logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Участь представників ДТЕУ у Vinnytsia Wine Days 2023

Загальна інформація

У м. Вінниця відбулася нова подія у винному календарі України за ініціативою президента Vinnytsia Wine Days Володимира Гігінеішвілі, підтримкою Вінницької міської ради та участі представників Міжнародної організації виноградарства і виноробства, Міністерства аграрної політики та продовольства України, галузевих асоціацій, Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ), науковців Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ) та Одеського національного технологічного університету, міжнародних експертів, українських виробників. Захід проходив 25–28 травня 2023 року на базі Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, туристичного хабу Visit Vinnutsia та ресторану «Тифліс».

У рамках Vinnytsia Wine Days – 2023 відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Еногастрономічний туризм – драйвер розвитку туристичних дестинацій», в якій взяли участь представники Державного торговельно-економічного університету. З  вітальним словом до учасників конференції звернувся Анатолій Мазаракі, ректор ДТЕУ,        д-р екон. наук, професор,  який наголосив на актуальності проведення конференції в умовах викликів сьогодення, а також важливості розвитку виноробства і туризму як галузей-драйверів національної та регіональних економік у повоєнний період.

Жвавий інтерес викликали доповіді науковців університету, які представили результати своїх досліджень на панелях конференції: «Інноваційні проєкти в сфері еногастрономічного туризму» та «Потенціал національних кухонь у створені туристичних продуктів». Спікери: Тетяна Ткаченко, завідувач кафедри туризму та рекреації, д-р екон. наук, професор; Олена Чернега, аспірантка кафедри туризму та рекреації, кураторка проєктів з цифровізації за напрямами туризм та культура у м. Києві в КП ГІОЦ ВО КМР (КМДА); Оксана Вітряк, доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства, канд. техн .наук. Організації заходу активно сприяла Надія Ведмідь, декан ФРГТБ ДТЕУ, д-р екон. наук, професор.

Складовими програми Vinnytsia Wine Days – 2023 були також Vinnytsia International Wine Symposium, Всеукраїнський конкурс вин та спиртних напоїв OdessaWine&SpiritAwards та презентація продукції кращих виноробень України. Захід завершився урочистим нагородженням переможців конкурсу вин українських виробників.

Подія стала майданчиком для обміну досвідом і результатами наукових досліджень між представниками галузі виноробства, гостинності й туризму, що сприятиме вдосконаленню змісту освіти для цих видів діяльності.

Вдячні організаторам Vinnytsia Wine Days – 2023 за цікавий форум і теплий прийом у м. Вінниця, ЗСУ – за можливість проведення подібних заходів задля збереження національних традицій та розвитку потенціалу виноробства та еногастрономічного туризму в Україні.

Тетяна ТКАЧЕНКО, завідувач кафедри туризму та рекреації, проф., д.е.н.;

Оксана ВІТРЯК,  доцент кафедри технології і організації  ресторанного господарства, к.т.н.

28.05.2023
Вінс Валерій Вікторович
851
остання редакція 01.06.2023
Вінс Валерій Вікторович