logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Ліцеї № 157, гімназія №39 ім. Гетьмана Б. Хмельницького, Економіко-правовий ліцей, школа №189

Загальна інформація

Ворк-шоп «Безпечна подорож в небезпечний період»

Команда: Охріменко Алла Григорівна (доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу), Опанасюк Наталія Анатоліївна (доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу), Туник Олександр (3 курс 9 група, ФРГТБ), Глушко Володимир (5 курс 1а група, ФРГТБ)

13-19 березня 2015 року в рамках VIІ Консумерського фестивалю студентами та викладачами кафедр готельно-ресторанного бізнесу і туризму та рекреації  факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу було проведено ворк-шоп «Безпечна подорож в небезпечні часи» в загальноосвітніх закладах міста Києва. Захід проводився у ліцеї № 157 та у гімназії №39 ім. Гетьмана Б. Хмельницького, Економіко-правовому ліцеї та школі №189.

Під час ворк-шопу було розглянуто ряд питань забезпечення безпеки туристичного продукту, проаналізовано зарубіжний досвід захисту прав туристів, а також відповідальність туроператорів за неякісне надання туристичних послуг. Особливу увагу при проведенні заходу було приділено захисту прав туристів у надзвичайних та екстремальних ситуаціях під час подорожей. Обговорено механізми отримання компенсацій та недопущення виникнення загроз життю та здоров’ю громадян під час подорожей. Отримана інформація допоможе учнівській молоді вміти правильно відстоювати свої права під час відпочинку.

Учні мали змогу поставити питання щодо захисту прав туристів, особливостей навчання та вступної кампанії у Київському національному торговельно-економічному університеті.

Смертельна енергія

Команда: Козак Тетяна (студентка ФТТП, 4 курс, 4 група), Титаренко Марія (студентка ФТТП, 4 курс, 4 група), Самойло Олена (студентка ФТТП, 4 курс, 4 група), Івницька Анжеліка (студентка ФТТП, 4 курс, 4 група), Муравський Вадим (студентка ФТТП, 4 курс, 4 група), Цихотський Андрій (студент ФТТП, 4 курс, 4 група)

Доброю традицією нашого університету стало проведення щорічного консумерського фестивалю з нагоди Всесвітнього дня захисту прав споживачів, який святкується 15 березня.

Цього року студенти КНТЕУ відвідали Державний вищий навчальний заклад «Київський коледж легкої промисловості», Спеціалізовану школу № 189 з поглибленим вивченням англійської та німецької мов та Економіко-правовий ліцей.

Команда студентів взялася за вирішення дуже актуальної проблеми – формування культури споживання енергетичних напоїв у сучасної молоді.

Студенти розповіли про «секрети» маркування енергетичних напоїв, у вигляді презентації та відео-ролика розповіли про хімічний склад та наслідки споживання даного товару.

Консумеристами було проведено анкетування серед студентів коледжу і виявилося, що 20 % респондентів не вживають енергетиків.

Слухачі отримали брошури з правилами споживання енергетичних напоїв, які забороняють: включати енергетичні напої до свого харчового раціону, перевищувати рекомендовану виробником кількість споживання напою за добу, поєднувати енергетичні та алкогольні напої, споживати енергетичні напої людям віком до 18 років, похилого віку та при наявності багатьох захворювань. Також учням було надано перелік найбільш популярних продуктів із високим вмістом кофеїну, що є найшкідливішою складовою і при частому споживанні може призвести до фатальних наслідків для дитячого організму.

Варто відзначити, що діти  уважно сприймали інформацію, ставили цікаві запитання, дискутували, активно брали участь у вікторині. Студентам КНТЕУ вдалося донести важливу роль захисту прав споживачів у збереженні здоров'я людини, зокрема у сфері формування культури споживання енергетичних напоїв.

30.03.2015
knteu
3859
остання редакція 30.03.2015
pavel