logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

TEMPUS

Міжнародна діяльність

Реалізація програм подвійного дипломування

З 01 жовтня 2014 р. в мультимедійному класі Г-207, обладнаному за рахунок фінансування Європейської Комісії в рамках проекту TEMPUS MODEP (MOdernisation et DEveloppement de cours Professionnalis) 144920-TEMPUS-2008-FR. JPCR та часткового фінансування КНТЕУ, розпочали навчання перші 8 груп з англійської та французької мови по реалізації програм подвійного дипломування у щойно створеному Центрі європейської освіти Київського національного торговельно-економічного університету. При цьому використовуються оригінальні мовні навчальні програми, придбані також в рамках європейського фінансування.

Вручення бакалаврських та магістерських дипломів Франції

20 червня 2014 року на центральній площі Київського національного торговельно-економічного університету в рамках церемонії з нагоди випуску магістрів денної форми навчання відбулася урочиста і знаменна подія – чергове вручення дипломів випускникам програми подвійного дипломування відповідно до угоди між КНТЕУ та Університетом д’Овернь (Франція), в тому числі студентам пілотної групи проекту TEMPUS MODEP (MOdernisation et DEveloppement de cours Professionnalis) 144920-TEMPUS-2008-FR. JPCR.
Окрім 40 дипломів, які отримали студенти київського кампусу, майже 20 вручено випускникам наших регіональних підрозділів – Вінницького, Харківського та Чернівецького інститутів, а також партнерам по ТЕМПУС – Донецького національний університету економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського та Полтавського університету економіки і торгівлі.
Додаткової урочистості церемонія набула завдяки участі в ній Аташе Посольства Французької Республіки в Україні, Директора французько-українського центру університетського і наукового співробітництва Пана Жіля Мамеца, який привітав випускників від імені Посольства.
Ректор КНТЕУ Анатолій Антонович Мазаракі висловив вдячність Посольству за участь у церемонії та за тривалу співпрацю з університетом.
Традиційно церемонія завершилася яскравим виступом Народного студентського камерного академічного хору КНТЕУ.


Вручення дипломів студентам пілотної групи проекту TEMPUS MODEP 
(MOdernisation et DEveloppement de cours Professionnalis) 144920-TEMPUS-2008-FR. JPCR



13 лютого 2014 року відбулася урочиста церемонія вручення державних дипломів Франції студентам Київського національного торговельно-економічного університету – 30 рівня «Бакалавр» («Licence») та 21 рівня «Магістр» («Master 2»). 

Особливу значущість цій церемонії надавала присутність високих гостей – Міністра освіти і науки України,  начальника управління міжнародного співробітництва, представників Посольства Франції в Україні.

Урочисту церемонію відкрив ректор А.А. Мазаракі:
«За всі роки навчання наші студенти отримали 98 дипломів "Master", 235 дипломів "Licence" та більше 800 університетських дипломів рівня "Duma" 1, 2. Багато випускників Французько-Українського інституту управління продовжили навчання на магістерських програмах в університетах Франції. Співпраця Київського національного торговельно-економічного університету з Університетом д’Овернь стала наймасштабнішим проектом України і Франції в галузі освіти».
Також з вітальним словом звернулися до всіх присутніх Ф. Касьєр – відповідальний за міжнародні зв’язки Університету д’Овернь.
14 студентів КНТЕУ та вишів Полтави, Донецька, Львова отримали аналогічні дипломи за результами їх навчання в пілотних групах  4-річного проекту Європейського Союзу "TEMPUS MODEP", в якому брали участь 12 ВНЗ Європи, а КНТЕУ був координатором від України.
Вручали їм дипломи Радник з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні, директор Французького Інституту в Україні  Е. Тосаті та С.Ю. Бацюкова – координатор Національного Темпус-офісу в Україні.
Фінальним акордом стало виконання хором КНТЕУ гімну студентства «Гаудеамус» та в переддень Дня Святого Валентина відомої пісні – “Une vie d’amour”.


