logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Події

Центр європейської освіти

Онлайн-лекція французького викладача практика готельного та туристичного бізнесу для студентів ФРГТБ

У рамках угоди про міжнародне співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом та Федерацією «Обміни Франція – Україна» (FEFU) 30 листопада 2021 р. відбулася онлайн-лекція президента готельної мережі «Charme & Caractère», викладача Тулузького університету – Жака Бартелемі на тему «Нові професії у туристичному, готельному та ресторанному бізнесі у період пандемії Covid-19».

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай В.М. звернувся з вітальним словом до пана Бартелемі та представив його слухачам. На онлайн-лекції, яка відбулася за організаційно-координаційної підтримки Центру європейської освіти КНТЕУ, окрім студентів та викладачів ФРГТБ, були присутні студенти інших бакалаврських та магістерських програм англійською мовою викладання.

У своєму виступі пан Бартелемі підняв актуальні питання пов’язані з новими професіями у сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу, поява яких спричинена посиленням діджиталізації у зв’язку із пандемією Covid-19. Були розглянуті більш детально основні компетенції таких нових професій в сфері туризму та гостинності як: координатор цифрових продажів, дата аналітик, туристичний консультант, інтернет маркетолог, цифровий координатор території, спеціалізований веб редактор, спеціаліст з цифрових комунікацій та ін. Лекція викликала великий інтерес з боку слухачів, вони активно задавали запитання. Представники факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу висловили Жаку Бартелемі вдячність та сподівання на подальшу плідну співпрацю у майбутньому.


ERASMUS+: представник КНТЕУ викладає в Університеті Казимира Великого

Доцент кафедри менеджменту Київського національного торговельно-економічного університету Бєляєва Н.С. з 22 по 26 листопада 2021 року перебувала в Університеті Казимира Великого (м. Бидгощ, Польща) в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність».

Метою візиту було проведення англійською мовою лекційних занять з дисципліни «Управління персоналом» для студентів, що навчаються на бакалаврських та магістерських програмах в цьому польському університеті, у т.ч. для студентів Еразмус+. Саме ця дисципліна була обрана польськими партнерами з переліку англомовних дисциплін, що викладаються в КНТЕУ.

Під час лекцій було розглянуто аспекти управління рухом та розвитком персоналу в організаціях, проаналізовано тенденції управління вивільненням персоналу, обґрунтовано важливість оцінювання персоналу та результатів його діяльності в організаціях, досліджено питання формування колективу та аспекти його управління, проведено оцінку ефективності управління людськими ресурсами в організації. Особливу увагу було зосереджено на порівняльному аналізі аспектів щодо управління персоналом в організаціях в Україні та Польщі.

У рамках візиту до Університету Казимира Великого також відбулися робочі зустрічі з Dr. Adam Jakuszewicz, координатором програми Еразмус+ в Інституті права та економіки Університету Казимира Великого; відповідальними представниками економічних напрямів M.A. Marta Janocha та Dr. Maryla Bieniek-Majka, в межах яких відбувся обмін думками щодо організації викладання дисциплін у галузі управління та адміністрування, особливо у партнерстві між Київським національним торговельно-економічним університетом та Університетом Казимира Великого.


Міжнародне співробітництво між КНТЕУ та Федерацією «Обміни Франція – Україна» в умовах Covid-19

У Київському національному торговельно-економічному університеті 17 листопада 2021 року відбулася онлайн-зустріч ректора КНТЕУ Мазаракі Анатолія Антоновича зі співпрезидентом Федерації «Обміни Франція – Україна» (ФОФУ) Жаком Форжероном. Метою онлайн-зустрічі було перепідписання угоди про співробітництво між КНТЕУ і ФОФУ, а також проведення відбору студентів КНТЕУ для проходження лінгвістичної та професійної практик влітку 2022 року у Франції. На онлайн-зустрічі також були присутні проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків КНТЕУ Сай В.М., директор Центру європейської освіти КНТЕУ Дупляк Т.П., секретар ФОФУ Ольга Гонсе та викладач французької мови ФОФУ Ерве Фраде.

Варто зазначити, що співпраця КНТЕУ та ФОФУ триває вже 6 років та не припиняється навіть в умовах пандемії Covid-19. Влітку цього року двоє студенток КНТЕУ пройшли професійне стажування у Франції. Пархоменко Вікторія у SPA Готелі «Le Belvedere» у м. Лозерт, а Вакарова Дарина взяла участь у проведенні світло-звукового шоу «Історичні фрески Брідьє», тематика якого в цьому році була Друга світова війна. Під час проходження практики у Франції студенти не лише опановують свою професію на підприємствах, але й мають можливість покращити рівень володіння французькою мовою та ознайомитися з культурою, традиціями та історією цієї країни.

За результатами цьогорічних співбесід зі студентами КНТЕУ було відібрано чотири особи для проходження лінгвістичної та професійної практик. Також було обговорено питання щодо проведення інтенсивного двотижневого онлайн-курсу з французької спеціалізованої термінології для студентів університету з носієм мови, а за умови покращення епідеміологічної ситуації можливо й приїзд викладача з Франції у другому семестрі поточного навчального року.


Вручення сертифікатів щодо успішного вивчення англійської та французької мов

Нещодавно відбулося вручення сертифікатів студентам та викладачам Київського національного торговельно-економічного університету, які успішно пройшли навчання з англійської та французької мов у Центрі європейської освіти. Студентам було вручено сертифікати з англійської мови за рівнями «Intermediate» та «Upper-Intermediate», а також з французької мови за рівнем «Débutant». Викладачі отримали сертифікати про проходження навчального курсу «Ділова англійська мова».

Директор Центру європейської освіти Дупляк Т.П. привітала студентів і викладачів університету та побажала їм успіхів у подальшому удосконаленні рівня володіння іноземними мовами.

За детальною інформацією щодо умов запису на навчання за англомовними та франкомовними програмами у поточному академічному році звертатися до Центру європейської освіти КНТЕУ.


КНТЕУ серед найкращих ЗВО України за кількістю проєктів ЄС Еразмус+

Відповідно до результатів конкурсу, проведеного Національним Еразмус+ офісом в Україні, Київський національний торговельно-економічний університет увійшов до списку найкращих закладів вищої освіти України за кількістю реалізованих проєктів Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом КА1: «Навчальна (академічна) мобільність» у 2014-2020 рр. З цієї нагоди командою Національного Еразмус+ офісу в Україні надіслано до КНТЕУ промоційні матеріали Еразмус+, які було вручено найактивнішим студентам та викладачам нашого університету, що брали участь у програмі Еразмус+ у минулому році.

За останні декілька років Київським національним торговельно-економічним університетом було реалізовано 18 проєктів Програми ЄС Еразмус+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» з європейськими ЗВО Франції, Німеччини, Великобританії, Польщі, Болгарії, Греції, Словаччини, Словенії та ін. Це дало можливість понад 120 студентам та викладачам здобути цінний академічний досвід, а саме пройти семестрове навчання за кордоном, а також провести лекції англійською мовою у знаних європейських університетах.

КНТЕУ з гордістю займає одне з провідних місць серед Амбасадорів України та наполегливо продовжує розвиток міжнародної співпраці, у тому числі в межах Програми ЄС Еразмус+!


ERASMUS +: візит представника КНТЕУ до Вищої школи економіки та менеджменту публічного управління в Братиславі

У рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ протягом 10-16 липня 2021 р. завідувач кафедри цифрової економіки та системного аналізу КНТЕУ Роскладка Андрій Анатолійович перебував у Вищій школі економіки та менеджменту публічного управління в Братиславі (VŠEMvs).

Метою візиту була участь у відкритті ІV Міжнародної літньої школи для студентів, які у 2021-2022 навчальному році розпочинають навчання у Словаччині в рамках спільної магістерської програми подвійного дипломування «Міжнародна бізнес-аналітика», що була започаткована КНТЕУ та VŠEMvs у 2018 році.

Вже третій рік поспіль кращі студенти КНТЕУ мають можливість здобути ступінь магістра в одному з провідних університетів Братислави. Цього року три магістри освітньої програми «Цифрова економіка» Владислав Іштукін, Катерина Васильківська та Альона Кашпрук вибороли право продовжити навчання у Словаччині. На відкритті IV Міжнародної літньої школи також були присутні випускники магістратури «Цифрова економіка» КНТЕУ, які вже рік навчаються і працюють у Словаччині: Владислав Заїченко (IBM, м. Братислава), Олексій Шевченко (T-Systems, м. Кошице), Іванна Москалюк (T-Systems, м. Кошице), Дар’я Копач (Pricewise, м. Братислава), Олександр Зоренко (O2, м. Братислава).

Учасників заходу привітали присутні на заході Радник Посольства України у Словаччині Дмитро Конишев, Перший віце-президент ІТ Асоціації Словаччини Маріо Леловскі, ректор VŠEMvs Любош Цибак, Голова Академічної ради університету Станіслав Філіп, проректор з міжнародних зв’язків Міхал Фабуш, керівник відділу міжнародних відносин Маріан Ковач.

В інші дні візиту були проведені робочі зустрічі з керівництвом Вищої школи економіки та менеджменту публічного управління в Братиславі та ІТ Асоціації Словаччини щодо подальшої співпраці з Київським національним торговельно-економічним університетом в рамках спільної магістерської програми «Міжнародна бізнес-аналітика» та реалізації спільних проєктів ERASMUS+.


Семестрове навчання студентів КНТЕУ в провідних ЗВО у рамках програми ЄС Erasmus +

У Київському національному торговельно-економічному університеті, не дивлячись на карантинні обмеження у зв’язку із пандемією Covid-19, продовжують реалізовуватися проєкти Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом КА1: «Навчальна (академічна) мобільність» з провідними європейськими ЗВО – партнерами. Дані програми спрямовані на реалізацію права на міжнародну академічну мобільність та є важливою складовою стратегії інтернаціоналізації університету в міжнародному освітянському просторі.

У другому семестрі 2020-2021 н.р. троє студенток КНТЕУ скористалися можливостями стипендіальної програми Еразмус+ та проходили семестрове навчання за кордоном:

  • Гаврилко Ксенія – Університет економіки – Варна (м. Варна, Болгарія);

  • Огурцова Марина – Університет прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт (м. Вюрцбург, Німеччина);

  • Харькова Тетяна – Краківський економічний університет (м. Краків, Польща).

На період карантинних обмежень навчання в цих ЗВО здійснюється з використанням дистанційних технологій.

Варто зазначити, що студентський обмін є двостороннім. У другому семестрі поточного навчального року в КНТЕУ дистанційно навчалися троє французьких студентів з Бізнес школи «Ауденсія» – Лезафр Жозефін, Сен Жан Ноемі та Воро Трістан.

У наступному академічному році планується приїзд на навчання до КНТЕУ іноземного студента за обміном з Університету економіки – Варна та трьох студентів з Франції. За детальною інформацією щодо участі в студентській академічній мобільності та навчання за кордоном, у тому числі в рамках програми Еразмус+, звертатися до Центру європейської освіти КНТЕУ.


Онлайн-лекція французького викладача практика готельного та туристичного бізнесу для студентів ФРГТБ

У рамках угоди про міжнародне співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом та Федерацією «Обміни Франція – Україна» (FEFU) 18 березня 2021 року відбулася онлайн-лекція президента готельної мережі «Charme & Caractère», викладача Тулузького університету – Жака Бартелемі на тему «Адаптація готельного, туристичного та ресторанного бізнесу в період після Covid».

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай В.М. представив пана Бартелемі слухачам. Окрім студентів факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, були присутні викладачі кафедри туризму та рекреації та кафедри готельно-ресторанного бізнесу. Онлайн-лекція відбулася за організаційно-координаційної підтримки Центру європейської освіти КНТЕУ.

У своєму виступі пан Бартелемі порушив дуже актуальні питання щодо відновлення туристичного та готельно-ресторанного бізнесу в період після Covid, важливості емоційного інтелекту для працівників даної сфери, еволюції попиту та діджиталізації в секторі туризму та готельно-ресторанного бізнесу. Лекція мала інтерактивний характер та викликала великий інтерес з боку слухачів. Викладачі та студенти КНТЕУ ставили цікаві запитання, на які Жак Бартелемі надав вичерпні відповіді. Учасники онлайн-лекції залишилися задоволеними та висловили надію на подальшу комунікацію та плідну співпрацю в майбутньому.


Онлайн-заняття з французьким викладачем

У рамках угоди про міжнародне співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом, Федерацією «Обміни Франція – Україна» (FEFU) та Асоціацією французької мови як іноземної Франція – Україна (FLEFU) 11 березня 2021 р. відбулося перше онлайн-заняття для студентів, які вивчають французьку мову в Центрі європейської освіти, з носієм мови – викладачем Ерве Фраде.

Зазвичай пан Фраде приїздить щовесни до КНТЕУ з метою проведення двотижневого навчального курсу з ділової французької мови. На жаль, цього року складна епідеміологічна ситуація у світі завадила йому приїхати до Києва та завітати до нашого університету. Проте пан Фраде з радістю погодився провести цикл онлайн-занять із французької мови для студентів КНТЕУ.
 


Візит Посла Франції в Україні до КНТЕУ

Київський національний торговельно-економічний університет 23 лютого 2021 р. відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні пан Етьєн де Понсен. Його супроводжували: Аташе з питань університетського і наукового співробітництва пані Алікс де Гассар, Аташе з питань мовного співробітництва пан Поль Сулігу.

Пан Посол виступив перед франкомовними студентами та викладачами КНТЕУ на тему «Розвиток французько-українського співробітництва», а також відповів на поставлені запитання.

Протягом 20 років КНТЕУ успішно реалізує програми подвійного дипломування разом із закладами вищої освіти Франції: Університет Клермон-Овернь, Університет Гренобль Альпи, Бізнес школа «Audencia», Університет Парі Ест Кретей та ін. За весь час плідної співпраці студенти університету паралельно з українськими дипломами отримали понад 100 магістерських та більше 250 бакалаврських державних дипломів Франції.

Під час візиту до КНТЕУ пан Етьєн де Понсен мав змістовну бесіду з ректором університету А. А. Мазаракі, під час якої відбувся обмін думками щодо подальшого поглиблення міжуніверситетського співробітництва.

З великим інтересом французька делегація ознайомилась з кампусом університету, SMART-бібліотекою, комп’ютерними класами, спеціалізованими лабораторіями, актовою залою та іншими складовими матеріально-технічної бази КНТЕУ. Після знайомства з університетом, відвертого і змістовного спілкування з керівництвом і студентською спільнотою КНТЕУ, поважні гості переконалися чому французькі студенти з партнерських закладів вищої освіти щорічно із задоволенням обирають саме наш навчальний заклад для семестрового навчання за обміном на магістерських програмах іноземною мовою викладання.


Онлайн-лекції французьких викладачів для студентів КНТЕУ

      Студенти Київського національного торговельно-економічного університету, що навчаються за програмою подвійного дипломування з Університетом Гренобль Альпи (УГА), у період з 11 січня по 5 лютого 2021 року прослухали в онлайні курс лекцій провідних викладачів УГА з таких дисциплін, як: «Гроші та фінанси», «Міжнародна економіка», «Індустріальна економіка» та ін.
      Відповідна програма подвійного дипломування є унікальною можливістю отримати державний диплом Французької Республіки освітнього ступеня «Licence» («Бакалавр»). Навчання проводиться англійською або французькою мовами на вибір студента на дистанційній основі, з можливістю виїзду на другий семестр до Франції. За детальною інформацією про умови участі в програмі подвійного дипломування звертатися до Центру європейської освіти КНТЕУ.


Співпраця між КНТЕУ та Федерацією «Обміни Франція – Україна» в умовах пандемії продовжується

У рамках угоди про співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом та Федерацією «Обміни Франція – Україна» (ФОФУ) відбулася онлайн-зустріч проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сая В.М. та директорки Центру європейської освіти Дупляк Т.П. з французькими колегами: Жаком Форжероном (співпрезидент Федерації), Жозі Анекен (Асоціація французької мови як іноземної), Деніз Дюран (відповідальна за практику студентів) та Ольгою Гонсе (секретар Федерації). Метою онлайн-зустрічі було обговорення питань подальшої співпраці між КНТЕУ і ФОФУ та проведення відбору студентів для проходження практики у Франції влітку.

На зустрічі був також присутній Жак Бартелемі – президент готельної мережі "Hôtels de  Charmeet de Caractère", а також викладач магістратури гостинності та туризму Тулузького університету Жана Жореса. Він люб’язно запропонував провести ряд лекцій з актуальних питань туристичного та готельного бізнесу для студентів ФРГТБ, а також пообіцяв завітати до нашого університету. 

За результатами співбесід зі студентами КНТЕУ було відібрано чотири особи для проходження лінгвістичної та професійної практик. Також було обговорено питання щодо проведення інтенсивного двотижневого онлайн-курсу з французької спеціалізованої термінології для студентів університету з носієм мови, а за умови покращення епідеміологічної ситуації можливо й приїзд викладача з Франції наприкінці весни поточного року.



Міжнародні академічні програми КНТЕУ у фільмі Французького інституту в Україні Посольства Франції в Україні

Представники Київського національного торговельно-економічного університету взяли участь у фільмі Французького інституту в Україні Посольства Франції в Україні в рамках проєкту «Ніч ідей 2021». Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай В.М.,  директорка Центру європейської освіти Дупляк Т.П. та троє студентів КНТЕУ поділилися досвідом та враженнями від дистанційної програми подвійного дипломування з Університетом Гренобль Альпи (Франція).

Міжнародна зустріч «Ніч ідей», яка присвячена вільному обміну ідеями та знаннями, була започаткована головним Французьким інститутом в Парижі. «Ніч ідей» 2021 року набуває особливого значення в умовах пандемії COVID-19. Тема «Близькі» була обрана, щоб дозволити замислитися про відносини з простором та мобільністю, про нові елементи солідарності, які вимагає побудувати криза економічних та соціальних моделей, а також про місце цифрових технологій у нашому суспільстві.


