Сашньова Мар'яна Василівна |

Контактна інформація
m.sashnova@knute.edu.ua тел. 513-98-62, 531-49-57 |
Кандидат технічних наук, доцент кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки, голова методичної комісії кафедри
|
Викладає дисципліни: «Інформаційні технології в юридичній практиці», «Інформаційні технології в міжнародній економічній діяльності», «Web-дизайн і Web-програмування», «Основи кібербезпеки». В навчальному процесі поєднує синтез засобів та методів традиційного та комп'ютерного навчання:
- неінтерактивні (друковані матеріали, аудіо-, відеоносії);
- засоби комп'ютерного навчання (електронні підручники, комп'ютерне тестування і контроль знань, новітні засоби мультимедіа);
- відеоконференції ;
- мультимедіа-підхід;
- ігрові технології: «Розкидання думок», «Мозкова атака», ділові ігри, тощо.
Володіє програмами: MATLAB/Simulink, Electronics Workbench, Statisticа, Macromedia Flash; BPwin, Erwin; навики роботи з автоматизованою системою управління бізнес-процесів «M.E.Doc», мовами розмітки HTML, XML, тощо; інтегрування та адміністрування системи замовлень OTRS; налаштування та створення дистанційних курсів в системі Moodle. |
Основні публікації
Є автором 38 наукових та навчально-методичних видань.
Основні публікації за останні 5 років (за період 2015 і понині):
- Sashnova, M. et al. Improving the quality of the technological process of packaging shape formation based on the information structure of an automated system. Eastern-European J. Enterp. Technol. 3, 28–36 (2020).
- Zahorulko, A., Sashnova, M. et al. Improvement of the continuous ‘pipe in pipe’ pasteurization unit. Eastern-European J. Enterp. Technol. 4, 70–75 (2020).
- Zahorulko, A., Zagorulko, A., Yancheva, M., Dromenko, O., & Sashnova, M. (2020). Probation of the improved uninterrupted pasteurization set “Tube in Tube”, EUREKA: Life Sciences, (4), 20-26. https://doi.org/10.21303/2504-5695.2020.001370
- Загорулько, А. М., Загорулько, О. Є., Сашньова, М. В., Лаврук, В. В. & Ібаєв, Е. Б. огли. Дослідження структурно-механічних властивостей та показників якості розробленої плодоовочевої пасти. (2020).
- Ladaniuk, A., Lutska, N., Smitiukh, Y., Vlasenko, L. & Sashnova, M. The efficiency of intelligent control systems for process facilities. Part 1. Basic provisions. FOOD Ind. (2019) doi:10.24263/2225-2916-2019-25-20.
- Сашньова М.В., Савченко Т.В. Підвищення якості виробництва продукції на основі системного моніторингу виготовлення тари. in Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології - 2020 : Матеріали VII Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених, аспірантів і студентів (АКІТ-2020) (2020).
- Савченко Т.В., Сашньова М.В. Аналіз сучасних технологій квантової криптографії. in I Міжнародна науково-практична конференція «Безпека ресурсів інформаційних систем» (2020).
- Sashnova M.V. Technological Foresight Methodology as an Innovation Strategy for Food Industry Enterprises / M.V. Sashnova // Матеріали V Міжнародної науково-технічної Internet-конференції «Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами», 22 листопада 2018. [Електронний ресурс] – К: НУХТ, 2018 – С. 234 — Режим доступу: http://nuft.edu.ua/page/view/konferentsii
- Моніторинг як один із напрямів підвищення ефективності процесу виробництва якісних пляшок з поліетилентерефталату / М.В. Сашньова, Т.М. Герасименко // Матеріали V Міжнародної науково-технічної Internet-конференції «Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами», 22 листопада 2018. [Електронний ресурс] – К: НУХТ, 2018 – С. 196. — Режим доступу: http://nuft.edu.ua/page/view/konferentsii
- Сашньова М.В. Принципи системного моніторингу стану технологічного процесу виробництва ПЕТ-тари / М.В. Сашньова // Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами : матеріали доповідей ІV Міжнародної науково-технічної Internet-конференції, 22 листопада 2017 р. [Електронний ресурс] – К: НУХТ, 2017 р. – 297 с. — Режим доступу: http://nuft.edu.ua/page/view/konferentsii
|
Міжнародне підвищення кваліфікації: In the internayional skills development (the webinar) on the theme “THE CLOUD STORAGE SERVICE FOR THE ONLINE STUDYING ON THE EXAMPLE OF THE ZOOM PLATFORM”, 10-17 of August, 2020 (Lublin, Republic of Poland).