Основні результати реалізації в КНТЕУ проекту TEMPUS MODEP
"Модернізація та розвиток професіоналізованих дисциплін"
(144920 - TEMPUS - 2008 - FR . JPCR):

1. Придбання (за кошти ЄС), встановлення в створеній мультимедійній лабораторії, використання в навчальному процесі:

  • комп’ютерного обладнання (11 одиниць);
  • програмного забезпечення ("TELL ME MORE" - англійською і французькою мовами);
  • програмного забезпечення ділових імітаційних ігор (Shadow Manager, Mondial Manager);
  • серверу.

2. Підвищення кваліфікації викладачів з профільних дисциплін, іноземних мов та адміністраторів і техніків з комп’ютерного обладнання (стажування 5 осіб у м. Клермон-Ферран, Франція).
3. Проходження пілотними групами студентів рівня Лісанс, Мастер 1, Мастер 2 навчальних модулів у Франції під час реалізації проекту TEMPUS MODEP.
4. Розповсюдження ділових ігор та мовних програм для студентського контингенту поза пілотними групами програми TEMPUS MODEP.
5. Отримання студентами пілотних групп дипломів на рівні Лісанс та Мастер 2 (17 одиниць).


Темпус в Україні святкує 20 років

   14 травня 2013 року в готелі "Русь" відбулася Міжнародна конференція "Темпус-Україна@20", присвячена двадцятиріччю Програми Темпус в Україні. Вона була організована Національним Темпус-офісом в Україні спільно з Міністерством освіти і науки за підтримки Представництва ЄС в Україні. Учасників конференції привітали і виступили з доповідями Міністр освіти і науки України Дмитро ТАБАЧНИК та Посол Європейського Союзу в Україні Ян ТОМБІНСЬКІ.
   Конференція дала можливість всебічно обговорити досягнення і здобутки Програми Темпус та визначити шляхи подальшого впровадження. На ній було представлено "Огляд впливу проектів Темпус в Україні", де висвітлювалися як позитивні результати, так і проблемні питання у втіленні проектів Програми Темпус протягом її двадцятирічної історії в Україні, зокрема, актуальність й ефективність, участь українських вищих навчальних закладів і наукових установ, студентів, роботодавців, органів державної влади та місцевого самоврядування в процесі модернізації вищої освіти, а також рекомендації щодо прискорення реформ у сфері вищої освіти відповідно до положень Болонського процесу.
  У рамках конференції відбулася церемонія нагородження виконавців проектів Темпус в Україні за різними номінаціями. Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків КНТЕУ Сай В.М. був відзначений дипломом менеджера проектів Програми Темпус за ініціативність, творчий пошук, сприяння розвитку міжнародної співпраці. Київський національний торговельно-економічний університет із 2009 р. по 2012 р. брав участь у проекті Темпус MODEP "Модернізація та розвиток професіоналізованих дисциплін", метою якого було створення і введення загальних професійних курсів Лісанс (L3) та Мастер (М1 і М2), адаптованих до потреб професійної підготовки в Україні у сфері менеджменту підприємств і адміністративних закладів, що відповідають Болонському процесу.


Мультимедійний клас - гордість Київського національного торговельно-економічного університету!

   У Київському національному торговельно-економічному університеті за активної підтримки ректора університету А.А. Мазаракі, за рахунок фінансування Європейської Комісії в рамках програми TEMPUS MODEP (MOdernisation et DEveloppement de cours Professionnalis) 144920 - TEMPUS - 2008 - FR . JPCR та часткового фінансування КНТЕУ функціонує мультимедійний клас, обладнаний найсучаснішою технікою.
   Мультимедійні технології, використані в аудиторії Г-207 КНТЕУ, надають можливість вийти на якісно новий рівень викладання іноземних мов, збільшують простір для самостійної роботи студентів та забезпечують умови для дистанційного навчання.
   Мультимедійний клас призначений, насамперед, для роботи пілотних груп студентів згаданої програми Темпус, а також для Центру іноземної ділової мови та підготовки викладачів КНТЕУ з метою впровадження англомовних магістерських програм навчання.
   Важливо і те, що в процесі функціонування цього класу використовується програмне забезпечення (придбане за рахунок європейського гранту) не тільки у викладанні англійської та французької мов, але і для проведення ділових ігор з таких спеціальних дисциплін як менеджмент ЗЕД, фінансовий аналіз тощо.


