logo
Кафедра фізичної культури, спорту та реабілітації
Кафедра фізичної культури, спорту та реабілітації
logo
Кафедра фізичної культури, спорту та реабілітації
img

Оголошеннявсі

Архів

фізичної культури, спорту та реабілітації


Збірна КНТЕУ - бронзовий призер Кубку України з пляжного футболу серед ЗВО

Збірна команда Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) посіла ІІІ місце на Кубку України з пляжного футболу серед закладів вищої освіти.

У період міжсезоння у футболі та футзалі футбольні баталії перемістилися на пісок і наші футболісти взяли участь у Кубку України з пляжного футболу серед ЗВО, який проводився Всеукраїнською футбольною асоціацією студентів. На чолі з тренером жіночої та чоловічої збірних КНТЕУ з футзалу Світланою Головіною команда КНТЕУ за результатами групового етапу посіла ІІ місце, здолавши збірні НУФСУ та СумДУ. А у фінальному матчі між командами, що посіли другі місця у своїх групах, наша команда здолала студентів із СДПУ та посілатретє місце в Кубку України з пляжного футболу серед ЗВО.

Під час урочистостей тренеру Світлані Головіній було вручено Почесну грамоту за підписом президента ВФАС Крулько І. І. «За вагомий внесок у розвиток та популяризацію студентського футболу, фізичної культури та спорту в студентському середовищі».

Вітаємо та бажаємо підкорення нових спортивних вершин!


Студенти-легкоатлети КНТЕУ - призери Чемпіонату України з легкої атлетики серед молоді

Протягом 22-23 червня 2019 року в м. Кропивницькому відбувся Чемпіонат України з легкої атлетики серед молоді, у якому  взяли участь понад 350 спортсменів з усіх областей України.

Студенти-легкоатлети Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) також боролись за призові місця. Маємо наступні результати:

  • Шкурко Вікторія – (ФФБС 4 курс 9 група) з бігу на 1500 м виборола ІІ місце з результатом 4:26.17, та виконала норматив на Чемпіонат Європи серед молоді який відбудеться 11-14 липня в  місті Ельве (Швеція), також Вікторія виборола ІІ місце з бігу 5000 метрів з особистим рекордом - 16:48.35;
  • Пантелеєв Максим – (ФРГТБ 1 курс 5 група)  з бігу на 1500 метрів посів ІV місце з результатом 3:50.02, зовсім трохи не вистачило до призової трійки;
  • Ястреб Ярослава – (ФФБС 4 курс 4 група) з бігу на 5000 метрів посіла V місце з особистим рекордом 17:24.25.

Незмінними наставниками наших легкоатлетів є заслужений тренер України, старший викладач кафедри фізичної культури Приходько Віталій Миколайович, та старший викладач Ковальова Анастасія Олександрівна.

Отже, ми щиро вітаємо наших працьовитих легкоатлетів з успішним виступом, та бажаємо  достойно представити нашу країну на чемпіонаті Європи серед молоді, натхнення та подальших Вам перемог!


Іспити студентів-легкоатлетів в Кропивницькому

 В місті  Кропивницькому на стадіоні «Зірка» завершилася ХІV Літня Універсіада України з легкої атлетики.


На змагання з усієї країни з’їхалися найкращі спортсмени легкоатлети. 400 спортсменів з 22 областей змагалися за призові місця та виборювали путівки на ХХХ Всесвітню літню Універсіаду, яка відбудеться з 4 по 14 липня в італійському Неаполі.

Наша команда легкоатлетів, почесно представила наш спортивний КНТЕУ , наші студенти вибороли призові місця, показали надзвичайно високі результати та навіть виконали нормативи на чемпіонат Європи серед молоді який відбудеться 11-14.07.2019 року у місті Ельва (Швеція)

Особливо необхідно відзначити виступ Шкурко Вікторії ( ФФБС 4 курс, 4 група) яка подолала дистанцію 10000м за 34хв.23сек. з особистим рекордом – цей результат дозволив їй посісти почесне 2 місце, а також виконати норматив та відбір на чемпіонат Європи серед молоді, а найприємнішим бонусом та неймовірним досягненням за 2,5 роки навчання в КНТЕУ з новачка, Вікторія виконала норматив майстра спорту України з легкої атлетики !!!

  Відзначимо також таких студентів :

Пантелеєв Максим (ФРГТБ 1 курс 5 група) – біг 1500м=3:50.51 – 2 місце, біг 800м=1:55.19 – 6 місце;

Ястреб Ярослава (ФФБС 4 курс 4 група) – 10000м=35:23.84 – 4 місце;

Мальцева Богдана (ФОАІС 2 курс 7група) – 5000м=20:12.82 – 8 місце, 1500м=5:06.16 – 9 місце;

 також збірну КНТЕУ представляли: Бондаренко Альона (ФЕМП 2 курс 1 група) ; Бородін Валерій ( ФМТП 1 курс 1 група) ; Прохоренко Володимир (ФОАІС 1 курс 1 група) ; Дашунін Дмитро ( ФРГТБ 2курс 19 група) ; Чепінога Дмитро ( ФОАІС 1 курс 1 група) – всі наші студенти показали високі результати та виступили з особистими рекордами.

Команду атлетів очолювали старший викладач кафедри фізичної культури Приходько Віталій Миколайович та старший викладач Ковальова Анастасія Олександрівна.

Отже, ми щиро вітаємо нашу команду атлетів з чудовим виступом та бажаємо подальших успіхів !


Життя яскраве з КНТЕУ: легкоатлетичний забіг KNUTErun

Дійшов логічного завершення навчальний рік. Настав червень – початок літа і напруженої праці для студентів і викладачів університету. Час підбивати підсумки, оцінювати досягнення, готуватися до складання іспитів.

Трохи відволіктися від думок, пов’язаних з роботою, сталася слушна нагода: 6 червня 2019 року відбувся легкоатлетичний забігKNUTErun.

Взяти участь в змаганнях мали можливість як професійні атлети, так і спортсмени-аматори. Перевірити свій фізичний стан і одержати чудовий ранковий запал спромоглися викладачі і співробітники університету.

 Результати змагань у категорії "Чоловіки" серед студентів
 Результати змагань у категорії "Жінки" серед студентів
 Результати змагань у категорії "Чоловіки" серед викладачів
 Результати змагань у категорії "Жінки" серед викладачів

З великою повагою слід констатувати, що серед чоловіків «старшої вікової групи» дуже гідно виглядали декани ФЕМП і ФМТП – Олександр Міняйло і Петро Пальчук. Чудовий приклад для наслідування нашим студентам!

Ранішня прохолода, спортивний азарт, позитивна енергетика – все створювало святковий настрій і викликало щире захоплення учасників.

Дистанцію було прокладено в парку Кіото – перлині ландшафтного дизайну.

В суддівстві, підготовці і організації змагань взяли участь викладачі кафедри фізичної культури. Обов’язки головного судді змагань було покладено на ст. викладача кафедри фізичної культури Приходька В. М., головним секретарем змагань було призначено старшого викладача кафедри фізичної культури Ковальову А. О.

Головною нагородою, яку отримали всі учасники, стала можливість відчути радість руху, емоційний підйом і перевірити себе «на міцність».

Однак, елемент змагання ніхто не скасовував. Кожний учасник мав можливість порівняти свій рівень досягнень з досягненнями інших учасників.

 Змагання проводилися в 4-х групах: дівчата-студенти, юнаки-студенти, співробітники-жінки, співробітники-чоловіки.

Дякуємо всім учасникам, організаторам, суддям  і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

Бувайте здорові і спортивні!


Знову найсильніші: перемога КНТЕУ на Чемпіонаті України з перетягування канату

На базі Виставкового центру "ВДНХ" 26 травня 2019 року відбувся Чемпіонат України з перетягування канату.

Участь в Чемпіонаті взяли 11 чоловічих та 6 жіночіх команд. Київський національний торговельно-економічний університет (КНТЕУ) представляли 3 чоловічі і 2 жіночі збірні команди.

Перші чоловіча й жіноча збірні КНТЕУ стали призерами Чемпіонату посівши І місце і звання чемпіонів України!

Друга команда дівчат посіла ІІ місце і звання віце-чемпіонок України.

Друга чоловіча збірна КНТЕУ зайняла ІІІ місце та ІІ місце в Чемпіонаті України серед студентів.

Також була нова категорія "мікс" (4 хлопця і 4 дівчини), сумарна вага не більше 620 кг. В цій категорії КНТЕУ представляли 2 команди і посіли І та ІІ місце.

Ці змаганння ще раз довели, Атлантс КНТЕУ кращі в Україні і готові виходити на міжнародну арену!

Вітаємо наших спортсменів з перемогою. Бажаємо міцного здоров’я,

наснаги, успіхів в усіх справах і всього найкращого.

Ст. викладач О. В. Черепов, ст. викладач А.А. Пивоваров


День університету-2019: спогади, враження, родина!

День університету - найголовніша подія року в КНТЕУ, яка відбулася 25 травня 2019 року.

Цей урочистий день охопив ще декілька важливих подій: День зустрічі випускниківДень відкритих дверей та Ігри Співдружності КНТЕУ на призи ректора А. А. Мазаракі. Таке поєднання стало дуже символічним, адже нині випускники жадають показати своїм дітям та внукам, де вирувало їх життя, де навчались і отримували знання, реалізовували свої таланти та розвивалися. Можливо, саме вони в майбутньому гордо зватимуться студентами КНТЕУ. 

Свідченням невпинного розвитку нашої Alma mater стало відкриття аудиторії для майбутніх професіоналів сомельє.

Відкриваючи грандіозне свято, ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Антонович Мазаракі привітав усіх гостей, випускників, студентів, співробітників, вступників та наголосив: «Університет стрімко розвивається в усіх сферах: науковій, спортивній, громадській. Приємно бачити, яких талановитих студентів та успішних випускників ми маємо. Це все для вас і завдяки вам!».

Привітати університет завітали й почесні гості:

  • Ільєнко Андрій Юрійович - народний депутат України 7 та 8 скликань;
  • Романова Анна Анатоліївна - народний депутат України, голова підкомітету з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму;
  • Шафіна Марек - посол Словацької республіки в Україні;
  • Яна Брецка - міжнародний партнер з організації практики студентів університету, директор Академії професійної освіти «Меркур» Словацької республіки;
  • Гончаров Володимир Валентинович - заступник генерального директора Національної мережі будівельно-господарських гіпермаркетів «Епіцентр К», випускник КНТЕУ 1999 року.

Найдорожчими гостями стали випускники різних років та найбільша група випускників 1979 року, які цього дня відзначали 40 років з дня випуску!

Стало доброю традицією нагороджувати на День університету талановите студентство. Тож не оминула ця святкова участь спортивних, талановитих та активних у різних сферах.

І місце в номінації «Краща команда шеф-кухарів року», які здобули 4 золотих, бронзу та срібну нагороди, отримали Володимир Совяк (ФРГТБ),  Ангеліна Чаліа (ФМТП), Владислав Москаленко (ФРГТБ).

У номінації "Краща команда юніорів. Чорна скринька" та за вагомий внесок у розвиток кулінарного мистецтва подяки та дипломи отримали переможці ІІІ Міжнародного гастрономічного фестивалю "BestCookFest Kemalpasa Epad" (м. Ізмір, Туреччина): Андрій Шкапоїд (ФРГТБ), Назар Беркун (ФРГТБ), Олександр Венглінський (ФРГТБ).

У стінах нашої Альма-матер вивчилося не одне покоління не тільки науковців, а й кандидатів та майстрів спорту міжнародного класу. Щорічно в КНТЕУ проходить спартакіада серед збірних команд факультетів. Змагаються наші спортсмени в 10 видах спорту: перетягування канату, настільний теніс, волейбол, баскетбол, бадмінтон, плавання, пауерліфтинг, спортивна аеробіка, футбол, міні-футбол.

