logo
Кафедра психології
Кафедра психології
logo
Кафедра психології
img

Оголошеннявсі

Новини кафедри

психології

З 29.04.- 04.05.24р. науковий онлайн-тренінг "Статистика в психологічних дослідженнях" на базі платформи ZOOM

https://www.facebook.com/people/%D0%9A%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%96%D1%97-%D0%94%D0%A2%D0%95%D0%A3/100093462401148/


День вступника у ДТЕУ 26.04.- 27.04.24р.!

 Цікаві майстер-класи, захопливі екскурсії університетом, натхненні вступники,  задоволені викладачі кафедри!!!

Наші професори та доценти кафедри Корольчук М.С., Корольчук В.М.,  Лапченко І.О., Шатілова О.С.  цікаво презентували наш заклад  та  відповідали на запитання гостей!

26.04.24р. гостями були школярі 11-х класів Гімназії 136 м.Києва.

        


ЩИРО ВІТАЄМО ЛІДЕРА НАШОЇ КАФЕДРИ СЕРГІЯ МИКОЛАЙОВИЧА МИРОНЦЯ З ЮВІЛЕЄЄМ!

Саме завдяки стратегічності його мислення, наполегливості й ініціативності кафедра посідає чільне місце в університеті, місті та країні, та завдяки регулярній участі в міжнародних проєктах стає все більше знаною і в інших країнах світу!

Шановний Сергію Миколайовичу, щиро вітаємо Вас із ювілеєм, який поєднує лідерство, мудрість, шляхетність, людяність та ще сотні Ваших чеснот із перспективами нових найшаленіших перемог і звершень!
Тож нехай Ваші вітрила і надалі ловлять вітер натхнення, а кожен новий день дарує безліч приводів відчути себе по-справжньому щасливим, адже Ви цього заслуговуєте!
З повагою, Ваша кафедра❤️

              


04.04.2024р. доценти кафедри Вербицька Л.Ф. та Коновалова О.В. з профорієнтаційною метою завітали у Середню загальноосвітню школу №297 Святошинського району м. Києва.

Під час зустрічі для учнів 11-х класів було надано інформацію щодо:
????переваг побудови освітньої траєкторії саме в нашому університеті;
???? різноманіття освітньо- професійних програм;
???? можливостей всебічного розвитку в активному середовищі  студентської громади;
???? можливостей для студентської мобільності, що реалізується в ДТЕУ.

Дякуємо вчителям та адміністрації СЗШ №297 за організацію профорієнтаційного заходу!

                                              


Щиро вітаємо Сергія Миколайовича МИРОНЦЯ із заслуженою відзнакою Міністра освіти і науки України!

Запорука ефективного колективу - успішний і визнаний лідер, який вміє мотивувати влучними словами і надихати власним прикладом!
Нашій кафедрі пощастило мати саме такого лідера, здобутки якого вкотре відмічені на найвищому рівні!


29 березня 2024 р. у ДТЕУ відбувся постійно діючий семінар «ГОДИНА З ПСИХОЛОГОМ» від завідувача кафедри психології, доктора психологічних наук, професора Сергія МИРОНЦЯ. Тема семінару «Як говорити з військовим, коли він повернувся з війни».
Винесені на розгляд семінару питання мають великий запит у суспільстві серед усіх категорій населення. Саме тому, на запрошення керівництва університету, до роботи долучилася  група військових інструкторів, психологів і психотерапевтів, учасників бойових дій, які працюють з військовими та членами сімей, здійснюють навчання цивільних психологів, зокрема і з питань підготовки родини і громади до зустрічі з військовими, створення комфортних умов для їхнього повернення до активного суспільного життя.
У роботі семінару взяли участь: 
1. Валентин ЛИТВИНЧУК - Підполковник у відставці, командир 3 штурмового батальйону 5 ОШБр. Військовий юрист. Лицар ордену Богдана Хмельницького 3-го ступеня. Голова правління ГО «Майндгард» Досвід військової служби - 22 роки.
2. Олександр ХМАРА - Волонтер, інструктор по вогневій та тактичній підготовці, співавтор методичного посібника по вогневій підготовці для ЗСУ. Голова ГО «Х.М.А.Р.А». 
3. Юлія ДОМОСЛАВСЬКА - Практичний психолог. Член УАОППП. Аспірант Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, Проєктний менеджер ГО “МАЙНДГАРД”.
4. Дар'я БІЛАН - Психолог, спеціалізація - робота з військовослужбовцями. Доброволець ЗСУ. У 2022-2023 році ТВО командира з морально-психологічного забезпечення.  
5. Надія ЖИРКОВА - Клінічний психолог, психотерапевт Гештальт-терапевт, супервізор, тренер і викладач Спеціалізації - «Робота з кризами та травмами», «Військова психотерапія». Член Національної психологічної асоціації України.
6. Павло АНДРЄЄВ - Старший інструктор з інженерної підготовки та інженерної розвідки. Підполковник.
7. Василь ЗАРОВНИЙ – Методист ГО «Х.М.А.Р.А.» Інструктор тактичного військово-цивільного комплексу.
По завершенню семінару гостей було ознайомлено з матеріальною базою університету, обговорені подальші кроки співпраці в межах діяльності створюваного при кафедрі психології «ЦЕНТРУ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВʼЯ».
Продемонстровані можливості застосування матеріальної бази університету, зокрема з реабілітації учасників бойових дій із застосуванням методу «VIAR-технологій», Арт-терапії. В межах профорієнтаційних заходів продемонстровані змістовні переваги освітніх програм усіх шести факультетів ДТЕУ. Умови вступу як на денну так і заочну форми навчання для військовослужбовців та членів їхніх родин. 
Висловлюємо щиру вдячність нашим гостям за мужність, патріотизм і бажання ділитися своїм неоціненним досвідом з учасниками освітнього процесу, формування патріотичної свідомості усіх верств населення заради наближення ПЕРЕМОГИ!