Церемонія вручення французьких державних дипломів 
студентам програми проекту TEMPUS MODEP

  30 березня 2012 року в Київському національному торговельно-економічному університеті відбулось вручення перших 17 європейських державних дипломів рівня Licence (Бакалавр) (КНТЕУ - 9, Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського - 4, Львівська комерційна академія - 3, Полтавський університет економіки і торгівлі - 1) за спеціальною програмою проекту TEMPUS MODEP ("Модернізація та розвиток професіоналізованих дисциплін").
   Особливу значущість цій події надала присутність на ній високоповажних гостей із Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, дипломатів Посольства Франції в Україні, представника Національного Темпус-офісу в Україні, а також керівництва КНТЕУ, представників ЗМІ.
   Урочиста частина свята розпочалась о 16:30 у святково прикрашеній залі університету. Зі словами привітання до численної аудиторії звернувся ректор КНТЕУ А.А. Мазаракі. Також із вітальними словами виступили: начальник управління міжнародного співробітництва МОНМСУ А.Д. Божков (який зачитав лист Міністра Д.В.
Табачника), заст. директора департаменту МЗС України В.В. Войтович, радник із питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні, директор Французького Інституту в Україні А. Дюрюфле, керівники двох французьких підприємств - директор з персоналу "ЛЕРУА МЕРЛЕН" Е. Дорже та генеральний директор "ФРАНСГЛЯС" М. Зіту, директор Професіоналізованого Університетського Інституту "Менеджмент і управління підприємствами" М. Шеневуа. 
   Після цього А.Д. Божков, А. Дюрюфле та М. Шеневуа вручили дипломи державного зразка Франції студентам. Зі словами вдячності виступили випускники. Прекрасним доповненням цієї події став виступ камерного хору університету з виконанням студентського гімну "Гаудеамус". 
    На урочистостях була присутня делегація Університету Овернь-Клермон 1 у складі М. Шеневуа - директора ПУІ "Менеджмент та управління підприємств", Р.Кампос - фінансового директора, викладачів Н. Чернева, С. Лагранжа, К. Монтрайно, а також 25 студентів цього університету, що прибули до Києва з ознайомчою програмою та 15 студентів, що проходитимуть в Україні трьохмісячну виробничу практику. 
    Після завершення офіційної церемонії вручення дипломів відбулося жваве спілкування французьких та українських студентів. Представники КНТЕУ й гості обмінялись думками з приводу подальшого вдосконалення розвитку французько-української співпраці та реалізації спільних проектів.
    Присутні на церемонії надали інтерв'ю засобам масової інформації щодо реалізації проекту TEMPUS MODEP (MOdernisation et DEveloppement de cours Professionnalisеs 144920-TEMPUS-200-FR.JPCR-"Модернізація та розвиток професіоналізованих дисциплін"), який розпочався в січні 2009 р. у рамках міжрегіональної програми Європейського сусідства та партнерства ЄС і в якому Київський національний торговельно-економічний університет бере не тільки участь, а й виступає координатором від України, а Університет Овернь-Клермон 1 (Франція) - головним виконавцем від Європейського Союзу. Всього в програмі бере участь 16 університетів із 7 країн світу.
   За традицією наступного дня - 31 березня відбувся "Овернський вечір", на якому протягом 2-х годин спілкувалися французькі та українські студенти.
   Все це є підтвердженням того, що реалізація принципів Болонського процесу вже давно не є декларацією, але реальним життям Київського національного торговельно-економічного університету.