ERASMUS +: студентський обмін з провідними ЗВО Європи в умовах пандемії продовжується

У Київському національному торговельно-економічному університеті продовжують реалізовуватися проєкти  Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом КА1: «Навчальна (академічна) мобільність» з провідними європейськими ЗВО – партнерами, не зважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, в якій опинилася світова спільнота в результаті пандемії Covid-19.

У першому семестрі 2020-2021 н.р. двоє студенток КНТЕУ Олександра Ніколаєць та Катерина Зінченко скористалися можливостями стипендіальної програми Еразмус+ та виїхали на семестрове навчання до Університету прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт (м. Вюрцбург, Німеччина). На період карантинних обмежень навчання в цьому ЗВО здійснюється з використанням дистанційних технологій.

Обмін в рамках проєкту Європейського Союзу Еразмус+ є двостороннім. У цьому семестрі студентка за обміном Олександра Тукусер з Варненського економічного університету (м. Варна, Болгарія) навчається в КНТЕУ за спеціальністю «Туризм».

Варто зазначити, що співпраця Київського національного торговельно-економічного університету з Бізнес школою «Ауденсія» (м. Нант, Франція) також продовжується. Наразі студент за обміном з Бізнес школи «Ауденсія» Гаель Квезада-Нот проходить навчання в КНТЕУ за магістерською програмою англійською мовою викладання «Фінансове посередництво».

У другому семестрі 2020-2021 н.р. очікується приїзд ще п’ятьох іноземних студентів за обміном з Франції, Німеччини та Болгарії.

За детальною інформацією щодо проєктів Європейського Союзу Еразмус+ звертатися в Центр європейської освіти (Д-229).


Програма подвійного дипломування в дії

У Київському національному торговельно-економічному університеті 9 липня 2020 року відбулася вагома подія. Церемонії вручення державних дипломів Франції студентам КНТЕУ, які успішно завершили навчання за програмою подвійного дипломування зУніверситетом Гренобль Альпи «Бакалавр з економіки та управління», не завадила навіть пандемія COVID-19.

З вітальним словом до студентів звернувся ректор Мазаракі А. А. та побажав їм успіхів у подальшому удосконаленні професійних компетенцій.

У церемонії вручення взяла участь Алікс де Гассар – Аташе з питань університетського і наукового співробітництва Посольства Франції в Україні, яка, зокрема, передала привітання студентам від Надзвичайного та Повноважного Посла Франції в Україні Етьєна де Понсена. Пані де Гассар висловила сподівання, що студенти будуть сприяти в подальшому розвитку франко-українського культурного та освітянського співробітництва. 

Відповідна програма подвійного дипломування є унікальною можливістю, так як, окрім українського диплома, можна отримати ще й державний диплом Французької Республіки освітнього ступеня «Licence» («бакалавр»), що значно підвищує конкурентоспроможність випускників на ринку праці. Навчання проводиться англійською або французькою мовами за вибором студента на дистанційній основі, з можливістю виїзду на другий семестр до Франції. Скористатися перевагами цієї програми мають можливість студенти всіх факультетів останнього року бакалаврату, магістранти та випускники КНТЕУ.


Erasmus +: семестрове навчання студентів КНТЕУ в провідних ЗВО Європи в умовах епідемії

Студенти Київського національного торговельно-економічного університету продовжували семестрове навчання в провідних європейських ЗВО – партнерах КНТЕУ в рамках проєкту Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом КА1: «Навчальна (академічна) мобільність». На період карантинних обмежень навчання здійснювалося з використанням дистанційних технологій.

У другому семестрі 2019-2020 навчального року 10 студентів КНТЕУ скористалися стипендіальними можливостями Програми Еразмус+:

  • Бобрікова Яна – Варненський економічний університет (м. Варна, Болгарія);

  • Бондар Дар’я – Університет західної Аттики (м. Афіни, Греція);

  • Стронська Тетяна та Лисак Дарина – Університет Парі-Ест Кретей (м. Париж, Франція);

  • Вівчар Ірина та Залізняк Марія – Університет Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія);

  • Ляшенко Дар’я та Коломієць Олена – Університет прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт (м. Вюрцбург, Німеччина);

  • Лотоцький Владислав та Ярмоленко Анастасія – Університет економіки та менеджменту державного управління в Братиславі (м. Братислава, Словаччина).

Загалом у поточному навчальному році 20 студентів КНТЕУ навчалися в європейських закладах вищої освіти в рамках Програми ЄС Еразмус+. Дані програми спрямовані на реалізацію права на міжнародну академічну мобільність та є важливою складовою стратегії інтернаціоналізації університету в міжнародному освітянському просторі.

*Галерея містить фото до введення карантинних обмежень


Франкофонні події у КНТЕУ

Київський національний торговельно-економічний університет 4 березня 2020 року відвідала французька делегація у складі: Алікс де Гассар – Аташе Посольства Франції в Україні, Ніколя Менетті – директор Спеціалізованого інституту франкофонії з адміністрування та менеджменту в м. Софія (ESFAM) та представників Міжнародної французької школи (Тіфен Анрі – директор,  Геннадій Корчагін – президент, Віктор Войтович – викладач ділової французької мови).

Під час візиту відбулося підписання угоди про співробітництво з Міжнародною французькою школою (МФШ). Угоду підписали від  КНТЕУ перший проректор з науково-педагогічної роботи Притульська Наталія Володимирівна та від МФШ директор Тіфен Анрі.

Директор ESFAM Ніколя Менетті для франкофонних студентів та викладачів КНТЕУ провів презентацію магістерських програм навчання та стипендіальних можливостей.

Також у рамках програми перебування відбулася робоча зустріч французьких гостей з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В. М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т. П., під час якої сторони обговорили перспективні напрями співпраці.


Візит представників Бізнес школи «ISC Paris»

Київський національний торговельно-економічний університет з офіційним візитом 27 лютого 2020 року відвідала французька делегація у складі: Сиріла Нуартена, заступник генерального директора Бізнес школи «ISC Paris» (м. Париж, Франція), та Володимира Пилипенка, директора групи mersen (Франція).

Бізнес школа «ISC Paris» була заснована у 1963 році та має акредитацію двох міжнародних організацій: AACSB, AMBA.

У рамках візиту представники французької делегації мали змістовну бесіду з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В. М. Саєм та директором Центру європейської освіти Т. П. Дупляк, на якій було визначено перспективи подальшої співпраці.

Гості також мали можливість ознайомитися з діяльністю нашого університету, його науковими розробками, навчальним процесом та матеріально-технічною базою, а саме SMART-бібліотекою, VR-студією та спеціалізованими лабораторіями.


Презентація Бізнес школи «Ауденсія»

Для студентів Київського національного торговельно-економічного університету 12 лютого 2020 року відбулася презентація Бізнес школи «Ауденсія» (м. Нант, Франція).

Представник міжнародного відділу цього навчального закладу на зустрічі презентувала програму літньої школи «Audencia Summer Term 2020», а також програми семестрового обміну та подвійного дипломування. 

За рейтингом HappyAtSchool®2020, що оцінує якість умов студентського життя, Бізнес школа «Ауденсія» посіла перше місце серед французьких закладів вищої освіти. Цей провідний навчальний заклад Європи має акредитацію трьох міжнародних організацій: EQUIS - EFMD, AACSB, AMBA. За останні роки співпраці понад 50 студенів КНТЕУ на безкоштовній основі взяли участь в програмах міжнародної академічної мобільності, що пропонує бізнес школа.

З питань щодо семестрового навчання в Бізнес школі «Ауденсія» та участі в літній школі «Audencia Summer Term-2020» звертатися доЦентру європейської освіти (навчальний корпус «Д», кім. 229).

Студентський обмін між КНТЕУ та Бізнес школою «Ауденсія»

Нещодавно студенти Київського національного торговельно-економічного університету Жакун Олексій та Шаран Дар’я повернулися з семестрового навчання в Бізнес школі «Ауденсія» (м. Нант, Франція) за програмою «Міжнародний магістр з менеджменту» в рамках угоди про співробітництво. А Погоріла Дарина поїхала навчатися до Бізнес школи на другий семестр за магістерською програмою «Медіа та комунікації».

Бізнес школа «Ауденсія» за рейтингом HappyAtSchool®2020, що оцінює якість умов студентського життя, посіла перше місце серед французьких бізнес шкіл.

Щорічно цей провідний європейський заклад вищої освіти організовує зимову та літню школи з економіки, менеджменту та маркетингу. Двоє студенток КНТЕУ, Андрієшин Ірина та Ладига Поліна, успішно закінчили у січні поточного року тижневий курс «Брендинг та інновації» зимової школи «Winter Programme-2020», що проходила у м. Париж, Франція.

Варто відзначити, що студентський обмін є двостороннім. У минулому семестрі три студенти за обміном з Бізнес школи «Ауденсія» навчалися в КНТЕУ за такими магістерськими програмами англійською мовою викладання: Мелані Блан – «Туристичний та курортно-рекреаційний менеджмент», Уго Банше та Габрієль Гастон – «Фінансове посередництво». Зараз ще двоє французьких студентів,Бертрана Ійо та Клеманс Лоріо де Рувре, навчаються у поточному семестрі за магістерською програмою англійською мовою викладання «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності».

З питань щодо семестрового навчання в Бізнес школі «Ауденсія» та  участі в літній школі «Audencia Summer Term-2020» звертатися доЦентру європейської освіти (навчальний корпус «Д», кім. 229).

Іноземні студенти завершили семестрове навчання в КНТЕУ

Протягом першого семестру 2019-2020 навчального року в Київському національному торговельно-економічному університетінавчалося п’ять іноземних студентів у рамках програм міжнародної академічної мобільності.

Три студенти за обміном з Франції (Бізнес школа “Ауденсія”) обрали навчання за наступними магістерськими програмами англійською мовою викладання: Мелані Блан – “Туристичний та курортно-рекреаційний менеджмент”, Уго Банше та Габрієль Гастон – “Фінансове посередництво”.

За програмою Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом КА1 "Навчальна (академічна) мобільність" в нашому університеті пройшли семестрове навчання двоє студентів: Юлія Безендорф (Університет прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт, Німеччина) за магістерською програмою англійською мовою викладання “Готельний і ресторанний менеджмент” та Євгеній Кізеліс (Варненський економічний університет, Болгарія) за бакалаврською програмою “Міжнародний бізнес”.

Студенти за обміном успішно пройшли навчання за обраними спеціалізаціями, знайшли нових друзів  в Україні та ознайомилися з традиціями та культурою нашої країни.


ERASMUS +: візит представниці КНТЕУ до Університету прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт (FHWS)

У рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ "Навчальна (академічна) мобільність" протягом 11-15 листопада 2019 р. директор Центру європейської освіти Дупляк Тетяна Петрівна перебувала в Університеті прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт (м. Вюрцбург, Німечинна).

Метою візиту була участь у програмі заходів «Досліджуй Східну Європу». Тетяною Дупляк, разом із Черневою Наталією та Шишовою Тетяною, студентками, що проходять семестрове навчання в Німеччині за програмою Еразмус+, було презентовано КНТЕУ та Україну.

Під час візиту до Університету прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт Дупляк Т. П. мала робочі зустрічі з представниками міжнародного відділу (Даніелом Віммером – начальником відділу, Крістіною Гехрінг – Еразмус координатором, Наталією Куделею – координатором Східної Європи), на яких обговорювалися напрями подальшої співпраці та організаційні аспекти реалізації спільного проєкту ERASMUS+.


ERASMUS+: візит викладача Університету економіки – Варна

У рамках проєкту ERASMUS+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» Володимир Жечев, викладач Університету економіки – Варна (м. Варна, Болгарія), перебував у Київському національному торговельно-економічному університеті з 04 по 08 листопада 2019 року.

Метою приїзду В. Жечева до КНТЕУ було проведення лекційних занять із тем «Основи сучасного брендингу» та «Клієнтоорієнтована цінність бренду» для студентів магістерських програм англійською мовою викладання.

Під час візиту В. Жечев мав робочу зустріч з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В.М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П., на якій обговорювалися напрями подальшої співпраці, організаційні аспекти реалізації спільного проєкту ERASMUS+ та перспективи розвитку програм подвійного дипломування.

Варто зазначити, що співпраця з Університетом економіки - Варна в рамках проєкту ERASMUS+ також передбачає студентський двосторонній обмін, який успішно реалізується протягом останніх двох років.


ERASMUS+: візит представників Університету Центрального Ланкаширу

У Київському національному торговельно-економічному університеті в рамках проєкту ERASMUS+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» та з метою участі в ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Глобальні імперативи розвитку бізнесу та права» протягом 10-11 жовтня 2019 року перебували представники Університету Центрального Ланкаширу (UCLan), м. Престон, Великобританія: Даніел Волер та Дзяі Ванг.

Під час візиту Д. Волер та Д. Ванг мали зустріч із проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В. М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т. П., на якій обговорювалися напрями подальшої співпраці та організаційні аспекти реалізації спільного проєкту ERASMUS+. Також представники Університету Центрального Ланкаширу мали змістовну бесіду із завідувачем кафедри іноземної філології та перекладу Латигіною А. Г.

Д. Волер провів лекцію на тему «Брексіт: Великобританія та ЄС» для студентів бакалаврських програм англійською мовою викладання, а Д. Ванг на тему «Міжкультурні комунікації» для студентів магістерських програм англійською мовою викладання.


Навчання студентів КНТЕУ в Бізнес-школі Ауденсія

Студенти Київського національного торговельно-економічного університету (19 осіб) нещодавно повернулися з навчання в «Літній школі» Бізнес-школи Ауденсія (м. Нант) в рамках угоди про співробітництво між КНТЕУ та цим провідним закладом вищої освіти Франції. Навчання проходило в групах поділених за тематичними модулями: крос культурний менеджмент, стратегії реклами та брендингу, соціальні мережі, цифровий маркетинг, міжнародний маркетинг та комунікації, міжнародний бізнес, європейські фінанси.
Співпраця КНТЕУ з цією провідною європейською бізнес-школою, що відома у світі своїми навчальними програмами з менеджменту, розпочалася наприкінці 2013 р. За цей час 17 студентів університету взяло участь у семестровому обміні, 5 студентів отримали дипломи за програмою «Міжнародний магістр з менеджменту», а також 2 студенти продовжують своє навчання в рамках програми подвійного дипломування.
Варто відзначити, що студентський обмін є двостороннім, що свідчить про визнання КНТЕУ на міжнародному освітянському ринку. За останні роки в університеті навчалися протягом семестру 5  французьких студентів на англомовних магістерських програмах. У 2019-2020 навчальному році планується приїзд на семестрове навчання до КНТЕУ ще 3 французьких студентів у рамках програми студентського обміну.


Робочий візит ректора КНТЕУ Анатолія Мазаракі до Університету Центрального Ланкаширу в рамках програми Еразмус+

У рамках програми Еразмус+ ректор А. А. Мазаракі, завідувач кафедри іноземної філології та перекладу А. Г. Латигіна та професор кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Н. А. Мазаракі 3-10 липня 2019 року відвідали провідний заклад вищої освіти Великобританії – Університет Центрального Ланкаширу (UCLan), з яким протягом останніх п’яти років здійснювалося плідне співробітництво. Коротке перебування відбувалося за насиченою програмою.

У рамках візиту мала місце зустріч із керівництвом UCLan, на якій було обговорено низку освітніх питань щодо розвитку співпраці між університетами. Під час переговорів із проректором з міжнародних відносин Ліз Бромлі (Liz Bromley), директором Школи мов та глобальних досліджень Даніелом Уоллером (Daniel Waller) та його заступницею Дзяі Ванг (Jiayi Wang) було підписано угоду про співробітництво між Університетом Центрального Ланкаширу та Київським національним торговельно-економічним університетом.

Було досягнуто домовленостей щодо приїзду на початку жовтня 2019 року Даніела Уоллера та Дзяі Ванг до КНТЕУ, які читатимуть лекції на бакалаврських та магістерських програмах англійською мовою викладання та братимуть участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Глобальні імперативи розвитку бізнесу та права».

Реалізація студентської мобільності по проекту Еразмус+ відбудеться наступного академічного року у вигляді семестрового навчання 10 студентів КНТЕУ в UCLan.


Навчання студентів КНТЕУ в Університеті Гренобль Альпи

Нещодавно студентки Київського національного торговельно-економічного університету Бука Софія, Дьякова Вероніка та Кучер Анна повернулися з семестрового навчання в Університеті Гренобль Альпи (Франція), де вони перебували у рамках програми подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління». Під час навчання дівчата відвідували заняття з таких дисциплін, як: «Гроші та фінанси», «Міжнародна економіка», «Індустріальна економіка», «Французька мова для іноземців» та ін.

Для студентів, які навчалися за програмою подвійного дипломування дистанційно англійською мовою, Миронова Олександра та Шила Богдана, навесні було організовано тижневу навчальну поїздку до Університету Гренобль Альпи. Під час поїздки студенти, окрім навчальних занять, відвідували провідні підприємства регіону Рона-Альпи.

Відповідна програма подвійного дипломування є унікальною можливістю, так як, окрім українського диплома, можна отримати ще й державний диплом Французької Республіки освітнього ступеня «Licence» («Бакалавр»). Навчання проводиться англійською або французькою мовами за вибором студента на дистанційній основі, з можливістю виїзду на другий семестр до Франції. Скористатися цією можливістю можуть студенти всіх факультетів останнього року бакалаврату, студенти магістратури та випускники КНТЕУ.

За детальною інформацією про умови участі в програмі подвійного дипломування на 2019/2020 н.р. звертатися до Центру європейської освіти КНТЕУ.


Участь представниці КНТЕУ у програмі Еразмус+ «Академічна мобільність» в Університеті Отто-Фрідріха в м. Бамберзі

Провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків, доцент кафедри банківської справи Гордієнко Тетяна Миколаївна протягом 24-28 червня 2019 року перебувала в Університеті Отто-Фрідріха в м. Бамберзі, Німеччина в межах програми Європейського СоюзуЕразмус+ «Академічна мобільність».

