logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
img

Оголошеннявсі

Семінар на тему: «Методологія юриспруденції: сучасний правовий дискус».

правового забезпечення безпеки бізнесу

12 березня 2019 року кафедрою теорії та історії держави і права юридичного факультету Національного авіаційного університету організовано та проведено науково-методичний семінар на тему:  «Методологія юриспруденції: сучасний правовий дискус».

Для участі у роботі даного семінару,  поряд із провідними науковцями Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інституту законодавства Верховної Ради України, Академії адвокатури України, Інституту педагогіки НАПН України, узяли участь викладачі кафедри загальноправових дисциплін факультету  міжнародної торгівлі і права КНТЕУ: Мушенок В.В., д.ю.н. доц. (доповідь «Використання монографічних досліджень у процесі викладання юридичних дисциплін»); Петлюк Ю.С., к.ю.н. доц. (доповідь «Сучасні методологічні підходи до викладання екологічного права»), Шведова Г.Л., к.ю.н. доц. (доповідь «Методологія викладання прав людини в рамках кримінально-правових дисциплін»).

У рамках проведеної наукової дискусії були піднято низку цікавих питань про: взаємозв’язок та взаємовплив держави і права; організацію навчального процесу на сучасному етапі; особливості використання результатів наукових досліджень у процесі вивчення навчальних правових дисциплін тощо. Також учасниками навчально-методичного семінару обговорено аспекти формування навчальної літератури про історію українського права, особливості висвітлення основ державної політики у різних сферах суспільно-економічних відносин. У результаті роботи було зроблено ряд висновків та пропозицій щодо запровадження на постійній основі проведення подібних науково-методичних заходів.

15.03.2019
43080
772
остання редакція 03.03.2023
shestack