87 осіб з різних регіонів України. Склад групи учасників був  різноманітний: 35 студентів (з ДТЕУ), 46 викладачів та аспірантів ВНЗ України (а саме з ДТЕУ, НТУУ Київський політехнічний університет імені Ігоря Сікорського, НТУ Харківський політехнічний університет, Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького, Національного університету біоресурсів і природокористування України (м. Київ), Київського національного університету технологій та дизайну, Львівського національного університету імені Івана Франка, Київського національного університету технологій та дизайну, ДННУ "Академія фінансового управління" (м. Київ), Івано-Франківського національного технічного університет нафти і газу, Запорізького національного університету, Одеського національного технологічного університету, Сумського державного університету) та 6 представників бізнес спільноти й працівників державних установ.

В межах проєкту тренери Шкуропадська Діана, Токар Володимир, Лебедева Лариса та Бойко Аліна розкрили питання концептуальних засад дослідження стійкості в економіці, а також фіскальної, соціальної, монетарної, торговельної,  інвестиційної політик ЄС та планів відновлення та стійкості країн членів ЄС та України.

По результатам кожного заняття учасники активно дискутували щодо проблемних питань забезпечення стійкості економіки, а саме фіскальних заходів стимулювання економіки, перспектив розвитку Вишеградської групи в умовах змін в глобальному середовищі, заходів для підвищення згуртованості українців, ефективності монетарної політики України у кризовий період, інструментів щодо впровадження Плану відновлення України.

Дякуємо учасникам тренінгу та Європейській комісії за можливість реалізації проєкту!


31 січня 2024

Завершився 3 (модуль) онлайн-тренінг проєкту

10-29 січня 2024 р. пройшов тренінг (Модуль) 3 проєкту «Політика стійкості економіки ЄС» у Державному торговельно-економічному університеті в режимі он-лайн (платформа MS Teams). У тренінгу взяло участь 86 осіб з різних регіонів України. Склад групи учасників був також різноманітний: 58 студентів (з ДТЕУ, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Київського національного університету імені Тараса Шевченка), 23 викладачів ВНЗ України (а саме з ДТЕУ, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, Українського державного університету науки і технологій (м. Дніпро), Національного фармацевтичного університету (м. Харків ), Київського національного університету будівництва і архітектури, Львівського національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького, Таврійського державного агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного (м. Запоріжжя), НРЗВО "Кам’янець-Подільський державний інститут", Національного авіаційного університету (м. Київ), Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національної академія внутрішніх справ (м.Київ)) та 5 представників бізнес спільноти та державних установ.

В межах проєкту тренери Шкуропадська Діана, Токар Володимир, Лебедева Лариса та Бойко Аліна розкрили питання концептуальних засад дослідження стійкості в економіці, а також фіскальної, соціальної, монетарної, торговельної,  інвестиційної політик ЄС та планів відновлення та стійкості країн членів ЄС та України.

По результатам кожного заняття учасники активно дискутували щодо проблемних питань забезпечення стійкості економіки, а саме раціональності введення протиепідемічних заходів, податкової системи ЄС, заходів соціальної політики в царині освіти України під час та після війни, ефективності інструментів монетарної політики у кризовий період, інструментів та каналів комунікації щодо впровадження Плану відновлення України.

Дякуємо учасникам тренінгу та Європейській комісії за можливість реалізації проєкту!

\


Грудень 2023

Реєстрація на 3 та 4 онлайн-тренінги відкрита

12 грудня 2023

Відкрито реєстрацію на участь у онлайн-тренінгу “Політика стійкості економіки ЄС” (EUERP), що співфінансується ЄС у межах Erasmus+ Jean Monnet у 2024 р. Участь безкоштовна

Онлайн-тренінг буде проводитись з 10 - 29 січня 2024 р. на платформі MS Teams.

В результаті пройденого курсу слухачі отримають знання про антикризові заходи, методи та інструменти державної політики для забезпечення стійкості економіки та навички аналізу політичних рішень урядів країн-членів ЄС щодо підтримки національних економік у відповідь на виклики сучасності.

За результатами підсумкового тестування передбачається отримання слухачами Сертифікатів про успішне проходження курсу (52 год. - 1,7 кредити ЄКТС).

Реєстрація за посиланням до 9 січня 2024р

Запрошуємо студентів, аспірантів, викладачів й всіх бажаючих підвищити власну кваліфікацію до участі!