Метою візиту була участь в програмі заходів Міжнародного тижня Еразмус+ для професорсько-викладацького та адміністративного персоналу, на якому були присутні представники закладів вищої освіти Німеччини, Сербії, Кот-д’Івуару та України. Програмою заходу було передбачено обмін кращим досвідом організації студентської і дослідницької мобільності та обговорення напрямів можливого співробітництва, у тому числі в рамках програми Еразмус+.

За час проведення тижня учасникам була надана можливість ознайомитись зі структурою закладу, умовами навчання та проживання студентів, а також взяти участь в екскурсійних заходах.

Під час перебування було проведено зустріч зі студенткою КНТЕУ Ольгою Комашевською, яка наразі навчається в Університеті Отто-Фрідріха в м. Бамберзі за програмою Еразмус+, і яка з задоволенням поділилась позитивними враженнями від участі у програмі та навчанні у Німеччині.


Erasmus +: семестрове навчання студентів КНТЕУ в провідних ЗВО Європи

Нещодавно студенти Київського національного торговельно-економічного університет повернулися з семестрового навчання за кордоном, успішно склавши екзаменаційні сесії в провідних європейських ЗВО – партнерах КНТЕУ. Навчання студентів здійснювалося в рамках проекту Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом КА1: «Навчальна (академічна) мобільність».

7 студентів КНТЕУ скористалися стипендіальними можливостями Програми Еразмус+ з метою семестрового навчання в провідних європейських ЗВО:

  • Бамберзький університет імені Отто Фрідріха (м. Бамберг, Німеччина) – Комашевська Ольга.

  • Варненський економічний університет (м. Варна, Болгарія) –Гальчун Юлія.

  • Софійський університет імені святого Климента Охридського (м. Софія, Болгарія) – Чала Ангелін.

  • Університет західної Аттики (м. Афіни, Греція) – Коверга Костянтин, Дарабаш Діана.

  • Університет Парі-Ест Кретей (м. Париж, Франція) – Таяновський Владислав.

  • Щецинський університет (м. Щецин, Польща) – Белінський Дмитро.

У поточному році КНТЕУ реалізує 9 проектів з європейськими ЗВО – партнерами в рамках Програми ЄС Еразмус+.  Дані програми спрямовані на реалізацію права на міжнародну академічну мобільність та є важливою складовою стратегії інтернаціоналізації університету в міжнародному освітянському просторі.

У наступному навчальному році плануються поїздки студентів на семестрове навчання в рамках програми Еразмус+ до закладів вищої освіти Великобританії, Франції та Німеччини.


Викладач КНТЕУ взяв участь у Днях французької мови для фахівців освітньої сфери в Україні

Викладач французької мови Центру європейської освіти Київського національного торговельно-економічного університету Тетяна Романченко взяла участь у Днях французької мови для фахівців освітньої сфери в Україні, які відбулися 13-15 червня 2019 року в м. Києві за підтримки Французького інституту та Посольства Франції в Україні.

У рамках програми заходів Днів французької мови для фахівців освітньої сфери представники з Молдови, Польщі, Румунії, Литви, Латвії, Франції та України обговорювали питання, пов’язані з практикою викладання французької мови та франкомовності в Україні. На відкритті заходу виступила з промовою посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, зауваживши, що Посольство Франції буде і в подальшому підтримувати викладання французької мови в Україні.


Вручення сертифікатів студентам КНТЕУ, які успішно пройшли навчання з англійської та французької мов у Центрі європейської освіти

У Київському національному торговельно-економічному університеті 10 червня 2019 року відбулося вручення сертифікатів студентам, які успішно завершили навчання з англійської та французької мов у Центрі європейської освіти.

За результатами навчання було вручено 32 сертифікати з англійської (за рівнями "Pre-Intermediate", "Intermediate" та "Upper-Intermediate") та з французької мови (за рівнем  "Débutant"). Директор Центру європейської освіти Тетяна Петрівна Дупляк, а також викладачі французької та англійської мов Романченко Тетяна Володимирівна та Ширмова Тетяна Євгенівна привітали студентів та побажали їм  успіху в подальшому вдосконаленні іноземних мов.

ERASMUS +: представник КНТЕУ взяв участь у Міжнародному тижні кредитної мобільності Університету Західної Аттики

У рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ "Навчальна (академічна) мобільність" протягом 20-25 травня 2019 р. директор Центру європейської освіти Дупляк Тетяна Петрівна перебувала в Університеті Західної Аттики (м. Афіни, Греція).

Метою візиту була участь у програмі заходів Міжнародного тижня кредитної мобільності, на якому були присутні представники закладів вищої освіти Албанії, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Домініканської Республіки, Єгипту, Індії, Ізраїлю, Казахстану, Кенії, Малайзії, Молдови, Марокко, Сербії, Сирії, Тайланду, Тунісу та України.

Дупляк Т. П. взяла участь у воркшопах, на яких працівники міжнародних відділів провідних ЗВО поділилися своїм досвідом щодо реалізації проектів кредитної мобільності. Також Тетяною Дупляк, разом зі студентами Ковергою Костянтином та Дарабаш Діаною, які завершують семестрове навчання в Греції за умовами проекту Еразмус+ було презентовано КНТЕУ.

До програми перебування також входило підведення підсумків реалізації проекту ЄС Еразмус+ "Навчальна (академічна) мобільність". Було обговорено ефективність даного проекту, а також визначено можливі напрями співпраці поза проектом Еразмус+ щодо реалізації програм студентського обміну.

ERASMUS+: візит викладача Варненського економічного Університету до КНТЕУ

Протягом 20-24 травня 2019 року в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність» Київський національний торговельно-економічний університет відвідала викладач Варненського економічного Університету Сніжана Сулова.

Метою візиту було проведення лекційних занять на теми «Системи електронної комерції» та «Програмне забезпечення для створення електронних магазинів» для студентів бакалаврських програм англійською мовою викладання.

Під час візиту Сулова С. мала робочу зустріч з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В. М., на якій обговорювалися напрями поглиблення співпраці між Варненським економічним університетом та КНТЕУ.

ERASMUS+: візит представників Європейського університету Республіки Македонія до КНТЕУ

У Київському національному торговельно-економічному університеті (КНТЕУ) в рамках проекту ERASMUS+ за напрямом КА1 "Навчальна (академічна) мобільність" протягом 06–10 травня 2019 року перебували представники Європейського університету Республіки Македонія (м. Скоп’є, Македонія) професор Зоран Гацовскі та Стефан Якімовскі.

Метою приїзду З. Гацовскі та С. Якімовскі до КНТЕУ було проведення лекційних занять для студентів бакалаврських програм англійською мовою викладання на теми "Конфіденційність інформації та даних", "Кібербезпека", а також обмін досвідом у сфері реалізації академічної мобільності студентів та викладачів. Гості з Македонії мали нагоду ознайомитися з діяльністю нашого університету, його науковими розробками та навчальним процесом.

Під час візиту відбулася робоча зустріч з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В. М. та з директором Центру європейської освіти Дупляк Т. П.

ERASMUS +: представник КНТЕУ викладає в Софійському університеті Святого Кліментія Охридського

Доцент кафедри менеджменту Яцишина Клавдія Валеріївна з 22 по 26 квітня 2019 року перебувала в Софійському університеті Святого Кліментія Охридського в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ "Навчальна (академічна) мобільність".

Метою візиту було викладання англійською мовою лекційних занять з дисципліни «Корпоративне управління» для студентів, що навчаються на магістерських програмах, зокрема для студентів, що навчаються в Софійському університеті Святого Кліментія Охридського в рамках проекту Еразмус+. Дисципліна була обрана болгарськими партнерами з переліку всіх англомовних дисциплін університету.

Під час лекцій було розглянуто аспекти корпоративного управління та еволюцію корпоративних відносин у світі, проаналізовано ключові особливості сучасних корпорацій та підходи до формування інтегрованих корпоративних структур, досліджено природу, моделі та принципи корпоративної соціальної відповідальності та обґрунтовано важливість її оцінювання на прикладі світових лідерів у сфері електронної комерції, проаналізовано досвід успішного та провального публічного розміщення цінних паперів (ІРО). Особливу увагу було зосереджено на порівняльному аналізі моделей корпоративного управління в Україні та Болгарії.

У рамках візиту до Софійського університету Святого Кліментія Охридського також відбулися зустрічі із замдеканом факультету економіки та бізнес адміністрування assoc. prof. Todor Yalamov, керівником відділу міжнародних зв’язків факультету економіки та бізнес адміністрування Alida Rizova, Ph.D. та координатором програм Європейського Союзу Еразмус відділу міжнародних зв’язків Софійського університету Святого Кліментія Охридського Irena Atanasova, на яких відбувся обмін думками щодо організації викладання дисциплін у галузі корпоративного управління. 

ERASMUS+: візит викладачів Університету Центрального Ланкаширу до КНТЕУ

У Київському національному торговельно-економічному університеті (КНТЕУ) в рамках проекту ERASMUS+ за напрямом КА1 "Навчальна (академічна) мобільність" протягом 15–19 квітня 2019 року перебували професори Університету Центрального Ланкаширу(м. Престон, Великобританія) Сілке Енгельбард та Делія Анн Джексон.

Метою приїзду С. Енгельбард та Д. Джексон до КНТЕУ було проведення лекційних та практичних занять для студентів бакалаврських програм англійською мовою викладання з таких тем: "Стратегія шокуючої реклами", "Особливості дослідження рекламної лексики", "Еволюція маркетингових комунікацій у цифрову епоху". Крім того, було організовано фокус-групу зі студентами  для дослідження впливу інтернет-реклами на купівлю косметичних засобів.

Під час візиту відбулася зустріч з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В. М. та робоча нарада з директором Центру європейської освіти Дупляк Т. П. Також гості з Великобританії зустрілися з особами відповідальними за бакалаврські та магістерські програми англійською мовою викладання Кравцовим С. С. та Яцишиною К. В. Британські викладачі мали нагоду ознайомитися з діяльністю нашого університету, його науковими розробками та навчальним процесом.

Варто зазначити, що торік п’ятеро студентів КНТЕУ отримали дипломи освітнього ступеня "бакалавр" Університету Центрального Ланкаширу, а наступного навчального року планується від’їзд ще десяти студентів у рамках проекту ERASMUS+.

ERASMUS +: представники КНТЕУ відвідали Краківський економічний університет

Провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків, доцент кафедри туризму та рекреації КНТЕУ Кравцов Сергій Станіславович і доцент кафедри міжнародних економічних відносин Кравець Катерина Петрівна протягом 8-12 квітня 2019 року перебували в Краківському економічному університеті в межах програми Європейського Союзу Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність».

Метою візиту була участь у програмі заходів Міжнародного тижня "Міжкультурні відмінності та комунікаційні виклики", на якому були присутні представники закладів вищої освіти Республіки Корея, Китаю, Перу, В’єтнаму, Сербії, Хорватії, Болгарії, Албанії, Казахстану, Узбекистану та України. Програмою заходу було передбачено презентацію кожного закладу вищої освіти, обговорення напрямів можливого співробітництва, у тому числі в рамках програми Еразмус+, участь в майстер-класах щодо формування міжкультурних комунікацій в процесі налагодження міжнародних зв’язків.

Однією з умов участі у програмі міжнародного тижні було викладання англійською мовою для студентів Краківського економічного університету. Кравець К. П. провела лекційні заняття з дисципліни «Міжнародний бізнес» для майбутніх фахівців міжнародної торгівлі, що навчаються на бакалаврських та магістерських програмах. Під час лекцій було розглянуто теоретичні засади та історичні аспекти розвитку міжнародного бізнесу, проаналізовано тенденції розвитку міжнародного бізнесу та оцінено його соціально-економічний вплив, виділено особливості діяльності транснаціональних корпорацій. Особливу увагу було зосереджено на порівняльному аналізі показників розвитку міжнародного бізнесу в Україні та Польщі.

Вручення сертифікатів з французької мови

В Центрі європейської освіти 12 квітня відбулося вручення сертифікатів студентам та викладачам Київського національного торговельно-економічного університету, які пройшли двотижневий навчальний курс з розмовної та ділової французької мови з представником Асоціації французької мови як іноземної Франція – Україна, викладачем Ерве Фраде.

Навчання відбулося у рамках угоди про міжнародне співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом, Федерацією «Обміни Франція – Україна» та Асоціацією французької мови як іноземної Франція – Україна,  яке триває вже чотири роки. За цей період близько 100 студентів університету мали змогу покращити свої знання з французької, відвідуючи заняття з носіями мови. Студенти, які у цьому році успішно пройшли навчання, отримали сертифікати за двома напрямами – «Розмовна французька мова» та «Ділова французька мова».

На церемонії вручення сертифікатів була присутня директор Центру європейської освіти Дупляк Т.П., яка привітала студентів університету з успішним завершенням навчання та побажала їм успіхів у подальшому удосконаленні рівня володіння французькою мовою.

Презентація стипендіальних програм Посольства Франції в Україні

Для студентів Київського національного торговельно-економічного університету відбулася презентація координатора стипендіальних програм Посольства Франції в Україні Оксани Ландо.

Детальніше

О. Ландо на зустрічі 21 березня 2019 року розповіла про стипендіальні програми уряду Франції для навчання іноземних студентів як французькою та і англійською мовою. Студенти також дізналися про особливості системи вищої освіти у Франції, відмінності підготовки фахівців з економіки та менеджменту у закладах вищої освіти Франції та України.

У рамках візиту відбулася також зустріч пані Ландо з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В. М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т. П.


Вручення державних дипломів Франції

У Київському національному торговельно-економічному університеті 21 лютого 2019 року відбулося вручення дипломів Французької Республіки студентам та випускникам КНТЕУ, які минулого року успішно завершили своє навчання за програмою подвійного дипломування з Університетом Гренобль Альпи.

На церемонії вручення були присутні представники Посольства Франції  в Україні – Сільвен Ріголле, Аташе з питань університетського і наукового співробітництва, та Ольга Хворостянко, координатор Campus France.  

Ректор Мазаракі А. А. привітав студентів та випускників університету з успішним завершенням навчання та побажав їм успіхів у подальшому удосконаленні рівня професійних компетенцій.

КНТЕУ вітає з такими досягненнями: Буславця Станіслава, Гальцеву Станію, Грасевич Інну, Жежеру Анну, Коваленко Анастасію, Лапко Анну, Маньковського Богдана, Масюк Валерію, Пашаєву Гюльяз, Потоцьку Аліну!

Користуючись нагодою, почесні гості відвідали експозицію, присвячену Дню рідної мови. Велике враження справив на них концерт з цієї нагоди, організований силами іноземних студентів, що навчаються в КНТЕУ.


ERASMUS +: представник КНТЕУ викладає в Університеті Парі-Ест Кретей

З 11 по 15 лютого 2019 р. директор Центру європейської освіти, доцент кафедри туризму та рекреації  Дупляк Тетяна Петрівна перебувала в Університеті Парі-Ест Кретей (м. Париж, Франція) в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність».

Метою візиту була участь в програмі заходів Міжнародного тижня, на якому були присутні представники закладів вищої освіти Німеччини, Іспанії, Китаю, Польщі та Литви. Програмою заходу було передбачено презентацію кожного закладу вищої освіти та обговорення напрямів можливого співробітництва, у тому числі в рамках програми Еразмус+.

Однією з умов участі у програмі Міжнародного тижні було викладання англійською мовою для студентів Університету Парі-Ест Кретей (UPEC). Дупляк Т.П. провела лекційні заняття на тему «Тренди в туризмі», під час який було розглянуто теоретичні засади та історичні аспекти розвитку туризму, проаналізовано тенденції розвитку міжнародного туризму та оцінено його соціально-економічний вплив. Особливу увагу було зосереджено на порівняльному аналізі показників розвитку міжнародного туризму в Україні та Франції.

У рамках візиту до Університету Парі-Ест Кретей також відбулися робочі наради з представником міжнародного відділу Carole Torriero та Еразмус координатором Ana Megrelishvili, на яких було обговорено питання реалізації спільного проекту ЄС Еразмус+, а також напрями поглиблення співпраці поза проектом щодо реалізації програм студентського обміну та подвійного дипломування. 


Програма студентського обміну з Бізнес-школою "Ауденсія"

У рамках програми студентського обміну та угоди про співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом та Бізнес-школою «Ауденсія» (м. Нант, Франція) студенти освітнього ступеня «магістр» факультету міжнародної торгівлі та права (Бондаренко Аліна, Новікова Інна), факультету економіки, менеджменту та психології (Гуляр Дмитро) та факультету фінансів та банківської справи (Ликова Ольга) проходять семестрове навчання у Франції. Навчання відбувається англійською мовою за програмою «Міжнародний магістр з менеджменту».

Обмін є двостороннім, так як в КНТЕУ наразі навчається студент з цієї провідної європейської бізнес-школи Огюстен Молле. Для навчання в нашому університеті він обрав магістерську програму англійською мовою  викладання «Міжнародний туристичний бізнес» факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.

Варто зазначити, що у другому семестрі 5 нових студентів КНТЕУ поїдуть на навчання за програмою обміну до Бізнес-школи «Ауденсії».

    


ERASMUS+: візит викладача Університету Парі Ест Кретей

З 19 по 23 листопада 2018 р. у Київському національному торговельно-економічному університеті в рамках проекту ERASMUS+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» перебував професор Університету Парі Ест Кретей (м. Париж, Франція) Філіп Адер.

Метою приїзду Ф. Адера до КНТЕУ було проведення лекційних занять з дисциплін «Методи оцінювання економіки Європейського Союзу» та «Мікрофінанси: відсоткова ставка та соціальна ефективність» для студентів бакалаврських та магістерських програм англійською мовою викладання.

Під час свого візиту Ф. Адер зустрівся з директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П. та відповідальними особами за бакалаврські та магістерські програми англійською мовою викладання Кравцовим С.С. та Яцишиною К.В. Французький викладач мав можливість ознайомитися з діяльністю нашого університету, його науковими розробками та навчальним процесом.