Анатолій Антонович вручив кубок переможця Спартакіади КНТЕУ серед факультетів. Цього року звання найсильнішого виборов факультет торгівлі та маркетингу. ІІ місце посів факультет обліку, аудиту та інформаційних систем, ІІІ місце - факультет економіки, менеджменту та психології.

Отже, нагороди розподілилися таким чином:

  • факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

I місце в турнірі з футболу, капітан команди Довгальов Кирило;
I місце в турнірі з міні-футболу, капітан команди Пастернак Максим;

  • факультет торгівлі та маркетингу:

I місце в турнірі з волейболу серед чоловіків, капітан команди Карпік Олександр;
I місце в турнірі з бадмінтону, капітан команди Почапський Владислав;

  • факультет економіки, менеджменту та психології:

I місце в турнірі з плавання, капітан команди Жакун Олексій;
І місце в турнірі з баскетболу серед чоловіків, капітан команди Гопкало Олександр;

  • факультет фінансів та банківської справи:

І місце в турнірі з волейболу серед жінок, капітан команди Сморода Анжеліка;
I місце в турнірі з баскетболу серед жінок, капітан команди Воробйова Олена;
I місце в турнірі з настільного тенісу, капітан команди Рябчук Владислав;

  • факультет обліку, аудиту та інформаційних систем:

I місце в турнірі з пауерліфтингу, капітан команди Басюк Євген;
I місце в турнірі зі спортивної аеробіки, капітан команди Згуровська Аня;
I місце в турнірі з перетягування канату.

Аби взяти участь в Іграх Співдружності, з'їхалися команди з різних куточків України, з усіх структурних підрозділів КНТЕУ! Таких всеохоплюючих змагань університет ще не бачив.


СК «КНТЕУ- Меркурій» срібний призер чемпіонату м. Києва з футболу серед студентських команд

Збірна Київського національного торговельно-економічного університету з футболу СК «КНТЕУ - Меркурій» 23 травня 2019 рокустала срібним призером Чемпіонату м. Києва серед студентських команд.

Вирішальна гра сезону традиційно відбулася на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського, де зустрілися "Меркурій" КНТЕУ - НУФВСУ-МАУП.

Команди з перших хвилин показали справжню захоплюючу, командну гру.

Оновлений склад команди тренера Олексія Яценка гідно представили рідний університет та стали віце-чемпіонами серед студентських команд закладів вищої освіти м. Києва з рахунком "2:3".

Дякуємо команді та неперевершеній групі підтримки!

Чекаємо на перемогу!


Перемога збірної команди КНТЕУ з чирлідингу на "Red Foxes Cup-2019"

Вже вп’яте відбувся міжнародний турнір з чирлідингу "Red Foxes Cup-2019"!

Наші дівчата - збірна КНТЕУ з чирлідингу "@purple_cheer" брали участь у змаганнях, де гідно представили наш університет та 19 травня 2019 року отримали бажане золото в номінації "Cheer Dance Show"!

Найстаршими й найдосвідченішими представницями були "RedFoxesMoms", які є чудовим прикладом розвитку для студентів. Гостями змагання були команди з Кременчуга, Луцька, Черкас та інших міст.

Щиро вдячні дівчатам за їхні зусилля, капітану Заславській В. С. та старшим викладачам Дембіцькій О. О. і Янченко І. М. за розвиток та підтримку!

Незважаючи на важкий тиждень та складну підготовку до Спартакіади КНТЕУ, дівчата довели, що цілеспрямованість вирішує все. Головне тренуватись, мати одну ціль та впевнено йти до неї!

Вітаємо наших красунь та бажаємо перемог і далі!


Спартакіада м Києва серед студентів  ЗВО з бадмінтону 2019

Збірна команда КНТЕУ посіла ІІ місце.

Склад збірної команди:

1.Никоненко Семен ФТМ 3 курс

2.Почапський Владислав ФТМ 5 курс

3. Сколибог Сергій ФТМ 1 курс

4. Мармазінська Ірина ФМТП 2 курс

5. Мартинова Анна ФТМ 2 курс

Вітаємо нашу команду з бадмінтону та бажаємо подальших перемог !


На VI Всеукраїнському науково-практичному конференції молодих вчених і студентів «Інноваційні трансформації освітнього простору: зміст, напрями і технології реалізації», (Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка) в Чернігові 16 травня 2019 р. с доповіддю «Рухова активність студентів старших курсів КНТЕУ», виступила студентка Павлишина К.І., 2 курс 4 групи, ФМТП. Науковий керівник: Гамов В.Г.,завідувач кафедри; Самоленко Т.В.,кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри.


Феєричний фінальний акорд Спартакіади КНТЕУ: змагання зі спортивної аеробіки та чирлідингу

Непомітно промайнув навчальний рік… Для студентів настала гаряча пора: наближається літня сесія. Хтось намагається підчистити «хвости», хтось підраховує отримані впродовж навчання бали, хтось згадує напрацьовані на суспільних і наукових заходах нагороди й очікує цікавих пропозицій, хтось вже збирає валізи для літньої практики в Україні і за кордоном.

Нарешті і дівчата – члени збірних команд факультетів з чирлідингу зможуть перемкнути свою увагу на навчальні переживання, адже 15 травня 2019 року відбулися змагання зі спортивної аеробіки та чирлідингу. Останній місяць вони могли думати лише про Чемпіонат КНТЕУ з чирлідингу – останні змагання Спартакіади 2018-2019 н.р. – до яких виснажливо і завзято готувалися весь рік.

За останні роки рівень спортивної підготовки дівчат виріс неймовірно! Змінилась система оцінювання і якісний склад програм набув додаткової складності елементів.

Стрункі, обдаровані, яскраві, витончені, спортивні – усі без винятку претендували на найвищі бали. Чирлідинг – командний вид спорту. Помилка або помарка одного впливає на загальний вигляд команди і може знизити враження від виступу. У спортивному протистоянні важлива кожна деталь виступу, кожен рух, кожна зв’язка елементів, синхронність і відточеність командних дій.

Щиро й емоційно привітав учасниць, гостей і глядачів ректор КНТЕУ А. А. Мазаракі, енергійно підтримували красунь проректори, декани факультетів і тренери. На суддівство були запрошені: Зубченко Віта (майстер спорту міжнародного класу з художньої гімнастики, фіналістка Олімпійських ігор в Пекіні), Боляк Олександра (суддя міжнародної категорії), Доровських Марія (майстер спорту з чирлідингу, чемпіонка Європи), Повелиця Катерина (член команди "Red Foxes", переможниця Чемпіонату України з чирлідингу, капітан збірної КНТЕУ з чирлідингу 2015-2018 рр.). 

Перший спортивний манеж здригався від гуркоту підтримки вірних уболівальників.

«Незалежне журі» з викладачів кафедри фізичної культури зробило рейтинг найцікавіших складових командних виступів: безперечно в найкращі костюми  були одягнені студентки ФОАІС, саме їхня програма також мала низку найскладніших підтримок і складних елементів, найоригінальніше рішення для виконання підтримок знайшли студентки ФФБС – у їхній команді яскраво і креативно виступили 2 юнаки, синхронність і витонченість продемонстрували спортсменки ФМТП, найлагідніші усмішки сяяли на обличчях дівчат ФЕМП, їхня програма виділялася елегантністю й емоційністю і найбільш енергійний і веселий виступ показали дівчата ФТМ, оригінальним та незабутнім танцем запалили глядачів студентки ФРГТБ разом зі своїм талісманом.

Отже, загальний підсумок Чемпіонату КНТЕУ з чирлідингу:

  • І місце - ФОАІС - 286 балів;
  • ІІ  місце - ФМТП - 262 бали;
  • ІІІ місце - ФТМ - 248 балів;
  • ІV  місце - ФФБС - 240 балів;
  • V місце - ФЕМП - 221 бал;
  • VI місце ФРГТБ - 212 балів.

Слід відзначити, що конкуренція була, як ніколи шаленою.

Визначилися не тільки переможниці Чемпіонату з чирлідингу, а й остаточне розподілення рейтингових місць усієї Спартакіади КНТЕУ 2018/2019 н.р. Урочисте відзначення учасників і переможців спартакіади відбудеться 25 травня на День університету!

Бажаємо дівчатам завзятої позитивної енергії, успішної підготовки і чесної безкомпромісної перемоги в житті і спорті


Чемпіонство КНТЕУ на Чемпіонаті України з баскетболу 3х3 серед студентських команд

У Києві відбулися фінальні змагання Чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед студентських команд.

КНТЕУ були представлені двома чоловічими командами і посіли ІІ та ІV місце!

СКЛАД КОМАНД:

Віце-чемпіони України:

  • Заєць Ілля ФМТП 1 - 17;
  • Пошабля Андрій ФТМ 1 - 18;
  • Швець Ярослав ФМТП 2 - 11;
  • Катков Микита ФОАІС 1 - 8.

4 місце:

  • Ханча Микита ФЕМП 1 м - 4;
  • Куриленко Владислав 1 м - 4;
  • Гопкало Олександр ФЕМП 2 м - 1 (випускник).

Вітаємо наших спортсменів та їх тренера старшого викладача кафедри фізичної культури Єльцова Дениса Сергійовича.

Бажаємо нових високих результатів!


Свято весни і спорту: в КНТЕУ відбулись І Ігри співдружності

Сонячний суботній день був не тільки гарною нагодою помилуватися біло-рожевими кучеряшками сакур в парку Кіото, вдихнути п’янкий аромат розквітлої біля центрального входу в університет магнолії, але й відчути яскраві емоції й адреналіновий сплеск від спортивного протистояння. Саме в суботу 20 квітня відбулися змагання І Ігор співдружності на призи ректора КНТЕУ. 

Відкривав змагання ректор КНТЕУ Анатолій Антонович Мазаракі, який щиро привітав учасників і гостей.

У змаганнях взяли участь збірні команди всіх факультетів (4 юнаки і 3 дівчини в кожній). Програма багатоборства охоплювала такі дисципліни:

  • метання м’яча на влучність; 
  • човниковий біг;
  • стрибок у довжину з місця;
  • штовхання шини (тільки для юнаків);
  • виштовхування з кола (тільки для юнаків);
  • перетягування канату (командний вид).

Місце в рейтингу учасників визначалося за спеціально розробленою таблицею балів, де переможець одержував найменший бал, а найгірший результат учасника додавав до скарбнички команди найбільшу кількість балів.

У суддівстві взяли активну участь всі викладачі кафедри фізичної культури. Головним суддею змагань був старший викладач Черепов Олексій Володимирович. Головним секретарем змагань була старший викладач кафедри фізичної культури Ковальова Анастасія Олександрівна.

Під час відкритої спортивної боротьби найкращі результати продемонстрували:

  • метання м’яча (сума 3-х спроб):

юнаки:      1. Турчик Захар ( ФРГТБ)

                  2. Сарсур Юсиф (ФЕМП)         

                  3. Назаренко Максим (ФТМ)   

дівчата:    1. Гребін Діана ( ФТМ)                

                  2. Степанюк Яна (ФЕМП)          

                  3. Заславська Владислава (ФМТП)     

  • човниковий біг 4 х 9 м:

юнаки:      1. Покатило Мирослав (ФЕМП)

                  2. Савлук Назарій (ФРГТБ)        

                  3. Окусок Максим (ФТМ) 

дівчата:    1. Лавренчук Діана (ФТМ)              

                  2. Кобиляцька Владлена (ФМТП)     

                  3. Пінчук Карина (ФОАІС)  

  • стрибок у довжину з місця (найкраща з 3-х спроб):

юнаки:      1. Харченко Андрій (ФЕМП)

                  2. Павлик Вадим (ФТМ)      

                  3. Хіменко Григорій (ФФБС) 

дівчата:    1. Тєрєхова Олександра (ФЕМП)         

                  2. Надежко Анна (ФМТП)   

                  3. Пінчук Карина (ФОАІС)      

  • штовхання шини:

юнаки:     1.Шаповаленко Олександр(ФФБС)     
                  2. Басюк Євген (ФОАІС) 
                  3. Полосін Анатолій (ФРГТБ) 

  • виштовхування з кола:

юнаки:      1. Савинський Ілля (ФМТП)         
                   2. Цибровський Артем (ФЕМП)
                   3. Примак Данило (ФРГТБ)

Як завжди, найцікавішою і найемоційнішою стала командна боротьба в секторі для перетягування канату. Цей вид став останнім в низці дисциплін і саме він визначив загальне місце кожної команди.