                 


23.03.24р. в рамках вивчення теми «Психологія професійної діяльності» доцентом кафедри Коноваловою Оленою  було організовано зустріч студентів Факультету фінансів та обліку (ФФО 2-3.1, ФФО 2-4.2, ФФО 3-10) з директором Святошинського відділення ПРАВЕКС БАНКУ Ігор Іванченко - учасником бойових дій, який з перших днів війни вступив до лав ЗСУ і боронить нашу країну.
Під час зустрічі було розглянуто наступні питання:
- Hard Skills (жорсткі навички) та Soft Skills (м’які навички), які допомагають успішному професіогенезу (зростанню) в банківській сфері;
- працевлаштування студентської молоді та особливості кар'єрного зростання у банківській сфері;
- особистісні якості керівника та сучасні вимоги до нього;
- особливості роботи фінансового сектору в Збройних Силах України;
- прогнозування змін у фінансовому секторі в повоєнній Україні.
У прикінцевому зверненні до студентів спікер зустрічі наголосив, що патріотизм, людяність і спрямованість на професійне зростання молоді у повоєнній Україні – це саме те, що надає сил військовим у виборені нашої свободи і наближенні ПЕРЕМОГИ!
Висловлюємо щиру вдячність пану Ігорю, його побратимам, посестрам і всім, хто стоїть на захисті України, виборюючи нашу можливість працювати, навчатися і жити...


07.03.24р. відбулася відкрита лекція зі стейкголдером кафедри психології к.психол.наук, доцентом Наталією Гординею заступником директора Регіонального центру підвищення кваліфікації Київської області Київської обласної державної адміністрації на тему «Ментальне здоров’я та протидія емоційному вигорянню під час війни» було залучено понад 100 осіб.

 


06.03.24р. На базі Інституту державного управління та наукових досліджень у сфері цивільного захисту ДСНС України відбулися тренінги для науково-педагогічних працівників та студентів ДТЕУ за темами:

1. Дії населення великого міста в умовах ядерної та вибухонебезпечної загрози;

2. Основи надання першої домедичної допомоги.

Під час тренінгів учасники змогли отримати вичерпні професійні відповіді на всі запитання, що повʼязанні з безпекою людини в умовах ядерної та вибухонебезпечної загрози, інших загроз війни, що можуть виникати в межах великого міста, здобули практичні навички першої домедичної самодопомоги та допомоги найближчому оточенню!

                                


01.03.24р. На виконання постанови ВР ДТЕУ від 30.11.2023 р. про запровадження постійно-діючого семінару «Година з психологом» проведено практичний семінар на платформі ZOOM на тему: «ПТСР як виклик сьогодення. Причини виникнення та ресурси для попередження» для науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти ДТЕУ. Серед активних слухачів були і студенти, і колеги-психологи з різних установ України. Зацікавлених виявилось більше 200 людей, що свідчить про надзвичайну затребуваність таких зустрічей!

Ведучий: завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук, професор Сергій МИРОНЕЦЬ

                                                                                             


27.02.24р. була проведена Відкрита лекція канд. псих. наук, доц. Пустоваловим І.В., присвячена актуальній темі: "Теорії лідерства".

                                                            


26.02.24р.  відбулася гостьова лекція на тему: "Підготовка в умовах сімї дітей з інвалідністю до соціальної послуги підтриманого проживання: цінності та важливі навички".

Спікер: Ганна Хворова, кандидат педагогічних наук, доцент, АВА-інструктор, нейропсихолог, координатор напряму "Підтримане проживання"  проекту MH4U по Київській області.


23.02.24р. доцент кафедри психології Ірина ОВДІЄНКО відвідала «Бородянський Центр соціально- психологічної реабілітації населення», що надаватиме комплекс послуг із психосоціального відновлення ветеранамта членам їхніх родин, а також цивільним громадянам, що постраждали внаслідок російської агресії.

Зустріч відбулася під головуванням заступниці міністра усправах ветеранів України з питань європейської інтеграціїГалиною БИШЕНКО, директоркою ТОВ «НОВА СТОЛИЦЯ» Світланою ЗАЄЦЬ та старшим науковим співробітником «Інституту модернізації освіти» Ігорем тМАЛІНСЬКИМ, директором ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації професором Валентиною УНИНЕЦЬ-ХОДАКІВСЬКОЮ.


23.02.24р. кафедрою психології проведено ІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Вектори соціальної, організаційної та економічної психології». У роботі  конференції взяли участь спікери із 6 країн світу (США, Великої Британії, Польщі, Туреччини, Ізраїлю, Іспанії) та біля 200 учасників.

Про популярність цієї події свідчить участь у ній багатьох топ-психологів з України, Великобританії, Ізраїлю та ряду інших країн світу!
Конференцію традиційно розпочав вітальним словом ректор ДТЕУ, доктор економічних наук, професор, академік НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України Анатолій МАЗАРАКІ.
Надзвичайно актуальні наукові доповіді були проголошені:
• завідувачем кафедри психології ДТЕУ, доктором психол. наук, професором Сергієм МИРОНЦЕМ;
• начальником Навчально-наукового інституту воєнної історії Національного університету оборони України, доктором
психологічних наук, професором Василем ОСЬОДЛО;
• директором Київського офісу GLOBSEC, членкинею Громадської ради при Міністерстві закордонних справ України Юлією ОСМОЛОВСЬКОЮ; 
• британським експертом з травматичної психотерапії, MSc MA, PhD Mandy BOSTWICK;
• директором освітніх програм в Ізраїльській коаліції по роботі з травмою Олександром ГЕРШАНОВИМ.

