logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
img

Оголошеннявсі

Практичне заняття студентів-юристів в Конституційному Суді України.

правового забезпечення безпеки бізнесу

Студенти І курсу 11 групи Факультету міжнародної торгівлі та права взяли участь у заходах, що відбулися 24 травня 2019 року у стінах Конституційного Суду України.

Для студентів за участю працівників Секретаріату Конституційного Суду України було організовано практичне заняття на тему: "Конституційно-правовий статус Конституційного Суду України", а також проведено оглядову екскурсію по приміщенню Суду.

Працівники Секретаріату Суду розповіли про правовий статус суддів Конституційного Суду України, висвітлили структуру самого Суду, проаналізували повноваження Великої палати Суду, Сенатів і колегій Суду, проаналізували суб’єктний склад юридичних і фізичних осіб, які мають право звернутися із клопотаннями до  Конституційного Суду України. Також студенти ознайомилися з історичним екскурсом становлення і розвитку органів конституційної юрисдикції в Україні і світі.

Студенти відвідали зали судових засідань Великої палати і Сенатів Конституційного Суду України, бібліотечний комплекс, Архів Суду, ознайомилися з окремими документами і строками їх зберігання, що здебільшого становить  100 років.

У цілому практичне заняття, що полягало в ознайомленні з теорією і практикою організації діяльності Конституційного Суду України, було насиченим, плідним і пізнавальним. Набуті знання допоможуть студентам – майбутнім юристам – краще зрозуміти роль Конституційного Суду України в механізмі державної влади і суспільства.

28.05.2019
43080
667
остання редакція 06.03.2023
shestack