logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Фінал бізнес-симуляції 2023/2024 н.р.

Загальна інформація

Для висвітлення результатів командної роботи студентів IV курсу ФЕМП, ФТМ, ФФО, ФІТ, ФМТП, викладачів та бізнес-менторів у процесі реалізації ігрової легенди «Функціонування віртуальної торговельної мережі «ГЕРМЕС» під час вивчення дисципліни Практичний курс «Бізнес-симуляція» 23 квітня 2024 року було проведено фінальні змагання. Загальна кількість учасників становила понад 1000 осіб.

З вітальним словом до усіх присутніх звернулася перший проректор з науково-педагогічної роботи, професор Наталія Притульська. Вона відзначила високий рівень унікальності та інноваційності цього освітнього проєкту та побажала успіху всім учасникам фінальних змагань із бізнес-симуляції.

Модератором заходу була директор навчально-наукового центру бізнес-симуляції, доцент Оксана Трубей.

До складу журі конкурсу з повноваженням проведення експертизи проєктів віртуальних магазинів увійшли:

  • Світлана Лєвічєва, керівник навчання та розвитку персоналу «Територія мінімальних цін»;
  • Наталія Степанюк, керівник відділу з управління внутрішніми комунікаціями, «NOVUS»;
  • Дмитро Кондрацький, провідний фахівець відділу навчання та розвитку персоналу Департаменту HR , «ЕПІЦЕНТР»;
  • Оксана Назаренко, директор центру розвитку кар’єри, ДТЕУ.
  • Ірина Височин, д-р. екон. наук, професор кафедри економіки та фінансів підприємства, ДТЕУ;
  • Ольга Кавун-Мошковська, канд. екон. наук, доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики, ДТЕУ.

Цьогоріч представлені бізнес-ідеї та концепти віртуальних магазинів  вражали високим рівнем опрацювання та підготовки, а фінальні презентації продемонстрували креативність, інноваційність і глибоке розуміння командами сучасних тенденцій розвитку ритейлу.

У підсумку конкурсу журі визначило такі місця:

  • І місце – Ритейл Хаб «ОБОЛОНЬ». Склад команди: студенти ФТМ, ФІТ; куратор – доцент Вікторія Мельник; бізнес-ментор – Максим Мельник, «NOVUS». Окрема номінація – «Клієнтоорієнтований HUB»;
  • І місце – Ритейл Хаб «ПЕЧЕРСЬК». Склад команди: студенти ФМТП; куратор – доцент Олена Пурденко; Лариса Петрова, «ЕПІЦЕНТР». Окрема номінація – «Соціально-орієнтований HUB»;
  • ІІ місце – Ритейл Хаб «ГОЛОСІЄВО». Склад команди: студенти ФЕМП; куратор – доцент Ірина Ганечко; бізнес-ментор – Іван Чивкін, мережа магазинів «Антошка». Окрема номінація – «Інноваційний HUB»;
  • ІІ місце – Ритейл Хаб «ПОДІЛ». Склад команди: студенти ФТМ, ФФО, ФІТ; куратор – доцент Вікторія Кармазінова; бізнес-ментор – Євгенія Руденко, «Територія мінімальних цін». Окрема номінація – «Креативний HUB»;
  • ІІ місце – Ритейл Хаб «ДАРНИЦЯ». Склад команди: студенти ФЕМП, куратор – доцент Юлія Силкіна; бізнес-ментор – Лариса Петрова, «ЕПІЦЕНТР». Окрема номінація – «HUB – Роботодавець року»;
  • ІІІ місце – Ритейл Хаб «СОЛОМ’ЯНКА». Склад команди: студенти ФМТП, ФІТ, куратор – доцент Наталія Бєляєва; бізнес-ментор – Вікторія Волотовська, «Сільпо».  Окрема номінація – «Сучасний HUB»;
  • ІІІ місце – Ритейл Хаб «СВЯТОШИН». Склад команди: студенти ФТМ, ФМТП, куратор – доцент Оксана Кондратюк; бізнес-ментор – Надія Кройтор, «Територія мінімальних цін». Окрема номінація – «Адаптація до діяльності в умовах війни»;
  • ІІІ місце – Ритейл Хаб «ДЕСНА». Склад команди: студенти ФТМ, куратор – доцент Аліна Нечипорук; бізнес-ментор – Максим Мельник, «NOVUS». Окрема номінація – «Гостинний HUB».


Детально ознайомитись з дипломами всіх учасників можна за посиланням...
 

Щиро дякуємо ректорату університету за створені умови для інноваційної діяльності та творчості! Деканатам факультетів, викладачам, партнерам та усім причетним до роботи Навчально-наукового центру бізнес-симуляції – за підтримку, допомогу та співпрацю!


Відгуки учасників бізнес-симуляції 2023/2024
Студенти

Якісна імітація практики, яка дозволяє побувати на різних позиціях на підприємстві і відчути себе в ролі реального спеціаліста. Відсутність застарілих методик, реальні задачі і виклики, а також здорове суперництво однозначно сподобалися всім студентам!

(Юліана Юхименко, ФТМ)


Я вважаю, що завдяки бізнес-симуляції кожен студент, який брав у ній участь, отримав багато корисних навичок та нових знань, які в подальшому зможе застосовувати у своїй професійній діяльності.

Особливо цінним для мене був досвід керівництва департаментом маркетингу: я навчилась організовувати роботу команди, брати на себе відповідальність та заряджати групу на перемогу. Тому я вдячна ДТЕУ за можливість покращення своїх скілів та знань у такій цікавій формі роботи.

(Галина Левчик, ФТМ)


Загалом ідея бізнес-симуляції дуже класна, адже дозволяє практично закріпити отримані знання протягом 4 років. