logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Державний вищий навчальний заклад «Київський коледж легкої промисловості»

Загальна інформація

«Знання в наплічнику не носити»

Команда: Нетребчук Лариса Олександрівна (старший викладач кафедри банківської справи), Синєгуб Павло (ФФБС, 4 курс 7 група), Польгун Наталія (ФФБС, 4 курс 7 група), Фесенко Костянтин (ФФБС, 4 курс 7 група), Шингур Анастасія (ФФБС, 4 курс 7 група), Якубова Анна (ФФБС, 4 курс 7 група)

20 березня 2015 року в рамках VII Консумерського фестивалю «Час діяти» активістами руху «Молодь за права споживачів» проведено тематичну лекцію «Знання в наплічнику не носити» для студентів Державного вищого навчального закладу «Київський коледж легкої промисловості», присвячену знанням про платіжні картки та механізму захисту прав споживачів при порушенні умов надання послуг з використанням платіжних карток. Задля проведення лекції, студенти відвідали Київський коледж легкої промисловості, де розповіли студентам, що навчаються за спеціальністю «Організація виробництва» як саме потрібно захищати свої права при здійсненні операцій з платіжними картками у банках та торговельно-сервісній мережі. В рамках лекції студенти розповіли про будову платіжної картки та основні захисні елементи, можливості дистанційного керування картковим рахунком та здійснення платежів. Особлива увага була присвячена питанням безпеки здійснення операцій із платіжними картками. Лекція супроводжувалась презентацією, відеороліками. Студентам коледжу було роздано пам’ятки по безпеці роботи з банкоматами, проведення платежів у мережі інтернет та крадіжці картки. Під час лекції доповідачами були надані вичерпні відповіді на питання студентів та викладачів коледжу.

ОБЕРЕЖНО! ЕНЕРГЕТИК!

Команда: Польова Ілона (студентка ФТТП, 4 курс, 4 група), Гончаренко Аліна (студентка ФТТП, 4 курс, 4 група), Комина Інна (студентка ФТТП, 4 курс, 4 група), Харченко Людмила (студентка ФТТП, 4 курс, 4 група), Кирчун Марина (студентка ФТТП, 4 курс, 4 група), Гуць Євген (студент ФТТП, 4 курс, 4 група), Деруга Руслан (студент ФТТП, 4 курс, 4 група)

Доброю традицією нашого університету стало проведення щорічного консумерського фестивалю з нагоди Всесвітнього дня захисту прав споживачів, який святкується 15 березня.

Цього року студенти КНТЕУ відвідали Державний вищий навчальний заклад «Київський коледж легкої промисловості» та економіко-правовий ліцей.

Команда студентів взялася за вирішення дуже актуальної проблеми – формування культури споживання енергетичних напоїв у сучасної молоді.

Студенти розповіли про «секрети» маркування енергетичних напоїв, у вигляді презентації та відео-ролика розповіли про хімічний склад та наслідки споживання даного товару.

 Консумеристами було проведено анкетування серед студентів коледжу і виявилося, що 20 % респондентів не вживають енергетиків.

Слухачі отримали брошури з правилами споживання енергетичних напоїв, які забороняють: включати енергетичні напої до свого харчового раціону, перевищувати рекомендовану виробником кількість споживання напою за добу, поєднувати енергетичні та алкогольні напої, споживати енергетичні напої людям віком до 18 років, похилого віку та при наявності багатьох захворювань. Також учням було надано перелік найбільш популярних продуктів із високим вмістом кофеїну, що є найшкідливішою складовою і при частому споживанні може призвести до фатальних наслідків для дитячого організму.

Варто відзначити, що діти  уважно сприймали інформацію, ставили цікаві запитання, дискутували, активно брали участь у вікторині. Студентам КНТЕУ вдалося донести важливу роль захисту прав споживачів у збереженні здоров'я людини, зокрема у сфері формування культури споживання енергетичних напоїв.

30.03.2015
knteu
4091
остання редакція 30.03.2015
knteu