logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл «Карпатська Україна: шлях до єдиної незалежної соборної України»

Загальна інформація

14 травня 2014 року відбувся круглий стіл «Карпатська Україна: шлях до єдиної незалежної соборної України», присвячений 75-річчю проголошення Карпатської України. Шлях українського народу до своєї незалежності був тривалим і тернистим. Карпатська Україна – лише один з його фрагментів, але на сьогодні він надзвичайно важливий для нас і самим фактом проголошення незалежної української держави, і тими історичними уроками, котрі несуть події 1938-1939 рр.

У роботі круглого столу взяли участь 40 студентів усіх факультетів. Захід пройшов на високому науковому рівні, з активним обговоренням та дискусіями. У своїх доповідях студенти розкрили передумови проголошення автономії, а потім і незалежності Карпатської України, діяльність провідних її політичних та військових діячів. Особливу увагу при обговоренні учасники звернули на причини поразки Карпатської України і зовнішньополітичну діяльність європейських країн щодо неї. Проблема ролі реалізації своїх геополітичних інтересів головними гравцями міжнародної політики шляхом використання «українського питання» і маніпулювання українськими національними інтересами викликала найбільше зацікавлення та жваве обговорення. Студенти, проаналізувавши тогочасні події, провели аналогії із сьогоденням і дійшли висновку, що потрібно вчитись на уроках історії для того, щоб в майбутньому убезпечити наш народ від трагічних подій.

Загальну картину тогочасних подій доповнив перегляд документального фільму «39-й. Карпатська Україна», знятого на основі унікальних відеокадрів, архівних документів та свідчень очевидців. Підводячи підсумки, всі учасники висловили думку про те, що  кожен українець повинен передусім дбати про національні інтереси нашої держави, не орієнтуючись на політику інших країн. Також одностайно студенти висловили думку про те, що лише в єдності народу сила держави, тому українці повинні об’єктивно проаналізувати свою історію і всі разом розбудовувати своє майбутнє.

13.05.2014
Vita
2737
остання редакція 13.05.2014
Vita