Варто зазначити, що відповідний проект ERASMUS+ з Університетом Парі Ест Кретей триває вже третій рік. За результатами попередніх років двоє студентів КНТЕУ пройшли семестрове навчання у відповідному університеті за освітнім ступенем «магістр» та планується від’їзд ще одного студента у другому семестрі поточного навчального року.

    


Візит представників Бамбергського університету (Німеччина)

Київський національний торговельно-економічний університет 8 листопада 2018 р. з офіційним візитом відвідала делегація Бамберського університету (м. Бамберг, Німеччина) у складі: Андреаса Ває, директора міжнародного відділу, та Христини Павлюх, координатора міжнародних програм.

Метою візиту було проведення відбору студентів для участі у програмі Еразмус+ у ІІ семестрі 2018-2019 н.р., а також обговорення питань подальшої співпраці між КНТЕУ та Бамбергським університетом.

Під час візиту А. Ває та Х. Павлюх поспілкувалися  з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В. М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т. П. Представники обох ЗВО обговорили питання реалізації спільного проекту Європейського Союзу Еразмус+ за напрямком КА1: «Навчальна (академічна) мобільність», а також можливість створення нових програм студентського обміну.

У процесі відбору було розглянуто досьє трьох студентів та проведено співбесіди, на яких у форматі діалогу кандидати на стипендію відповідали на питання щодо обраної спеціальності, сподівань від навчання у Німеччині, планів на найближче майбутнє  і, найголовніше, засвідчили високий рівень англійської та німецької мов.

   


Співпраця з Федерацією «Обміни Франція – Україна» продовжується – студенти КНТЕУ пройдуть практику у Франції

10 жовтня 2018 р. в рамках угоди про співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом та Федерацією «Обміни Франція – Україна» (ФОФУ) наш університет з офіційним візитом відвідала французька делегація у складі: Жака Форжерона, Співпрезидента Федерації та Крістіани Форжерон, відповідальної особи за практику студентів. Метою візиту було обговорення питань подальшої співпраці між КНТЕУ і ФОФУ, проведення консультацій і відбору студентів для проходження практики у Франції влітку 2019 р.

Представники ФОФУ презентували умови проходження лінгвістичної та професійної практик. У ході двостороннього діалогу з аудиторією вони відповіли на актуальні запитання студентів. Також було вручено сертифікати студентам, які проходили практику у Франції поточного літа.

Після презентації Ж. Форжерон та К. Форжерон провели тестування та співбесіди зі студентами КНТЕУ, які виявили бажання наступного літа пройти практику у Франції. За результатами співбесід було відібрано шість студентів для проходження лінгвістичної та професійної практик.

У рамках візиту представники французької делегації мали змістовну бесіду з директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П., на якій було обговорено приїзд викладача з Франції навесні 2019 р. для проведення інтенсивного двотижневого курсу з французької спеціалізованої термінології для студентів КНТЕУ.

    


Міжнародний франкомовний колоквіум в Україні «Мови, науки та практики»

3-4 жовтня 2018 року за підтримки Посольства Франції в Україні та Агенції університетської франкофонії (AUF) на базі Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (м. Дніпро) відбувся ІІ Міжнародний франкомовний колоквіумі в Україні «Мови, науки та практики».

Цього року у колоквіумі взяли участь близько 150 науковців та викладачів різних профілів діяльності, які представляли 15 країн світу: Францію, Україну, Молдову, Марокко, Туніс, Малі, Алжир, Вірменію, Іран, Конго, Йорданію, Чорногорію, Сенегал, Бельгію, Буркіна-Фасо. Презентації доповідей були розподілено за такими секціями: філологія, економіка, медицина, архітектура та будівництво.

В програмі франкомовного колоквіуму Київський національний торговельно-економічний університет був представлений проректором Саєм В.М., професором Ситник Г.В. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П., яка виступила з доповіддю «Роль програм подвійного дипломування у франко-українській співпраці».

ІІ Міжнародний франкомовний колоквіум у контексті проголошеного в Україні Року французької мови має важливе значення та сприятиме розвитку франко-українського співробітництва у сфері освіти і науки.

    


Стажування студентів КНТЕУ у Франції

Студенти, що вивчали французьку мову в Центрі європейської освіти КНТЕУ та додатково проходили інтенсивний курс навчання з французьким викладачем, нещодавно повернулися з професійного та лінгвістичного стажування у Франції в рамках угоди про міжнародне співробітництво з Федерацією «Обміни Франція – Україна» (ФОФУ).

Лінгвістичне стажування дозволило студенткам Брюховецькій Оксані та Гриценко Дарині покращити знання з французької мови, ознайомитися з традиціями та культурою Франції, а також повністю інтегруватися у життя французької родини.

Покращення рівня володіння французькою мовою у рамках програми ФОФУ дає можливість студентам в подальшому проходити професійне стажування у Франції. Студенти Григорян Віолета, Єлісєєв Вадим, Войтович Вероніка та Пашаєва Гульяз пройшли стажування на французьких підприємствах відповідно до своїх спеціальностей в КНТЕУ. Основною метою стажування було покращення рівня володіння діловою французькою мовою та отримання необхідних знань та практичних навиків їхньої майбутньої професії.

     


Вручення сертифікатів студентам КНТЕУ, які успішно пройшли навчання з англійської та французької мов в Центрі європейської освіти

14 вересня 2018 року відбулося вручення сертифікатів студентам Київського національного торговельно-економічного університету, які успішно завершили навчання з англійської та французької мов в Центрі європейської освіти КНТЕУ. Програма навчання здійснювалася за мовними рівнями відповідно до стандартів Європейського Союзу на основі навчально-методичного забезпечення, розробленого авторитетними видавництвами Великобританії та Франції.

За результатами навчання було вручено 21 сертифікат з англійської (за рівнем «Intermediate» та «Upper-Intermediate») та з французької мови (за рівнем  «Débutant» та «Intermédiaire»). Студентів привітала директор Центру Дупляк Т.П. та побажала їм  успіху у подальшому вдосконаленні іноземних мов.

   


ERASMUS+: візит викладача Софійського університету ім. Святого Климента Охридського

З 10 по 14 вересня 2018 р. у Київському національному торговельно-економічному університеті в рамках проекту ERASMUS+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» перебував заступник декана факультету економіки та бізнес-адміністрування, завідувач кафедри індустріальної економіки та менеджменту Софійського університету ім. Святого Климента Охридського (м. Софія, Болгарія) Атанас Георгієв.

Метою приїзду А. Георгієва до КНТЕУ було проведення лекційних занять з дисциплін «Міжнародна економічна політика та дипломатія у сфері енергетики» та «Управління інноваціями у сфері енергетики» для студентів бакалаврських та магістерських програм англійською мовою викладання.

Під час візиту А. Георгієв мав зустріч з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В.М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П., на якій обговорювалися напрями подальшої співпраці та організаційні аспекти реалізації спільного проекту ERASMUS+.

Також представник Софійського університету мав змістовну бесіду з д.е.н, професором кафедри економічної теорії та конкурентної політики Герасименко А.Г., на якій розглядалися сфери наукових інтересів обох викладачів – проблеми дослідження ринків та ринкової влади, концентрація капіталу, конкурентна політика та ін., які б могли стати об’єктом спільних наукових досліджень обох університетів.

Варто зазначити, що співпраця з Софійським університетом ім. Святого Климента Охридського в рамках  проекту ERASMUS+ також передбачає студентський двосторонній обмін у ІІ семестрі 2018-2019 навчального року, відбір кандидатів на який розпочнеться найближчим часом.

   


Студенти КНТЕУ вперше отримали дипломи Університету Центрального Ланкаширу

У Київському національному торговельно-економічному університеті 17 липня 2018 року відбулося вручення дипломів Університету Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія) студентам, які протягом 2017-2018 н.р. паралельно з навчанням у КНТЕУ проходили навчання у відповідному закладі вищої освіти на бакалаврській програмі "Міжнародні бізнес комунікації".

Співпраця КНТЕУ з цим провідним ЗВО Великобританії розпочалася ще у 2013 році.  Щорічно студенти та викладачі нашого університету проходять короткотермінове навчання в "Літній школі з вивчення англійської мови" Університету Центрального Ланкаширу. Влітку 2017 року в рамках програми ЄС Еразмус+ 9 викладачів, що читають лекції на бакалаврських та магістерських програмах англійською мовою викладання в КНТЕУ, підвищували кваліфікацію у Великобританії. Це дозволило їм не лише покращити рівень знань з професійної англійської мови, а й отримати міжнародні сертифікати, які засвідчують володіння англійською мовою на рівні В2.

На врученні дипломів були присутні представники Школи мови та глобальних досліджень Університету Центрального Ланкаширу, які привітали студентів КНТЕУ (Безсмертного Владислава, Григораш Анастасію, Златогорського Валентина, Мінгараєву Дарію, Рудікова Дмитра) з таким вагомим досягненням та побажали їм натхнення й успіхів у подальшому навчанні.

Під час перебування представників Університету Центрального Ланкаширу в КНТЕУ відбулися перемовини з ними, на яких  було підбито підсумки реалізації програми Еразмус+ КА1 "Навчальна (академічна) мобільність" та обговорено можливості подальшої співпраці та, зокрема, реалізації програм подвійного дипломування.

   


ERASMUS +: представник КНТЕУ взяв участь в Міжнародному тижні Університету Хоенхайм

З 2 по 6 липня 2018 р. директор Центру європейської освіти Дупляк Тетяна Петрівна перебувала в Університеті Хоенхайм (м. Штутгарт, Німеччина) в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність».

Метою візиту була участь в програмі заходів Міжнародного тижня, який відбувся в рамках святкування 200-річного ювілею Університету Хоенхайм, та на якому були присутні представники закладів вищої освіти Франції, Бельгії, Канади, Австралії, Угорщини, Бразилії, Китаю, Чехії та України.

В рамках візиту Дупляк Т.П. взяла участь у воркшопах, на яких працівники міжнародних відділів провідних ЗВО поділилися своїм досвідом щодо реалізації проектів студентської мобільності та подвійного дипломування, а також розробки та реалізації стратегії інтернаціоналізації університету.

Також було взято участь в Ярмарку студентських обмінів,  на якому для студентів Університету Хоенхайм було презентовано КНТЕУ разом з студентом магістратури Філіппом Мехом, який завершує семестрове навчання в Німеччині в рамках проекту Еразмус+, а також разом зі студентом цього німецького ЗВО Тобіасом Кіне, який навчався в магістратурі Київського національного торговельно-економічного університету за програмою Еразмус+ протягом першого семестру 2017-2018 н.р.

Програма перебування також включала в себе підведення підсумків реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність». Було обговорено переваги такого проекту, проведено аналіз ефективності даного проекту для обох університетів, а також визначено можливі напрями співпраці поза проектом Еразмус+ щодо реалізації програм студентського обміну та подвійного дипломування.

   


Erasmus +: студенти КНТЕУ завершили семестрове навчання в провідних ЗВО Європи

Нещодавно студенти КНТЕУ повернулися з семестрового навчання за кордоном, успішно склавши екзаменаційні сесії в провідних європейських ЗВО – партнерах КНТЕУ. Навчання студентів здійснювалося в рамках проекту Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом КА1: «Навчальна (академічна) мобільність».

У поточному році Київський національний торговельно-економічний університет реалізує 10 проектів з європейськими ЗВО – партнерами КНТЕУ в рамках Програми ЄС Еразмус+.  Дані програми спрямовані на реалізацію права на міжнародну академічну мобільність та є важливою складовою стратегії інтернаціоналізації університету в міжнародному освітянському просторі. Характерною рисою цих програм є також те, що практично усі вони реалізуються в рамках програм подвійного дипломування – так важливого для підвищення конкурентноздатності випускників КНТЕУ на європейському ринку праці.

Протягом поточного навчального року 23 студенти КНТЕУ скористалися стипендіальними можливостями Програми Еразмус+ з метою семестрового навчання в провідних європейських ЗВО:

  • Університет Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія), бакалаврська програма за спеціальністю «Міжнародні бізнес комунікації» – 5 осіб (Безсмертний Владислав, Григораш Анастасія, Златогорський Валентин, Мінгараєва Дарія, Рудіков Дмитро).

  • Університет Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція), бакалаврська програма за спеціальністю «Економіка та управління» – 10 осіб (Гальцева Станія, Грасевич Інна, Григорян Віолета, Жежера Анна, Коваленко Анастасія, Лапко Анна, Маньковський Богдан, Масюк Валерія, Пашаєва Гюльяз, Потоцька Аліна).

  • Бізнес-школа «Ауденсія» (м. Нант, Франція), магістерська програма за спеціальністю «Медіа та комунікації» – 4 особи (Богатир Надія, Ганжа Анна, Гоменюк Олександра, Зубовецька Тетяна).

  • Університет Парі-Ест Кретей (м. Париж, Франція), магістерська програма за спеціальністю «Міжнародний магістр з бізнес-менеджменту» – 1 особа (Габлюк Богдан).

  • Університет Хоенхайм  (м. Штутгарт, Німеччина), магістерська програма за спеціальністю «Економіка та бізнес-адміністрування» – 2 особи (Бобрікова Тетяна, Мех Філіпп).

  • Щецинський університет (м. Щецин, Польща), магістерська програма за спеціальністю «Економіка» – 1 особа (Куртбедінова Аліє).

У 2018-2019 н.р. плануються поїздки студентів на семестрове навчання в рамках програми Еразмус+ до закладів вищої освіти Франції, Німеччини, Болгарії та Греції на магістерські програми як англійською мовою викладання, так і іншими державними мовами викладання.

    


ERASMUS +: представник КНТЕУ викладає в Щецинському університеті

Доцент кафедри менеджменту Бєляєва Наталія Сергіївна з 21 по 25 травня 2018 р. перебувала в Щецинському університеті в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ "Навчальна (академічна) мобільність".

Метою візиту було викладання англійською мовою лекційних занять з дисципліни «Управління персоналом» для студентів, що навчаються на бакалаврських та магістерських програмах, у т.ч. для студентів, що навчаються в Щецинському університеті в рамках проекту Еразмус+. Дисципліна була обрана польськими партнерами з переліку всіх англомовних дисциплін університету.

Під час лекцій було розглянуто аспекти управління рухом та розвитком персоналу в організаціях, проаналізовано тенденції управління вивільненням персоналу, обґрунтовано важливість оцінювання персоналу та результатів його діяльності в організаціях, досліджено питання формування колективу та аспекти його управління, проведено оцінку ефективності управління людськими ресурсами в організації. Особливу увагу було зосереджено на порівняльному аналізі аспектів щодо управління персоналом в організаціях в Україні та Польщі.

У рамках візиту до Щецинського університету також відбулися зустрічі із деканом факультету prof. Juliusz Engelhardt, зав. кафедри організації та управління prof. Wojciech Downar та спеціалістом бізнес-інкубатору Technopark Pomerania Magdalena Lawicka, на яких відбувся обмін думками щодо організації викладання дисциплін у галузі організації та управління. 

   


ERASMUS +: представник КНТЕУ викладає в Краківському економічному університеті

З 7 по 11 травня 2018 р. директор Центру європейської освіти, доцент кафедри туризму та рекреації Дупляк Тетяна Петрівна перебувала в Краківському економічному університеті в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність».

Метою візиту була участь в програмі заходів Міжнародного тижня «Крос-континентальне співробітництво», на якому були присутні представники закладів вищої освіти США, Китаю, Бразилії, Японії, В’єтнаму, Сербії, Болгарії, Вірменії та України. Програмою заходу було передбачено презентацію кожного закладу вищої освіти та обговорення напрямів можливого співробітництва, у тому числі в рамках програми Еразмус+.

Однією з умов участі у програмі міжнародного тижні було викладання англійською мовою для студентів Краківського економічного університету. Дупляк Т.П. провела лекційні заняття з дисципліни «Міжнародний туризм» для майбутніх фахівців сфери туризму, що навчаються на бакалаврських та магістерських програмах. Під час лекцій було розглянуто теоретичні засади та історичні аспекти розвитку міжнародного туризму, проаналізовано тенденції розвитку міжнародного туризму та оцінено його соціально-економічний вплив, виділено особливості організації діяльності туристичних транснаціональних корпорацій та міжнародних операторів готельного бізнесу. Особливу увагу було зосереджено на порівняльному аналізі показників розвитку міжнародного туризму в Україні та Польщі.

   


Інтенсивний курс з французької економічної термінології з носієм мови для студентів КНТЕУ

27 квітня 2018 року в Центрі європейської освіти відбулося вручення сертифікатів студентам університету, які пройшли двотижневий навчальний курс з французької економічної термінології з представником Асоціації французької мови як іноземної Франція – Україна, викладачем Ерве Фраде.

Навчання відбулося у рамках угоди про міжнародне співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом, Федерацією «Обміни Франція – Україна» та Асоціацією французької мови як іноземної Франція – Україна,  яке триває вже три роки. За цей період близько 80 студентів університету мали змогу покращити свої знання з французької, відвідуючи заняття з носіями мови. Студенти, які у цьому році успішно пройшли навчання, отримали сертифікати за двома напрямами – «Розмовна французька мова» та «Ділова французька мова».

На церемонії вручення сертифікатів були присутні проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай В.М. та директор Центру європейської освіти Дупляк Т.П., які привітали студентів університету з успішним завершенням навчання та побажали їм успіхів у подальшому удосконаленні рівня володіння французькою мовою.

  


ERASMUS+: візит представників Університету Гренобль Альпи, вручення державних дипломів Франції

З 16 по 20 квітня 2018 р. Київський національний торговельно-економічний університет відвідали представники Університету Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція) – Фарук Ульжен, директор департаменту дистанційного навчання та міжнародних відносин та Аделаїда Фадуль-Крепі, викладач факультету  економіки.

Основною метою приїзду Ф. Ульжена та А. Фадуль-Крепі було проведення лекцій з «Мікроекономіки» та «Міжнародних економічних відносин» в рамках програми ЄС Еразмус+ для студентів бакалаврських програм англійською мовою викладання.

