logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнська конференція «Санітарний, ветеринарний, фітосанітарний нагляд: європейські стандарти, перспективи взаємодії держави і бізнесу»

Загальна інформація

9 квітня 2015 року в Київському національному торговельно-економічному університеті проходила Всеукраїнська конференція «Санітарний, ветеринарний, фітосанітарний нагляд: європейські стандарти, перспективи взаємодії держави і бізнесу».

Відкриваючи конференцію та вітаючи учасників, перший проректор Наталія Володимирівна Притульська зазначила: «Наш університет з 1960 року готує спеціалістів із якості та безпечності товарів, тому для нас вкрай важливі ті питання та проблеми, що будуть розглядатися і обговорюватися сьогодні». Наталія Володимирівна представила учасників конференції та закликала до плідної співпраці і активного діалогу.

Як зазначив Кріводонов Сергій Володимирович, Президент Української Пест Контроль Асоціації: «Мета проведення цієї конференції полягає в тому, щоб вирішити проблеми, які знаходяться на порядку денному у сфері боротьби зі шкідниками і визначити разом з клієнтами, законодавцем та іншими відповідними зацікавленими сторонами, подальші дії, які повинні відповідати сучасним тенденціям».

Ісаак Михайлович Трахтенберг, Академік НАМН України, член-кореспондент НАН України, доктор медичних наук, відкрив засідання надзвичайно цікавою доповіддю стосовно проблем хімічної безпеки в Україні та наголосив на важливості програми стандартизації хімічних речовин у навколишній середі.

Кожен підприємець повинен чітко розуміти правила безпеки на виробництві, які є запорукою конкурентоспроможності українських товарів на зовнішніх ринках.

Бертран Монморо, Президент Конфедерації Європейських Пест Менеджмент Асоціацій (СЕРА, Брюссель) розповів про діяльність Конфедерації по всьому світу та стратегію впровадження нового міжнародного стандарту і програму сертифікації від СЕРА, а також переваги для української асоціації пестконтролю UPCA.

Темою презентації Сергія Дмитровича Колесника, секретаря Національної комісії України з Кодексу Аліментаріус, стали основні принципи застосування санітарних і фітосанітарних заходів, діяльність та роль Національної комісії в цьому процесі.

Провідний науковий співробітник Інституту медицини праці Національної академії медицинских наук України Петро Миколайович Вітте у своєму виступі підняв серйозні питання, пов’язані із впровадженням стандартів ЄС в Україні у вересні 2015 року, які, на його думку, необхідно вводити на національному рівні задля збереження біобезпеки в країні.

Ніколя Перрен, радник Посла Франції в Україні з питань сільського господарства представив презентацію французької системи санітарного нагляду, що відповідає європейському законодавству.

Доповідь Катерини Онул, радника з питань харчового законодавства Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) Групи Світового Банку, була присвячена особливостям та відмінам харчового законодавства Європейського Союзу та Митного Союзу.

Після закінчення конференції учасники продовжили спілкування активним обговоренням гострих питань за круглим столом.

09.04.2015
adv
4001
остання редакція 09.04.2015
adv