Робоча нарада з грант-холдером проекту TEMPUS MODEP
"Модернізація та розвиток професіоналізованих дисциплін"
(144920 -
 TEMPUS - 2008 - FR . JPCR)

  

  

6-7 грудня 2010 р. в рамках реалізації проекту TEMPUS MODEP "Модернізація та розвиток професіоналізованих дисциплін"
(144920 -
 TEMPUS - 2008 - FR . JPCR), в якому КНТЕУ  є координатором від України, відбулася чергова робоча нарада учасників проекту з  делегацією грант-холдера – Університету д’Овернь на чолі з Президентом Ф.Дюльбекко, директором Професіоналізованого Університетського Інституту (ПУІ) „Менеджмент та управління підприємств” М.Шеневуа, Р. Кампос – заступником директора ПУІ з фінансових питань. 
Від українських ВНЗ були присутні координатори з Львівської комерційної академії, Полтавського університету економіки і торгівлі, Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Туган-Барановського, Маріупольського державного університету.
У зустрічах також брали участь Надзвичайний і Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Ж. Фор, Радник з питань культури і співробітництва А. Дюрюфле, Аташе з університетського та наукового співробітництва Г. Колен.




TEMPUS MODEP (MOdernisation et DEveloppement de cours Professionnalises)
144920 - TEMPUS - 2008 - FR . JPCR

Проект фінансується Європейською Комісією

З січня 2009 р. в рамках міжрегіональної програми Європейського сусідства та партнерства ЄС Київський національний торговельно-економічний університет бере участь у проекті TEMPUS MODEP (MOdernisation et DEveloppement de cours Professionnalises) 144920 - TEMPUS - 2008 - FR . JPCR.
Коротка характеристика проекту:
Тривалість:
січень 2009 р. - грудень 2012 р.

Консорціум:
1. Університет Овернь-Клермон 1 (Франція).
2. Університет м. Порто (Португалія).
3. Західний університет м. Тімішоара; Університет "Овідіус" м. Константа ( Румунія).
4. Київський національний торговельно-економічний університет (Україна). 
5. Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. Туган-Барановського (Україна).
6. Полтавський університет економіки і торгівлі (Україна).
7. Львівська комерційна академія (Україна).
8. Маріупольський гуманітарний університет (Україна).
9. Економічна академія Молдови; Кагульський державний університет "В.Р. Хаздеу"; Балтський державний університет (Молдова).
10. Білорусько-російський університет м. Могильов; Гомельський державний університет ім. Франциска Скорини (Білорусь).
11. Університет Шуаіб Дукалі м. Ель-Жадід (Марокко).

Цільова група:
Студенти рівня "Бакалавр" 

Метою програми є введення загальних професійних курсів Лісанс (L3) і Мастер (М1 і М2) в сфері менеджменту, адаптованих до потреб професійної підготовки в університетах Білорусі, Молдови, Марокко і України в області менеджменту підприємств і адміністративних закладів, що відповідають Болонському процесу.
По завершенню курсів будуть видаватися український та французький дипломи по спеціальності "Менеджмент". 

Напрями діяльності за проектом:
- розробка нових навчальних курсів;
- підготовка університетських кадрів (викладачів, адміністраторів, техніків) для кращої професіоналізованої педагогіки;
- оснащення університетів необхідним обладнанням (матеріальна база, програмне забезпечення, оснащення лекцій і т.д.), для того, щоб навчання відповідало міжнародним стандартам;

Очікувані результати:
- Cтворення пілотної групи з 16 студентів з 4-х українських ВНЗ, які, зокрема, будуть виїздити на стажування у Францію. 
- Передбачається обладнання комп’ютерного класу на 10 робочих місць для студентів і 1 робочого місця для викладача + сервер + навчальні програми в кожному з українських ВНЗ для поглибленого вивчення іноземної мови та окремих спеціальних дисциплін.
- Підвищення рівня професійної підготовки студентів в сфері менеджменту в 2-х напрямках: приватний менеджмент і державний менеджмент. 
- Забезпечення мобільності студентів в дусі Болонського процесу.

Координатори проекту від КНТЕУ:

Сай Валерій Миколайович - проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків.
Образ Оксана Григорівна - доцент кафедри сучасних європейських мов.
Дупляк Тетяна Петрівна - асистент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу
Кобець Наталія Іванівна - спеціаліст відділу міжнародних зв’язків. 

Контакти (телефон, e-mail)
Тел.:  (+380-44) 531-49-50,
Факс: (+380-44) 531-49-51,
say@knteu.kiev.ua 

04.05.2023
433884
757
остання редакція 01.06.2023
41046