logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Підсумки І міжнародної наково-практичної конференції «Економіка та безпека бізнесу в ХХІ столітті»

Загальна інформація

Кафедрою економіки та фінансів підприємства проведено І Міжнародну науково-практичну конференцію «Економіка та безпека бізнесу в ХХІ столітті», що об’єднала понад 70 освітян, науковців закордонних та вітчизняних закладів вищої освіти, структурних підрозділів ДТЕУ, представників підприємств, державних установ, зокрема університету Казимира Великого в Бидгощі (Польща), Університету Ржешова (Польща), Коледжу комп’ютерних наук та інформатики eMpiricom (Боснія і Герцеговина), Університету бізнесу та технологій, Тбілісі (Грузія), Університетського коледжу бізнесу, Тирана (Албанія), Університету Неаполя, Неаполь (Італія), Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України. Конференція відбулася 24–25 травня 2023 року.

Відкриваючи конференцію, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ДТЕУ доктор економічних наук, професор Анжеліка Герасименко наголосила на надзвичайній актуальності проблем економіки та безпеки бізнесу в умовах війни та перспектив відновлення у післявоєнний період; державної регуляторної політики в системі забезпечення розвитку бізнесу. Проректор побажала плідної роботи учасникам міжнародної конференції.

24 травня відбулося два пленарних засідання, модератором яких була Ганна Блакита, доктор економічних наук, професор, завідувачка кафедри економіки та фінансів підприємства ДТЕУ.

У виступах та під час їх обговорення учасники підкреслили актуальність проблем економіки та бізнесу в ХХІ столітті. Вячеслав Биковець, перший віцепрезидент, генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, свою доповідь присвятив проблемам малого бізнесу в умовах війни та післявоєнного відновлення.

Проблеми  формування ділового середовища в умовах війни розкрили у своїх виступах Оксана Трубей, директор навчально-наукового центру бізнес-симуляції ДТЕУ, канд. екон. наук, доцент та Ірина Ганечко, канд. екон. наук, доцент кафедри економіки та фінансів підприємства ДТЕУ. Ганна Ситник, д-р екон. наук, професор кафедри економіки та фінансів підприємства ДТЕУ акцентувала увагу на пріоритетних векторах відновлення економіки України у повоєнному періоді.

Відновлення українських підприємств з урахуванням інвестиційних ризиків було розглянутоу доповіді д-ра екон. наук, професора Києво-Могилянської академії Леоніда Долінського.

Жвава дискусія відбулася після виступів менеджера з освіти You Control Анатолія Пясецького «Можливості YouControl для системи економічної безпеки підприємства», а також  технічного директора Державного фонду енергоефективності Ігоря Кречкевича «Енергоефективність як ключовий чинник енергетичної безпеки». Особливий інтерес викликав зворушливий виступ В’ячеслава Маринича, директора Сумської дирекції АТ «Укрпошта»  на тему «Управління безпекою діяльності АТ «Укрпошта» в період воєнного стану».

На проблемах оптимізації фінансування комунальних підприємств як чинника економічної безпеки громади зосередила  увагу у своїй доповіді Катерина Багацька, канд. екон. наук, доцент, докторант кафедри економіки та фінансів підприємства ДТЕУ.

Учасники І Міжнародної конференції «Економіка та безпека бізнесу в ХХІ столітті», присвяченої проблемам та перспективам розвитку підприємництва в Україні, висловили впевненість у перспективах гіпотез і пропозицій, висвітлених досвідченими науковцями та практиками щодо напрямів підтримки  економіки та бізнесу під час воєнного стану, шляхів їх відновлення та розвитку у післявоєнний період, а також сподівання щодо продовження плідної співпраці науковців ДТЕУ з колегами для обміну набутими знаннями та досвідом задля досягнення сталого розвитку національної економіки в глобальному світі, наближаючи перемогу.


Ганна Блакита, доктор економічних наук, професор,
завідувачка кафедри економіки та фінансів підприємства ДТЕУ

25.05.2023
Вінс Валерій Вікторович
532
остання редакція 07.06.2023
43630