logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
img

Оголошеннявсі

Майстер-клас НААУ для викладачів та здобувачів ДТЕУ

правового забезпечення безпеки бізнесу

НААУ проведено

практико орієнтований майстер-клас для викладачів та здобувачів ДТЕУ

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з Національною асоціацією адвокатів України (НААУ) 21 березня 2023 року проведено практико орієнтований майстер-клас на тему «Співпраця українських адвокатів з іноземними колегами: що говорять правила адвокатської етики?».

Спікером майстер-класу виступила Василик Ірина Богданівна, кандидат історичних наук, адвокат, проректор ВША НААУ, доцент, керівник науково-методичного Центру досліджень адвокатури і права НААУ, член Експертної та Науково-консультативної ради НААУ, лауреат Премії ім. Тараса Шевченка Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, експерт з історії адвокатури України та правил адвокатської етики.

Із вітальним словом до учасників зустрічі звернувся організатор даного заходу завідувач кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу, к.ю.н., адвокат Мельниченко Руслан Володимирович, який зосередив увагу учасників на тому, що НААУ є одним із основних стейкголдерів правничих освітніх програм у ДТЕУ. Саме НААУ об’єднує всіх без винятку адвокатів України та створена з метою забезпечення реалізації завдань адвокатського самоврядування, які визначені Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Також було відзначено, що ДТЕУ цінує співпрацю з НААУ і продовжить розвивати спільні проекти, які будуть сприяти професіоналізації правничих освітніх програм ДТЕУ та формуванню у студентів практичних навичок та вмінь.

Модератором проведення зустрічі в інтерактивному форматі на платформі Zoom виступила к.ю.н., доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Погарченко Тетяна Віталіївна, яка на високому рівні забезпечила комунікацію між студентами та спікером майстер-класу. Актуальна тема зібрала понад 100 слухачів, які мали можливість дискутувати з професійним доповідачем та обговорити найбільш цікаві питання в сфері правил адвокатської етики. За результатами проведення заходу модератором було узагальнено прохання студентів щодо майбутніх тем практичних майстер-класів.

До участі у майстер-класі були залучені здобувачі, гаранти та стейкголдери (роботодавці та випускники) ОНП з підготовки докторів філософії за спеціальністю «Право», бакалаврських і магістерських ОПП: «Комерційне право», «Фінансове право», «Цивільне право і процес», «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності» базового навчального закладу ДТЕУ в Києві. Окрім цього, до майстер-класу приєдналися регіональні структурні підрозділи ДТЕУ, зокрема, Вінницький торговельно-економічний інститут, Чернівецький торговельно-економічний інститут, Коломийський економіко-правовий коледж.

Порядок денний майстер-класу включив обговорення зі студентами практичних питань у сфері адвокатської діяльності:

  • Аналіз правил етики країн ЄС;
  • Правила етики сусідніх держав - Польщі та Угорщини щодо співпраці з іноземними колегами;
  • Правила адвокатської етики щодо співпраці з іноземними колегами;
  • Гонорарна політика: писані і «неписані» правила взаємодії з іноземними адвокатами;
  • Страхування адвокатів у ЄС;
  • Співпраця з колегами-адвокатами;
  • Кореспонденція між адвокатами;
  • Спори між адвокатами з різних держав-членів асоціації.

За результатами проведеного заходу поглиблено взаємодію НААУ та ДТЕУ у напрямку розвитку бакалаврських і магістерських ОПП: «Комерційне право», «Фінансове право», «Цивільне право і процес», «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності» з метою їх подальшої професіоналізації та максимального наближення до вимог правничої професії.

Колектив ФМТП впевнений, що тільки об’єднавши зусилля науки та практики, ми зможемо вирішити стратегічно важливі для України питання у сфері вищої юридичної освіти!

Контакти:

Завідувач кафедри правового забезпечення

безпеки бізнесу Мельниченко Руслан Володимирович

r.melnychenko@knute.edu.ua

Василик Ірина | Вища школа адвокатури НААУ

27.03.2023
shestack
88
остання редакція 27.03.2023
shestack