                                                                                                                                                                                              

                                                         


 22.02. 23р. В рамках проведеного профорієнтаційного заходу доцентом кафедри  Старик В. було проведено профорієнтаційний захід з учнями 10-11 х класів навчально-виховного комплексу №167 з поглибленим вивчення німецької мови (спеціалізована школа І ступеня-гімназія) управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (м.Київ, проспект Соборності, 12-В).

Учні отримали профорієнтаційну консультацію щодо весняних Днів вступника 2024 р. у ДТЕУ, розмаїття спеціальностей, освітніх програм та напрямків розвитку в університеті, умов вступної кампанії 2024 р. та особливостей вступу за результатами НМТ. 

                                                                   


15.02.23р. на кафедрі психології було проведено методичну раду гарантами ОП  Овдієнко І.М. та Юником І.Д.

    Розглянуті питання:

    - Щодо нових вимог до підготовки, оформлення та затвердження програм, робочих програм інших навчально-методичних розробок.

    - Про стан ліквідації боргів щодо підготовки та видання науково-методичних матеріалів (службова записка №38 від 19.01.2024 р.).

    - Щодо  підготовки Програм, Робочих програм до акредитацій, в тому числі міжнародних, освітніх програм.

      - Щодо підготовки до акредитації освітньої програми «Психологія».


14.02.24р. доцентом кафедри Коноваловою О. проведено  профорієнтаційний захід зі школярами 10-11х класів Спеціалізованої школи № 317 Святошинського району м.Києва. 

Були розкриті питання щодо професіїї психолога, особливостей вступної кампанії 2024 р. та надані професійні рекомендації (офлайн).

                                                            


08.02.24р. в рамках проведеного профорієнтаційного заходу доцентами кафедри О. Коноваловою та Л. Вербицькою  організовано  зустріч зі школярами 11-х класів Спеціалізованої школи №185 ім. Вернадського  м. Києва.

Майбутні абітурієнти отримати відповіді на всі питання щодо умов навчання, наших освітніх програм та спеціальностей!

                       


03.02.24р. відбувся черговий День вступника ДТЕУ!

Раді поділитися фотозвітом  проведених майстер-класів наших викладачів кафедри психології: Мостової Ірини, Шатілової Олександри, Кушніренко Катерини.

Різні лектори, різні локації ... але щоразу щасливі й усміхнені вступники! 

                                                                 


 Щиро вітаємо завідувача нашої кафедри Сергія Миколайовича Миронця  з присвоєнням вченого звання професора!

Визнаність чеснот лідера - це яскравий показник вірності його дій та планів! Тож бажаємо Сергію Миколайовичу подальших творчих успіхів під мирним небом України.???? ???? 


В межах магістерських навчальних дисциплін «Психологічна допомога в кризових ситуаціях» та "Психологія мотивації" доцент Людмила Вербицька протягом вересня-грудня 2023 року пройшла підвищення кваліфікації  навчально-супервізійний проєкт для практичних психологів " Стратегії консультування та психокорекції".

Тривалість 30 год/ 1 кредит ЄКТС  з них 16 год. супервізії (під егідою Української асоціації психосинтезу та психотерапії).

Протягом навчання було пропрацьовано  фундаменталізацію консультування в екзистенційній парадигмі під час війни. 


31.12.23р. асистент кафедри Наталія Бойко пройшла онлай-курс "Точка турботи: онлайн курс про психологічну допомогу командам та бізнесам"  (тривалість  - 4год/0.1. кредит ЄКТС) 

посилання на сертифікат 


ЩИРО ВІТАЄМО НАШИХ АСПІРАНТІВ  З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ!

28 грудня 2023 року відбулися засідання разових спеціалізованих вчених рад ДТЕУ ДФ 26.055.053 та ДФ 26.055.058 із захисту дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня доктора філософії зі спеціальності 053 – Психологія, аспірантів кафедри психології  Авраменко Марини Валеріївни, тема дисертації «Психологічні детермінанти професійного стресу підприємців сфери торгівлі» та Мартиненко Олени Олексіївни, тема дисертації «Соціально-психологічні детермінанти обрання молоддю професії економіста». 
Науковий керівник аспірантів: Корольчук М.С., д. психол. наук, професор, професор кафедри психології ДТЕУ.

Склади разових спеціалізованих вчених рад:

Разова ДФ 26.055.053:
Голова ради: доктор психол. наук, професор Миронець С.М. – завідувач кафедри психології ДТЕУ.
Члени ради: 
Рецензент: Капосльоз Г.В., к.психол.н., с.н.с., доцент кафедри психології ДТЕУ.
Офіційні опоненти: 
Карамушка Л.М., доктор психол. наук, професор, дійсний член НАПН України, заступник директора Інституту психології ім. Г.С. Костюка з науково-організаційної роботи та міжнародних звʼязків;
Сафін О.Д., доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини;
Кузікова С.Б., доктор психол. наук, професор, завідувач кафедри психології Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

Разова ДФ 26.055.053:
Голова ради: доктор психол. наук, професор Миронець С.М. – завідувач кафедри психології ДТЕУ.
Члени ради: 
Рецензенти: 
Дроздова Ю.В., к.психол.н., доцент, доцент кафедри іноземної філології та перекладу ДТЕУ;
Кушніренко К.О., к.психол.н., доцент, доцент кафедри психології ДТЕУ.
Офіційні опоненти: 
Карамушка Л.М., доктор психол. наук, професор,дійсний член НАПН України, заступник директора Інституту психології ім. Г.С. Костюка з науково-організаційної роботи та міжнародних звʼязків;
Ткалич М.Г., д.психол. наук, професор, завідувачка кафедри психології Запорізького національного університету.

