logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Магістратура: навчання в магістратурі

Вступнику

Каталог освітніх програм

Хто такий магістр?

Магістратура  — це другий рівень дворівневої системи вищої освіти.

Магістр —  освітній ступінь, що здобувається на другому рівні вищої освіти та присуджується вищим навчальним закладом у результаті успішного виконання здобувачем вищої освіти відповідної освітньої програми. Ступінь магістра здобувається за освітньо-професійною або за освітньо-науковою програмою. Обсяг освітньо-професійної програми підготовки магістра становить 90-120 кредитів ЄКТС, обсяг освітньо-наукової програми - 120 кредитів ЄКТС. Освітньо-наукова програма магістра обов’язково включає дослідницьку (наукову) компоненту обсягом не менше 30 відсотків. У магістратурі продовжують навчання випускники бакалаврських програм та дипломовані спеціалісти.

Основне завдання магістратури підготувати професіоналів – ТОП-менеджерів для управління міжнародними та українськими компаніями, а також аналітичної, консультаційної та науково-дослідницької діяльності.


Які переваги навчання в магістратурі ДТЕУ?

  • Магістратура здатна сформувати у випускника універсальний підхід до конкретної професійної діяльності. У порівнянні з іншими формами вищої освіти в магістратурі більше годин і зусиль відводиться на дисципліни спеціалізації, дослідницькі проекти та виробничу практику. Завдяки цьому магістерські програми значною мірою націлені на потреби компаній-роботодавців. Магістри отримують комплекс знань, що дозволяють відразу кваліфіковано виконувати певні функції, згідно обраної спеціалізації.
  • Магістратура – це можливість передати студентові знання, які не були включені (з тієї або іншої причини) в досить жорсткі рамки стандартів повної вищої освіти.
  • У магістратурі переважає індивідуальний підхід до кожного студента, що дозволяє отримувати дійсно глибокі теоретичні знання та практичні навички. Студенти-магістранти можуть не тільки вибирати окремі курси, але, що ще важливіше, визначати індивідуальну траєкторію навчання. Вона визначається самим магістрантом спільно з його керівником.
  • За підсумками навчання видається диплом магістра, який визнається у всіх країнах Болонської системи освіти та надає право вступу до аспірантури.
  • Навчаючись у магістратурі, студент пише і захищає випускову-кваліфікаційну роботу, яка за вимогами наближена до кандидатської дисертації. У подальшому, при бажанні, випускник може свою випускну роботу довести до рівня кандидатського дослідження, продовжуючи навчання в аспірантурі ДТЕУ.
  • Випускник магістратури – висококваліфікований фахівець, затребуваний підприємствами будь-якої сфери діяльності та форм власності, а також органами виконавчої та законодавчої влади, який може займатися науковою та викладацькою діяльністю у вищих навчальних закладах. Випускник магістратури – це професіонал у обраній спеціалізації, більш підготовлений до професійної діяльності, ніж бакалавр. Специфіка підготовки магістрів полягає у розвитку вміння систематизувати та узагальнювати інформацію, здатності приймати рішення, брати на себе відповідальність, проводити аналіз, здійснювати комунікативні функції.

Графік роботи Приймальної комісії ДТЕУ

09.04.2014
Svetik
58831
остання редакція 12.01.2024
443230