Підсумкові результати Ігор співдружності:

ФЕМП 25 балів
ФТМ 40 балів
ФМТП 42 бали
ФРГТБ 50 балів
ФОАІС 52 бали
ФФБС 53 бали

Вітаємо переможців і висловлюємо щиру подяку всім учасникам змагань і вболівальникам, які підбадьорювали і підтримували своїх товаришів!

Сподіваємось, що Ігри співдружності стануть доброю і приємною традицією!


ФОАІС переможці Спартакіади КНТЕУ з пауерліфтингу

Завершилася Спартакіади КНТЕУ з пауерліфтингу (категорія жим штанги лежачи).

Переможцем цих змагань стала команда ФОАІС, за яку виступали Басюк Євгеній, Цопа Антон, Пугач Михайло, Бойко Тарас, Поплавський В’ячеслав. Всі вони, як і більшість учасників, тренуються у атлетичному клубі «Олімп» КНТЕУ.

Другим і третім призерами змагань стали відповідно команди ФФБС та ФРГТБ. Далі у «богатирській таблиці» розташувалися ФТМ, ФМТП, ФЕМП.


В Києві відбувся регіональний етап студентського чемпіонату України з баскетболу 3х3

17 квітня у столиці пройшов регіональний етап чемпіонату України з баскетболу 3х3 серед студентських команд дивізіону "Центр".

На змаганнях розігрувалися путівки до Національного фіналу у чоловічій та жіночій категоріях.

В чоловічій категорії перемогу завоювала команда Національного університету фізичного виховання і спорту України "НУФВСУ-1", яка в запеклій боротьбі з рахунком 21:18 перемогла "КНТЕУ-2" (Київський національний торговельно-економічний університет). Ще двома учасниками Національного фіналу стали представники цих самих навчальних закладів: "КНТЕУ-1" і "НУФВСУ-2".

Результати усіх ігор за посиланням - https://play.fiba3x3

Національний фінал відбудеться в Києві 24 квітня.

Слідкуйте за інформацією на сайті КНТЕУ та у соцмережах ФБУ.

Вітаемо нашу збірну команду з баскетболу та їх тренера старшого викладача кафедри фізичної культури Єльцова Дениса Сергійовича, та бажаємо перемог у фінальному єтапі змагань !


Срібло збірної КНТЕУ з чирлідингу на Всеукраїнському спортивному фестивалі «Всеукраїнські студентські ігри»

Збірна команда Київського національного торговельно-економічного університету з чирлідингу посіла ІІ місце на  Всеукраїнському спортивному фестивалі «Всеукраїнські студентські ігри», що відбувся у Національному університеті фізичного виховання та спорту України 16 квітня 2019 року.

У змаганнях брали участь університети Києва, Харкова та Вінниці, а саме: КНУБА, НПУ ім. Драгоманова, НУБІП, КНТЕУ НУФВСУ-1, ХНПУ, НУФВСУ-2, ВНМУ.

Серед університетів міста Києва у номінації «Cheer dance show» дівчата здобули І місце.

До складу збірної увійшли:

  • Заславська Владислава (ФМТП 2-20) (капітан команди);
  • Павлик Карина (ФМТП 3-4);
  • Сержанова Вікторія (ФМТП 3-5);
  • Філоненко Марія-Вікторія ФМТП 2-4;
  • Волик Марина ФМТП 2-20;
  • Шеремет Анастасія ФМТП 1-14;
  • Белінська Валерія ФМТП 1-19;
  • Чепель Ольга ФТМ 1-4;
  • Лєдовська Анастасія ФТМ 1-14;
  • Волошина Марія ФРГТБ 2-17.

Дякуємо за наснагу тренерам, старшим викладачам кафедри фізичної культури КНТЕУ Дембіцькій Олені Олександівні та Янченко Ірині Миколаївні.

Дівчата тренувались, не покладаючи рук, а попереду їх чекають лише нові звершення та перемоги.


Нова перемога Олексія Новікова: чемпіонство на "Arnold Classic-2019 Brazil"

У Бразилії відбулися найпрестижніші змагання серед найсильніших людей - "Arnold Classic-2019 Brazil", на яких найсильніша людина України, богатир КНТЕУ Олексій Новіков здобув вражаючу перемогу. Наймолодший учасник Олексій отримав квиток на участь у наступному етапі змагань - "Arnold Classic-2020 Columbus".

Олексій запевнив, що ця перемога – спільна робота професіоналів його команди. А попереду, звичайно, кінцеві змагання -"Arnold Classic Strongman Pro" в Америці.

Нашому богатирю довелося обійти представників із 9-ти країн, професіоналів, які куди довше в цьому спорті.

До речі, у вправі "підйом гантелей" Олексій побив попередній світовий рекорд та зараз є другим рекордсменом, поступившись більш досвідченому опоненту. Проте, хоча й протягом декількох хвилини, - це був світовий рекорд. Чого й бажаємо переможцю надалі.

Нагороджував нашого богатиря сам Арнольд Шварценеггер, який вручив почесну нагороду чемпіону й зауважив: «У тебе гарна техніка та підготовка. Очевидно, що працюєш і мізками».

Олексій Новіков нині в піднесеному настрої готується до наступних змагань і запевняє, що секрету немає, - наполеглива щоденна праця й мрія привели його до перемоги!

Також спортсмен поділився своєю любов'ю до КНТЕУ та підкреслив: "Я допомагатиму атлетам університету стати чемпіонами, адже для мене це неабияка радість і задоволення! КНТЕУ - найкращий і робить багато для популяризації й розвитку спорту серед молоді!".

Нехай це буде тільки початок його великої спортивної кар’єри!


Перемога команди "Cheer KNUTE" на відкритому чемпіонаті чирлідерів України

Збірна Київського національного торговельно-економічного університету "Cheer KNUTE" посіла першу сходинку п‘єдесталу навідкритому чемпіонаті чирлідерів України, випередивши інші команди в номінації «Спортивний пом».

Чемпіонат відбувся 14 квітня 2019 року та проводився серед команд регіональних осередків ФЧУ, а також іноземних країн.

До складу команди увійшли:

  • Згуровська Аня ФОАІС 2-4 (капітан команди),
  • Сівіріна Анастасія ФОАІС 3-2,
  • Годунова Вероніка ФРГТБ 2-12,
  • Шматко Аліна ФОАІС 2-5,
  • Лисенко Валерія ФОАІС 1-5,
  • Грицай Аліна ФОАІС 1-3,
  • Купіна Вікторія ФОАІС 2-7,
  • Бугайченко Каріна ФРГТБ 2-2,
  • Молодецька Олександра ФОАІС 1-3.

Дівчата вкотре довели, що є найкращими! З чим ми їх і вітаємо! Бажаємо нових перемог!


КНТЕУ взяв участь в організації ІІ етапу Кубку світу зі скандинавської ходьби

14 квітня, на території національного парку “Межгір’я “ вперше  в Україні провели змагання міжнародного рівня – ІІ етап Кубка світу зі скандинавської ходьби, який об'єднав спортсменів і любителів скандинавської ходьби з багатьох країн світу.

 Етап Кубка світу зі скандинавської ходьби 2019 – перші і єдині змагання міжнародного рівня на різноманітні  дистанції, які відбулися   окремо від легкоатлетичних змагань на дистанціях: 5, 10 та 21 км.

В Києві спеціально для цих змагань, були проведенні курси суддів міжнародної кваліфікації.

На заході пройшов майстер клас від ONWF команди і відбулася  зустріч із засновником скандинавської ходьби Марко Кантанева.

Тож наш університет не міг оминути такий визначний захід,  від КНТЕУ  взяли участь 40 студентів-волонтерів разом з Олімпійською чемпіонкою з легкої атлетики, кандидатом наук з фізичного виховання і спорту, доцентом кафедри фізичної культури Тетяною Самоленко. Тетяну Володимирівну запросили на змагання почесним гостем та  головним суддею   змагань.


ЗМАГАННЯ З БАСКЕТБОЛУ 3х3 СЕРЕД ЧОЛОВІКІВ 
XIV ЛІТНЬОЇ УНІВЕРСІАДИ м. КИЄВА

11 квітня 2019 року на базі Національного університету фізичного виховання та спорту України стартували змагання м. Києва з баскетболу 3х3 серед чоловіків. 
В змаганнях взяли участь 14 команд з десяти столичних закладів вищої освіти.
Боротьба за першість була запеклою, емоції вирували як перед кільцем, так і серед вболівальників. В решті решт переможцями змагань стали дві команди Київського національного торговельно-економічного університету, розділивши між собою ІІ та ІІІ місця, а золотим призером стала команда господарів залу – Національного університету фізичного виховання та спорту України. 

Вітаємо наших хлопців та їх тренера старшого викладача кафедри фізичної культури Єльцова Дениса Сергійовича         та бажаємо подальших перемог !

 


СТАБІЛЬНІСТЬ – ОЗНАКА МАЙСТЕРНОСТІ

          Наприкінці березня в басейні КНУБА (Київського національного університету будівництва і архітектури) відбулися змагання ХІV Літньої Універсіади міста Києва з плавання.

          В змаганнях взяли участь збірні команди з 15-ти закладів вищої освіти. В програмі змагань були заплановані виступи на дистанціях 50 м всіма спортивними способами плавання (батерфляєм, на спині, брасом і вільним стилем) і 3 естафети (4 х 50 м вільним стилем для юнаків і дівчат і 4х 50 м комбінована змішана). Кожна команда мала можливість виставити 10 учасників.

          На змаганнях Універсіади загальний підсумок визначався за сумою очок, нарахованих кожній команді за рейтинговою системою. Спортсмени змагалися і з секундомером, намагаючись продемонструвати гідний спортивний результат, і з досить завзятими і підготовленими суперниками – різниця в кілька сотих секунди лишала команду таких важливих в загальному підсумку очок.

          «Молода» (основу її складають плавці-першокурсники) команда КНТЕУ не знизила рівень, якого досягли попередники, а нині випускники нашого університету, - в загальному підсумку третій рік поспіль ми посідаємо 4 місце, пропустивши вперед тільки представників НУФВСУ (Національного університету фізичного виховання і спорту України), КНУ ім. Т.Г. Шевченка і НТУУ «КПІ». Слід відзначити, що останні роки п’ятірка кращих команд закладів вищої освіти в плаванні залишається незмінною. Незважаючи на природню зміну поколінь, команди міцно тримають завойовані позиції.

          Гідні результати показали нашу спортсмени в окремих видах програми – два других і третє місця, третє місце в естафетному плаванні 4 х 50 м комбінована змішана.

Склад збірної команди плавців:

Кухар Катерина (ФФБС)        МСМК

Терех Анастасія (ФТМ)           МС

Чудакова Євгенія (ФЕМП)

Морозова Марина (ФТМ)

ЛебедовськийНикита (ФМТП)

Гордієнко Сергій (ФРГТБ)

Усатюк Валентин (ФФБС)         МС

Лещенко Артем (ФМТП)

Лютий Олександр (ФТМ)

Кухтевич Євген (ФЕМП).

          Дякуємо вам, наші золоті рибки, за спортивний характер, за подаровані емоції, за радість досвіду і силу взаємоповаги!

          Бажаємо нових звершень і високих досягнень!