          


Протягом 4 листопада -10 грудня 2023 р. доцент Ірина Овдієнко пройшла міжнародне стажування (Польща-Київ) «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності: європейський досвід», захистила роботу на тему «Соціально-психологічна та фізична реабілітація особистості в умовах стресу»

посилання на сертифікат


18.12.23р.  доцент І.В. Пустовалов провів профорієнтаційну зустріч!

                              


16.11. 23р. доцент І.М. Овдієнко взяла участь у майстер-класі  за Освітньою програмою «Ментальні розлади та робота з психотравмою під час війни»  отримано сертифікат на базі Всеукраїнської асоціації психосоматичної медицини.

/file/Mzk4MA==/5afcadc13c17e15f7e28d377133c2bb9.pdf


13.11.2023 р. старший викладач Шатілова О.С. взяла участь у семінарі «Суїцидальність та проблема самоушкоджуючої поведінки у підлітків». Семінар відбувся у Центрі стресостійкості м. Києва. На семінарі було розглянуто особливості самоушкоджуючої поведінки, етапи ведення суїцидального випадку, план безпеки та його розробка.

https://www.facebook.com/100083414345371/posts/pfbid0cU7r4HHhYbmskehRSd2spukJa7VA5tiWqtfqvG3zccu7szqeTNC5aK4yCMgY9N7ml/?app=fbl


Студенти-магістри 2 го курсу навчання Сивенко Катерина та Волинець Микола пройшли курс за навчальною програмою "Основи сімейного консультування: раціональний підхід" та "Теорія і практика АРТ-терапії" та отримали  сертифікати


13 листопада 2023 року завідувач кафедри Сергій МИРОНЕЦЬ взяв участь у роботі першої стратегічної сесії з питань розбудови ментального здоровʼя у м. Києві в рамках виконання розпорядження Кабінету Міністрів України про утворення та роботу Координаційного центру з психічного здоровʼя №310 від 30 березня 2023 р. 

У роботі сесії взяли участь представники органів виконавчої влади м. Києва, органів місцевого самоврядування, депутати, громадський сектор м. Києва, науковці, завідувачі кафедр психології ЗВО м. Києва, психологи практики.

Мета роботи сесії: відпрацювання узгоджених цілей, задач та ролі виконавців програми з актуалізації наявного потенціалу в м. Києві для створення дієвої екосистеми надавачів послуг з підтримки ментального здоровʼя киян.

     


День вступника у ДТЕУ 04.11.23р.!

Цього разу були:  цікаві майстер-класи, захопливі екскурсії університетом, натхненні вступники,  задоволені викладачі кафедри!!!

                                                      


27.10.23р. День української писемності та мови!!!

Щороку в День української писемності та мови стартував Міжнародний конкурс ім. Петра Яцика. У ньому брали  участь знавці мови з 20 країн світу. Також одна з традицій свята - радіодиктант національної єдності. Цього року українці 23-й рік поспіль писали радіодиктант - текст його створила українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко.

 Головна мета радіодиктанту єдності - не перевірити знання, а об'єднати українців в Україні та за її межами. Доценти І.Овдієнко,  Л.Вербицька, І.Мостова, К. Кушніренко  взяли участь у заході, писали радіодиктант. 

                                              


Державний торговельно-економічний університет відвідала делегація Міжнародної групи з вивчення травматичного стресу в Україні

26.10.23р. в рамках робочого візиту до України британського експерта з травматичної психотерапії пані Mandy Bostwick у ДТЕУ відбулась робоча зустріч по обговоренню подальших перспектив дослідження проблеми ПТСР ветеранів та населення України.

Звернувшись з вітальним словом до учасників зустрічі, ректор ДТЕУ професор Анатолій Мазаракі високо оцінив результати дослідження робочої групи, які напередодні було презентовано Президенту України Володимиру Зеленському та Першій леді України Олені Зеленській, а також представлено у профільних службах керівних структур НАТО і ЄС.

Перший проректор ДТЕУ з науково-педагогічної роботи професор Наталія Притульська наголосила на важливості системного вирішення проблеми збереження ментального здоров’я ветеранів бойових дій та й усього населення держави.

Проректор із науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків професор Анжеліка Герасименко презентувала гостям інноваційну навчально-наукову базу університету, її можливості у вирішення проблем реабілітації та відновлення психічного здоров’я населення.

Активну участь в обговоренні подальших перспектив дослідження робочою групою травматичного стресу брали:

· Член міжнародної групи з вивчення травматичного стресу в Україні, завідувач кафедри психології ДТЕУ, доктор психол. наук, професор Сергій Миронець;

· директор Київського офісу GLOBSEC, діючий член Громадської ради при Міністерстві закордонних справ України Юлія Осмоловська;

· лікар вищої категорії, доктор мед. наук, професор Валентин Пострелко;

· доктор пед. наук, професор кафедри психології ДТЕУ Іван Юник;

· кандидат психол. наук, доцент кафедри іноземної філології та перекладу ДТЕУ Юлія Дроздова;

· PhD з психології, викладач ВСП «Київський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» Олена Коновалова;

· проектний координатор Київського офісу GLOBS Наталія Білик;

· молодший аналітик робочої групи Микита Гаврилей.