Також представники Університету Гренобль Альпи (УГА) взяли участь в урочистому врученні дипломів Французької Республіки студентам КНТЕУ, які у минулому році успішно завершили своє навчання за програмою подвійного дипломування з відповідним французьким ВНЗ. На церемонії вручення був присутній представник Посольства Французької Республіки  в Україні – Сільвен Ріголле, Аташе з питань університетського і наукового співробітництва.     

Під час візиту представники УГА провели переговори з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В.М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П., на яких  було підбито підсумки реалізації програми Еразмус+ КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» та обговорено можливості реалізації програми подвійного дипломування між КНТЕУ та УГА за освітнім ступенем «магістр».

   


Візит представника Університету прикладних наук Вюрцбурґ-Швайнфурт

16 квітня 2018 р. Київський національний торговельно-економічний університет в рамках угоди про співробітництво відвідала представник міжнародного відділу Університету прикладних наук Вюрцбурґ-Швайнфурт (Німеччина) Н. Куделя.

Під час візиту відбулися переговори Н. Куделі з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В. М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т. П., в процесі яких було обговорено питання реалізації програм студентського обміну, а також перспективи розробки спільного проекту ERASMUS+ за напрямом КА1 "Навчальна (академічна) мобільність". Представник німецького ВНЗ мала також можливість ознайомитися з діяльністю нашого університету, його науковими розробками, навчальним процесом та матеріально-технічною базою.


ERASMUS+: візит представника Бізнес-школи "Ауденсія"

У Київському національному торговельно-економічному університеті з 10 по 13 квітня 2018 р. в рамках проекту ERASMUS+ за напрямом КА1 "Навчальна (академічна) мобільність" перебувала представник міжнародного відділу Бізнес-школи "Ауденсія" (м. Нант, Франція) Фаустіна Лассерон.

Під час візиту відбулися переговори Ф. Лассерон з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В. М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т. П., протягом яких було обговорено питання реалізації програм подвійного дипломування та студентського обміну, а також підбито підсумки реалізації спільного проекту ERASMUS+ та визначено перспективи продовження співпраці у рамках розроблення нових грантових проектів Європейського Союзу.

Також Ф. Лассерон провела презентацію програм подвійного дипломування та семестрового обміну для студентів КНТЕУ. На презентації були також присутні студенти, що брали участь у програмі обміну у минулому році та ті, що записалися на програму на наступний навчальний рік, а також французький студент, який навчається в КНТЕУ за програмою обміну на магістерській програмі англійською мовою викладання. У форматі діалогу присутні мали змогу задавати актуальні питання щодо умов та особливостей участі у відповідних програмах навчання як французькою так і англійською мовами.

   


ERASMUS+: візит викладача литовського Університету прикладних соціальних наук

У Київському національному торговельно-економічному університеті в рамках проекту ERASMUS+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» з 2 по 6 квітня 2018 р. перебувала викладач з Університету прикладних соціальних наук (м. Клайпеда, Литва) Діана Гарлицька.

Метою приїзду Д. Гарлицької до КНТЕУ було проведення навчальних занять з дисципліни «Сталий бізнес та корпоративна соціальна відповідальність» для студентів магістерських програм англійською мовою викладання. Під час візиту Д. Гарлицька мала робочі зустрічі в Центрі європейської освіти та на окремих кафедрах, де обговорювалися напрями можливої співпраці.

   


ERASMUS +: представники КНТЕУ викладають в Університеті Гренобль Альпи

З 9 по 26 березня 2018 р. професор кафедри менеджменту П’ятницька Галина Тезіївна та доцент кафедри економіки та фінансів підприємства Касьянова Анастасія Олександрівна викладали англійською мовою дисципліни «Корпоративне управління» та «Управління вартістю підприємства» в одному з провідних ЗВО Франції – Університеті Гренобль Альпи в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність».

Обидві дисципліни були обрані французькими партнерами з переліку усіх англомовних дисциплін нашого університету. П’ятницька Г. Т. та Касьянова А. О. викладали дисципліни для французьких та іноземних студентів.

В рамках візиту до Університету Гренобль Альпи також відбулися робочі наради наших викладачів з деканом економічного факультету Алексісом Гарапеном та керівником міжнародного відділу Фаруком Ульженом, на яких відбувся обмін думками щодо організації викладання дисциплін в галузі менеджменту та економіки. 

У квітні 2018 р. планується приїзд до нас двох викладачів Університету Гренобль Альпи для читання лекцій студентам, які навчаються на бакалаврських та магістерських програмах англійською мовою викладання. В рамках візиту також планується вручення дипломів студентам, які успішно завершили своє навчання за програмою подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління».

     


Студенти КНТЕУ отримали дипломи однієї з провідних бізнес-шкіл Європи

Студенти Київського національного торговельно-економічного університету, які успішно завершили своє навчання за спільною програмою подвійного дипломування з Бізнес-школою «Ауденсія» (м. Нант, Франція), отримали дипломи цього провідного закладу вищої освіти за програмою «Міжнародний магістр з менеджменту».

У період навчання у бізнес-школі «Ауденсія» студенти вивчали такі дисципліни, як: європейський бізнес-менеджмент, міжнародні бізнес-стратегії, управління ланцюгами постачання, бізнес-планування, управління змінами, управління проектами, міжнародні фінанси, маркетинг, управління людськими ресурсами та ін. Навчання проходило англійською мовою.

КНТЕУ вітає з такими успіхами – Гнатко Дмитра, Дяденко Катерину та Кулібабу Ірину!

    


Презентація стипендіальних програм Посольства Франції в Україні та бізнес-школи «EDHEC»

27 лютого 2018 р. Київський національний торговельно-економічний університет відвідали Ольга Хворостянко, координатор Campus France Україна (Національна агенція зі студентської мобільності), представник відділу університетських і наукових зв’язків Посольства Франції в Україні та Дар’я Лещенко, представник міжнародного відділу бізнес-школи «EDHEC» (м. Лілль, Франція).

Бізнес-школа «EDHEC» є одним із провідних вищих навчальних закладів Європи, який пропонує студентам широке коло магістерських програм англійською мовою з фінансів і економіки, бізнес-адміністрування, маркетингу та комунікацій, права та ін. За рейтингом Financial Times у 2017 р. посіла 1 місце з підготовки магістрів у сфері фінансів. Бізнес-школа представлена 5 кампусами (Лілль, Ніцца, Париж, Лондон, Сінгапур).

Ольга Хворостянко презентувала студентам КНТЕУ особливості системи вищої освіти Франції та стипендіальні програми Посольства Франції в Україні. Дар’я Лещенко представила англомовні магістерські програми навчання, які пропонує бізнес-школа «EDHEC». У рамках візиту відбулася також зустріч з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В.М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П. 

    


ERASMUS+: візит викладача Краківського економічного університету

У Київському національному торговельно-економічному університеті в рамках проекту ERASMUS+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» перебувала викладач з Краківського економічного університету (м. Краків, Польща) Кароліна Котулевич-Вишинська.

Метою приїзду К. Котулевич-Вишинської до КНТЕУ в період з 19 по 23 лютого 2018 р. було проведення лекційних занять з дисципліни «Європейська інтеграція» для студентів бакалаврських та магістерських програм факультету міжнародної торгівлі та права.

Під час свого візиту пані Кароліна зустрілася з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В.М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П. Також викладач ознайомилася з особливостями навчальних програм підготовки фахівців на факультеті міжнародної торгівлі та права.

Варто зазначити, що відповідний проект ERASMUS+ з Краківським економічним університетом триває вже другий рік. У попередньому році один студент КНТЕУ пройшов семестрове навчання у відповідному університеті за освітнім ступенем «магістр». У наступному навчальному році планується від’їзд двох викладачів КНТЕУ з метою викладання економічних дисциплін англійською мовою. 

     


ERASMUS+: візит викладача Університету Гренобль Альпи

З 1 по 8 лютого 2018 р. у Київському національному торговельно-економічному університеті в рамках проекту ERASMUS+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» перебуває викладач з Університету Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція) Гійом Валле.

Метою приїзду Г. Валле до КНТЕУ було проведення лекційних занять з дисциплін «Європейська інтеграція» та «Соціологічне підґрунтя грошей» для студентів бакалаврських та магістерських програм англійською мовою викладання. Студенти дізналися про останні тренди в економіці та у форматі діалогу змогли безпосередньо поспілкуватися з викладачем та задати актуальні питання.

Під час свого візиту Г. Валле зустрівся з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В.М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П. Французький викладач мав можливість ознайомитися з діяльністю нашого університету, його науковими розробками, навчальним процесом та матеріально-технічною базою.

Варто зазначити, що в рамках відповідного проекту ERASMUS+, з 28.01.18 по 10.02.18 в Університеті Гренобль Альпи перебуває старший викладач кафедри міжнародних економічних відносин Головачова О.С. з метою викладання дисципліни «Міжнародний бізнес» для французьких студентів. Також навесні планується від’їзд ще двох викладачів КНТЕУ з метою викладання економічних дисциплін англійською мовою. 

     


ERASMUS+: іноземні студенти завершили навчання в КНТЕУ

В рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність» два іноземні студенти навчалися протягом першого семестру 2017/18 н.р. в Київському національному торговельно-економічному університеті. Дана співпраця реалізується на підставі угод про міжнародне співробітництво між КНТЕУ та Університетом Хоенхайм (м. Штутгарт, Німеччина), а також бізнес-школою «Ауденсія» (м. Нант, Франція).

Студенти-іноземці пройшли навчання в нашому університеті за магістерськими програмами англійською мовою викладання – Тобіас Кіне (Німеччина) за програмою «Фінансовий менеджмент» та П’єр Гійо (Франція) за програмою «Міжнародна економіка». Студенти успішно пройшли навчання за обраними спеціальностями, ознайомилися з навчальним процесом в КНТЕУ та потоваришували з українськими студентами. Оскільки для обох іноземців цей візит був першим до України, то вони також поринули у культуру нашої країни, ознайомилися з традиціями та життям столиці.

Іноземні студенти також долучилися до навчального процесу у Центрі європейської освіти КНТЕУ. Вони відвідали пари студентів, які вивчають французьку та англійську мови в Центрі з метою проведення розмовних занять. Дана практика була дуже успішною: усі студенти мали змогу задавати цікаві питання, вести живу бесіду та вільно спілкуватися французькою або англійською мовами.

Також Тобіас Кіне та П’єр Гійо взяли участь у круглому столі з питань міжнародної мобільності, організованому Центром європейської освіти. Студенти-іноземці виступили з презентаціями про свої навчальні заклади, а також поділилися своїм досвідом участі у програмі Еразмус+ перед студентами КНТЕУ, які у другому семестрі 2017/18 н.р. будуть брати участь у програмах міжнародної академічної мобільності та поїдуть на навчання до університетів Франції, Німеччини та Польщі. 

    


Круглий стіл «Міжнародна академічна мобільність в рамках програми ЄС Еразмус+: досвід та перспективи розвитку»

20 грудня 2017 року в Київському національному торговельно-економічному університеті з метою обговорення організаційно-координаційних питань реалізації міжнародної академічної мобільності студентів та викладачів університету відбувся круглий стіл на тему «Міжнародна академічна мобільність в рамках програми ЄС Еразмус+: досвід та перспективи розвитку».

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай В.М. виступив з привітальним словом та відкрив роботу круглого столу.  Директор Центру європейської освіти Дупляк Т.П. презентувала програми міжнародної академічної мобільності для студентів та викладачів університету  в рамках програми ЄС Еразмус+. У поточному році університет реалізує 10 таких проектів з провідними європейськими ВНЗ – партнерами КНТЕУ.

Родзинкою заходу були виступи  іноземних студентів – Тобіаса Кіне (Німеччина) та  П’єра Гійо (Франція), які протягом першого семестру 2017/2018 н.р. навчалися в КНТЕУ на магістерських програмах англійською мовою. Вони поділилися враженням від навчання в нашому університеті та презентували свої навчальні заклади для студентів нашого університету. 

Про свій досвід навчання за кордоном в рамках стипендії Еразмус+ розповіли студенти КНТЕУ, які протягом семестру навчалися в Університеті Хоенхайм (м. Штутгарт, Німеччина) та Університеті Центрального Ланкаширу  (м. Престон, Великобританія). Вони ознайомили присутніх з критеріями відбору на програми, умовами участі, специфікою освіти в європейських ВНЗ.  

 Про критерії відбору викладачів для участі у програмах міжнародної академічної мобільності ЄС Еразмус+ та безпосередньо про свій досвід стажування за кордоном поділилися викладачі, які влітку пройшли навчання з професійної англійської мови в Університеті Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія).

Декан факультету міжнародної торгівлі та права Ладиченко К.І. та доцент кафедри міжнародних економічних відносин Іксарова Н.О. розповіли про свій досвід викладання у провідному європейському ВНЗ Університеті Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція).

Питання, розглянуті на круглому столі, були актуальними, сучасними та носили практичний характер. Доповіді активно обговорювалися учасниками круглого столу, що засвідчило значний інтерес до питань реалізації та розвитку програм міжнародної академічної мобільності в рамках програми ЄС Еразмус+ в КНТЕУ.

    


ERASMUS+: візит делегації Університету Гренобль Альпи

З 14 по 18 листопада 2017 р. Київський національний торговельно-економічний університет відвідала делегація з Університету Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція) у складі: Алексіса Гарапена, декана економічного факультету; Фарука Ульжена, заступника декана по міжнародній діяльності; Наташи Колле, керівника міжнародного відділу економічного факультету; Валентини Бартолі, відповідальної особа за програму подвійного дипломування на дистанційній основі.

Варто нагадати, що цей провідний, не тільки у Франції, але й у всьому світі навчальний заклад, з коротким візитом у квітні ц.р. відвідав і підписав відповідні угоди ректор КНТЕУ  Мазаракі А.А.

Під час візиту представники Університету Гренобль Альпи (УГА) провели переговори з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В.М. та директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П. Протягом змістовної бесіди було обговорено питання реалізації програми подвійного дипломування між КНТЕУ та УГА за освітнім ступенем «бакалавр» по спеціальності «Економіка та управління», а також перспективи відкриття дистанційної  програми подвійного дипломування за освітнім ступенем «магістр».

Оскільки КНТЕУ у поточному році реалізує з УГА ще і проект Еразмус+ за напрямом КА1 «Навчальна (академічна) мобільність», то представники обох університетів також обговорили питання реалізації студентської та викладацької мобільності, а також перспективи продовження співпраці у рамках розроблення нових грантових проектів Європейського Союзу.

Делегація УГА мала можливість ознайомитися з діяльністю КНТЕУ, його науковими розробками, навчальним процесом, матеріально-технічною базою та ін. Представники УГА провели робочу нараду з англомовними викладачами КНТЕУ щодо специфіки викладання економічних дисциплін в обох вищих навчальних закладах.

Також А. Гарапен, Ф. Ульжен, Н. Колле та В. Бартолі провели презентацію програми подвійного дипломування з Університетом Гренобль Альпи для студентів Центру європейської освіти, а також студентів бакалаврських та магістерських програм англійською мовою викладання. У форматі діалогу студенти мали змогу задавати актуальні питання щодо участі у програмі, вимог до кандидатів, навчального процесу на дистанційні основі та ін.

Офіційний візит представників УГА завершився урочистим врученням дипломів Французької Республіки студентам КНТЕУ, які у минулі роки успішно завершили своє навчання за даною програмою. Також студентам 2017/18 навчального року були вручені студентські квитки. На церемонії вручення був присутнім представник Посольства Французької Республіки  в Україні – Сільвен Ріголле (Аташе з питань університетського і наукового співробітництва), який виступив з привітальним словом перед студентами.

   

   


Співпраця з Федерацією «Обміни Франція – Україна» набирає нових обертів

9 листопада 2017 р. Київський національний торговельно-економічний університет з офіційним візитом відвідала французька делегація у складі: Сільвена Ріголле, Аташе з питань університетського і наукового співробітництва Посольства Французької Республіки  в Україні та Жака Форжерона, Співпрезидента Федерації «Обміни Франція – Україна». Метою візиту було продовження терміну дії угоди про співпрацю між КНТЕУ та ФОФУ, а також відбір студентів університету на проходження практики у Франції влітку 2018 р.

У рамках візиту представники французької делегації мали змістовну бесіду з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Саєм та директором Центру європейської освіти Т.П. Дупляк, на якій було визначено напрями поглиблення співпраці як у рамках участі студентів КНТЕУ в програмах лінгвістичної та професійної практик, так і щодо викладання спеціалізованих франкомовних програм з економіки в університеті викладачами з Франції навесні 2018 р.

Студентам було презентовано програми різних видів практик та умови їх проходження. Також було вручено сертифікати студентам, які проходили практику у Франції цього літа. За результатами співбесід було відібрано шість студентів для проходження практики в 2018 р., які вивчають французьку мову у Центрі європейської освіти. Вітаємо їх з відповідним досягненням та бажаємо успіху у подальшому професійному зростанні.

  


ERASMUS +: представники КНТЕУ викладають у Франції

З 9 по 22 жовтня 2017 р. Ладиченко Катерина Іллівна, декан факультету міжнародної торгівлі та права, та Іксарова Наталія Олександрівна, доцент кафедри міжнародних економічних відносин, викладали англійською мовою дисципліни «Міжнародні стратегії економічного розвитку» та «Європейська інтеграція» в провідному ВНЗ Франції – Університеті Гренобль Альпи в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність».

Обидві дисципліни були обрані французькими партнерами з переліку усіх англомовних дисциплін нашого університету. Ладиченко К.І. та Іксарова Н.О. викладали дисципліни для французьких студентів, а також для студентів, які навчаються в Греноблі за обміном з Німеччини, Канади, Данії, Італії, Китаю та Японії. В рамках візиту до Університету Гренобль Альпи також відбулася зустріч наших викладачів з деканом економічного факультету Алексіс Гарапін та керівником міжнародного відділу Фаруком Ульженом, на якій обговорювалися питання подальшого співробітництва між університетами.

Співпраця з Університетом Гренобль Альпи розпочалася у 2013 р. і за цей період вже 30 студентів КНТЕУ мали можливість пройти навчання в рамках програми подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління». На 2017-2018 навчальний рік 11 студентів записані на дану програму навчання.