         


Павлишина Катерина, студентка ФМТП 2 курс 4 група, взяла участь, с доповіддю «Здоровий спосіб життя студентів засобами скандинавської ходьби», у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Фізична культура і спорт: досвід та перспективи», яка відбулася 4-5 квітня 2019 року, м. Чернівці. Наукова конференція пройшла на Факультеті фізичної культури та здоров’я людини Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

Науковий керівник кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Самоленко Т.В.

НАПРЯМИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ

  1. Олімпійський та професійний спорт. Олімпійська освіта.
  2. Інноваційні технології у фізичній культурі і спорті.
  3. Фізичне виховання різних груп населення.
  4. Сучасні підходи до організації та змісту навчально-виховного процесу майбутніх фахівців з фізичної культури, спорту та фізичної терапії, ерготерапії.
  5. Психологічні та історичні аспекти фізичної культури і спорту.
  6. Науково-методичні основи здоров’я людини, рекреації та фітнесу.
  7. Сучасний стан фізичної терапії: участь і місце фізичного терапевта та ерготерапевта у комплексному наданні медичних послуг.
  8. Актуальні питання теоретичної та практичної підготовки фахівців з фізичної терапії, ерготерапії.
  9. Проблеми формування здорового способу життя та безпеки життєдіяльності, міжнародні аспекти безпеки життєдіяльності та обороноздатності.

У програмі конференції пройшли пленарне та секційні засідання, майстер-класи, «круглі столи», спортивні та екскурсійні заходи.


СПАРТАКІАДА КНТЕУ З БАМБІНТОНУ

18,19 та 25 березня 2019 року пройшла Спартакіада КНТЕУ з бадмінтону.

Склад команд:

ФТМ – 1 місце

1. Никоненко Семен Юрійович – ІІІ к. 2 гр.

2. Почапський Владислав Олександрович – 1 к. 9 гр.

3. Бондаренко Анастасія Віталіївна – І к. 22 гр.

4. Мартинова Анна Сергіївна – ІІ к. 14 гр.

5. Сколибог Сергій Олександрович – І к. 18 гр.

ФФБС – 2 місце

1. Остренський Богдан Миколайович – ІV к. 10 гр.

2. Пірогов Михайло Вікторович – ІV к. 10 гр.

3. Забалдіна Лілія Анатоліївна – ІІІ к. 4 гр.

4. Леонтович Ольга Олегівна – ІV к. 4 гр.

ФМТП – 3 місце

1. Мармазінська Ірина Сергіївна – ІІ к. 16 гр.

2. Романова Єлизавета Сергіївна – І к. 14 гр.

3. Мартиненко Андрій Юрійович – І к. 1 гр.

4. Маковішин Дмитро Русланович – І м 3 гр.

5. Клепініна Вероніка Юріївна – І к. 16 гр.

ФОАІС – 4 місце

1. Чернецький Богдан Степанович – VІ к. 3 гр.

2. Пшеничний Павло Володимирович – І к. 7 гр.

3. Потебня Марія Володимирівна – І к. 3 гр.

4. Бондаренко Дарія Анатоліївна – І к 5 гр.

5. Харлаєнко Вадим Андрійович – І к. 8 гр.

6. Яцуненко Ростислав Сергійович – І к. 8 гр.

7. Онуфрієнко Вікторія Вікторівна – І к. 5 гр.

ФРГТБ – 5 місце

1. Полосін Анатолій Іванович – ІІІ к. 15 гр.

2. Примак Данило Миколайович – ІІІ к. 15 гр.

3. Плех  Олена Володимирівна – І к. 9 гр.

4. Гурова Катерина Валеріївна – І к. 2 гр.

ФЕМП – 6 місце

1. Усатий Дмитро Миколайович – ІІ  к. 11 гр.

2. Бізбіз Тетяна Миколаївна – ІІІ к. 4 к.

3. Нагайська Анастасія Олегівна – ІІ к. 3 гр.

4. Кудінова Вікторія Сергіївна – ІІ к. 4 гр.

5. Соколовська Юлія Юріївна – ІІІ к. 4 гр.

6. Покотило Мирослава Сергіївна – І к. 15 гр.

Вітаємо призерів та переможців змагань та бажаємо яскравих перемог !


Перемога «Cheer_knute»: І місце в номінації «Спортивний пом» на Чемпіонаті чирлідерів м. Києва

Збірна команда КНТЕУ з чирлідингу «Cheer_knute» виборола впевнену перемогу на Чемпіонаті чирлідерів м. Києва який відбувся 23 березня 2019 року.

У запеклій боротьбі команда посіла І місце в номінації «Спортивний пом».

Склад команди:

  • Згуровська Аня ФОАІС 2-4 
  • Сівіріна Настя ФОАІС 3-2 
  • Годунова Вероніка ФРГТБ 2-12 
  • Шматко Аліна ФОАІС 2-5 
  • Лисенко Валерія ФОАІС 1-5 
  • Бурбела Руслана ФМТП 1-6 
  • Грицай Аліна ФОАІС 1-3 
  • Купіна Вікторія ФОАІС 2-7 
  • Бугайченко Каріна ФРГТБ 2-2 

Щиро вітаємо переможниць та їх наставників - капітана команди Згуровську Анну та старшого викладача кафедри фізичної культури Дембіцьку Олену Олександрівну.

Бажаємо дівчатам сил та наснаги до нових перемог!


V Всеукраїнська студентська наукова конференція "Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи"

На факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу  в рамках проведення   Консумерського фестивалю «Час діяти»  відбулася V Всеукраїнська студентська наукова конференція "Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи".

Учасників конференції  привітали:

  • доктор економічних наук, професор, проректор з наукової роботи КНТЕУ Мельниченко С. В.
  • доктор економічних наук, професор, декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу КНТЕУ Ведмідь Н. І.

У конференції взяли участь понад  380 студентів із 15 навчальних закладів України.

На пленарному засіданні було заслухано доповіді:

  • Лисяна Валерія, студентка 3 курсу 15 групи ФРГТБ, виступила з доповіддю "Емоційні тури на засадах концепції економіки вражень" (науковий керівник: Кравцов С. С., к. держ. упр., доц.);
  • Степаненко Михайло, студент 3 курсу 1 групи ФРГТБ, виступил з доповіддю "Innovative markers of  digital marketing in the hospitality business" (науковий керівник: Бовш Л. А., к.е.н., доц.);
  • Серенко Антон, студент 1 курсу 6м група ФРГТБ, розглянув питання "Здорове харчування та сучасний ритм життя" (науковий керівник: Вітряк О. П., к.т.н., доц.);
  • Чурікова Ольга, студентка 2 курсу 5 група ФМТП, виступила з доповіддю "Гігієна праці в готельно-ресторанному бізнесі: пріоритетні завдання" (науковий керівник: Гахович С. В., к.т.н., доц.);
  • Панасюк Таїсія, студентка 3 курсу 12 групи ФРГТБ, звернула увагу присутніх на  "Спортивні готелі в системі здорового способу життя" (науковий керівник:  Биковська Л. Б., к.п.н., доц., Гамов В.Г., зав. кафедри фізичної культури).

Для розгляду дискусійних питань було організовано роботу 7 платформ:

  • якість послуг гостинності як ключовий фактор привабливості туристів
  • інновінг у туризмі;
  • HoReCa: новітні тренди;
  • іnternational Hotel, Restaurant and Tourism Business;
  • ресторанні технології та сервіс;
  • проектне та інженерне забезпечення: концепція безпеки об’єктів гостинності;
  • здоровий спосіб життя студентів засобами фізичної культури

Учасники конференції активно брали участь в обговоренні наукових тем та концептуальних ідей. Кожен з присутніх з задоволенням слухав доповіді, а також вів дискусії на пропоновану актуальну тематику. Нікого не залишили байдужими презентації-дегустації наукових розробок учасників Міжнародних кулінарних фестивалів та конкурсів.

На конференції було заслухано 338 доповідей, у т. ч. 210 стендових із 16 навчальних закладів та установ:

  • Київський національний торговельно-економічний університет;
  • Вінницький торговельно-економічний інститут КНТЕУ;
  • Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ;
  • Національний університет  "Одеська юридична академія";
  • Харківський торговельно-економічний інститут  КНТЕУ;
  • Харківський торговельно-економічний коледж  КНТЕУ;
  • Харківський державний університет харчування та торгівлі;
  • Коломийський економіко-правовий коледж КНТЕУ;
  • Ужгородський торговельно-економічний інститут КНТЕУ;
  • Ужгородський торговельно-економічний коледж  КНТЕУ;
  • Київський університет туризму, економіки та права;
  • Університет державної фіскальної служби України;
  • Уманський державний педагогічний університет;
  • Національний університет харчових технологій;
  • Національний університет державної фіскальної служби України;
  • Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, м. Ніжин

Найкращі доповіді студентів відзначені дипломами.

За результатами роботи визначено переможців.

V ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННИЙ ТА ТУРИСТИЧНИЙ БІЗНЕС: РЕАЛІЇ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

Доповідь на пленарному засіданні

1 місце

Спортивні готелі в системі здорового способу життя

Панасюк Таїсія Сергіївна 3 курс, 12 група ФРГТБ

Науковий керівник: Биковська Лариса Борисівна, к.п.н., доцент;

Гамов В’ячеслав Георгійович, завідувач кафедри

ДИСКУСІЙНИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ КАФЕДРИ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ СТУДЕНТІВ

ЗАСОБАМИ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

Мета – формування здорового способу життя студентів, створення умов для професійної підготовки студентів, що сприятиму примноженню  інтелектуального, творчого і культурного багатства держави.

Учасники круглого столу ставлять перед собою завдання:

  • формування системи знань з фізичної культури та здорового способу життя, необхідних для життєдіяльності, навчання, роботи;
  • формування розуміння ролі фізичної культури в розвитку особистості і підготовки її до професійної діяльності;
  • сприяння правильному формуванню і всебічному розвитку організму, профілактиці захворювань;
  • набуття досвіду творчого використання фізкультурно-оздоровчої і спортивної діяльності для досягнення особистих і професійних цілей.

 Журі дискусійної платформи:

Гамов В’ячеслав Георгійович, завідувач кафедри

Короп Михайло Юрійович, к.п.н., доц.

Самоленко Тетяна Володимирівна, канд. наук з фізичного виховання і спорту, доцент.

Модератор: Самоленко Тетяна Володимирівна, к. н. фіз. вих.. і спорту, доцент

Секретар: Пономаренко Дар’я Сергіївна, 1 курс, 2 група ФРГТБ

Регламент: 10 хв

  • ФРГТБ – 5 студентів
  • ФМТП – 9 студентів
  • ФТМ  – 3 студента
  • ФОАИС – 3 студента
  • ФЕМП – 4 студента
  • ФФБС – 3 студента

Загалом: 32

  1. Доповіді: 10
  2. Стендові доповіді: 18
  3. Гості:  4 – Вінниця, Харків, Одеса - 2,

Доповідей заслухано 10, з них стендових доповідей 22.

Кількість присутніх викладачів 12

Присутніх студентів 64

Кращі доповіді та доповідачі: Дипломи  (які посіли 1,2,3 місця)

Тема доповіді

П.І.Б. (повністю)

Факультет, курс, група

Науковий керівник

І

Навчання і спорт студентів

Костенко Максим Олександрович

ФМТП

2 курс,

20 група КНТЕУ 

Пивоваров Андрій Анатолійович, 

ст. викл

ІІ

Здоровий спосіб життя студентів засобами скандинавської ходьби

Павлишина Катерина Ігорівна

ФМТП

2 курс,

4 група КНТЕУ 

Самоленко Тетяна Володимирівна,

канд. наук з фіз. виховання і спорту, доц.

ІІ

Стретчинг як вид оздоровчого фітнесу

Духовнікова Катерина Андріївна

ФРГТБ

2 курс,

15 група

КНТЕУ 

Дембіцька Олена Олександрівна,

ст. викл.

ІІІ

Протидія шкідливим звичкам засобами фізичної  культури

Гейко Максим Володимирович 

ФРГТБ  

І курс,

10 група

КНТЕУ

Костюкович Ольга Петрівна,

ст. викл.