У ході роботи відбувся обмін досвідом, зафіксовані подальші наміри міжнародної співпраці кафедри психології ДТЕУ.

                    

                                     


Доценти кафедри  Ірина Овдієнко та  Людмила  Вербицька 10.10.23р.  взяли участь у сертифікованій програмі з підвищення кваліфікації та вдосконалення професійної компетенції за темою "Психічне здоров я фахівців психологічних служб: виклики й практика збереження" ( обсягом 6 год./ 0. 2 кредити ЕСТS)

                                      


Доцент  Ірина Овдієнко протягом декількох  місяців прослухала курс вебінарів "Дитяче психічне здоров я" обсягом 9 год і отримала сертифікат №1621 від Європейської мережі дитячих психологів та благодійного фонду "Голоси дітей".


В межах навчальної дисципліни «Психодіагностика з курсом психоаналізу» доцент Ірина Овдієнко протягом серпня – жовтня 2023 року відвідала навчально-супервізійний проєкт для психологів (під керівництвом Української асоціації психосинтезу та психотерапії). Протягом навчання було поглиблено знання та навички консультування в психоаналітичній парадигмі. Детально розглянуто захисні механізми психіки: особливості формування, функції, класифікація.

                                                                                  


День вступника у ДТЕУ 07.10.23р.!

Якщо декількома словами, то наші викладачі Овдієнко Ірина, Ванюшина Олена та Шатілова Олександра цікаво презентували наш заклад і натхненно розповіли про ментальне здоров я та  відповідали на запитання гостей!

       


Ми вже відкриваємо новий сезон Вступної кампанії 2024! 

Тож, майбутні вступники можуть розпочати свій шлях до омріяного закладу вищої освіти! 
 Запрошуємо вас 7 жовтня на День вступника Державного торговельно-економічного університету!
Протягом заходу у Вас буде можливість особисто поспілкуватися з представниками приймальної комісії та отримати відповіді на всі питання щодо умов навчання, наших освітніх програм та спеціальностей ?

Також, на вас чекатимуть екскурсії та зустріч із нашими студентами, які поділяться своїм досвідом вступу та враженнями від насиченого студентського життя університету?
Ми прагнемо, аби ви вчасно підготувались до вибору свого майбутнього. Тож не відкладайте візит до ДТЕУ на потім! Долучайтесь до Дня вступника, а ми зробимо усе, щоб цей вибір став для вас максимально успішним!?
 Чекаємо за адресою: м. Київ, вул. Кіото, 19
Реєстрація за посиланням: 
https://forms.office.com/Pages/Response


Кафедра вкотре успішно презентована її лідером на міжнародному рівні!!!

Є щонайменше 3 причини, чому ми радимо Вам ознайомитись із аналітичною доповіддю, у створенні якої брав активну участь завідувач кафедри психології ДТЕУ  Сергій МИРОНЕЦЬ:

1️⃣БУДЬТЕ В ТРЕНДІ, адже тематика доповіді надзвичайно актуальна в умовах сьогодення
2️⃣НАДАВАЙТЕ ПЕРЕВАГУ ТІЛЬКИ ПЕРЕВІРЕНІЙ ІНФОРМАЦІЇ (доповідь створена завдяки взаємодії плеяди відомих психологів із України, США, Британії, Ізраїлю, Литви та ряду інших країн Європи)
3️⃣БУДЬТЕ В КУРСІ ПРІОРИТЕТНИХ ЗАХОДІВ ІЗ ПСИХОЛОГІЇ (саміт, на якому була презентованою ця доповідь, проходив за особистої ініціативи першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ)

????????Тримаємо науковий фронт????????  

З матеріалами доповіді можна ознайомитися за посиланням: https://www.globsec.org/.../202.../GLOBSEC_PTSD%20Report.pdf

                                                       


ЩИРО ВІТАЄМО нашого колегу, наймолодшого доктора педагогічних наук в Україні ІВАНА ЮНИКА  з науковим досягненням та бажаємо успіхів у професійній діяльності!

                                                     


Наші двері завжди відкриті для абітурієнтів, які мріють здобути європейську освіту за трендовою спеціальністю «Психологія».

15.07.23р. черговий День вступника успішно пройшов у Державному торговельно-економічному університеті!

                                               


13.07. 2023 р. в рамках професійної (сертифікатної) програми для державних службовців – новопризначених працівників Апарату Верховної Ради України завідувач кафедри Миронець С.М. провів семінар «Соціально-психологічні аспекти професійної діяльності в державному управлінні».

                           


13.07.23р. доцент Людмила  Вербицька взяла участь у вебінарі "Специфіка роботи психолога Національної поліції України з дітьми, що зазнали насильства" (3 акад.год., 0,1 кредиту ЄКТС).

                                                     


8.07.23р. гості ДТЕУ мали нагоду перечекати дощ у сучасних локаціях університету, про які захопливо розповідала Олександра Шатілова!

А на майстер-класі Іван Юник вчив розпізнавати жести й міміку співрозмовника.

Ласкаво просимо, у ДТЕУ навчаються успішні психологи!

                         


24.06.23р. відбувся День ВСТУПНИКА. Для гостей нашого вишу були проведені: оригінальні майстер-класи від викладачів кафедри; пізнавальні екскурсії стінами університету.

                                                              


21.06.2023 р. кандидат педагогічних наук, доцент кафедри психології Іван ЮНИК виступив з доповіддю на пленарному засіданні ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мистецтво та мистецька освіта в сучасному соціокультурному просторі», яку спільно проводили 10 провідних освітньо-наукових установ на чолі з Національною академією педагогічних наук України. Тема доповіді: «БРЕНД НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА В СОЦІОКУЛЬТУРНИХ УМОВАХ СУЧАСНОСТІ».