У другому семестрі планується від’їзд на навчання 10 студентів КНТЕУ до Університету Гренобль Альпи в рамках програми ЄС Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність». Також з офіційним візитом КНТЕУ відвідає делегація Університету Гренобль Альпи з 14 по 18 листопада 2017 р. В рамках візиту планується вручення дипломів студентам, які успішно завершили своє навчання за програмою у 2016 році, вручення студентських квитків цьогорічним студентам, а також презентація Університету Гренобль Альпи та умов навчання за програмою подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління». Нагадуємо, що обов’язковою вимогою для участі у програмах міжнародної академічної мобільності Еразмус+ є володіння англійською мовою на рівні не менше В2 за стандартами Європейського Союзу.

   


Стажування студентів КНТЕУ у Франції

Студенти КНТЕУ, які вивчали французьку мову в Центрі європейської освіти на рівнях В1 та В2, нещодавно повернулися зі стажування у Франції в рамках угоди про міжнародне співробітництво з Федерацією «Обміни Франція – Україна» (ФОФУ).

Студентка факультету обліку, аудиту та інформаційних систем Анастасія Коваленко пройшла стажування у відділі бухгалтерської експертизи французької організації «Gestelia Liberale», де мала змогу поглибити свої професійні знання та отримати навики роботи на підприємстві. Основною метою професійного стажування, яке організовує ФОФУ, є допомога в підготовці майбутніх українських франкомовних фахівців. Результатами професійного стажування є покращення рівня володіння діловою французькою мовою та отримання необхідних знань та практичних навиків, які будуть використані у подальшій професійній діяльності.

Студенти Григорян Віолета та Єлісєєв Вадим пройшли лінгвістичне стажування у Франції, що дозволило їм інтегруватися у життя французької родини, покращити знання з французької мови та ознайомилися з традиціями та культурою Франції. Покращення рівня володіння французькою мовою у рамках програми ФОФУ дає їм можливість наступного року пройти професійне стажування на підприємствах відповідно до їх спеціальності.

Студенти КНТЕУ, які володіють французькою мовою, мають змогу також пройти стажування у Франції. 9 листопада 2017 р. КНТЕУ з офіційним візитом відвідає Жак Форжерон, співпрезидент ФОФУ. В рамках його візиту відбудеться співбесіда зі студентами, які бажають влітку 2018 р. пройти лінгвістичне або професійне стажування у Франції.

    


Студенти КНТЕУ навчаються у європейській бізнес-школі «Ауденсія»

Студентки Київського національного торговельно-економічного університету  освітнього ступеня «магістр» факультету міжнародної торгівлі та права (Іваненко Жанна, Крутько Марія) та факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу (Гляс Ольга) поїхали на семестрове навчання у бізнес-школі «Ауденсія» (м. Нант, Франція) у рамках програми студентського обміну та угоди про співробітництво нашого університету з цією провідною  європейською бізнес-школою.

Навчання відбуватиметься англійською мовою за програмою «Медіа та комунікації». Програма обміну студентів передбачає навчання в інтернаціональній команді студентів під керівництвом викладачів міжнародного профілю. У період навчання у бізнес-школі «Ауденсія» студентки вивчатимуть такі дисципліни, як: маркетинг; теорії PR; стратегії комунікації та медіа планування; глобальний вплив соціальний мереж; поведінка споживачів; міжкультурні комунікації; креативна реклама; активування бренду та ін.

    


Міжнародні мовні сертифікати - досягнення слухачів мовних курсів Центру європейської освіти

Студенти Центру європейської освіти КНТЕУ, які вивчали французьку мову на рівні В1 протягом 2016-2017 н.р., успішно склали екзамен на отримання міжнародного мовного сертифікату DELF при Посольстві Франції в Україні. Варто відзначити, що всі 6 осіб, серед яких 1 викладач університету, показали високі результати при складанні екзамену та продемонстрували усі свої знання, отримані під час навчання в Центрі.

DELF включає в себе 6 окремих дипломів (від рівня А1 до рівня С2), які відповідають шести рівням «Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти, викладання, вивчення та оцінювання». На кожному рівні оцінюються 4 мовні навички: аудіювання та усне мовлення, читання та письмо. Дипломи, які отримали студенти Центру після успішного складання екзамену, визнані у всьому світі та діють протягом життя.

Отримання міжнародних мовних сертифікатів на рівнях В1 та В2 дають можливість продовжити навчання в європейських університетах – партнерах КНТЕУ на бакалаврських та магістерських програмах подвійного дипломування. Також наявність мовних сертифікатів дає можливості брати участь в програмах міжнародної академічної мобільності, у тому числі в рамках грантового проекту Європейського Союзу Еразмус+ .

Вітаємо студентів Центру європейської освіти – Власенко Марину, Григорян Віолету, Єлісєєва Вадима, Жежеру Анну, Потоцьку Аліну та доцента кафедри маркетингу та реклами Файвішенко Діану, з успішною здачею екзаменів та отриманням міжнародних мовних сертифікатів DELF! Бажаємо подальших досягнень та успіхів у вивченні та вдосконаленні французької мови на рівні В2 в Центрі європейської освіти.

  


ERASMUS +: підвищення кваліфікації викладачів КНТЕУ у Великобританії

Київський національний торговельно-економічний університет у поточному році реалізує 8 проектів в рамках програми Європейського союзу ERASMUS+, серед яких проект Міжнародної кредитної мобільності з Університетом Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія). У рамках проекту 9 викладачів, що читають лекції протягом останніх декількох років на магістерських програмах англійською мовою викладання в КНТЕУ: Андрієць Віталій, Антюшко Дмитро, Афанасьєв Костянтин, Дупляк Тетяна, Жураховська Людмила, Кулик Марія, Присяжнюк Анна, Чикусова Марина, Яцишина Клавдія, підвищували кваліфікацію у Великобританії влітку протягом 4 тижнів. Конкурсний відбір викладачів базувався на таких критеріях, як: мінімальний рівень володіння англійською мовою В2, проведення лекційних занять англійською мовою не менше 3 років та висока рейтингова оцінка викладача очима студентів.

Навчання в Університеті Центрального Ланкаширу було сконцентровано на оволодінні професійною термінологією англійської мови у розрізі  наступних навчальних модулів: принципи комунікації, відмінності формального та неформального спілкування, особливості міжкультурної комунікації з іноземними студентами, мовні письмові стандарти, принципи написання наукової статті та доповіді на наукову конференцію, методи оцінювання студентів та залучення до наукових досліджень, активні методи навчання, зворотній зв'язок із студентами та ін. Під час навчання викладачі брали участь у вебінарах та мали можливість спостерігати за практичними заняттями британських викладачів з ділової англійської мови для іноземних студентів. У рамках програми стажування були також передбачені екскурсії до міст: Лондон, Йорк, Манчестер, Ліверпуль. Викладачам був наданий повний доступ до паперових та електронних ресурсів бібліотеки Університету Центрального Ланкаширу.

Завершальний етап підвищення кваліфікації викладачів полягав у здачі екзамену на підтвердження рівня володіння англійською мовою. Всі 9 викладачів успішно здали іспит та отримали міжнародні сертифікати, які засвідчують володіння англійською мовою на рівні В2.

Короткотермінове навчання дозволило викладачам університету не лише підвищити рівень знань з професійної англійської мови, а й здобути педагогічний досвід щодо проведення інтерактивних занять, а також ознайомитися з системою навчання в Університеті Центрального Ланкаширу та культурою Великобританії.

Успішна реалізація проекту ERASMUS+ з Університетом Центрального Ланкаширу призвела до удосконалення рівня знань фахової англійської мови викладачів та практичних навичок її застосування у навчальному процесі,  що безперечно сприятиме покращенню якості викладання дисциплін на бакалаврських та магістерських програмах англійською мовою викладання у КНТЕУ.

Наступним кроком реалізації проекту ERASMUS+ є від’їзд 5 студентів в Університет Центрального Ланкаширу на навчання за спеціальністю «International Business Communication» (ОС «бакалавр»), що має безперечно вагоме значення для започаткування програми подвійного дипломування.

  


Вручення сертифікатів викладачам та студентам КНТЕУ, які успішно пройшли навчання з англійської та французької мов в Центрі європейської освіти

22 червня 2017 року в Центрі європейської освіти відбулося вручення сертифікатів викладачам та студентам університету, які успішно пройшли навчання з англійської та французької мов. Було вручено 53 сертифікати, серед яких з англійської мови: 5 – за рівнем «Elementary», 12 – за рівнем «Pre-Intermediate», 6 – за рівнем «Intermediate» та 15 – за рівнем «Upper-Intermediate»; з французької мови: 8 – за рівнем - «Débutant» та 7 – за рівнем «Intermédiaire». Загалом, 22 викладачі та 31 студент отримали відповідні сертифікати.

Перед аудиторією виступила директор Центру європейської освіти Т.П. Дупляк, яка привітала викладачів та студентів університету з отриманням сертифікатів та побажала успіхів у подальшому удосконаленні мовних навичок.

Програма навчання в Центрі європейської освіти здійснюється за мовними рівнями відповідно до стандартів Європейського Союзу та розрахована на 150 годин. Навчально-методичне забезпечення, яке використовується для навчання, розроблене авторитетними видавництвами Cambridge University Press та CLE Internationale.

  


Міжнародна навчальна мобільність студентів КНТЕУ в рамках програми ЄС Еразмус+

Еразмус (англ. Erasmus) — це програма обмінів студентів, викладачів та науковців країн – членів Європейського Союзу, що названа на честь видатного голландського вченого XV століття, гуманіста і теолога Еразма Роттердамського, який багато мандрував Європою, навчався і працював у різних університетах. Erasmus є акронімом, що розшифровується як «Схема дії європейського співтовариства для підвищення мобільності студентів університетів» (англ. Erasmus – European Region Action Scheme for the Mobility of University Students).

Протягом 2014-2020 рр. за напрямом КА1: Навчальна (академічна) мобільність Програмою Еразмус+ передбачається надання грантів та можливостей для навчання біля 4 млн. особам та 125 тис. організаціям, виділивши на це 63 % загального бюджету Програми Еразмус+, що складає загалом 14,7 млрд. євро.

У поточному році Київський національний торговельно-економічний університет реалізує 7 проектів з європейськими ВНЗ – партнерами КНТЕУ в рамках Програми Еразмус+, які направлені на реалізацію права на міжнародну академічну мобільність. Характерною рисою цих програм є те, що практично усі вони реалізуються в рамках подвійного дипломування – так важливого для підвищення конкурентноздатності випускників КНТЕУ на європейському ринку праці.

Протягом навчального року 7 студентів КНТЕУ скористалися стипендіальними можливостями Програми Еразмус+ з метою семестрового навчання в провідних європейських ВНЗ:

  • Лютий Денис – Університет Парі-Ест Кретей (м. Париж, Франція), магістерська програма за спеціальністю «Міжнародний магістр з бізнес-менеджменту».

  • Губа Наталія, Мгерян Шант та Яцько Тетяна – Університет Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція) бакалаврська програма за спеціальністю «Економіка та управління».

  • Дубок Андрій – Краківський економічний університет (м. Краків, Польща), магістерська програма за спеціальністю «Фінансовий менеджмент».

  • Бобрікова Тетяна та Кавара Дана – Університет Хоенхайм  (м. Штутгарт, Німеччина), магістерська програма «Економіка та бізнес-адміністрування».

У 2017-2018 н.р. буде здійснено поїздки студентів на семестрове навчання в рамках програми Еразмус+ в Бізнес-школу «Ауденсія»  (м. Нант, Франція) на англомовну магістерську програму та Університет Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція) на франкомовну бакалаврську програму.

   


Круглий стіл на тему «Міжнародна академічна мобільність в рамках програми ЄС Еразмус+: досвід та перспективи розвитку»

18 травня 2017 року в Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся круглий стіл на тему «Міжнародна академічна мобільність в рамках програми ЄС Еразмус+: досвід та перспективи розвитку». Метою проведення круглого столу було обговорення організаційно-координаційних питань реалізації міжнародної академічної мобільності студентів та викладачів КНТЕУ в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ та визначення напрямів та перспектив її розвитку.

Роботу круглого столу відкрив проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай В.М., який зокрема зупинився на оцінці загального стану та перспектив розвитку академічної мобільності, на зусиллях ректорату в цьому плані.

Директор Центру європейської освіти Дупляк Т.П. презентувала програми міжнародної академічної мобільності для студентів та викладачів університету, у тому числі в рамках програми ЄС Еразмус+. У поточному році університет реалізує 9 проектів з європейськими ВНЗ – партнерами КНТЕУ в рамках програми Еразмус+, з яких 7 направленні на реалізацію права на міжнародну академічну мобільність.

Студент англомовної магістерської програми Лютий Денис, який протягом семестру навчався в Університет Парі Ест Кретей (м. Париж, Франція) в рамках стипендії Еразмус+, поділився своїм досвідом участі у програмі міжнародної мобільності. Студент розповів про критерії відбору на програму, умови участі, специфіку освіти в університеті та відповів на питання слухачів.

Оскільки КНТЕУ реалізує програми Еразмус+ не тільки в рамках студентської мобільності, а й викладацької,  з доповіддю про критерії відбору викладачів для участі у програмах міжнародної академічної мобільності ЄС Еразмус+ виступила Головачова О.С., яка опікується в університеті реалізацією бакалаврських та магістерських програм англійською мовою викладання.

Доцент кафедри банківської справи Гордієнко Т.М. та доцент кафедри економіки та фінансів підприємства Матусова О.М. розповіли про свій досвід викладання у провідних європейських ВНЗ – партнерах КНТЕУ в рамках спільних програм міжнародної академічної мобільності ЄС Еразмус+ з Бізнес школою «Ауденсія» (м. Нант, Франція) та Краківським економічним університетом (м. Краків, Польща).

Питання, розглянуті на круглому столі, були актуальними, сучасними та носили практичний характер. Доповіді активно обговорювалися учасниками круглого столу, що засвідчило значний інтерес до питань реалізації та розвитку програм міжнародної академічної мобільності в рамках програми ЄС Еразмус+ в КНТЕУ.

  


ERASMUS +: нові горизонти в українсько-французькому співробітництві

Як відомо, у поточному році університет реалізує 8 програм з європейськими університетами в рамках проектів ERASMUS +. Чи не найефективнішим з них є проект ERASMUS + Міжнародна кредитна мобільність 2016-1-FR01-KA1077-023610 з Університетом Гренобль Альпи, з яким співпраця розпочалася ще у 2013 році.

У центрі співробітництва обох навчальних закладів є програма подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління», яка базується на дистанційній основі як французькою, так і англійською мовою.

Університет Гренобль Альпи (УГА) - це багатопрофільний державний університет, який пропонує висококваліфіковане викладання дисциплін за всіма освітніми ступенями: бакалавр, магістр, доктор філософії.

В університеті навчається 45 тис. студентів, працюють 3 тис. викладачів та 2,5 тис. адміністративного та технічного персоналу. Основна співпраця КНТЕУ здійснюється з 2-ма з 24 структурних підрозділів, а саме з економічним та юридичним факультетами.

Взагалі репутація цього університету дуже висока не тільки у Франції, а й у Європі в цілому. У Франції він останні роки займає перші місця в рейтингу за рівнем «комфортності, навчання та перебування», у тому числі іноземних студентів. Тому не дивно, що в рамках зазначеного проекту ERASMUS + з коротким візитом своїх відносно нових, але потужних партнерів відвідала представницька делегація на чолі з ректором КНТЕУ А.А. Мазаракі, а також проректором В.М. Саєм, директором Центру європейської освіти Т.П. Дупляк, координатором магістерських програм англійською мовою викладання О.С. Головачовою.

На цей момент вже була наявною необхідність підвести перші підсумки співпраці протягом трьох років. А вони вже досить суттєві - якщо у 2014-2015 н.р. навчались четверо студентів КНТЕУ за зазначеною програмою, у 2015-2016 н.р. - шість осіб, то в цьому році в рамках програми ERASMUS + вже навчаються дев’ять осіб.

У процесі зустрічі з президентом УГА пані Ліз Думазі, віце президентом паном Жеромом Жансель, та керівником міжнародного відділу факультету економіки паном Фаруком Ульжен, а також іншими співробітниками університету та факультету - Н. Колле, В. Бартолі, С.-А. Манье. Насамперед йшлось про оцінку досягнутого та вирішення проблем, які виникали в процесі реалізації бакалаврської програми.

Проведені наради, зокрема, дозволили уточнити питання подвійного дипломування українських студентів, заліку в КНТЕУ окремих дисциплін, якими студенти успішно оволоділи у Франції. Важливим також було співставлення навчальних планів за окремими спеціальностями та напрямами підготовки, а також програм окремих дисциплін, що вивчаються в обох університетах.

Важливо, що керівники обох вищих навчальних закладів домовились про принципи та напрями реалізації в наступному році магістерських програм подвійного дипломування за окремими спеціальностями. Широка дискусія відбулася з приводу можливості реалізації вже в найближчому майбутньому співпраці в галузі підготовки спеціалістів PhD. Особливо цікавим було обговорення можливості реалізації принципу подвійного керівництва підготовки дисертаційних досліджень. Після ретельного обговорення було, зокрема, домовлено про візит до Університету Гренобль Альпи двох викладачів кафедри міжнародної економіки з метою читання дисциплін англійською мовою в жовтні цього року. Водночас делегація з двох викладачів цього університету та трьох адміністративних працівників відвідає КНТЕУ з метою обміну досвідом та вивчення нових можливостей поглиблення співпраці.

У рамках візиту відбулася зустріч зі студентами КНТЕУ, які навчаються за згаданою програмою ЄС ERASMUS +. У відвертій розмові йшлося про можливості подальшого поліпшення програми подвійного дипломування в рамках співпраці двох знаних навчальних закладів - Університет Гренобль Альпи (Франція) та Київський національний торговельно-економічний університет (Україна).

