logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
img

Оголошеннявсі

Студенти ФМТП на практичному занятті в Конституційному суді України

правового забезпечення безпеки бізнесу

Студенти ФМТП на практичному занятті в Конституційному суді України

16 лютого 2024 року за участі студентів 1-21 групи ФМТП проведено практичне заняття, інституційною локацією якого став Конституційний Суд України.

        Заняття провела суддя КСУ Юровська Галина Валентинівна, яка розповіла про діяльність та структуру КСУ, поділилася корисними порадами із студентами щодо юридичної діяльності та розповіла про особистий досвід роботи на посаді судді Конституційного Суду України. Суддя розповіла про порядок організації роботи суддів і працівників апарату КСУ.

        Після заняття студентам була проведена розлога інформативна екскурсія будівлею Конституційного Суду України. Під час екскурсії студенти ознайомилися з історією становлення конституційної юрисдикції в Україні. Студенти відвідали музей історії КСУ, ознайомилися з музейними експонатами, подарованими КСУ  іноземними делегаціями.

       Студенти відвідали  архів КСУ, ознайомилися з його роботою, дізналися про порядок та строки зберігання матеріалів судових справ.  Студенти також побували у Залі засідань Великої Палати КСУ, а також у Залі Сенатів КСУ, мали змогу побачити безпосереднє місце проведення судових засідань.

       Змістовна екскурсія надала студентам незабутні враження та багато цікавої і актуальної інформації щодо  органу конституційної юрисдикції в Україні, та позитивні емоції від живого екскурсу.

       Дякуємо Конституційному Суду України за співпрацю та участь в процесі навчання студентів ДТЕУ!


 

Мельниченко Руслан Володимирович,
завідувач кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу

Електронна пошта: r.melnychenko@knute.edu.ua

22.02.2024
shestack
21
остання редакція 22.02.2024
shestack