Липень 2023

Презентація наукових результатів проєкту

23 липня 2023

У рамках поїздки до м. Кракова (Республіка Польща) за програмою академічної мобільності Erasmus+ координатор проекту Лариса Лебедева презентувала проект Erasmus Jean Monnet «EU Economic Resilience Policy» колегам з Домініканської Республіки та Угорщини, а також обговорили питання змін у сучасному суспільстві та їх відображення в освітньому процесі.


Травень 2023

27 травня 2023

Презентація наукових результатів проєкту

Учасники проєкту к.е.н., доцент Лариса Лебедева та доктор філософії, ст. викладач Діана Шкуропадська прийняли участь у Міжнародній конференції ECONOMY 2023 "Innovative Solutions for Managing the Economy in an International Crisis Scenario", 26-27 травня 2023 р. у м. Сараєво, Боснія та Герцоговина з доповіддю на тему «Turnover in EU monetary policy in a crisis».

В межах заходу було презентовано дослідження в межах грантового проєкту ERASMUS+ «EU Economic resilience policy». По результатам конференції опубліковано статтю в журналі ECONOMICS з індексацією у БД SCOPUS. 


Січень 2023

26 січня 2023

ШОСТИЙ МОДУЛЬ ПРОЄКТУ ЖАНА МОНЕ «ПОЛІТИКА СТІЙКОСТІ ЕКОНОМІКИ ЄС»

В МЕЖАХ ТРЕНІГУ 1 та ТРЕНІГУ 2

24-25 січня 2023 р. відбувся Модуль 6 «Інвестиційна політика стійкості економіки ЄС» експертки проєкту Аліни Бойко в межах Тренінгу 1 (група 1) та Тренігу 2 (група 2). Під час навчальних сесій учасники ознайомилися із особливостями інвестиційного регулювання в Європейському Союзі, проаналізували інвестиційну ініціативу Європейського Союзу у відповідь на COVID-19, розглянули приклади інвестиційної політики країн ЄС у відповідь на шокові виклики неекономічної природи, сформували навики визначення сфер і заходів інвестиційної політики за компонентами політики відновлення та стійкості ЄС. Учасники модуля мали можливість ознайомитися із пріоритетами та механізмом відновлення та стійкості Європейського Союзу, здійснити порівняльний аналіз планів відновлення та стійкості країн-членів ЄС та України. 


24 січня 2023

П’ЯТИЙ МОДУЛЬ ПРОЄКТУ ЖАНА МОНЕ «ПОЛІТИКА СТІЙКОСТІ ЕКОНОМІКИ ЄС» 

В МЕЖАХ ТРЕНІГУ 1 ТА ТРЕНІГУ 2

21-23 січня 2023 р. пройшов Модуль 5 «Зовнішньоекономічна політика ЄС: заходи та ефекти для стійкості країн-членів» експертки проєкту Аліни Бойко та лідера проєкту Діани Шкуропадської в межах Тренінгу 1 (група 1) та Тренігу 2 (група 2). Модуль  в цілому відвідало (у 1 та 2 групах) більше 30 осіб. Слухачі модулю мали можливість посилити своє розуміння та отримати нові знання про сутність і принципи формування спільної європейської торговельної політики, про інституції ЄС, що відповідальні за формування і реалізацію спільної торговельної політики, про інструменти спільної торговельної політики ЄС. На навчальних сесіях слухачам було презентовано практику підтримки експорту на рівні держав-членів ЄС у період пандемії, оновлену торговельну політику після Covid-19 на основі моделі «відкритої стратегічної автономії». На занятті із Діаною Шукропадською слухачі модулю ознайомилися із актуальними питаннями зовнішньоекономічної політики ЄС та України в умовах збройної агресії РФ. 