   


Інтенсивна підготовка з французької мови студентів КНТЕУ

7 квітня 2017 року в Центрі європейської освіти відбулося вручення сертифікатів студентам університету, які пройшли двотижневий інтенсивний курс з французької економічної термінології з представником Асоціації французької мови як іноземної Франція – Україна, професором Жераром Бедюно.

Навчання відбулося у рамках угоди про міжнародне співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом, Федерацією «Обміни Франція – Україна» та Асоціацією французької мови як іноземної Франція – Україна. Успішним студентам було вручено сертифікати, серед яких 9 – за спеціальністю «Розмовна французька мова» та 10 – за спеціальністю «Ділова французька мова».

Перед аудиторією виступили професор Ж. Бедюно, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Сай та директор Центру європейської освіти Т.П. Дупляк, які привітали студентів університету з отриманням сертифікатів. Було висловлено вдячність Посольству Франції в Україні та почесним гостям Асоціації, які вже другий рік поспіль викладають студентам КНТЕУ інтенсивний курс з французької мови.

  


Поглиблення співпраці з Університетом Центрального Ланкаширу в рамках Програми ЄС Еразмус+

Нещодавно студенти Київського національного торговельно-економічного університету повернулися з короткотермінового навчання в Університеті Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія) за програмою «Англійська мова та культура». Навчання проходило в групах поділених за мовним рівнем від В1 до  С1. По завершенню студенти отримали сертифікати, які засвідчують їх рівень володіння англійською мовою.

Окрім безпосереднього вивчення англійської мови, студентам в другій половині дня пропонувалася культурна програма, яка дозволила поринути в історію та культуру Великобританії та відвідати з екскурсіями такі історичні пам’ятки та культурні місця, як: Ліверпуль, Йорк, Манчестер, Лондон та ін.

Співпраця КНТЕУ з цим провідним вищим навчальним закладом Великобританії розпочалася наприкінці 2013 р. Важливою подією є те, що у 2017-2018 н.р. вперше планується від’їзд студентів на семестрове навчання за спеціальністю «International Business Communication» (ОС «бакалавр») у рамках Програми ЄС Еразмус+ за напрямом КА1: Навчальна (академічна) мобільність.

  


Поглиблення співпраці з Федерацією «Обміни Франція – Україна»

22 лютого 2017 р. Київський національний торговельно-економічний університет з офіційним візитом відвідала французька делегація у складі: Сільвена Ріголле, Аташе з питань університетського і наукового співробітництва Посольства Французької Республіки  в Україні; Жака Форжерона, Співпрезидента Федерації «Обміни Франція – Україна»; Крістіани Форжерон, співробітниці Федерації.

Представники французької делегації мали змістовну бесіду з ректором університету А.А. Мазаракі за участю проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Сая та директора Центру європейської освіти Т.П. Дупляк, на якій було визначено напрями поглиблення співпраці як у рамках участі студентів КНТЕУ в програмах практики, так і щодо викладання спеціалізованих франкомовних програм з економіки в університеті викладачами-волонтерами з Франції навесні 2017 р.

Для студентів Центру європейської освіти та усіх бажаючих представники Федерації презентували програми різних видів практики та умови їх проходження. На початку презентації з промовою виступив представник Посольства Французької республіки в Україні Сільвен Ріголе, який акцентував увагу студентів на важливості вивчення французької мови, можливостях навчання у французьких ВНЗ та подальшому використанні іноземної мови у професійній діяльності.

Після презентації представники Федерації провели співбесіди та здійснили відбір студентів КНТЕУ на проходження практики у Франції влітку 2017 р. За результатами співбесід було відібрано п’ять студентів, які вивчають французьку мові у Центрі європейської освіти. Побажаємо їм натхнення та успіхів у подальшому розвитку професійних компетентностей.

  


Презентація програм навчання в бізнес-школі «Ауденсія»

13 лютого 2017 р. до Київського національного торговельно-економічного університету завітав представник бізнес-школи «Ауденсія» (м. Нант, Франція) Метью Ветерінгтон.

У рамках візиту відбулася зустріч з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Саєм та директором Центру європейської освіти Т.П. Дупляк.

Також Метью Ветерінгтон презентував студентам КНТЕУ англомовні та франкомовні магістерські програми навчання (студентський обмін, подвійне дипломування та ін.) в рамках угоди про співробітництво.

Співпраця КНТЕУ з цією провідною європейською бізнес-школою, що відома у світі своїми навчальними програмами з менеджменту, розпочалася наприкінці 2013 р. За цей час 7 студентів університету взяло участь у семестровому обміні, 2 студенти отримали диплом за програмою «Міжнародний магістр з менеджменту», а також 3 студенти продовжують своє навчання у 2016-2017 н.р. в рамках програми подвійного дипломування.

Варто відзначити, що студентський обмін є двостороннім, що свідчить про визнання КНТЕУ на міжнародному освітянському ринку. Так 2014-2015 н.р. протягом семестру в університеті навчалися 2 французьких студенти на англомовній магістерській програмі «Туризм». Також у 2017-2018 н.р. планується приїзд на семестрове навчання ще одного французького студента в рамках Програми Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність».  

  


Програма Британської Ради «Міжнародний відділ університету: кращі практики»

Освітня програма «Міжнародний відділ  університету: кращі практики», що організована Британською Радою та проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України, спрямована на професійний розвиток і підвищення компетентності керівників та співробітників відділів міжнародних зв’язків українських університетів. Програма складається з двох модулів (кожен тривалістю два дні), які проводилися у вересні 2016 р. та лютому 2017 р.

У програмі, що проходила в м. Києві, взяли участь приблизно 30 провідних ВНЗ України. Київський національний торговельно-економічний університет у відповідній освітній програмі представляла директор Центру європейської освіти Тетяна Дупляк. Програма проводилася англійською мовою без  перекладу, тому важливою умовою участі було володіння англійською мовою на рівні В2 або вище.

Учасників програми привітали Ганна Новосад, начальник Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН України, Наталія Василюк, заступник директора Британської Ради в Україні, Людмила Таценко, директор освітніх програм Британської Ради в Україні. З окремою промовою, присвяченою програмам Еразмус+ виступила Світлана Шитікова, директор проекту ЄС «Національний Темпус-офіс в Україні».

Тренерами навчальної програми виступили керівники міжнародних офісів рейтингових британських університетів: Джеймс Кеннеді – директор з міжнародного співробітництва Уорікського Університету, Джиліан Олів’єрі – керівник департаменту глобального співробітництва Уорікського Університету,  Стефані Сандфорд – регіональний менеджер міжнародного відділу Університету Ковентрі. Вони поділилися кращим  досвідом в галузі міжнародного співробітництва щодо стратегії інтернаціоналізації вищого навчального закладу, його позиціонування на міжнародному освітянському ринку, а також розробки міжнародної маркетингової та комунікативної стратегії університету. Британські експерти також приділили увагу таким питанням як оптимізація підтримки міжнародних студентів, розвиток міжнародного партнерства і співпраці в дослідницькій діяльності, залучення фінансування та управління коштами в рамках проектів Erasmus+ та Horizon 2020.

 


Програма міжнародної академічної мобільності Еразмус+ з бізнес-школою «Ауденсія» як результат інтернаціоналізації КНТЕУ

Нещодавно доцент кафедри економіки та фінансів підприємства КНТЕУ Олена Миколаївна Матусова повернулася з бізнес-школи «Ауденсія» (м. Нант, Франція), в якій вона викладала дисципліну «Управління ризиками підприємства» англійською мовою в рамках Програми Еразмус+ «Навчальна (академічна) мобільність».

Дисципліну «Управління ризиками підприємства» Матусова О.М. викладає на англомовних магістерських програмах КНТЕУ вже декілька років. Саме ця дисципліна була обрана французькими партнерами з переліку усіх англомовних дисциплін нашого університету. Обов’язковою вимогою для участі у програмі міжнародної академічної мобільності Еразмус+ було володіння англійською мовою на рівні не менше В2 за стандартами Європейського Союзу.

Викладання в бізнес-школі «Ауденсія» включало в себе інтенсивний 18-годинний курс для групи студентів цього провідного європейського ВНЗ, що відомий у світі своїми навчальними програмами з менеджменту.

Така подія є новим етапом розвитку міжнародного співробітництва КНТЕУ та важливою складовою його інтеграції в європейський освітній простір. Про зростання конкурентоздатності університету на міжнародному освітянському ринку свідчить не лише факт щорічного збільшення кількості іноземних студентів на англомовних магістерських програмах, а й відтепер читання лекцій нашими викладачами у відомих європейських ВНЗ.

  


Студенти КНТЕУ вперше отримали державні дипломи Французької Республіки на основі програми дистанційного навчання

Напередодні Нового року студенти КНТЕУ, які на основі дистанційного навчання у 2014-2015 н.р. навчалися за спільною програмою подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління» Київського національного торговельно-економічного університету та Університету Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція), нарешті отримали державні дипломи Французької Республіки рівня бакалавр («Licence»).

За традицією вищої школи Франції, університетські державні дипломи видаються щонайменше через півроку після їх верифікації на регіональному та державному рівнях. У зв’язку з реорганізацією Університету Гренобль Альпи (до 01.01.2016 р. – Університет ім. П’єр Мендес Франс) процес отримання дипломів затягнувся, і тому студенти – випускники програми  2015 р. отримали їх через рік.

Реальність такої програми подвійного дипломування стала очевидною для студентів КНТЕУ і тому на цю програму в поточному році вже записалося 9 студентів – 6 англійською мовою та 3 французькою мовою навчання. Побажаємо їм натхнення та успіхів у програмі дистанційного навчання з метою отримання диплому не тільки КНТЕУ, але і Університету Гренобль Альпи.

 


Візит представників Посольства Франції в Україні та координатора Університетської Агенції Франкофонії

22 листопада 2016 р. до Київського національного торговельно-економічного університету завітали представники Посольства Франції в Україні: Аташе з питань університетського і наукового співробітництва – Сільвен Ріголле, Аташе з питань співробітництва в галузі французької мови – Фабріс Пето та координатор України та Молдови від Бюро центральної та східної Європи Університетської Агенції Франкофонії – Роксана Туркану.

У процесі візиту до КНТЕУ французька делегація мала змістовну бесіду з ректором університету А.А. Мазаракі за участю проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Сая, на якій було визначено напрями поглиблення співпраці.

Також представники Посольства Франції та координатор Університетської Агенції Франкофонії ознайомилися з роботою Центру європейської освіти КНТЕУ. Роксана Туркану презентувала франкомовним студентам Центру стипендіальні програми та програми проходження практики, які фінансуються цією міжнародною організацією.

  


Візит представника Паризької кулінарної академії «Le Cordon Bleu»

16 листопада 2016 р. КНТЕУ відвідав Ніколя Терьйо, представник відділу міжнародного рекрутингу та розвитку Паризької кулінарної академії «Le Cordon Bleu» (Франція). У рамках візиту відбулася зустріч з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Саєм та директором Центру європейської освіти Т.П. Дупляк.

Також Ніколя Терьйо провів лекцію для франкомовних студентів Центру європейської освіти та презентував програми навчання в Академії «Le Cordon Bleu».

  


Навчальний семінар Університетської Агенції Франкофонії

3-4 листопада 2016 р. директор Центру європейської освіти Дупляк Тетяна Петрівна взяла участь в навчальному семінарі, який був організований Університетською Агенцією Франкофонії (AUF) та Французьким університетом Вірменії (UFAR) на базі Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця

Мета семінару полягала в обміні досвідом щодо розробки та реалізації проектів Європейського Союзу Еразмус+. Семінар проводився двома мовами – англійською та французькою. В ньому взяли участь представники ВНЗ Франції, України, Вірменії, Китаю, Румунії та Болгарії.

 


Викладачі Центру європейської освіти підвищують кваліфікацію

11 жовтня 2016 р. викладач Центру європейської освіти КНТЕУ Рижова Ірина Анатоліївна взяла участь у методичному семінарі для викладачів французької мови, який організували  видавництво CLE International та компанія Лінгвіст. Метою семінару було ознайомлення з новим навчальним курсом із французької мови «Tendances», який призначено для удосконалення процедури здійснення підготовки студентів до складання екзамену на отримання міжнародного мовного сертифікату DELF/DALF.

У рамках семінару учасників ознайомили з новинками видавництва CLE International та компанії Лінгвіст, а також надали матеріали для підготовки до тестування та вручили сертифікати.

 


Навчальний тренінг Британської Ради в Україні

27 - 28 вересня 2016 р. директор Центру європейської освіти Дупляк Тетяна Петрівна взяла участь в навчальній програмі «Міжнародний відділ університету: кращі практики», яка була організована Британською Радою в Україні за підтримки Міністерства освіти і науки України. Програма, що була спрямована на професійний розвиток та підвищення компетентностей співробітників відділів міжнародних зв’язків українських університетів, проводилася англійською мовою без перекладу.

Тренерами навчальної програми виступили керівники міжнародних офісів рейтингових британських університетів: Джеймс Кеннеді – директор з міжнародного співробітництва Уорікського Університету, Стефані Сандфорд – регіональний менеджер міжнародного відділу Університету Ковентрі. Вони поділилися кращим  досвідом в галузі міжнародного співробітництва щодо стратегії інтернаціоналізації вищого навчального закладу, його позиціонування на міжнародному освітянському ринку, а також розробки міжнародної маркетингової та комунікативної стратегії університету.

 


Літнє мовне стажування студентів КНТЕУ у Великобританії

Студенти Київського національного торговельно-економічного університету Стрельніков Максим та Руда Олександра нещодавно повернулися з навчання в «Літній школі з вивчення англійської мови» Університету Центрального Ланкаширу (UCLan). Навчання організовано Центром європейської освіти в рамках угоди про співробітництво між КНТЕУ та UCLan (м. Престон, Великобританія).

Навчання проходило в групах поділених за мовним рівнем від В1 до  С1. По завершенню студенти отримали сертифікати, які засвідчують їх рівень володіння англійською мовою.

Навчання в «Літній школі з вивчення англійської мови» Університету Центрального Ланкаширу дає можливість студентам поглибити знання з англійської мови,  що є основною передумовою для подальшого навчання на англомовних магістерських програмах в КНТЕУ та за програмами подвійного дипломування в одному з 6 європейських ВНЗ – партнерів нашого університету.

Окрім безпосереднього вивчення англійської мови, студентам в другій половині дня пропонувалася культурна програма, яка дозволила поринути в історію та культуру Сполученого Королівства. Студенти відвідали з екскурсіями історичні пам’ятки та культурні місця Великобританії такі як: Ліверпуль, Йорк, Манчестер, Лондон та ін.

  

  


Студенти КНТЕУ на навчанні в Університеті Гренобль Альпи

Нещодавно студентки Центру європейської освіти КНТЕУ Цокота Вікторія, Шехіловська Марина та Шидловська Анастасія повернулися з семестрового навчання в Університеті Гренобль Альпи (до 01.01.2016 р. Університет ім. П’єр Мендес Франс, м. Гренобль, Франція) у рамках програми подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління».

Під час навчання студентки відвідували заняття з таких дисциплін, як: «Гроші та фінанси», «Міжнародна економіка», «Індустріальна економіка», «Французька мова для іноземців» та ін. Також обов’язковою складовою програми навчання були заняття спортом за вибором студентів. Дівчата отримали досвід від викладачів міжнародного рівня, незабутні спогади та потоваришували зі студентами з різних країн світу.

Програма подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління» між КНТЕУ та УГА – це унікальна можливість, так як окрім українського диплому можна отримати ще й державний диплом Французької Республіки освітнього ступеня «Licence» («Бакалавр»). Навчання проводиться англійською або французькою мовами за вибором студента на дистанційній основі, з можливістю виїзду на другий семестр до Франції. Скористатися цією можливістю можуть студенти всіх факультетів останнього року бакалаврату, студенти магістратури та випускники КНТЕУ.

Для студентів, які навчаються за програмою англійською мовою також організовується навчальна поїздка до Університету Гренобль Альпи навесні протягом двох тижнів. Під час поїздки студентам окрім навчальних занять організовуються відвідування провідних підприємств регіону Рона-Альпи та зустрічі з представниками університету. По завершенню двотижневого навчання студенти отримують сертифікати, а також незабутні враження від навчання в інтернаціональній команді.

  

  


Візит Посла Франції в Україні

29 квітня 2016 р. до КНТЕУ завітала Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон. Її супроводжували: Радник з питань культури та співробітництва та директор Французького Інституту в Україні – Паскаль Сліванскі, Аташе з питань університетського і наукового співробітництва, директор французько-українського центру університетського і наукового співробітництва – Сільвен Ріголле та координатор програми Campus France в Україні – Ольга Дорош.

Пані Посол виступила перед студентами Центру європейської освіти на тему «Розвиток французько-українського співробітництва». У процесі візиту пані Ізабель Дюмон та супроводжуючі її особи мали змістовну бесіду з ректором університету А.А. Мазаракі за участю проректорів Н.В. Притульської, В.М. Сая та директора Центру європейської освіти Дупляк Т.П.

  


Успішні результати проходження інтенсивної підготовки з французької мови студентами та викладачами КНТЕУ

22 квітня 2016 року в Центрі європейської освіти відбулося вручення мовних сертифікатів студентам та викладачам університету, які пройшли двотижневий інтенсивний курс із спеціалізованої французької мови з представником Асоціації французької мови як іноземної Франція-Україна професором Жераром Бедуно.

У результаті навчання, яке відбулося у рамках угоди про міжнародне співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом, Федерацією «Обміни Франція – Україна» та Асоціацією французької мови як іноземної Франція – Україна, було вручено 31 мовний сертифікат, підписаний Ж. Бедуно та ректором КНТЕУ А.А. Мазаракі, серед яких 16 – за спеціальністю «Розмовна французька мова» та 15 за спеціальністю «Ділова французька мова».

На врученні був присутній проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Сай та директор Центру європейської освіти Т.П. Дупляк, які привітали студентів та викладачів університету з отриманням мовних сертифікатів та побажали їм подальших успіхів у вдосконаленні рівня знань іноземних мов.