                                     


10.06.23р. У Державному торговельно-економічному університеті відбувся черговий День вступника.  Як і завжди, були пізнавальні екскурсії локаціями університету, оригінальні майстер-класи від наших викладачів, а також море запитань від абітурієнтів та фахових відповідей на них!  Психологія - в тренді!        


10.05.2023р. завідувача кафедри психології Сергія Миронця дирекцією Науково-практичного медичного реабілітаційно-діагностичного центру МОЗ України (м. Київ) запрошено в якості експерта-консультанта на зустріч з працівниками Центру. Порядок денний зустрічі «Відкриття на базі Центру відділення медико-психологічної реабілітації військовослужбовців та членів їхніх родин». У подальшому планується продовження співпраці між кафедрою та Центром з метою надання бази практики студентам ДТЕУ.    


Овдієнко Ірина Михайлівна, доцент кафедри психології протягом квітня 2023 р. відвідала заходи із серії міжнародних вебінарів (Україна-Польща-Ізраїль) «Психологічне здоров’я особистості в умовах війни і повоєнний час», що проходили в ДЗВО «Університет менеджменту освіти». Обговорювалися питання щодо технологій забезпечення психічного здоров’я персоналу освітніх організацій, допомоги українцям, які опинилися за кордоном під час війни.

                                  


06.05.23р. відбувся День вступника ДТЕУ

Науково-педагогічні працівники кафедри психології Олександра ШАТІЛОВА, Ірина ОВДІЄНКО, Сергій МИРОНЕЦЬ взяли участь у загально університетському дні вступника. Понад 700 осіб відвідали університет.

В 06 травня в рамках з Дня вступника ДТЕУ завідувачем кафедри проведено День вступника для учнів 83, 42 шкіл та 136 ліцею    м. Києва.  Всього у заході взяли участь 15 учнів та 1 особа, вступ до магістратури ДТЕУ (заочна форма). 


05.05.23р. Завідувач кафедри психології  Сергій МИРОНЕЦЬ прооведе Семінар – тренінг для науково-педагогічних працівників та студентів ДТЕУ в змішаному форматі «Стрес війни! Як подолати та зберегти ресурс»

https://knute-edu-ua.zoom.us/j/84412535674?pwd=RE9senRXWHBxZlVFZmErYmd5bTFSQT09 


02.05.23р. відбулась відкрита лекція доцента кафедри психології Івана ЮНИКА для викладачів та студентів ДТЕУ «Методи візуальної психодіагностики та їх застосування для ефективної комунікації»


 01.05.23р.відбулась відкрита лекція доктора філософії, акредитованого та сертифікованого Executive Coach ICF, фахівця з питань підбору менеджерів у міжнародні компанії, випускниці аспірантури 053 Психологія 2017 р. Інни ХААС.


28.04.23р.  завідувач кафедри психології Сергій Миронець та заступник декана ФЕМП Ірина Лазебна провели в режимі онлайн День вступника з учнями 11 класів 35 школи м. Чернігова. Ірина Лазебна поінформувала учнів і батьків про особливості вступу на різні спеціальності ДТЕУ, Сергій Миронець виступив з міні – лекцією «Як обрати професію своєї мрії» У заході взяли участь біля 20 осіб.


 27.04.23р. доцент кафедри психології Ірина Євченко провела заходи профорієнтаційної роботи (Офлайн) у школі № 42 м. Києва. У заході взяли участь учні 11 класів (4 паралельні класи) біля 50 осіб.


27.04.23р. завідувач кафедри психології Сергій МИРОНЕЦЬ виступив з доповіддю у пленарному засіданні Всеукраїнської конференції «Актуальні питання теорії та практики психолого-педагогічної підготовки майбутніх фахівців» на бузі Хмельницького національного університету на тему: «Особливості формування резильєнтності у майбутніх психологів до діяльності в умовах війни та повоєнний період» 


26.04.23р. на запрошення Президента ГО Центр соціального лідерства Октябрини Лісовської науково-педагогічні працівники та студенти кафедри психології взяли участь у семінарі за підтримки Юнісеф Україна «Коло турботи. Взаємодія навчального закладу та родини» для спеціалістів соціальної та освітньої сфери. (Запис семінару розміщено на сторінці кафедри за посиланням)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9JKwwevmGg JmzuiLo9vgfys4L-3ZU4LSXFC0IH3oaJERPbw/viewform


Викладачі кафедри психології Миронець С.М., Зазимко О.В., Войтенко О.В. на виконання наказу ДТЕУ від 17.04.2023 №1047 у період з 25.04 по 06.04.2023 р. онлайн-тренінг «Статистика в психологічних дослідженнях» для науковців, докторантів, аспірантів, студентів та представників бізнесу. До тренінгу долучилося 42 учасники з 12 закладів вищої освіти та науково-дослідних установ. Програма тренінгу передбачає 30 годин практичних занять на платформі ZOOM, за результатами успішної здачі завдань учасники отримають сертифікати про підвищення кваліфікації в межах 30 академічних годин (1 кредиту ЄКТС)   


1 квітня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри психології Олександра ШАТІЛОВА, Олена ВАНЮШИНА, Ірина ЄВЧЕНКО, Сергій МИРОНЕЦЬ взяли участь у загально університетському дні вступника. Понад 700 осіб відвідали університет. Майбутні абітурієнти отримали вичерпну інформацію про умови вступу, ознайомилися з матеріальною базою, відвідали цікаві майстер-класи та тренінг «Як обрати професію своєї мрії». Успіхів Вам майбутні студенти ДТЕУ у вступній компанії 2023 р. Чекаємо Вас на навчання у славній родині ДТЕУ.

