logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Заходи

Антикорупційна політика ЄС

КРУГЛИЙ СТІЛ: "БОРОТЬБА З КОРУПЦІЄЮ: ІНТЕГРАЦІЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДОСВІДУ ДО УКРАЇНСЬКОЇ ПРАКТИКИ"
(21.02.2023, ОНЛАЙН)


 

21 лютого 2023 за сприяння кафедри міжнародного менеджменту спільно з Національним Еразмус+ офісом в Україні в рамках Програми ЕРАЗМУС+ було проведено Круглий стіл «Боротьба з корупцією: інтеграція європейського досвіду до української практики» (напрям Ж. Моне «Антикорупційна політика ЄС: ключові елементи, орієнтація на сталий розвиток, уроки для України» (EU AntiCor).

У роботі Круглого столу прийняли участь представники провідних навчальних закладів України, працівники органів державної та місцевої влади, члени професійних та громадських організацій.

У ході експертної дискусії під час проведення Круглого столу було акцентовано увагу на співробітництві України з ЄС із запровадження інституціональних інновацій у сфері запобігання й протидії корупції, регіональних стандартах антикорупційної боротьби, ефективності застосування механізмів антикорупційного контролю в умовах воєнного стану в Україні.

Круглий стіл пройшов в атмосфері невимушеності й зацікавленості.

Щиро дякуємо партнерам за проведений Круглий стіл і сподіваємося на подальшу ефективну співпрацю!

Захід організовано Державним торговельно-економічним університетом в рамках програми ЄС Еразмус + 101047968 - EU AntiCor — ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH (Термін реалізації: 01.03.2022 р. – 28.02 2025 р.) 

ПРОВЕДЕННЯ літньої школи eu Anticor «АНТИКОРУПЦІЙНА ПОЛІТИКА ЄС, УРОКИ ДЛЯ УКРАЇНИ»  (20.07.2022 - 29.07.2022, ОН-ЛАЙН)

З 20 липня по 29 липня 2022 року проведено літню школу EU AntiCor «Антикорупційна політика ЄС, уроки для України» в Державному торговельно-економічному університеті для науковців, науково-педагогічних працівників, вчителів, працівників органів державної та місцевої влади, учасників професійних та громадських організацій (об’єднань), представників ЗМІ

ПРОВЕДЕННЯ інтенсивного КУРСУ «АНТИКОРУПЦІЙНА ПОЛІТИКА ЄС: КЛЮЧОВІ ЕЛЕМЕНТИ, ОРІЄНТАЦІЯ НА СТАЛИЙ РОЗВИТОК, УРОКИ ДЛЯ УКРАЇНИ»  (11.07.2022 - 27.07.2022, ОН-ЛАЙН)

З 11 липня по 27 липня 2022 року проведено інтенсивний курс «Антикорупційна політика ЄС: ключові елементи, орієнтація на сталий розвиток, уроки для України» в Державному торговельно-економічному університеті для магістрів та аспірантів

Проведення навчального курсу «АНТИКОРУПЦІЙНА ПОЛІТИКА ЄС: КЛЮЧОВІ ЕЛЕМЕНТИ, ОРІЄНТАЦІЯ НА СТАЛИЙ РОЗВИТОК, УРОКИ ДЛЯ УКРАЇНИ»  (29.06.2022 - 06.07.2022, ОН-ЛАЙН)

З 29 червня по 06 липня 2022 року проведено навчальний курс «Антикорупційна політика ЄС: ключові елементи, орієнтація на сталий розвиток, уроки для України» в Державному торговельно-економічному університеті для бакалаврів

Презентація проєкту «Антикорупційна політика ЄС: ключові елементи, орієнтація на сталий розвиток, уроки для України»  (19.05.2022, он-лайн)

19 травня 2022 р. в он-лайн форматі на платформі Zoom було проведено презентацію проєкту за напрямом Ж. Моне «Антикорупційна політика ЄС: ключові елементи, орієнтація на сталий розвиток, уроки для України» (EU AntiCor). Захід організовано Державним торговельно-економічним університетом в рамках програми ЄС Еразмус + 101047968 - EU AntiCor — ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH (Термін реалізації: 04.03.2022 р.  – 03.03 2025 р.) спільно з Національний Еразмус+ офіс в Україні (проект ЄС).