ІІІ

Секційні заняття

з різних видів спорту в процесі фізичного виховання студентів

Безчаснюк  Богдан 

Вікторович

ТКЛ

11 група (м), ВТЕІ КНТЕУ

Сальникова Світлана Володимирівна,

зав. каф., канд. наук з фіз. виховання і спорту, доц. 

Подяки

Тема доповіді

П.І.Б. (повністю)

Факультет, курс, група

Науковий керівник

1

Здоровий студент – щасливий студент

Ушкалова

Олена

Ігорівна        

2 курс,

7 група ХТЕІ КНТЕУ

Сластіна Олена Олександрівна,

ст. викл. фіз. вих.

каф. туристичного та готельного бізнесу

Висновки та пропозиції:

1. Всеукраїнська студентська наукова конференція пройшла успішно. Доповіді супроводжувалися презентаціями із зазначених в програмі тем. По завершенню роботи були підведені підсумки.

2. Кожен студент висвітлював своє бачення щодо проблем та висловлював свої пропозиції ї думки для формування здорового способу життя студентів.

Дякуємо за участь! 

Бажаємо подальших звершень!


Викладачі кафедри фізичної культури :

  • Гайдай Світлана Іванівна

старший викладач кафедри ФК

  • Дембіцька Олена Олександрівна

старший викладач кафедри ФК

  • Янченко Ірина Миколаївна

старший викладач кафедри ФК

  • Хапсаліс Гаяне Левонівна

старший викладач кафедри ФК

  • Ковальова Анастасія Олександрівна

старший викладач кафедри ФК

16-17 березня 2019 року взяли участь у ювілейній фітнес конвенції “Nike Training Club Convention”.

  Один із топових заходів фітнес індустрії, в рамках якого  виступило більше 20 іноземних спеціалістів та було проведено більше 100 майстер-класів.

  Найвидатніші презентери світу і України поділилися досвідом і продемонстрували останні тенденції в світі фітнесу з різноманітних напрямів: функціональний тренінг, степ, аеробіка, йога, пілатес, кросфіт, духовний розвиток, харчування і реабілітація.

  Набутий викладачами досвід буде використано під час викладання дисципліни “Фізичне виховання”.


DSC_0531DSC_0275

ЗАВЕРШИВСЯ ТРЕТІЙ ЕТАП ЗМАГАНЬ XIV ЛІТНЬОЇ УНІВЕРСІАДИ УКРАЇНИ З БАСКЕТБОЛУ ДИВІЗІОНУ “ЦЕНТР” СЕРЕД ЧОЛОВІЧИХ КОМАНД
З 10 по 13 березня 2019 року на базі спорткомплексу Національного технічного університету України “КПІ імені Ігоря Сікорського” пройшов ІІІ етап змагань XIV літньої Універсіади України з баскетболу. 
В змаганнях взяли участь чотири чоловічих команди дивізіону “Центр”: Київський національний торговельно-економічний університет (КНТЕУ), Черкаський національний університет (ЧНУ), Сумський державний університет (СумДу) та Національний технічний університет України “КПІ імені Ігоря Сікорського” (НТУУ “КПІ ім. І. Сікорського”). 
Боротьба була запеклою і за результатами ігор до IV етапу змагань увійшли команди, що посіли I та II місця - Черкаський національний університет та Київський національний торговельно-економічний університет. Третьою стала команда Сумського державного університету.
Федерацією баскетболу України були нагороджені переможці та призери регіональних змагань. 

Склад команди :

1. Гопкало Олександр ФЕМП -2м курс 1 групаDSC_0558

2. Шевченко Сергій ФФБС – 2м 6 група

3. Кушманців Генадій ФТМ -1м 8 група

4. Ханча Микита ФЕМП - 1м курс 4 група

5. Назарина ДенисФМТП - 2м 11 група

6. Заєць Ілля ФМТП – 1 курс 17 група

7. Швець ЯрославФМТП – 2 курс 11 група

8. Сидорук Олександр ФТМ – 1 курс 12 група

9. Ковальчук Іван ФМТП – 1 курс 9 групаDSC_0573

10. Пошабля Андрій ФТМ – 1 курс 18 група

11. Куриленко Владислав ФЕМП – 1м курс 4 група

12. Болдирьов Микита ФМТП – 2 курс 3м (випускник)

13. Рач Валерій ФОАІС – 1 курс 1 група

14. Шестюк Богдан ФМТП – 1 курс 3 група

Щіро вітаємо нашу баскетбольну команду та їх наставника старшого викладача кафедри фізичної культури Єльцова Дениса Сергійовича та бажаємо подальших перемог ! 


Атланти КНТЕУ найсильніші: перемога на Чемпіонаті України з перетягування канату

На Чемпіонаті України з перетягування канату серед студентів і відкритого Кубку Києва 2 чоловічі й 2 жіночі збірні КНТЕУ стали беззаперечними лідерами.

  • У Чемпіонаті України з перетягування канату серед студентів маємо високі результати:

перший склад чоловічої збірної КНТЕУ посів - І місце;

друга чоловіча збірна – посіла ІІ місце.

  • На відкритому Кубку Києва:

перший склад чоловічої збірної КНТЕУ посів І місце;

другий склад – ІІІ місце;

перша жіноча збірна –  І місце;

друга жіноча збірна – ІІІ місце.

Підтримували збірні КНТЕУ найсильніший стронгмен України Новіков Олексій та найсильніша жінка світу Ольга Лящук.

Дякуємо за наполегливу працю незмінному тренеру та капітану "Атлантів" Цибровському Артему та капітанам Пінчук Карині, Пугачу Михайлу, Кобиляцькій Владлені.

Переконані, що незабаром на арені найсильніших чоловіків та жінок світу з’являться нові імена, що виросли і з’явилися в КНТЕУ.

Вітаємо та пишаємося!


Вболіваємо за нашу баскетбольну команду !!!

У сезоні Студентської баскетбольної ліги України Таскомбанк настає пора вирішальних етапів. 

Після завершення обласних етапів у Житомирській, Сумській, Вінницькій, Черкаській та Київській областях відбулося жеребкування груп дивізіону Центр.

Матчі проходитимуть 10-12 березня в СК КПІ. 

СБЛУ ТАСКОМБАНК
Дивізіон Центр

Група А
ЧНУ(Черкаси)
ВНМУ (Вінниця)*
КПІ (Київ)

Група Б
СумДУ (Суми)
ЖДТУ (Житомир)*
КНТЕУ (Київ)

Розклад матчів:
10 березня
17:30 ЧНУ - КПІ
19:30 СумДУ-КНТЕУ

11 березня
13:00 1 місце групи А – 2 місце групи Б
14:30 1 місце групи Б – 2 місце групи А

12 березня
11:30 Матч за 3-є місце
13:00 Фінал

Запрошуємо всіх бажаючих на матчі СБЛУ Таскомабанк! 

Вболіваймо за нашу команду !!!


Cрібло на відкритому Чемпіонаті м. Києва зі спортивної аеробіки серед студентів

Збірна факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торговельно-економічного університету (ФМТП КНТЕУ) посіла ІІ місце та отримала срібло в номінації «Аеро денс» на відкритому Чемпіонаті м. Києва зі спортивної аеробіки серед студентів, що відбувся 3 березня 2019 року.

КНТЕУ представили:

  • Заславська Владислава, ФМТП 2-20 (тренер),
  • Павлик Карина, ФМТП 3-4,
  • Сержанова Вікторія, ФМТП 3-5,
  • Іванюк Марія, ФМТП 3-14,
  • Гостєва Аліна, ФМТП 2-4,
  • Філоненко Марія-Вікторія, ФМТП 2-4,
  • Волик Марина, ФМТП 2-20,
  • Охріменко Ангеліна, ФМТП 2-7.

Чемпіонат організовано за сприянням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України.

Багато зусиль було докладено на шляху до змагань задля бажаного призового місця: щоденні виснажливі тренування та травми -  все це лише мотивувало дівчат розвиватись та йти вперед до перемоги!

Дякуємо тренерам-викладачам Янченко Ірині Миколаївні та Дембіцькій Олені Олександрівні за безмежну підтримку та 


Перемога КНТЕУ на обласному етапі Студентської баскетбольної ліги України

У Києві завершився обласний етап Студентської баскетбольної ліги України Таскомбанк. У змаганнях взяли участь 14 команд університетів серед чоловіків. Перший етап пройшов у двох групах по 7 команд по груповій системі, а в другому етапі відбулися матчі плей-оф.

Усього проведено більше 60 ігор в 6 спортзалах, в яких брало участь 210 студентів-спортсменів. Фінальні місця розподілилися таким чином:
1. КНТЕУ
2. КПІ
3. НУФВСУ

Переможцем стала команда КНТЕУ, яка здолала в вирішальному матчі суперників з команди КПІ – 73:51.

У напруженому поєдинку за третє місце баскетболісти НУФВСУ вирвали перемогу в ДУІТ – 78:77. 

Команди КНТЕУ та КПІ продовжать боротьбу на зональних змаганнях – дивізіон Центр. Поєдинки проходитимуть з 10 по 14 березня в залі СК КПІ.

1.Гопкало Олександр ФЕМП -2м курс 1 група

2. Шевченко Сергій ФФБС – 2м 6 група

3. Кушманців Генадій ФТМ -1м 8 група

4. Ханча Микита ФЕМП - 1м курс 4 група

5. Назарина ДенисФМТП - 2м 11 група

6. Заєць Ілля ФМТП – 1 курс 17 група

7. Швець ЯрославФМТП – 2 курс 11 група

8. Сидорук Олександр ФТМ – 1 курс 12 група

9. Ковальчук Іван ФМТП – 1 курс 9 група

10. Пошабля Андрій ФТМ – 1 курс 18 група

11. Куриленко Владислав ФЕМП – 1м курс 4 група

12. Болдирьов Микита ФМТП – 2 курс 3м (випускник)

13. Рач Валерій ФОАІС – 1 курс 1 група

14. Шестюк Богдан ФМТП – 1 курс 3 група

Отже , вітаємонаших переможців та їх наставника старшого викладача кафедри фізичної культури Єльцова Дениса Сергійовича та бажаємо подальших перемог!


Перемога за перемогою: студентки КНТЕУ чемпіонки Кубку України з легкої атлетики (м. Київ)

На завершення зимового змагального сезону наші студентки КНТЕУ з особистими рекордами та високими результатами здобули феєричну перемогу на Кубку України з легкої атлетики, який відбувся 16 лютого 2019 року у м. Київ.

І знову наші чемпіонки стали кращими:

  • І місце - Шкурко Вікторія (ФФБС 4 курс 9 група) – біг на дистанції 1500 метрів з результатом 4.31,63;
  • І місце - Ястреб Ярослава (ФФБС 4 курс 4 група) – біг на дистанції 2000 метрів з перешкодами з результатом 6.37,52.

Результат Ярослави став кращим результатом зимового змагального сезону 2019 року в Україні.

Вітаємо наших чемпіонок та їх наставників - заслуженого тренера України,  старшого викладача кафедри фізичної культури Приходька Віталія Миколайовича та старшого викладача кафедри фізичної культури Ковальову Анастасію Олександрівну, і бажаємо подальших перемог.


Студентки КНТЕУ стали чемпіонками України з легкої атлетики

Вітаємо студентів КНТЕУ з успішним виступом на Чемпіонаті України з легкої атлетики у м. Суми який відбувався протягом 7–9 лютого 2019 року.

Студенти КНТЕУ здобули 7 медалей (4 – золоті, 1 – срібна, 2 – бронзові).

Чемпіонками України стали студентки 4 курсу ФФБС Ястреб Ярослава та Шкурко Вікторія.  Дівчата показали найкращі результати у змаганнях з бігу на дистанції  на 1500 м, 3000 м та 3000 м з перешкодами. 