        


24.03.2023 Проведено відкриту лекцію випускника кафедри психології ДТЕУ 2017 року, психолога та співзасновника Центру психологічної підтримки «ОбійМи» В’ячеслава ХОМЕНКА. Тема лекції: «На перетині світів: екзистенційна психологія та психотерапія».


23.03.2023р. завідувач кафедри психології Сергій МИРОНЕЦЬ   взяв участь у засіданні правління Громадської організації «Інститут сучасного психологічного консультування Національної психологічної асоціації України» де рішенням зборів його було обрано Головою правління зазначеної організації.


22.03.2023 проведено  «День стейкґолдера» Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту  (ІДУ  НД ЦЗ). Університет відвідала делегація Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту на чолі з керівникомдоктором наук з державного управління, професором, заслуженим лікарем України, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки Петром ВОЛЯНСЬКИМ!

У рамках заходу  підписана угода про співпрацю між Державним торговельно-економічним університетом та Інститутом державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту.

Керівники навчальних підрозділів та центрів Інституту ДУ НД ЦЗ змогли ознайомитися з матеріальною базою та оснащенням лабораторій,бібліотек, хабів, коворкінгів університету, безпосередньо відвідати локації факультетів, за спеціальностями де є нагальні кадрові пропозиції та наміри для подальшої співпраці, в. свою чергу, з боку гостей завідувач кафедри домедичної підготовки, кандидат медичних наук, с .н.с., ІДУ НД ЦЗ Віталій КУШНІР провів заняття у змішаному режимі для працівників та студентів ДТЕУ «Алгоритми надання домедичної допомоги при невідкладних станах та у разі отримання травм і поранень».

                                       

                 


11.03.23р. доцент Л.Вербицька пройшла підвищення кваліфікації  за програмою  Всеукраїнського методологічного семінару "Взаємозв’язок Нової української школи та програми Президента України "Здорова Україна" . Навчання відбулося за онлайн формою та отримано сертифікат №ПК-ФК- 2023/929.


10.03.23р. -  ДЕНЬ ВСТУПНИКА  

               10 березня 2023 року, попри повітряні тривоги, зупинки метрополітену, кафедра психології Державного торговельно-економічного університету, провела загально університетський День вступника з учнями 136 ліцею міста Києва.  До заходу були залучені більше 100 учнів 10 – 11 класів, керівництво ліцею та представники батьківського комітету! Учні мали змогу зустрітися з науково-педагогічними працівниками усіх факультетів, представниками приймальної комісії, студентського самоврядування. Отримали вичерпну інформацію про умови вступу 2023 р. Взяли участь в оглядових екскурсіях, ознайомилися з матеріально-технічною базою, відвідали  змістовні майстер-класи викладачів кафедри Ірини Євченко, Івана Юника, Олександри Шатілової! Отримали відповіді на питання, «Як обрати професію своєї мрії. Попри війну, такі зустрічі вселяють впевненість у неминучу перемогу «світла» над «темрявою», «добра» над «злом»! 
                 Щира вдячність нашим захисникам за можливість готувати майбутнє покоління для України, щира вдячність майбутнім студентам за вмотивованість до навчання! Щира вдячність славній Родині ДТЕУ за командну роботу заради майбутніх поколінь! Країні потрібні «Архімеди!»                                                                                                                                               

                      

                             


04.03.23р. відбувся  День вступника в Державному торговельно-економічному університеті.

В рамках заходу у майбутніх вступників була можливість:
- відвідати пізнавальні екскурсії університетом;
- отримати індивідуальні консультації з представниками приймальної комісії;
- долучитись до цікавих майстер-класів;
- пройти тест з професійної орієнтованості від кафедри психології «Як обрати професію своєї мрії»;
- відчути себе справжнім студентом ДТЕУ.

              


1.03.2023 р. відбулось перше засідання Клубу наукових досліджень “Інсайт” під керівництвом доцента кафедри психології О.В. Войтенко. Предметом обговорення учасниками клубу стала структура наукового дослідження, а також питання його організації та проведення. Учасники засідання обмінялись власним досвідом, зокрема проведення опитувань за допомогою Google-fom.


19.02.2023 в рамках реалізації проєктів «ТатоХаб.Бердянськ» (реалізується БФ «Посмішка ЮА» за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine) та «Трамплін до рівності: проєкт зі зміни соціальних норм та викорінення гендерних стереотипів в Україні» (реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення за фінансової підтримки Швеції) доцент кафедри психології Олег Скрипкін як психолог проєкту провів у м. Київ психоедукаційні тренінги «Батьківські ролі та їх можливий перерозподіл в умовах війни», «Особистість дитини-підлітка в умовах війни: шаблони та реалії». 

Захід також відвідали студенти-магістранти ДТЕУ, які навчаються за спеціальністю «Психологія». 


20.02.23р. В рамках проведеного профорієнтаційного заходу на чолі з завідувачем кафедри психології  професором Миронцем С.М. та доцентом кафедри Вербицькою Л.Ф. організовано онлайн зустріч зі школярами та батьками родин  11-х класів ліцею №2 м. Васильків

                                                               


17.02.23р. ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Вектори соціальної, організаційної та економічної психології» (онлайн).

17 лютого 2023 року Державний торговельно-економічний урситет за сприяння кафедри психології, спільно з Інститутом психології імені Г. С. Костюка НАПН України та Міжнародною Академією психодрами було проведено  ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Вектори соціальної, організаційної та економічної психології» (онлайн).

