logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

Оголошеннявсі

міжнародного, цивільного та комерційного права

Методологічні інструменти реалізації СК 8 Галузевого магістерського стандарту спеціальності 081 Право

    Юридичний факультет Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича спільно з Чернівецькою, Харківською та Одеською регіональними радами реформ у сфері правосуддя Проєкту ЄС «ПРАВО- JUSTICE» організували 03 грудня 2020 р. обговорення методологічних інструментів реалізації СК 8 (здатність застосовувати медіацію та інші правові інструменти альтернативного позасудового розгляду та вирішення правових спорів) Галузевого магістерського стандарту спеціальності 081 Право.

    В заході взяли активну участь завідувач кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права КНТЕУ, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Н.А.Мазаракі, кандидат психологічних наук, доцент, адвокат, медіатор О.С.Можайкіна, а також доктор юридичних наук, заслужений юрист України, адвокат, бізнес-медіатор Н.М.Ковалко.

   Н.М.Ковалко акцентувала на особливостях підходу до освітнього процесу в Київському національному торговельно-економічному університеті, а також на практичний аспект у підготовці майбутніх фахівців у галузі права. За словами Наталії Миколаївни, університет враховує сучасні запити на ринку праці і звертає увагу на можливість опанування студентами знаннями та навичками в галузі альтернативних способів врегулювання спорів.

      Наталія Анатоліївна презентувала на заході організаційно-методичну модель підготовки магістрів зі спеціальностей «Цивільне право і процес» та «Комерційне право», а також визначила місце навчальної дисципліни «Альтернативні способи вирішення спорів» в освітньо-професійній програмі підготовки майбутніх правників.

     О.С. Можайкіна звернула увагу на змістовну частину компетентностей, які передбачають не лише опанування студентами певного рівня знань, а й оволодіння ними необхідними вміннями і навичками в галузі медіації, які дозволять більш ефективно вирішувати професійні завдання.

03.12.2020
42241
416
остання редакція 03.12.2020