Команду КНТЕУ підготували: Заслужений тренер України, ст. викладач кафедри фізичної культури Приходько Віталій Миколайович та ст. викладач кафедри фізичної культури Ковальова Анастасія Олександрівна.

Щирі вітання студентам та їх наставникам з такими значними успіхами та надзвичайно  високим  результатам. Бажаємо подальших перемог та особистих рекордів!

Відео-трансляція змагань за посиланням.  


Переможні результати спортсменок КНТЕУ на Чемпіонаті України з легкої атлетики

Наші студенти продовжують підкорювати спортивні вершини. Протягом 25 - 26 січня 2019 року у м. Суми проходив Командний Чемпіонат України з легкої атлетики на якому з успіхом виступили наші студентки:

  • Шкурко Вікторія (ФФБС 4 курс 9 група)
    3000 м з результатом 9.54.52 – 1 місце 
    та 1500 м – 4.33.09 – 2 місце;
  • Ястреб Ярослава (ФФБС 4 курс 4 група)
    2000м з/п – 6.54.95 – 1 місце
    та 3000 м – 9.56.69 – 2 місце.

Вітаємо дівчат з перемогою та їх тренерів – ст. викладач кафедри фізичної культури, Заслужений тренер України Приходько Віталій Миколайович та ст. викладач Ковальова Анастасія Олександрівна.

Доречі, наші студентки не тільки лідери спортивних змагань, але і лідери у навчанні. Ястреб Ярослава та Шкурко Вікторія займають перші сходинки у реєстрі осіб, яким призначено академічні стипендії за результатами I семестру 2018/19 навчального року по факультету фінансів та банківської справи 4 курсу ОС "Бакалавр", денної форми навчання.

Бажаємо нових високих результатів та перемог!

Круглий стіл «Фізична підготовка студентської молоді»

У КНТЕУ відбувся круглий стіл кафедри фізичної культури та регіональних підрозділів «Фізична підготовка студентської молоді».

Мета: удосконалення форм та методів викладання фізичної підготовленості студентів згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 року № 1045 та наказ КНТЕУ №1330 від 17.05.2017 року.

З вітальним словом до присутніх звернувся завідувач кафедри фізичної культури В. Г. Гамов.

На круглому столі виступили:

  • академік Української академії наук, доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор М. В. Дудчак із доповіддю «Шляхи модернізації системи фізичного виховання в закладах вищої освіти України»; 
  • начальник Київського міського відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України, канд. пед. наук, доцент С. І. Бобровник із доповіддю «Залучення студентів до здорового способу життя»;
  • кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри фізичної культури Т. В. Самоленко з доповіддю «Науково-дослідницька робота студентів кафедри фізичної культури».

Затверджено Положення студентських ігор співтовариства КНТЕУ на призи ректора А. А. Мазаракі.

Було підбито підсумки засідання круглого столу.

Зав. кафедри фізичної культури В. Г. Гамов


Краса і гідність: чемпіонка з плавання Катерина Кухар - гордість КНТЕУ

В грудні за багаторічною традицією прийнято підводити підсумки року, що минає.

Працелюбна, завзята, впевнена, наполеглива  і одночасно дуже ніжна “золота рибка” підводного плавання майстер спорту України міжнародного класу з плавання в ластах Катерина Кухар мала насичений подіями і навантаженнями  рік.

Гідно поєднуючи навчання в університеті з професійними заняттями спортом, Катерина по всіх напрямках тримає найвищу планку. Упродовж року вона встигла на “відмінно” скласти сесію і  взяти участь в 5 “топових” змаганнях вищого ґатунку.

В лютому в м. Егер (Угорщина) вона стала на етапі Кубку Світу з плавання в ластах чемпіонкою і виборола “золото”. В квітні в м.Лейпціг (Німеччина) підтвердила свій неодмінно високий рівень і на черговому етапі Кубку Світу одержала і “золото”, і “бронзу”. Два “срібла” приніс в травні виступ на Чемпіонаті України в м. Кам’янському.

Ставши другокурсницею, Катя, не зважаючи на щільний графік, не зупинилась на досягнутому. У листопаді, на відкритому Чемпіонаті Швейцарії (м.Тенеро),спортсменка здобула три найвищі і три “срібні” нагороди. Багатим на золотаво-срібний дощ став і грудень. У відкритому Кубку Берліну - 3 “срібні” нагороди. УЧемпіонаті КНТЕУ з плавання - три “золота”.

Приємно дивує одне - ставши однією з найсильніших плавчинь Світу у плаванні в ластах, Катруся залишається веселою, лагідною, завжди усміхненою дівчиною. Не мають місця ані пафос, ані надмірна самовпевненість. Спілкування з цією людиною ніколи не “підправлене” зірковою зарозумілістю і бодай-якою пихатістю. Гідність, доброта і повага до людей - найкраща прикраса її обличчя (окрім гармонійних рис і променистих очей).

Спілкування і обмін думками про справу, якій Катруся присвятила більшу частину свого життя, наразили на підтвердження відомої аксіоми про те, що для досягнення успішного результату необхідно любити цю справу і докладати час, піт і працю. Успіх знайде кожного, хто працює наполегливо і з любов’ю.

Так і сталося з вісімнадцятирічною красунею!.. Щасти тобі!


Перемога на Всеукраїнському фестивалі шкільних та студентських груп підтримки "Ukraine Cheer Cup 2018"

Збірна команда з аеробіки ФМТП гідно представила КНТЕУ та отримала абсолютну перемогу на Всеукраїнському фестивалі шкільних та студентських груп підтримки "Ukraine Cheer Cup 2018".

Дівчата отримали кубок чемпіонів! Танцювальна програма була представлена у номінації Cheer Dance Show, де дозволяється виконання динамічних підтримок та гімнастичних трюків. У змаганнях брали участь представники  різних вікових груп та рівнів підготовки.

Вітаємо з перемогою збірну команду у складі:

  • Гостєва Аліна, студентка 2 курсу
  • Кобиляцька Владлена,  студентка 3 курсу
  • Павлик Карина, студентка 3 курсу
  • Сержанова Вікторія, студентка 3 курсу
  • Іванюк Марія,  студентка 3 курсу
  • Філоненко Марія-Вікторія,  студентка 2 курсу
  • Волик Марина,  студентка 2 курсу
  • Надежко Ганна,  студентка 1 курсу
  • Кіріленко Надія,  студентка 1 курсу 
  • Охрименко Ангеліна,  студентка 2 курсу

Дякуємо студентському тренеру та капітану збірної - Заславській Владиславі та старшим викладачам кафедри фізичної культуриДембіцькій О. О.  та Янченко І. М. за підготовку команди до чемпіонату.

Бажаємо подальших успіхів на всеукраїнських та міжнародних змаганнях ! 


ПЕРШОКУРСНИКИ ПОЧИНАЮТЬ. І ВИГРАЮТЬ?..

          6 грудня 2018 року відбулися змагання Чемпіонату з плавання за програмою Спартакіади КНТЕУ.

          Специфіка цього виду спорту полягає в тому, що задля здорової конкуренції на плавальних доріжках необхідно не один рік “орати” кілометри води. Щоб показати гідний результат на 50-метровому відрізку, ймовірно, рахунок піде на сотні подоланих кілометрів… Чимало здібних, завзятих і працелюбних плавців університету пройшли цей шлях.

Цей рік, як ніколи, відзначився процесом “зміни поколінь”. Ще в повній силі і спроможності магістри:  Вадим Березін (ФЕМП), Валентин Усатюк (ФФБС), Тетяна Омелян (ФТМ), “не пасе задніх” четверокурсник Олексій Жакун (ФЕМП). Але наполегливо і жорстко на п’яти нашим “грандам” наступають нещодавні школярі - першокурсники Олександр Лютий (ФТМ) і Євгеній Кухтевич (ФЕМП). Про це свідчить той факт, що Женя Кухтевич став тричі чемпіоном КНТЕУ (на дистанціях 50 м вільним стилем, 50 м на спині, в естафетному плаванні 4х50 м вільним стилем).  Сашко Лютий - також трикратний переможець змагань, що відбулися (дистанції 50 м брасом, 50 м батерфляєм, 200 м комплексним плаванням). Тричі на першу сходинку П’єдесталу Пошани  підіймалася третєкурсниця Анастасія Терех (ФТМ) - на дистанціях 50 м брасом, 50 м батерфляєм і в естафетному плаванні 4х50 м вільним стилем. Підтвердила свій непохитно високий рівень Катерина Кухар (ФФБС) - чемпіонка КНТЕУ на трьох дистанціях: 50 м вільним стилем, 50 м на спині, 200 м комплексного плавання.

П’єдестал Пошани уявляв собою чудовий мікс з досвідчених і впевнених в собі старшокурсників і амбіційного і наполегливого “молодняка”. Призерами на різних дистанціях стали:

Вадим Березін (ФЕМП, УІ курс);

Валентин Усатюк (ФФБС, У курс);

Тетяна Омелян (ФТМ , У курс);

Олексій Жакун (ФЕМП, ІУ курс);

Никита Лебедовський (ФМТП, ІІ курс);

Діана Патра (ФТМ, ІІ курс);

Євгенія Чудакова (ФЕМП, І курс);

Марина Морозова (ФТМ, І курс);

Артем Лещенко (ФМТП, І курс);

Ганна Пушкаренко (ФФБС, І курс).

Команда дівчат ФТМ перемогла в естафетному плаванні 4х50 м вільним стилем. Пальмою Перщості не поступилися і в цьому році багаторазові переможці в естафетному протистоянні - команді юнаків ФЕМП.

Не можна не відзначити і  тих, хто не виборов нагород цього року. Загальний залік досягнень факультету визначався сумою очок найкращих результатів. Це  робить вагомим і незамінним внесок кожного учасника команди кожного факультету.

Технічний результат:

  1. ФЕМП                   -       6650 очок;
  2. ФТМ                      -       5777 очок;
  3. ФМТП                   -       4494 очка;
  4. ФРГТБ                   -       3908 очок;
  5. ФФБС                    -        2719 очок
  6. ФОАІС                   -         350 очок.

          Бажаємо всім легкої і вдалої сесії і нових досягнень і перемог!


Вітаємо!!!


ФЕЄРИЧНА ПЕРЕМОГА БАСКЕТБОЛІСТІВ

4 грудня у спортивному комплексі НТУУ “КПІ імені Ігоря Сікорського” завершилися змагання з баскетболу серед чоловічих студентських команд вищих навчальних закладів на Кубок Студентської профспілкової асоціації м. Києва.

Змагання проводяться 19 рік поспіль! Турнір став традиційним і здобув заслужену популярність серед прихильників студентського баскетболу столиці. У сезоні 2018 року взяли участь понад 150 студентів із 10 збірних команд провідних закладів вищої освіти столиці. Тож традиційно студенти КНТЕУ традиційно приймали участь у цих змаганнях.

У матчі за ІІІ місце грали команди Національного університету фізичного виховання та спорту України (ректор – Імас Євген Вікторович, тренер команди – Крайнюк Олег Борисович) та Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ректор – Губерський Леонід Васильович, тренер команди – Безмилов Ігор Миколайович).

У напруженій боротьбі перемогу здобули спортсмени НУФВСУ, які з рахунком 80:62 обіграли своїх однолітків з КНУ імені Тараса Шевченка.

Головний трофей турніру розіграли команди Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” (ректор – Згуровський Михайло Захарович, тренери команди – Устименко Григорій Олександрович і Кузенков Олег Вікторович) та Київського національного торговельно-економічного університету (ректор – Мазаракі Анатолій Антонович, тренер команди – Єльцов Денис Сергійович).

Статистика матчу :

КНТЕУ – НТУУ(КПИ)  115:95

1 період ( 22:25 ) ; 2 період ( 35:23 ) ; 3 період ( 28:25 ) ; 4 період ( 30:22 )

Кушманцев -23 очка , Сидорук – 22 , Шевченко - 21 , Заец -17 , Ковальчук – 10 , Пошабля-10 , Ханча - 6 , Гопкало -3 , Щвец -2, Куриленко-1 , Назарина.                   