Захід відвідало понад 48 осіб (студенти ОС «Бакалавр», «Магістр», науково-педагогічні працівники, члени громадських організацій, працівники суб’єктів господарювання) з різних університетів України: Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького, Державний податковий університет Черкаський державний технологічний університет, Державний торговельно-економічний університет, Вінницький державний педагогічний університет, Академія праці, соціальних відносин і туризму, Українська академія друкарства, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця, Одеський національний університет ім. Мечникова, Сумський державний університет, Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка, Національна академія статистики, обліку та аудиту, Інститут економіки промисловості НАН України, Інститут післядипломної педагогічної освіти, Інститут економіки промисловості НАН України.

У вітальних словах Анатолія Мазаракі , д.е.н., професора, ректора ДТЕУ, Світлани Мельниченко, д.е.н., професора, проректора ДТЕУ, Юлії Гончарової, к.ю.н., доцента, декана факультету міжнародної торгівлі та права, зосереджено увагу на тому, що від принциповості та незаангажованості представників державних органів залежить майбутнє нашої країни, її цілісність та європейська інтеграція як цивілізаційний вибір України і реалізація проєкту EU AntiCor стане одним із майданчиків для дуже серйозних дискусій на тему подолання корупції.

Також у заході взяв участь Петро Крайнік, менеджер, напрям Жан Моне Національний Еразмус+ офіс в Україні (проект ЄС), привітавши команду проєкту та учасників презентації, наголосивши, що в умовах війни надзвичайно важливо поширювати європейські студії, цінності, а також дискутувати про питання боротьби з корупцією для збереження соборності України як держави та як нації.

Під час заходу з презентацією виступили Тетяна Мельник, академічний координатор, д.е.н., професор, завідувач кафедри міжнародного менеджменту Державного торговельно-економічного університету, Віталій Омельяненко, д.е.н., професор, Інститут економіки промисловості НАН України, Сумський державний педагогічний університет імені Макаренка, Людмила Сєрова, к.е.н., доцент кафедри міжнародного менеджменту Державного торговельно-економічного університету, Андрій Олійник, к.е.н., старший викладач кафедри міжнародного менеджменту Державного торговельно-економічного університету, Гуляєва Людмила, к.е.н., доцент, Академія праці, соціальних відносин і туризму

Спікери зосередили увагу на наступних актуальних питаннях.

Актуальність проєкту зумовлюється складовою економічних реформ в Україні з огляду на поглиблення співпраці між Україною та ЄС у формі Угоди про асоціацію. Ключовими завданнями проєкту є підвищення обізнаності громадськості в Україні щодо ключових аспектів антикорупційної політики ЄС, надання можливості студентам ДТЕУ краще зрозуміти антикорупційну політику ЄС, активізація наукових досліджень сфері боротьби з корупцією, генерування знань та ідей, що дозволять посилити роль ЄС у боротьбі з корупцією в Україні у різних сферах діяльності та ін. В рамках реалізації проєкту EU AntiCor очікується реалізувати такі заходи: створення та викладання 3 курсів у сфері боротьби з корупцією в ЄС, 1 посібник «Антикорупційна політика ЄС: ключові елементи, орієнтація на сталий розвиток, уроки для України», дослідження «Антикорупційна політика в країнах ЄС та Україні», заходи для громадськості (конференція, вебінари, круглий стіл.)

Також свої проєкти анонсували Одеський національний університет ім. І.І. Мечникова (проєкт 101047919 — MEDITERreg Кільце середзеномор’я: регіональні студії), Сумський державний університет (проєкт ERASMUS-JMO-2021-MODULE  – SKILLS4JOB – 101047867: Досвід ЄС щодо підвищення рівня працевлаштування молоді через розвиток професійних навичок для викладачів ННІ Бізнесу, економіки та менеджменту), Державний торговельно-економічний університет (Адвокатування європейських правил конкуренції модуль)

Відеозапис заходу – за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=Yrl-uzh3hnc

Дякуємо всім за участь!

ВІТАЄМО КОМАНДУ ПРОЄКТУ Антикорупційна політика ЄС: ключові елементи, орієнтація на сталий розвиток, уроки для України  (Anticor)

В листопаді 2021 року новий проєкт Київського національного торговельно-економічного Університету за програмою Еразмус+ напряму ім. Жана Монне отримав високу оцінку експертної комісії та фінансову підтримку Європейським виконавчим агентством з питань освіти та культури (ЄВАОК)/ “Advocacy of European Rules of Competition”/ «Антикорупційна політика ЄС: ключові елементи, орієнтація на сталий розвиток, уроки для України» 101047968 — EU AntiCor — ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH

EU anti-corruption policy:
key elements, orientation on sustainable development, lessons for Ukraine
101047968 — EU AntiCor — ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH Duration 2022-2025

27.10.2022
433884
288
остання редакція 23.07.2023
43339