logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
img

Наукова робота

інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки

  1. Результати науково-дослідної роботи
  2. Підвищення кваліфікації викладачів кафедри
  3. Науково-дослідна робота студентів
  4. Створення віртуального музею історії КНТЕУ
  5. Індексація кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки у Google Академія
     

Результати науково-дослідної роботи

На кафедрі інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки, що здійснює підготовку фахівців за спеціальностю 121 «Інженерія програмного забезпечення», проводиться активна науково-дослідна робота, яка зосереджена на наступних напрямах наукових досліджень:

  • виконання держбюджетних і госпрозрахункових науково-дослідних робіт;
  • підготовка та видання монографій, підручників, навчальних посібників, опорних конспектів лекцій, наукових статей тощо;
  • підготовка кандидатських дисертацій аспірантами кафедр;
  • участь викладачів та аспірантів кафедр у міжнародних, республіканських та вузівських конференціях;
  • наукове співробітництво з провідними вищими навчальними закладами, кафедрами КНТЕУ;
  • залучення обдарованої студентської молоді до наукової роботи тощо.

Всі викладачі кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки протягом 2015-2016 н.р. займалися науково-дослідною роботою, результати якої були впроваджені у навчальний процес і знайшли відображення у науковій та науково-методичній продукції кафедри.

Упродовж звітного періоду на кафедрі виконувалось  дві держбюджетні кафедральні науково-дослідні роботи :

  • «Удосконалення методики викладання дисциплін спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» (керівник, д.т.н. Криворучко О.В.)
  • «Інформаційні системи і технології  в управлінні організацією» (керівник, к.т.н. Харченко О.А, д.е.н.,проф. Бай С.І.).

Викладачі кафедри у 2015-2016 н.р. взяли участь у 11 міжнародних, 6 всеукраїнських, двох міських наукових і науково-практичних конференціях, семінарах круглих столах та зробили 27 доповідей. Опубліковано 17 тез доповідей у збірниках матеріалів конференцій та 5 наукових статей у фахових виданнях. Тематика доповідей та наукових статей вміщує підсумкові результати наукової діяльності викладачів кафедри, зорієнтована на постановку нових актуальних наукових задач та визначення шляхів їх вирішення.

На сьогодні викладачі кафедри, а саме: Криворучко О.В., Рзаєва С.Л., Цюцюра М.І. мають здобутки щодо цитувань в наукометричних базах даних.

Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки уклала договори про творчу співпрацю з організаціями, та зі спорідненими кафедрами інших навчальних закладів, а саме:

– Харківським національним університетом радіоелектроніки (ХНУРЕ);

– Київським національним університетом будівництва і архітектури

(КНУБА);

– ТОВ «Інтелект-Сервіс»;

– ТОВ «Бі Джі Ес»;

– ТОВ «Проком»;

– ПП «В Тікет»;

– Ржишівським індустріально-педагогічним коледжем.

Підвищення кваліфікації викладачів кафедри

Викладачі кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки постійно підвищують свій професійний науково-викладацький рівень.

У 2015-2016 н.р. всі викладачі кафедри прослухали курс підвищення кваліфікації по таким напрямам:

  1. Корпорація ПАРУС м. Київ, тема: «Менеджмент і маркетинг», хмарної платформи «jПарус», 15.10.15.
  2. ТОВ «Інтелект Сервіс» м. Київ, на право викладання та придбання програми «M.E.Doc», тема: «Теоретично-практичний курс по роботі з комп’ютерною програмою M.E.Doc для права її викладати на навчальних курсах», 26.11.2015 р. (обсяг 72 год.).

Крім цього, деякі викладачі додатково прослухали курси за такими напрямами:

  1. Рассамакін В.Я. Навчальний центр «Успіх» м. Київ сертифікат № 01.01.16 за програмою «Менеджер комп’ютерних систем», 19.02.16.
  2. Криворучко О.В., Рзаэва С.Л. Східно-Європейський Інститут психології м. Київ, навчально-демонстраційна сесія, сертифікат про підвищення кваліфікації, тема: «Інноваційні методи викладання, навчання й менеджменту: новітні світові та європейські практики», 19.11.15 – 21.11.15.
  3. Демідов П.Г., Палагута К.О., Чернякін В.П. Корпорація Галактика, м. Київ, свідоцтво про підвищення кваліфікації тема: «Галактика ERP:Основи функціональності», 18.01.16 – 29.016 р. (обсяг 110 год.).

Науково-дослідна робота студентів

На кафедрі програмної  інженерії та кібербезпеки працюють  два  студентські  гуртки: з програмування «ProgramGroup» та гурток з вивчення технічних засобів.

Працюючи в гуртках, студенти вдосконалюють свої знання в області об’єктно-орієнтованого програмування, технічних засобів інформаційних систем, проводять науково-дослідні роботи та реалізовують реальні проекти. Так в межах проекту “Розумний дім”, студенти досліджують принципи  та методи побудови та реалізації систем комп’ютерного управління, їх програмні та апаратні складові. Проводиться також дослідження взаємодії засобів мов об’єктно-орієнтованого програмування із пакетами MS Excel та MS Access.

Значну роботу студенти проводять по створенню електронної версії музею КНТЕУ.

 Про результати своїх досліджень та практичні реалізації члени гуртка доповідають на студентських наукових конференціях.

Студенти гуртків приймають активну участь у всіх заходах, які проводяться в університеті, зокрема: у відзначенні нового року, днях гостинності,  подіях року англійської мови в Україні та інших.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Інформатика».

19-21 квітня 2016 року студенти 1 курсу 7 групи спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» Савон Олексій, Моспан Олександр, Маркевич Богдан. – взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Інформатика» за напрямом «Економічні та гуманітарні науки» на базі кафедри Інформатики Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «ХАИ», м.Харків.

     

Створення віртуального музею історії КНТЕУ.

Студенти 2 курсу 8 групи спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення» активно включилися в роботу по створенню віртуального музею КНТЕУ. Відповідно до наказу ректора № 1062 від 6.04. 2016 р. «Про створення віртуального музею КНТЕУ» до складу робочої групи залучені:

Щербаченко Богдан;

Загніборода Артем;

Вікторов Владислав;

Івлєв Ігор;

Віон – Дюрі Ярослав;

Приміч Діана;

Фірсов Олексій;

Кривко Тарас.

Керівники: Криворучко О.В., Рассамакін В.Я.

13.03.2015
adv
6282
остання редакція 05.11.2021
43482