Підвищення кваліфікації в проблемній лабораторії дистанційного навчання Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на тему: «Технології розробки дистанційного курсу» (лютий-квітень 2019р.); Інститут науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку та ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян».
Підвищення кваліфікації. Cisco Networking Academy. Сертифікат: Cybersecurity Essentials. Виданий 27.04.2020; Introduction to Cybersecurity, 29.06.2020.
Сертифікати: Академічна доброчесність – запорука успішного розвитку науки і держави, 8 липня 2020 року; Критичне мислення для освітян, 01.07.2020; Можливості хмарних сервісів для організації дистанційного навчання " Початок та практика роботи у MICROSOFT TEAMS", 20.06.2020., та інші |
Сертифікати та результати стажування та підвищення кваліфікації
|
Міжнародне підвищення кваліфікації: In the internayional skills development (the webinar) on the theme “THE CLOUD STORAGE SERVICE FOR THE ONLINE STUDYING ON THE EXAMPLE OF THE ZOOM PLATFORM”, 10-17 of August, 2020 (Lublin, Republic of Poland).
Підвищення кваліфікації в проблемній лабораторії дистанційного навчання Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» на тему: «Технології розробки дистанційного курсу» (лютий-квітень 2019р.); Інститут науково-дослідний Люблінського науково-технологічного парку та ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян».
Підвищення кваліфікації. Cisco Networking Academy. Сертифікат: Cybersecurity Essentials. Виданий 27.04.2020; Introduction to Cybersecurity, 29.06.2020.
Сертифікати: Академічна доброчесність – запорука успішного розвитку науки і держави, 8 липня 2020 року; Критичне мислення для освітян, 01.07.2020; Можливості хмарних сервісів для організації дистанційного навчання " Початок та практика роботи у MICROSOFT TEAMS", 20.06.2020., та інші. |
У 2008р. закінчила магістратуру в Національному університеті харчових технологій за спеціальністю 8.092502 – комп'ютерно інтегровані процеси та виробництва; диплом з відзнакою, рекомендація до вступу в аспірантуру.
У 2011р. закінчила аспірантуру Національного університету харчових технологій за спеціальністю 05.13.07 – автоматизація процесів керування.
У 2013р. присуджено науковий ступінь кандидата технічних наук із спеціальності 05.13.07 – автоматизація процесів керування. Тема дисертації: «Автоматизоване управління технологічним процесом виробництва ПЕТ-тари з використанням алгоритмів моніторингу якості продукції». Захист проходив на базі Національного університету харчових технологій.
Стаж науково-педагогічної роботи у вищих навчальних закладах – 10 років.
Основні етапи науково-педагогічної діяльності:
2009р. – 2011р. – асистент кафедри автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій Національного університету харчових технологій;
2011р. – 2017р. – асистент кафедри автоматизації процесів управління Національного університету харчових технологій;
2017р. – 2019р. – доцент кафедри автоматизації та інтелектуальних систем керування Національного університету харчових технологій;
2019р. – 2019р. – доцент кафедри автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління Національного університету харчових технологій;
З 2019 р. - доцент кафедри програмної інженерії та кібербезпеки Київського національного торговельно-економічного університету.
З 2020 р. - доцент кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки Київського національного торговельно-економічного університету.
Коло наукових інтересів: кіберзахист, новітні технології, хмарні технології, веб-технології.
Науково-дослідна робота: керує науковою роботою студентів |
|