Кращим гравцем турніру визнано нашого студента – Сидорука Олександра.        

Свято студентського баскетболу завершилося перемогою наших студентів КНТЕУ !!!

Ми щиро вітаємо нашу баскетбольну команду КНТЕУ та тренера,старшого викладача кафедри фізичної культури  Ельцов Денис Сергійович з феєричною перемогою !Та бажаємо наступних вражаючих перемог !


Тетяна Самоленко  гість ранкового радіо 

25.10.2018, Тетяна Самоленко завітала на ранкову хвилю у рубрику «Своїми руками» та розповіла, що таке Скандинавська ходьба.Що відбувається з організмом, коли людина починає ходити із палицями для Скандинавської ходьби, розказано як їх підібрати індивідуально для кожного, щоб правильно і чітко дотримуватися техніки скандинавської ходьби. Тетяна Володимирівна акцентувала увагу на те, щоб одяг і взуття були зручними, не утрудняли рухів і захищали від довкілля. Ходьба на свіжому повітрі покращує настрій і загальне самопочуття людини і підвищує здатність організму протистояти стресам і емоційним перевантаженням. Слухачі дізналися що при ходьбі з палицями задіяні м'язи плечового поясу, тулуба, преса, які не працюють під час звичайної ходьби, але при цьому навантаження на організм практично таке ж, як при звичайній ходьбі. При правильній техніці цього виду ходьби знижується навантаження на суглоби, поліпшується кровообіг і постава, стабілізується тиск.

Тож вперед, до активних занять спортом для оздоровлення свого організму!


КНТЕУ посів перше місце у командному заліку змагань Спартакіади м. Києва серед ЗВО

Київський національний університет посів перше місце у командному заліку змагань Спартакіади м. Києва серед ЗВО у 2017/2018 навчальному році.

Вітаємо студентів та викладачів університету з цією перемогою!

Перші місця зайняли збірні команди з баскетболу та баскетболу 3 х 3футболу.

Слід відзначити кращих гравців наших збірних команд:

  • з баскетболу – студентів факультету економіки, менеджменту та психології: Ханчу Микиту, І курс магістратури та Гопкала Олександра, ІІ курс магістратури і  Шевченка Сергія - студента ІІ курсу магістратури факультету фінансів та банківської справи;
  • з футболу – відзначились наступні студенти: 

- факультету економіки, менеджменту та психології: Гида Максим Олексійович, Заїка Ярослав Олександрович, Березовський Микола Анатолійович, Блазунь Владислав Анатолійович,  Бондарчук Владислав Віталійович;

- факультет міжнародної торгівлі та права: Зубленко Руслан Олександрович, Шутенко Вадим Олегович, Бачинський Віктор Анатолійович;

- факультет торгівлі та маркетингу: Тверезенко Олексій Ігорович, Безпалий Олександр Юрійович, Шафаренко Едуард Анатолійович, Бухал Гліб Геннадійович, Старик Дмитро Олегович;

- факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу: Правук Юрій Олександрович, Труський Владислав Володимирович, Костишин Денис Русланович

- факультет обліку, аудиту та інформаційних систем: Міхєєв Дмитро Владиславович.

Друге місце посіла збірна команда з бадмінтону. Кращі гравці:

  • Никоненко Семен Юрійович  –  ФТМ, ІІІ курс 2 група;
  • Чернецький Богдан Степанович  – ФОАІС, VI курс 3 група;
  • Семенихін Максим Валерійович  –   ФОАІС, VI курс 3 група;
  • Бахарев Олександр Михайлович   –  ФРГТБ,  ІVкурс 9 група:
  • Мармазінська Ірина Сергіївна   –    ФМТП, ІІ курс 16 група;       
  • Мартинова Анна Сергіївна  –  ФТМ, ІІ курс 14 група.

Третє місце у збірної команди з волейболу. Серед кращих гравців:

  • Карпик Олександр Сергійович (ФТМ, магістратура І курс 4 група), Дроботущенко Роман Юрійович (ФТМ, ІІ курс 19 група) та Мозоль Євгеній Сергійович (ФМТП, ІІІ курс 8 група).

Найкращій спортсмен КНТЕУ 2018 року – Новіков Олексій (ФМТП, II курс магістратури ) – МСМК призер міжнародних та Всеукраїнських змагань з силових видів спорту.

Найкраща спортсменка КНТЕУ 2018 року – Кухар Катерина – (ФФБС, II курс) – МСМК з підводного плавання, Чемпіонка і призер етапів Кубку Світу з плавання в ластах. Неодноразова Чемпіонка і призер Чемпіонатів України з плавання в ластах.


Президент України Петро Порошенко зустрівся зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету

Президент України Петро Порошенко 23 листопада 2018 року вдруге зустрівся зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету.

П’ять років тому, під час попереднього візиту до КНТЕУ, Петро Олексійович говорив про перспективи Асоціації та Зони вільної торгівлі України з Європейським Союзом. Також під час спілкування з молоддю високий гість порушив питання необхідності підтримки європейського вектора розвитку України.

Президент Петро Порошенко переконаний, що просування країни до членства в Євросоюзі та НАТО – це обов’язок Глави держави, який має бути закріплений у Основному законі України. Тому на зустрічі цього разу Петро Порошенко наголосив, що така ініціатива сприятиме ефективній співпраці. "Тоді, коли п’ять років тому студенти повірили в те, що буде Угода про асоціацію, так і зараз ви, студентство, будете рушійною силою, бо я потребую зараз вашої допомоги, щоб привести країну в Європу, в ЄС, НАТО".

"Саме тому в умовах, коли 70% українців підтримують рух в Європейський Союз і 54% українців підтримують рух в НАТО – я ініціював зміни до Конституції, щоб зробити (цей рух - Ред.) обов’язком влади. Внести зміни до статей Конституції, якими передбачаються обов’язки Верховної Ради, обов’язки Уряду і врешті-решт обов’язки Президента – що це прямий обов’язок вести країну в Європу", - сказав Глава держави під час зустрічі зі студентами Київського національного торговельно-економічного університету.

Петро Порошенко вкотре підкреслив, що в НАТО Україна йде не з протягнутою рукою, а як партнер по забезпеченню безпеки, адже українська армія, створена за п’ять років, зараз є однією з 10 найсильніших на континенті.

Відповідаючи на запитання студентів про те, що отримає молодь після вступу України в НАТО Президент сказав: "Я вам дуже легко можу відповісти, що отримає країна. Перше – безпеку. Захист. Молоді не потрібно буде кидати навчання, кидати роботу, кидати родину і йти на фронт. Бо НАТО – в першу чергу це інструмент колективної безпеки".

Він також висловив переконання, що від вступу до Альянсу виграє українська економіка. "Економіка отримає нові інвестиції. Бо під НАТО, коли для інвестора вже не стоїть питання безпеки його інвестицій, прийдуть нові інвестиції, нове високотехнологічне обладнання і нові високооплачувані робочі місця», - сказав Глава держави.

«Бюджет за рахунок цього буде кардинально збільшено. Платіжний баланс і валюта стануть міцнішими. Ефективність дій наших Збройних Сил буде значно підвищена», - додав Петро Порошенко.

«А головне – молодь отримає фантастичну, безпечну, найкрасивішу і найкращу в світі державу – Україну, яку я і ви дуже любимо», - резюмував Президент.

Студенти КНТЕУ взяли найактивнішу участь у спілкуванні. На адресу пана Президента лунали запитання, що стосувалися як студентського життя і потреб вищої освіти, так і стратегії розвитку держави.

Ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Антонович Мазаракі подякував Президенту за увагу до викликів, що стоять перед вищою освітою загалом і КНТЕУ зокрема.

Наприкінці зустрічі пан Президент, продовжуючи традицію, запросив студентство зробити спільне фото і цього разу.


Міжнародний студентський Олімпійський форум

22 листопада у столиці Білорусії місто Мінськ, пройшов Міжнародний студентський Олімпійський форум: «Олімпійський рух, студентський спорт, комунікації та освіта».

ПРОБЛЕМНО-ТЕМАТИЧНІ НАПРЯМКИ РОБОТИ:

Олімпійський рух в сучасному світі

Олімпійські цінності і їх просування

Соціокультурна комунікація та розвиток олімпізму в умовах глобалізації

спортивна медицина

Роль спорту в реалізації цінностей сталого розвитку

Олімпійська освіта, культура і спадщина

Тенденції та потенціал спортивно-подієвого туризму

Перспективи і проблеми розвитку спорту вищих досягнень

С доповіддю від КНТЕУ виступила студентка факультету ФМТП – 2 курс, 4 група: Павлишина Катерина Ігорівна. Науковий керівник: Олімпійська чемпіонка, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент кафедри фізичної культури Самоленко ТетянаВолодимирівна.


ФМТП - переможці змагань із волейболу в рамках спартакіади серед співробітників

У рамках III Спартакіади серед співробітників КНТЕУ 21 листопада 2018 року завершився турнір із волейболу.

За правилами змагань у складі команд було 6 учасників, зокрема 2 жінки. Усі зустрічі в командних змаганнях проводилися за двома партіями до рахунку 25 балів. Команди згідно з жеребкуванням розподілялись на підгрупи й зустрічались "кожна з кожною" в одному колі. 

ІІІ місце посіла команда ФТМ.

У протистоянні за І місце зустрілись команди ФМТП і ФФБС

За результатом напруженої гри команда ФМТП виборола І місцеФФБС - ІІ місце.

Вітаємо чемпіонів турніру!


Студент КНТЕУ здобув перемогу на чемпіонаті України з армрестлінгу

Студент ФФБС 5 курсу Роман Греченюк повернувся з перемогою на Чемпіонаті України з армрестлінгу (боротьба на руках), який проходив18 листопада 2018 року у Полтаві.

У ваговій категорії 85 кг він виборов золоту медаль в боротьбі на праву руку і бронзову медаль у боротьбі на ліву руку.

Дякуємо тренерам - старшим викладачам кафедри фізичної культури Черепову О. В., Пивоварову А. А. за підготовку спортсмена.

Вітаємо нашого чемпіона, бажаємо нових перемог та успіхів у навчанні.


Збірні КНТЕУ перемогли на чемпіонаті України з перетягування канату

Переможними результатами завершилась участь команд КНТЕУ в чемпіонаті України серед студентів, кубку України та кубку м. Києва з перетягування канату, що відбувся 18 листопада 2018 року.

Від КНТЕУ брали участь одразу три команди: дві чоловічи збірні та одна жіноча.

Загалом на чемпіонаті брали участь 7 жіночих команд, тому змагання проходили по колу. Команда нашого університету отримала впевнену перемогу в шести поєдинках і посіла перше місце. Традиційно жіноча збірна КНТЕУ конкурувала зі  срібними призерами минулого чемпіонату – спортсменками команди НУБІПЮ проте й цього разу нашим дівчатам вдалося перемогти.

Для перемоги чоловічої збірної довелося змагатися з 14 командами. Загалом участь взяли 15 команд з шести областей України, тому змагання проводилося одночасно в двох підгрупах. У першій підгрупі команда КНТЕУ-1 посіла перше місце і вийшла до півфіналу. Команда КНТЕУ-2 в другій підгрупі поступилася чемпіонам України минулого сезону команді НУБІП і вийшла до півфіналу з другого місця. У першому півфіналі команда НУБІП здолала срібних призерів минулого сезону СК "Жашків", у другому півфіналі КНТЕУ-1 поборола КНТЕУ-2.

Таким чином у боротьбі за ІІІ-ІV місце наша друга команда поступилася "важчій" і досвідченішій команді Жашкова (у перетягуванні канату чоловіча команда має важити не більше 720 кг, а наші спортсмени мали запас у 25 кг, що негативно вплинуло на перебіг поєдинку). Проте, зайнявши 4 місце у загальному заліку, КНТЕУ-2 отримали бронзові медалі студентського чемпіонату України.

