logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
img

Оголошеннявсі

Галузеві практикуми для студентів-правників

правового забезпечення безпеки бізнесу

Галузеві практикуми для студентів-правників

Студенти-правники все частіше обирають практико-орієнтовані дисципліни, формуючи свої індивідуальні освітні траєкторії. Так, цього семестру була впроваджена якісно нова дисципліна «Практикум з кримінального права України», спрямована на засвоєння практики застосування кримінального законодавства під час здійснення кримінального провадження та при кваліфікації кримінальних правопорушень, обґрунтування кримінально-правової кваліфікації та процесуального закріплення її результатів.

Доцент Ганна Шведова, яка викладає цей курс:

«Верховенство права – основний принцип галузі кримінального права. Охорона найбільш цінних благ в суспільстві реалізується передусім засобами кримінального права, що визначає його провідне місце в системі юридичних наук. Вивчення курсу «Практикум з кримінального права України» завершує опанування циклу знань кримінального права України. Навчальний курс формує компетентності щодо методологічних основ кримінально-правової кваліфікації та систему чітких алгоритмів, що їх слід застосовувати під час кримінально-правової кваліфікації у різних ситуаціях правозастосування. Правильна кваліфікація злочину – важливе завдання у правозастосуванні. Під час практичних занять студенти на основі реальних судових кейсів розв’язують конкретні практичні ситуації і завдання з урахуванням національної судової практики, зокрема, правових позицій Верховного Суду, рішень Конституційного Суду України та рішень ЄСПЛ у кримінальному провадженні. Судові кейси стосуються форм реалізації кримінальної відповідальності та підстав звільнення від кримінальної відповідальності. Під час занять студенти розвивають навички самостійного аналізу кримінально-правових явищ, уміння оцінювати конкретні практичні ситуації в межах конкретного кримінального провадження».

Студентка 2-го курсу, група 13.1 Мар’яна Прис:

«Практичні заняття з дисципліни «Практикум з кримінального права України» вирізняються своєю оригінальністю, практичною значимістю, де ми аналізуємо конкретні судові рішення на відповідність їх кримінального закону та правовим позиціям судової практики, особливо я звернула увагу на рішення ЄСПЛ, які дозволяють оцінити ситуацію на предмет застосування певної норми чи національної практики. На заняттях ми також моделюємо ситуації правильної кримінально-правової кваліфікації та їх вирішуємо, що дозволяє поглибити свої знання з галузі кримінального права та найкраще підготуватися до майбутньої практичної діяльності. Я переконана, що підготовка студента-правника без опанування курсу «Практикум з кримінального права України» є недостатньо кваліфікованою».

Студентка 2-го курсу, група 10.1 Діана Якушева:

«На практичних заняттях з дисципліни «Практикум з кримінального права України» ми отримуємо навички щодо розв’язання складних задач, пов’язаних із кримінально-правовою кваліфікацією у різних практичних ситуаціях, в тому числі в ситуаціях недосконалості кримінально-правового регулювання. Особливо цікавим є вирішення судових кейсів щодо конкуренції кримінально-правових норм. Викладач пропонує моделювати нові практичні ситуації з урахуванням отриманих знань з курсу кримінального права. На мою думку, такий досвід є надзвичайно цінним для подальшої практичної діяльності, а дисципліна «Практикум з кримінального права України» є невід’ємною складовою підготовки студента-правника і представляє великий інтерес для студентської аудиторії».

13.03.2023
shestack
191
остання редакція 13.03.2023
shestack