logo
Кафедра товарознавства та митної справи
Кафедра товарознавства та митної справи
logo
Кафедра товарознавства та митної справи
img

Бакалаврат - Товарознавство та ОЗТ

товарознавства та митної справи

Освітня програма

ТОВАРОЗНАВСТВО ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ

Випускники освітньої програми володіють унікальним поєднанням знань з товарознавства, оцінювання та експертизи товарів, митного контролю, митного оформлення товарів, що дозволить впевнено побудувати кар’єру в митних органах або успішно планувати та здійснювати зовнішньоекономічну діяльність на підприємствах.


МЕТА ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

Підготовка фахівців, які володіють комплексними та системними знаннями з підприємництва, торгівлі, зовнішньоекономічної діяльності підприємства, митної справи, здатних вирішувати практичні проблеми та складні спеціалізовані завдання з підприємництва та зовнішньої торгівлі.


МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ (ПОСАДИ)

  • Помічник керівника підприємницьких, торговельних та біржових підприємств, у тому числі, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність;
  • Товарознавець;
  • Менеджер із позамагазинного продажу/ з питань якості / із асортименту / з логістики/ із зовнішньоекономічної діяльності;
  • Менеджер зовнішньоекономічної діяльності;
  • Організатор постачання/збуту/контролю якості;
  • Інспектор-товарознавець/інспектор державний з якості товару та торгівлі;
  • Торговельний брокер (маклер);
  • Агент з митного оформлення вантажів та товарів.

ПАРТНЕРИ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ, ЗАЛУЧЕНІ ДО ФОРМУВАННЯ ЗМІСТУ НАВЧАННЯ І ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ

Підприємства оптової та роздрібної торгівлі, виробничі підприємства, митно-брокерські фірми,  зокрема: ТОВ «Епіцентр К», група компаній «Фокстрот», «ІNTERTOP», ТОВ «Сільпо-фуд», ТОВ «Новус Україна»,  ПрАТ «Фуршет», ПрАТ «Оболонь», ТОВ «Герд Біллербек ГмбХ», ТОВ «Перша взуттєва фабрика «Київ», Українська асоціація підприємств легкої промисловості та інші.


ОСНОВНІ НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ (ПРЕДМЕТИ) 

Зовнішньоекономічна діяльність підприємства. Митна справа. Товарознавство. Непродовольчі товари. Харчові продукти. Організація торгівлі. Біржова торгівля. Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності. Міжнародні кредитно-розрахункові та валютні операції. Основи підприємництва.  Маркетинг. Менеджмент.  Логістика. Правознавство. Іноземна мова за професійним спрямуванням та інші.


КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ

  • Професійне володіння іноземною мовою рівня В2.
  • Залучення до освітнього процесу практиків, у тому числі з відділів зовнішньоекономічної діяльності провідних підприємств;
  • Cпеціалізовані кабінети зі зразками товарів вітчизняного та зарубіжного виробництва, дослідні лабораторії для проведення наукових досліджень, кабінет митної справи з ліцензованими програмними засобами та авторськими програмними пакетами.

22.03.2023
437281
763
остання редакція 09.05.2023
437281