У фіналі наші атлети з першої чоловічої команди (КНТЕУ-1) впевнено здолали опір команди НУБІП у двох пулах і стали чемпіонами серед студентів та володарями кубків України та Києва.

Дякуємо студентському тренеру Циборському Артему, наставнику та спонсору Новікову Олексію, капітанам команд Поплавському В’ячеславу та Пінчук Каріні, а також старшим викладачам кафедри фізичної культури КНТЕУ О. В. Черепову та А. А. Пивоварову за підготовку висококласних спортсменів у такі короткі строки.

Пишаємось нашими студентами! І точно знаємо – вони зможуть все!

До нових перемог!


 

Чоловіча юніорська збірна України перемогла на Чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій ( ABAF ) з кросу.

Змагання 4 листопада приймало Румунське місто Ботасані , участь в яких прийняли 19 країн Балканського Басейну.

Склад команди формувався за підсумками Чемпіонату України з кросу, до неї потрапляли перші чотири атлети.

Серед учасників збірної України був студент ФРГТБ 1 курс 5 група Пантелеєв Максим.

Вітаємо Максима Пантелеєва з перемогою на Балканських іграх, та бажаємо йому успішного виступу на Чемпіонаті Європи з кросу який відбудеться у грудні у Нідерландах у м. Тільбурзі ( ліцензію на учать він отримав )

Підготовку вели до Балканських ігор та Чемпіонату Європи завідуючий кафедри фізичної культури , залужений тренер України Гамов В.Г. ; ст.викладач ,  заслужений тренер України Приходько В.М. ;  ст.викладач Ковальова А.О.


Заслужена перемога баскетболістів КНТЕУ 

31 жовтня відбулись змагання з баскетболу між університетами в м.Київ.  В якому змагались за першість НУФВСУ та КНТЕУ.  Перемогу здобула команда КНТЕУ із рахунком 84:97 та ввійшла до півфіналу кубку СПА Києва.

Загалом було проведено 4 періоди, які зіграли з наступною кількістю очків: перший – 21:22, другий – 23:26 , третій – 17:28 і четвертий – 23:21.

Особливо відзначились студенти, які принесли команді по 17 очків – Кушманцев та СидорчукЗаєць і Шевченко по 15,а також Гопкало -14, Куриленко -10, Пошабля – 5, Ковальчук і Швець – 2, Назаріна – 1 , Шестюк.

До змагань з баскетболу команду підготував старший викладач кафедри фізичної культури , тренер  Єльцов Денис Сергійович.

Півфінал кубку СПА Києва відбудеться 7 листопада 2018 року. Бажаємо команді успіхів!


 Легкоатлети КНТЕУ - на чемпіонаті України з кросу

26-27 жовтня в місті Івано-Франківськ відбувся чемпіонат України з легкоатлетичного кросу. У рамках чемпіонату була відібрана збірна команда України на участь в чемпіонаті Європи , що відбудеться у м. Тільбург (Нідерланди)

У фінальних змаганнях в Івано-Франківську брали участь 470 спортсменів, які стали переможцями та призерами на обласному рівні та в м.Києві. В складі збірної м.Києва та Київської області в змаганнях взяли участь 5 студентів КНТЕУ.

Найбільш успішно виступив студент ФРГТБ 1 курсу, 5 групи, член збірної України – Пантелєєв Максим. Він разом з іншими чотирма спортсменами буде захищати Україну на Балканських іграх в Румунії, що відбудуться 4 листопада 2018 року та на чемпіонаті Європи – 9 грудня 2018 року.

Відмінно виступили студентки ФФБС 4 курсу 9 групи – Шкурко Вікторія та 4 групи – Ястреб Ярослава, яким не вистачило лише одного місця аби потрапити на чемпіонат Європи.

В цілому, збірна команда м.Києва зайняла почесне 1  місце, що є великим успіхом . Команду КНТЕУ до чемпіонату підготували заслужений тренер України, старший викладач кафедри   фізичної культури Приходько В.М та старший викладач Ковальова А.О.

Тож побажаємо перемог та успіхів спортсменам у майбутніх змаганнях! 


День відкритих дверей КНТЕУ

Традиційно у жовтневу суботу Київський національний торговельно-економічний університет гостинно відчинив свої двері для майбутніх вступників, їх батьків та гостей.

Знову наповнена тепла, затишна, актова зала зорієнтованих на КНТЕУ вступників-2019, які скористалися можливістю не лише ознайомитись з Університетом, поспілкуватись з деканами факультетів, завідувачами кафедр, викладачами, членами Приймальної комісії та студентами, а й на власні очі побачити Університет, до якого мріють вступати.

Присутні отримали вичерпну інформацію на актуальні питання щодо:

  • переліку спеціальностей (спеціалізацій) за освітніми ступенями, підготовка за якими здійснюється в КНТЕУ;
  • переліку конкурсних предметів у сертифікаті ЗНО;
  • особливостями розрахунку конкурсного балу з урахуванням участі у Всеукраїнських олімпіадах КНТЕУ, галузевого та сільського коефіцієнтів;  
  • про умови участі у конкурсному відборі на здобуття вищої освіти тощо.

Вступники, мали можливість отримати кваліфіковану допомогу у визначені майбутньої професії з урахуванням особистісних здібностей, пройшли комплексне і профорієнтаційне тестування з використанням комп’ютерної програми "Профі".

Змістовними, цікавими для гостей були екскурсії по Університету, вступники охоче відвідали майстер-класи та презентації кафедр, які проводилися на відповідних локаціях факультетів у спеціалізованих лабораторіях, технічно оснащених аудиторіях, бібліотеці, гуртожитках, спортивних манежах, тренажерній залі, території кампусу.

Зустрічі проведені в рамках Дня відкритих дверей були цікавими і корисними, вступники отримали багато вражень, позитивних емоцій та мотивацію до успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання, що дасть можливість долучитися до родини найкращого закладу вищої освіти Київського національного торговельно-економічного університету!!!

Чекаємо на Вступі-2019!!!


Юнацька Олімпіада : підсумки для збірної України з баскетболу 3х3

Напередодні в аргентинському Буенос-Айресі завершилися Юнацькі Олімпійські ігри. Український баскетбол на них презентували студенти КНТЕУ - Заєць Ілля ФМТП 1 курс, 17 група та Сидорук Олександр ФТМ 1 курс, 12 група у складі збірної  U-18 з баскетболу 3х3.

Цього разу нашим хлопцям не вдалося вибороти медалі.

Чоловіча збірна України посіла в підсумку четверте місце. Українці поступилися у напруженому півфіналі в овертаймі господарям, які в підсумку посіли перше місце , а потім програли словенцям у матчі за третє місце. Загалом наші хлопці зіграли сім матчів, у яких здобули п’ять перемог.

DATE

PHASE

TEAM A

SCORE

TEAM B

08 Oct 2018

Pool B

 Ukraine (2)

22 - 5

Andorra (7) 

08 Oct 2018

Pool B

 Ukraine (2)

20 - 15

Brazil (15) 

12 Oct 2018

Pool B

 Venezuela (10)

16 - 22

Ukraine (2) 

12 Oct 2018

Pool B

 New Zealand (18)

11 - 21

Ukraine (2) 

16 Oct 2018

Quarter-Finals

 Ukraine (2)

14 - 11

Italy (4) 

17 Oct 2018

Semi-Finals

 Ukraine (2)

16 - 18

Argentina (19) 

17 Oct 2018

3rd Place

 Slovenia (8)

21 - 13

Ukraine (2) 

Ілля Заєць став четвертим у рейтинзі найрезультативніших гравців Юнацьких Олімпійських ігор  – 46 очок у семи матчах.

Вітаємо наших баскетболістів з таким значним успіхом на такому високому міжнародному рівні !


Доценти кафедри фізичної культури Самоленко Тетяна Володимирівна та Короп Михайло Юрійович прийняли участь в роботі ХІ міжнародної наукової конференції пам'яті Анатолія Миколайовича Лапутіна «Актуальні проблеми сучасної біомеханіки фізичного виховання та спорту», яка пройшла 18-19 жовтня 2018 року в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченко (Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г. Шевченка, м Чернігів, Україна).

Тематичні напрямки конференції:Сучасний розвиток і викладання біомеханіки фізичного виховання та спорту; Біомеханічні, педагогічні, медико-біологічні, психологічні аспекти фізичного виховання і спорту; Біомеханічні, інформаційно-комунікаційні технології та конструкторські розробки в фізичному вихованні та спорті; Педагогічні аспекти професійної підготовки майбутнього фахівця з фізичного виховання і спорту; Сучасні проблеми здоров'я і здорового способу життя в освіті; Проблеми формування та вдосконалення спортивно-технічної майстерності.


«Меркурій» повертається на звичну для себе першу сходинку»

У п’ятому турі першого етапу змагань з футболу серед студентських команд ЗВО столиці, команда «Меркурій» КНТЕУ  приймала «Будівельник» з КНУБА.

Після досить вдалого старту і 7 набраних очок в стартових трьох турах, команда КНУБА зазнала розгромної поразки від колективу «Легпром», а наступним серйозним випробуванням стала виїзна гра проти діючого чемпіона України серед студентів. Натомість «Меркурій» після втрати очок з НУФВСУ_МАУП та сенсаційній поразці від КНУ ім. Шевченка мають намір більше не дарувати суперникам очок. Це було зрозуміло вже на старті поєдинку, адже господарі одразу впевнено заволоділи ігровою ініціативою. Першу чудову нагоду відкрити рахунок мав Ігор Яцковець, коли обіграв захисника та потужно пробив трохи вище поперечки воріт. Згодом стовідсоткову нагоду мав Артем Ільченко, але не влучив у ворота буквально з трьох метрів. Гол назрівав, а у воротаря гостей роботи було хоч відбавляй. Ще одна гольова нагода біля воріт Владислава Рибальченко завершилась кутовим, який бездоганно виконав Олексій Тверезенко точно на голову Ігоря Яцковця, той пробив без шансів для воротаря. Отримавши перевагу в рахунку, підопічні Олексія Яценко продовжували не випускати суперника з власної половини поля. Другу гольову передачу на себе оформив Олексій Тверезенко, віддавши точно на дальню стійку, де за свій промах реабілітувався Артем Ільченко. А ще хвилину потому Артем оформив дубль, скориставшись помилкою захисників та реалізувавши вихід віч-на-віч. А під завісу першого тайму господарі продемонстрували фантастичний за виконанням розіграш штрафного удару. Три передачі в один дотик і точний удар Олександра Безпалого. Як відзначив головний тренер «Меркурію» ЯЦЕНКО ОЛЕКСІЙ ВАЛЕНТИНОВИЧ : «Цю комбінацію ми дуже багато тренували та нарешті змогли реалізувати в матчі.» Тож перший тайм завершився із рахунком 4:0 та без особливої гостроти від підопічних Олексія Кузнєцова біля воріт Дмитра Міхєєва.

У другій половині гри особливих змін у змісті матчу не відбулось.Наша команда КНТЕУ мала психологічну перевагу над суперником, тому просто отримувала задоволення від гри, яка «йшла». На 57-й хвилині відзначився центральний захисник «Меркурію» Руслан Зубленко. Згодом до гольових передач, гол на свій рахунок записав Олексій Тверезенко, а крапку в матчі поставив Микита Шепа на 79-й хвилині. 7:0 та завдяки різниці пропущених та забитих, наша збірна очолює турнірну таблицю, хоча також по сім набраних очок мають НУФВСУ-МАУП, НУБіПУ та той таки «Будівельник». Слід зауважити, що у перших двох є ще одна гра у запасі, тому найцікавіша боротьба за лідерство у групі Б тільки розпочинається.

Тому вболіваємо  за нашу команду та чекаємо від неї наступних перемог !

10.10.2019
42363
3718
остання редакція 12.06.2020
42363