logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Переможний результат на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Загальна інформація

23 березня 2017 року на Економічному факультеті Київського національного університету ім. Тараса Шевченка було завершено ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2016/2017 н.р. зі спеціальності «Менеджмент», який вже три роки поспіль проводиться з метою підтримки обдарованої студентської молоді, створення умов для їх творчого розвитку та активізації науково-дослідної роботи студентів.

Загалом ІІ тур конкурсу проводився у 2 етапи:

  • перший етап – заочний (у вигляді рецензування студентських наукових робіт 16 лютого 2017 року);
  • другий етап – очний (у формі підсумкової науково-практичної конференції щодо захисту робіт претендентами на перемогу 23 березня 2017 року).

До участі в конкурсі було подано рекордну кількість – 208 студентських наукових робіт з таких міст України, як: Київ, Харків, Вінниця, Донецьк, Полтава, Львів, Луцьк, Суми, Одеса, Рівне, Тернопіль, Херсон, Бердянськ, Маріуполь, які було розподілено на шість секцій. До складу галузевих комісій увійшли представники різних регіонів України (Київ, Харків, Львів, Суми, Одеса, Хмельницький, Тернопіль, Житомир, Донецьк, Маріуполь).

У роботі галузевої конкурсної комісії, що здійснювала рецензування студентських наукових робіт на першому етапі конкурсу, взяли участь 40 провідних науково-педагогічних працівників з 19 університетів України. На підставі обговорення результатів рецензування студентських наукових робіт галузевою конкурсною комісією до другого етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Менеджмент» пройшли автори 53 студентських робіт з 33 університетів України, розподілених за шістьма секціями: «Стратегічний менеджмент», «Менеджмент ЗЕД», «Маркетингове управління конкурентоспроможністю», «Інноваційний та інвестиційний менеджмент», «Кадровий менеджмент», «Антикризове управління та інформаційні системи у менеджменті».

Програмою підсумкової науково-практичної конференції, яка відбулася 23 березня 2017 р., було передбачено півгодинне відкриття конференції та 3-годинні секційні засідання. Впродовж засідання секцій членами галузевої комісії було заслухано результати актуальних, глибоких, багатогранних досліджень у сфері менеджменту сучасних організацій. Секційні засідання відбувалися в атмосфері активної наукової дискусії з можливістю формулювання запитань до доповідачів та виступів у дебатах всіх бажаючих. Члени секцій оцінювали якість презентації наукових робіт за багатьма критеріями, серед яких враховувалося: оформлення роботи відповідно до вимог стандарту, обґрунтування актуальності та глибини проведеного дослідження, рівень реальності авторських розробок і пропозицій, наявність публікацій з теми конкурсної роботи студента, ступінь володіння учасників матеріалом та їх презентабельність, вміння давати конкретні та ґрунтовні відповіді на поставлені запитання.

За підсумками засідання секції «Маркетингове управління конкурентоспроможністю» випускниця факультету економіки, менеджменту та психології КНТЕУ (спеціальності «Менеджмент організацій») ДЕЛЕЙЧУК Вікторія Володимирівна отримала диплом першого ступеня, презентувавши наукову доповідь на тему «Система управління асортиментом на підприємстві».

За підсумками засідання секції «Кадровий менеджмент» студентка IV курсу факультету економіки, менеджменту та психології КНТЕУ, 20 групи (спеціалізації «Менеджмент персоналу») ІЛЬЇНА Анастасія Олегівна отримала диплом другого ступеня, презентувавши наукову доповідь на тему «Розвиток емоційного інтелекту персоналу як фактор ефективної професійної діяльності». Під час презентації доповіді студенткою було висвітлено існуючі в наукових працях підходи до природи і структури емоційного інтелекту, обґрунтовано необхідність вивчення та профілактики синдрому емоційного вигорання працівників, досліджено рівень емоційного інтелекту і синдрому емоційного вигорання медичного персоналу у закладі комунальної форми власності «Ямпільська ЦРЛ» та запропоновано напрями управління розвитком емоційного інтелекту працівників.

Викладачі кафедри менеджменту КНТЕУ щиро вітають ДЕЛЕЙЧУК Вікторію Володимирівну та її наукового керівника – д.е.н, проф. Бая С.І., а також ІЛЬЇНУ Анастасію Олегівну та її наукового керівника – к.е.н, доц. Микитенко Н.В. із здобутою перемогою та бажають їм творчої наснаги і подальших наукових звершень!

23.03.2017
42265
2459
остання редакція 04.07.2017
redactor