Конференція була присвячена  висвітленню актуальних питань соціальної, організаційної та економічної психології в умовах воєнного стану, обговоренню практичних рекомендацій щодо формування соціально-психологічного благополуччя та збереження професійного здоров’я працівників організацій, представленню передових технологій та психотерапевтичних практик подолання кризових станів та збереження психічного і фізичного здоров’я особистості.

Основні напрями конференції:

  • Організаційна психологія та психологія праці.
  • Соціальний та економічні виміри психологічного благополуччя особистості.
  • Психологічні умови збереження професійного здоров’я працівників організацій.
  • Психологічні основи ефективності професійної діяльності та професійний відбір.
  • Соціально-психологічні чинники конструювання досвіду особистості в умовах війни.
  • Психологічний супровід особистості в конкурентному середовищі.
  • Психологічні особливості діяльності організацій в умовах воєнного стану.
  • Соціально-психологічні чинники адаптації та реабілітації особистості в умовах кризового стану суспільства.

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

У рамках конференції  проведено круглий стіл «ФІЛОСОФІЯ ВІЙНИ: ПСИХОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ». У круглому столі взяли участь відомі зарубіжні та вітчизняні фахівці галузі психології та психотерапії із США, ВЕЛИКОБРИТАНІЇ, НІМЕЧЧИНИ, ПОЛЬЩІ, ІТАЛІЇ, ІЗРАЇЛЮ, БОЛГАРІЇ, ФІНЛЯНДІЇ, ШВЕЙЦАРІЇ.

До участі у конференції були запрошені  вчені, фахівці у сфері психології та психотерапії, науковці закладів вищої освіти, практики, представники вітчизняних та міжнародних громадських організацій, що здійснюють психоконсультативну та психокорекційну діяльність.

                                  

                              

                                            


16.02. 2023 року студенти І курсу кафедри психології освітньої програми «Практична психологія» взяли участь у Всеукраїнській онлайн- Олімпіаді з психології «Перевір свій рівень психологічних знань». Олімпіада відбулась на базі Державного податкового університету. Серед багатьох учасників провідних закладів вищої освіти України, медичних коледжів та учнів 11-х класів наші студенти Марія Кратюк, Олександра Матвійчук та Тетяна Корнійко виявили найкращий рівень знань та  отримали дипломи за 1, 2, 3 місце серед студентів закладів вищої освіти!

НАУКОВИЙ КЕРІВНИК ДОЦЕНТ ОВДІЄНКО І.М.

                                                 


04.02.23р. в ДТЕУ проведено ДЕНЬ ВСТУПНИКА!!!

В рамках проведеного заходу викладачі кафедри психології ДТЕУ Мостова І., Вербицька Л., Шатілова О. ознайомили абітурієнтів з конкурентними перевагами освітніх програм бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти.

Було продемонстровано креативні майстер-класи, які приривідкрили особистісний потенціал у професії практичного психолога.  Інтерактивний майстер-клас на тему: "Оцінка особистісного потенціалу та методики діагностики" проведено доцентом Вербицькою Л. в якому взяли участь більше 65-ти абітурієнтів.

Під час зустрічі викладачі кафедри ознайомили майбутніх студентів з перевагами вступу до ДТЕУ, відповіли на всі поставлені запитання щодо особливостей вступної компанії 2023. 

В ході екскурсій продемонстрували хаби, лабораторії, аудиторії віртуальної реальності, смарт бібліотеки, студії дизайну та багато інших цікавостей.

  ДРУЖНЯ РОДИНА кафедри завжди відкрита до співтворчості!!!!      

                        

                           


Досвід - на користь тих, хто ще не знає.
Вміння - на користь тим, хто ще не вміє.
Мудрість - на користь тим, хто зростає над собою.
Усе - на користь Україні!

                            


Доцент кафедри Л.Вербицька пройшла успішно курс "Базова психологічна допомога в умовах війни" та отримала сертифікат. 

                                                       


Доцент кафедри психології О. Скрипкін в якості психолога проєкту протягом 27-28.01.2023 провів комплексний тренінг «Відповідальне батьківство в умовах війни» у м. Запоріжжя. Захід було організовано в рамках проєкту «Татоhub Бердянськ», що реалізується БФ «Посмішка ЮА» за підтримки UNFPA Ukraine (Фонд народонаселення ООН в Україні) в межах програми «Трамплін до рівності: проєкт зі зміни соціальних норм та викорінення гендерних стереотипів в Україні».

Протягом тренінгу з його учасниками було опрацьовано такі теми як «Особливості спілкування тата з дітьми різного віку», «Особистість дитини-підлітка в умовах війни: шаблони та реалії», «Основи ненасильницької комунікації з дітьми», Батьківські ролі та їх можливий перерозподіл в умовах війни», а також було апробовано авторську проективну методику «Love is…»


 Доцент кафедри І. Овдієнко  взяла участь у Марафоні психологічних технік, пі д час якого були розглянуті та практично опрацьовані наступні теми: арт-терапії (техніки «Пейзаж емоційного стану», «Живий будиночок»), тести (техніки «Тест Люшера», «16 асоціацій Юнга»), ДНК психотравми (техніки «Склянка емоцій», «Капсула стресу»), робота з образами, робота з фракталами, техніки з МАК, нейрографіка та ін.


               Доцент кафедри психології  І.Овдієнко взяла участь у програмі підтримки "Поруч" та отримала сертифікат.

                                                                                           СЕРТИФІКАТ                          

                                     

19.01.2023
40903
1796
остання редакція 29.04.2024
40903