21 січня 2023

ТРЕТІЙ ТА ЧЕТВЕРТИЙ МОДУЛІ ПРОЄКТУ ЖАНА МОНЕ «ПОЛІТИКА СТІЙКОСТІ ЕКОНОМІКИ ЄС»

 В МЕЖАХ ТРЕНІГУ 1 ТА ТРЕНІГУ 2

16-20 січня 2023 р. пройшли Модуль 3 «Монетарна політика ЄС в умовах кризових явищ» та Модуль 4 «Фінансова політика ЄС в у умовах глобальної нестабільності» лідера проєкту Діани Шкуропадської та координатора проєкту Лариси Лебедевої в межах Тренінгу 1 (група 1) та Тренігу 2 (група 2). Модулі 3 та 4 відвідало (у групі 1 та 2) понад 40 чоловік, з них підприємці, студенти та викладачі ДТЕУ. У своїх лекціях  Лариса Лебедева розкрила такі важливі питання, як основні інструменти реагування центральних банків ЄС на кризи пандемії та інфляційну кризу, викликану агресією РФ проти України. Лектор розкрила суть основних інструментів впливу монетарної політики в банківській сфері й аспекти фінансового забезпечення стійкості бізнес середовища в країнах ЄС. Діана Шкуропадська обговорювала питання монетарної та фінансової політики країн Вишеградської групи в умовах кризи Covid-19. Особливо цікавим для аудиторії були питання дохідності фінансових активів та їх ризиковості у період кризи, досвід забезпечення фінансової стійкості країн ЄС за загальної економічної нестабільності, що визвало неабиякий інтерес в аудиторії та жваву дискусію. 


16 січня 2023

ДРУГИЙ МОДУЛЬ ПРОЄКТУ ПРОЄКТУ ЖАНА МОНЕ «ПОЛІТИКА СТІЙКОСТІ ЕКОНОМІКИ ЄС» 

В МЕЖАХ ТРЕНІГУ 1 ТА ТРЕНІГУ 2

14-15 січня 2023 р. пройшов 2 модуль проєкту "Соціальний вимір політики стійкості ЄС" тренера Володимира Токаря в межах Тренінгу 1 (група 1) та Тренігу 2 (група 2). Модуль відвідало (у 1 та 2 групах) більше 30 осіб. На тренінгу обговорювались такі важливі питання як забезпечення стійкості соціальної сфери ЄС у період кризи, просування демократичних цінностей ЄС, особливо проблем гендерної рівності у суспільстві, які визвали великий інтерес в аудиторії.


14 січня 2023

ПЕРШИЙ МОДУЛЬ ПРОЄКТУ ЖАНА МОНЕ «ПОЛІТИКА СТІЙКОСТІ ЕКОНОМІКИ ЄС»

В МЕЖАХ ТРЕНІГУ 1 ТА ТРЕНІГУ 2

11-13 січня 2023 року в ДТЕУ відбувся І модуль Проєкту Жана Моне «Фіскальна політика ЄС в умовах пандемії» в межах Тренінгу 1 (група 1) та Тренігу 2 (група 2), в якому взяло участь 45 слухачів (з двох груп) з числа академічної спільноти. До модулю долучилися представники різних регіонів України – Одеса, Київ, Чернігів, Рівне, Житомир, Миколаїв тощо.  Слухачі тренінгу мали змогу більше дізнатись від лідера проєкту Діани Шкуропадської про особливості фіскальної політики ЄС, її напрями та інструменти забезпечення стійкості економік країн-членів в умовах пандемії Covid-19. В результаті дискусії про роль фіскальної політики у подоланні кризових явищ, учасники дійшли висновку, що для ефективного стимулювання економіки, засоби фіскальної політики повинні бути своєчасними і цілеспрямованими, мати оптимальну структуру.


12 грудня 2022

Грудень 2022

Відкрито реєстрацію на Тренінг 1 та 2 «ПОЛІТИКА СТІЙКОСТІ ЕКОНОМІКИ ЄС».

Програма розрахована на 52 години та охоплюватиме питання за такими напрямами:

  •  Фіскальна політика ЄС в умовах пандемії
  •  Соціальний вимір політики стійкості ЄС
  •  Монетарна політика ЄС в умовах кризових явищ
  •  Фінансова політика ЄС в умовах глобальної нестабільності
  •  Зовнішньоекономічна політика ЄС: заходи та ефекти для стійкості країн-членів
  •  Інвестиційна політика ЄС: заходи, наслідки, відновлення та стійкість

Реєстрація на січневий модуль 2023 закрита.

Учасники отримають сертифікати про проходження тренінгу.

Тренінг реалізовується науково-педагогічними співробітниками «ДТЕУ»  у межах програми «Erasmus+» .



EU Economic Resilience Policy

101083497 — EUERP — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH

Duration 2022-2025

19.10.2022
433884
1112
остання редакція 19.02.2024
41046