logo
Кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю
Кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю
logo
Кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю
img

Круглий стіл «Innovative trends in smart consumption»

товарознавства, управління безпечністю та якістю

15 березня 2023 року в межах Консумерфесту ДТЕУ з нагоди відзначення Всесвітнього дня захисту прав споживачів відбувся англомовний Круглий стіл «Innovative trends in smart consumption». Захід було проведено за ініціативи активістів студентського наукового клубу «Startin Science».Метою події було висвітлити інноваційні дослідження науковців у харчовій промисловості та обговорити сучасні тренди споживання - використання 3D-друку у харчовій промисловості, CRISPR технології для редагування генів, використання у раціоні картопляного молока, фруктового та овочевого борошна, спіруліни, ефективність відмови споживання глютену та питання мультикультуралізму в харчуванні. З презентаціями, що розкривають дані теми, виступили студенти Фесенко Валентина та Калюжна Анастасія (ФТМ 4-19), Полтавська Уляна (ФТМ 1-18), Кухельний Дмитро (ФРГТБ 1-5), Дзюбенко Анастасія (ФТМ 1-6), Рижа Вікторія та Рута Катерина (ФТМ 1-17).

Серед запрошених гостей був присутній PostDoc, Associate Professor at Faculty of Engineering of University of Porto Volodymyr Tkach. Вчений виступив з доповіддю: «Sucralose (E955) as food additive and environmental challenge», у якій розказав про свої дослідження сукралози та її застосування.

До події долучилися учні 10 та 11 класів УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» (м. Ужгород) під керівництвом вчителя-методиста Цанько Мирослави Юріївни та Українського колежу імені В.О. Сухомлинського (м. Київ) під керівництвом заступника директора Хайруліної Тетяни Геннадіївни. Учні 11 класу УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» Юрченко Дмитро та Лисишин Андрій презентували доповіді, у яких представили сучасні тренди у сонячній та водневій енергетиці, а учні 10-х та 11-х класів Українського колежу імені В.О. Сухомлинського Ємець Уляна та Камінська Ольга розповіли про інновації у споживанні.

      

     

17.03.2023
43719
179
остання редакція 17.03.2023
43719