Спеціалізований курс французької мови з Жераром Бедуно

У рамках угоди про міжнародне співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом, Федерацією «Обміни Франція – Україна» та Асоціацією французької мови як іноземної Франція – Україна до КНТЕУ з двотижневим візитом завітав представник Асоціації, французький викладач Жерар Бедуно, колишній директор (2001-2012 рр.) Міжнародного інституту банківської справи та фінансів Центрального банку Франції, який з 11 по 22 квітня викладатиме спеціалізований курс з французької економічної термінології для студентів Центру європейської освіти.

У рамках візиту відбулася змістовна бесіда пана Бедуно з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Саєм і директором Центру європейської освіти Т.П. Дупляк, на якій визначалися напрями поглиблення співпраці між університетом та Асоціацією щодо викладання спеціалізованих франкомовних курсів в КНТЕУ викладачами з Франції.

Федерація «Обміни Франція-Україна», що включає в себе 16 асоціацій, в тому числі Асоціацію французької мови як іноземної, надає допомогу українській молоді в галузі освіти. За два десятиліття плідної діяльності Федерація зробила значний внесок у розвиток українсько-французького діалогу, освітньо-наукового та  культурного співробітництва України та Франції

 


Святкування Міжнародного дня рідної мови

23 лютого 2016 p. співробітники та студенти Центру європейської освіти взяли участь у святкуванні Міжнародного дня рідної мови, в рамках якого вони презентували програми міжнародної академічної мобільності для студентів та викладачів КНТЕУ.

Студенти Центру європейської освіти поділилися враженням від вивчення іноземних мов у Центрі, зокрема англійської та французької, а також розповіли про свій досвід участі у програмах подвійного дипломування, літніх мовних школах тощо. Продемонструвати свої знання іноземних мов студенти змогли поспілкувавшись з керівництвом університету та почесними гостями.

 


Відео-конференція з Університетом ім. П'єр Мендес Франс (м. Гренобль, Франція)

Нещодавно за організаційної підтримки Центру європейської освіти відбулася відео-конференція з ВНЗ Франції – партнером КНТЕУ Університетом ім. П’єр Мендес Франс (м. Гренобль). Відео-конференція проводилася для студентів, які навчаються англійською мовою за програмою подвійного диплому «Бакалавр з економіки та управління».

Відео-конференцію відкрили представники Університету ім. П’єр Мендес Франс (УПМФ) привітальним словом до відповідальних осіб за програму від КНТЕУ та до студентів. Вона мала на меті знайомство викладача Грегорі Ванеля, який викладає дисципліну «Міжнародна економіка», зі студентами та безпосереднє проведення відкритої онлайн лекції.

Оскільки лекція тривала дві години, перша частина була присвячена виступу викладача, друга частина – обговоренню найважливіших питань та проведенню дискусії. Грегорі Ванель обговорив зі студентами можливості ведення міжнародного бізнесу, функціонування транснаціональних корпорацій, процеси глобалізації та інтернаціоналізації. Розповів про принципи ведення міжнародної торгівлі, про методи інтернаціоналізації та багато іншого. Студенти також змогли продемонструвати свої знання, задаючи питання та роблячи доповнення.  

Відео-конференція такого формату відбулася для студентів Центру європейської освіти КНТЕУ вперше і в майбутньому планується розширення спектру дисциплін, за якими можна також буде  проводити онлайн лекції. Слід зазначити, що у відео-конференції взяли участь не лише студенти КНТЕУ, а й студенти Санкт-Петербурзького державного економічного університету, які також навчаються за програмою подвійного диплому «Бакалавр з економіки та управління» Університету ім. П’єр Мендес Франс.

     


Студенти Центру європейської освіти отримали міжнародні мовні сертифікати

21 грудня 2015 року в Центрі європейської освіти відбулося вручення міжнародних мовних сертифікатів студентам, які успішно склали екзамени на їх отримання у Французькому інституті в Україні та в Британській Раді в Україні.
Було вручено 11 міжнародних мовних сертифікатів, серед яких: 2 сертифікати  DELF/DALF рівня В2, 2 сертифікати DELF/DALF рівня В1 та 5 сертифікатів DELF/DALF рівня А2, а також 2 сертифікати IELTS рівня В2.

Сертифікати, які підтверджують знання французької мови DELF/DALF на відповідних мовних рівнях, видаються Міністерством освіти та молоді Франції після проходження відповідного екзамену. Вони дають можливість студентам продовжити навчання в одному із університетів – партнерів КНТЕУ у Франції на бакалаврському (рівень В1) та магістерському (рівень В2) освітньому ступені у рамках програм подвійного диплому.

IELTS – це міжнародна система тестування англійської мови. Міжнародний мовний сертифікат IELTS рівня В2 дає можливість студентам навчатися на англомовних магістерських програмах, які, на сьогоднішній день, пропонують більшість ВНЗ світу, у тому числі і КНТЕУ.

Вітаємо студентів Центру європейської освіти КНТЕУ з отриманням міжнародних мовних сертифікатів та бажаємо їм подальших успіхів у вдосконаленні рівня знань іноземних мов.

 


Візит представника Університету Парі Ест Кретей (Париж, Франція)

З 7 по 9 грудня 2015 р. КНТЕУ з робочим візитом відвідала керівник відділу міжнародних відносин Університету Парі Ест Кретей (УПЕК) Оділь Сольнік.

У рамках візиту відбулася зустріч з ректором А.А. Мазаракі, а також було проведено переговори з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Саєм і директором Центру європейської освіти Т.П. Дупляк, на яких було визначено напрями поглиблення співпраці між університетами.

Також пані Сольнік ознайомилася з роботою Центру європейської освіти КНТЕУ та презентувала студентам Центру бакалаврські та магістерські програми (франкомовні та англомовні) й умови навчання в УПЕК.

Під час візиту французької гості було прийнято рішення щодо розширення співробітництва у 2016 році в напряму студентських обмінів та розробки спільних міжнародних проектів, насамперед проекту програми Європейського Союзу Еразмус + Кредитна мобільність.

 


Студентки КНТЕУ навчаються у Франції - міжнародна академічна мобільність в дії

Студентки КНТЕУ освітнього рівня «магістр» Думанова Катерина та Рябченко Ольга поїхали на семестрове навчання у 2015-2016 н.р. у Вищу школу менеджменту Ауденсія (м. Нант, Франція) у рамках програми студентського обміну та угоди про співробітництво нашого університету з цією провідною  європейською бізнес-школою. Навчання відбуватиметься за програмою «Міжнародний магістр з менеджменту» за організаційно-координаційної підтримки Центру європейської освіти КНТЕУ. Програма обміну студентів передбачає навчання в інтернаціональній команді студентів під керівництвом викладачів міжнародного профілю. У період навчання у Вищій школі менеджменту Ауденсія студентки вивчатимуть такі дисципліни, як: європейський бізнес-менеджмент; міжнародні бізнес-стратегії; управління ланцюгами постачання; бізнес-планування; управління змінами; управління проектами; міжнародні фінанси; маркетинг; управління людськими ресурсами та ін. Навчання проходитиме англійською мовою.

Студентка Центру європейської освіти КНТЕУ Яковленко Кристина також поїхала до Франції на навчання в Університет д’Овернь (м. Клермон-Ферран) в рамках угоди про подвійне дипломування за спеціальністю «Менеджмент». Річна програма навчання передбачає отримання державного диплому Французької Республіки освітнього ступеня «Licence» («Бакалавр»). В Університеті д’Овернь також продовжують своє навчання за  магістерською програмою ще 3 студенти КНТЕУ: Вегера Артур, Веремій Євгеній, Ковпак Анастасія.

 


Cпівробітництво з Федерацією «Обміни Франція-Україна»

12 листопада  2015 року в рамках угоди про співпрацю делегація Федерації «Обміни Франція-Україна» (FEFU) на чолі зі співпрезидентом Жаком Форжероном відвідала КНТЕУ з офіційним візитом.

Федерація «Обміни Франція-Україна» функціонує вже понад 20 років. Одним з важливих завдань FEFU є організація лінгвістичного та професійного стажування для студентів. Під час проходження практики у Франції студенти не лише опановують свою професію на підприємствах, але й мають можливість покращити рівень володіння французькою мовою та ознайомитися з культурою, традиціями та історією цієї країни.

Представники Федерації презентували програми різних видів практики та умови їх проходження, а також провели співбесіди та здійснили відбір студентів КНТЕУ (насамперед серед тих, які навчаються у Центрі європейської освіти) на проходження практики у Франції в 2016 р.

У рамках візиту відбулася змістовна бесіда представників FEFU з ректором А.А. Мазаракі, а також переговори з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Саєм і директором ЦЄО Т.П. Дупляк, на яких визначалися напрями поглиблення співпраці між університетом та Федерацією як у рамках участі студентів КНТЕУ в програмах обміну, так і щодо викладання спеціалізованих франкомовних програм в університеті викладачами-волонтерами з Франції навесні 2016 р.

 


Професори теж вчаться!

З 8 по 17 серпня 2015 року завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу, доктор економічних наук Бойко Маргарита Григорівна проходила мовне стажування в Університеті Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія). Навчання відбувалося у «Літній школі з вивчення англійської мови» за програмою «Business Projects» в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між КНТЕУ та Університетом Центрального Ланкаширу за організаційної підтримки Центру європейської освіти КНТЕУ.

Навчання було сконцентровано на оволодінні англомовною професійною термінологією щодо розроблення бізнес-проектів, а також набутті комунікаційних навичок для ефективної презентації бізнес-проектів та проведення переговорів з потенційними інвесторами англійською мовою.

По завершенню стажування Бойко Маргарита Григорівна отримала сертифікат Університету Центрального Ланкаширу, який засвідчує успішну участь у навчальній програмі «Business Projects». Навчання за кордоном дозволило Бойко М.Г. підвищити рівень знань з професійної англійської мови та покращити практичні навички щодо її застосування у навчальному процесі, дізнатися про систему навчання у Великобританії. Удосконалення рівня знань фахової іноземної мови сприятиме покращенню якості викладання дисципліни «Project Management» на англомовній магістерській програмі у КНТЕУ.

 


Співробітництво КНТЕУ з Посольством Франції в Україні 

20 серпня 2015 р. у КНТЕУ відбулася зустріч проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Сая і директора Центру європейської освіти Т.П. Дупляк з дипломатами Посольства Франції в Україні: Сільвеном Ріголе – новопризначеним Аташе з питань університетського та наукового співробітництва, директором Французько-українського центру університетського та наукового співробітництва, Жілем Мамецом - повноваження якого на цій посаді закінчуються, а також іншими представниками зазначеного французького центру.
Докладніше...


Літня мовна школа в Парижі - додаткова можливість подвійного дипломування

Студентка Центру європейської освіти КНТЕУ Качур Марія повернулася з двотижневого навчання в "Літній школі" Університету Парі-Ест Кретей (UPEC) у Парижі.
Навчання відбувалося в рамках угоди про співробітництво між КНТЕУ та UPEC з 29 червня по 10 липня за програмою «Французька мова як іноземна».
Докладніше...


Візит британських партнерів

23 червня 2015 р.  у рамках Меморандуму про взаєморозуміння між КНТЕУ та Університетом Центрального Ланкаширу (UCLAN) відбулася зустріч регіонального координатора міжнародного відділу Емілі Пейдж з проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Саєм В.М. і директором Центру європейської освіти Дупляк Т.П. Під час зустрічі було обговорено питання розширення співробітництва щодо студентських обмінів, відряджень викладачів, розробки спільних міжнародних проектів.


Результат програми подвійного дипломування з Францією

У червні 2015 р. студентки Центру європейської освіти КНТЕУ Капрієлова Наталія та Лянная Наталія повернулися з семестрового навчання в Університеті ім. П’єр Мендес Франс (м. Гренобль, Франція) у рамках програми подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління».

Під час навчання студентки отримали незабутній досвід та знання викладачів міжнародного рівня з таких дисциплін як: «Гроші та фінанси», «Міжнародна економіка», «Індустріальна економіка» та ін. Поглибили свої знання з французької мови, підтвердивши їх складанням іспиту DELF рівня В2. Також вони поринули в культурне життя Франції та завели друзів з усіх куточків світу. А найголовніше – отримали державні дипломи Французької Республіки освітнього ступеня «Licence» («Бакалавр»).

Дана програма розрахована на студентів останнього року бакалаврату, студентів магістратури та випускників КНТЕУ. Навчання проводиться англійською або французькою мовами на дистанційній основі, з можливістю виїзду на другий семестр до Франції.

    

  


Презентація грантових програм Університетського Агентства Франкофонії

6 квітня 2015 р. відбулася презентація грантових програм для французькомовних студентів Центру європейської освіти представником Університетського Агентства Франкофонії (УАФ) Романом Квятковскі. Також керівництвом Центру було проведено робочу нараду з представником УАФ, під час якої обговорювались питання щодо подальшої участі КНТЕУ в цій міжнародній організації.


Відкриття Французької весни

4 квітня 2015 р. студенти та представники Центру європейської освіти відвідали вуличну виставу «Я – мрія…», що відбулася у рамках відкриття Французької весни, під час якої дзвіниця та купольний ансамбль Святої Софії на 20 хвилин засяяли мозаїчним зображенням.


Урочистий захід з нагоди 10-ої річниці діяльності «Української школи мистецтв»
(Париж, Франція)

24 лютого 2015 р. на запрошення директора Української школи мистецтв при Посольстві України в Парижі мадам Олени Місталь, з якою у  КНТЕУ склалися ділові та дружні відносини, представники Центру європейської освіти взяли участь в урочистому заході з нагоди 10-ої річниці діяльності «Української школи мистецтв» (Париж, Франція), який відбувся у приміщенні Будинку вчителя в м. Києві.


Зимова школа з економіки в Римі

З 27 січня по 2 лютого 2015 р. Центром європейської освіти організовано поїздку студентів КНТЕУ на навчання до «Зимової школи з економіки 2015» Університету ім. Г. Марконі (Рим, Італія). Це дозволило студентам КНТЕУ ознайомитися з основними аспектами управління, економіки та фінансів в країнах Європейського Союзу, обговорити причини та наслідки глобальної фінансово-економічної кризи, а також вивчити теоретичні підходи та практичні механізми фінансового регулювання. Учасники школи здобули не лише нові знання з економіки, фінансів та управління, а також отримали можливість познайомитися з культурою Італії. По закінченню навчання всі слухачі «Зимової школи з економіки 2015» отримали сертифікати про участь.


Візит французьких колег

17 грудня 2014 р. проректором з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків КНТЕУ Валерієм Миколайовичем Саєм і директором Центру європейської освіти Тетяною Петрівною Дупляк проведено робочу нараду в рамках договору про співробітництво щодо подальшого впровадження системи подвійного дипломування на основі дистанційної освіти з директором департаменту дистанційної освіти Університету ім. П’єр Мендес Франс, м. Гренобль (Франція) Пьєром Баї, а також Аташе з питань університетського і наукового співробітництва Посольства Франції в Україні Жілем Мамецем.


  

Університетське Агентство Франкофонії (AUF)

27 листопада 2014 р. відбулась робоча зустріч проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків КНТЕУ Валерія Миколайовича Сая і директора Центру європейської освіти Тетяни Петрівни Дупляк з представником Університетського Агентства Франкофонії (AUF) Романом Квятковскі, під час якої обговорювались питання щодо перспектив подальшої участі КНТЕУ в цій міжнародній організації. 


Презентація на тему «Система вищої освіти у Франції»

27 листопада 2014 р. для студентів Центру європейської освіти відбулася презентація координатора стипендій Посольства Франції в Україні Оксани Ландо про особливості системи вищої освіти у Франції. Студенти дізналися про відмінності підготовки фахівців з економіки та менеджменту у вищих навчальних закладах Франції у порівнянні з Україною. Мадам Ландо також розповіла про стипендіальні програми уряду Франції для іноземних студентів.


Міжнародна спеціалізована виставка «Освіта за кордоном»

14 листопада 2014 р. з метою збору та аналізу інформації про навчання в Європі представниками Центру європейської освіти КНТЕУ відвідано міжнародну спеціалізовану виставку «Освіта та кар’єра – День студента 2014» та виставку закордонних навчальних закладів «Освіта за кордоном», яка відбулася у приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім». Одним із завдань Центру є моніторинг європейського освітянського ринку, вивчення та узагальнення закордонного та вітчизняного досвідів подвійного дипломування, а також збір інформації щодо особливостей навчання за кордоном. 


Всеукраїнський інформаційний день Програми Еразмус+

4 листопада 2014 р. представники Центру європейської освіти взяли участь у Всеукраїнському інформаційному дні Програми Еразмус+, який був організований Національним Еразмус+ офісом в Україні у тісній співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні, за підтримки Міністерства освіти і науки України та Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури. Однією із функцій Центру європейської освіти є аналітико-експертне супроводження розробки проектів КНТЕУ у сфері міжнародних програм по фінансуванню подвійного дипломування Еразмус +.


Програма подвійного диплому
«Бакалавр з економіки та управління»

З 27 жовтня 2014 р. в Центрі європейської освіти Київського національного торговельно-економічного університету розпочала навчання на дистанційній основі група студентів КНТЕУ в рамках програми подвійного диплому «Бакалавр з економіки та управління», Університет ім. П’єр Мендес Франс, м. Гренобль (Франція) як французькою та і англійською мовами. По завершенню навчання студенти отримають державні дипломи Франції.


Початок навчання в Центрі європейської освіти

З 06 жовтня 2014 р. в Центрі європейської освіти Київського національного торговельно-економічного університету розпочали навчання перші 8 груп з вивчення англійської та французької мови. В Центрі також набрана група викладачів та співробітників КНТЕУ з вивчення англійської мови початкового рівня.


Презентація Центру європейської освіти

4 жовтня 2014 р. у рамках святкування «Дня туризму – 2014» у Київському національному торговельно-економічному університеті відбулася презентація Центру європейської освіти. Також  Центр виступив співорганізатором конкурсу на знання англійської мови, у якому взяли участь команди усіх факультетів університету.


15.07.2015
Nataliia
12336
остання редакція 15.08.2022
42886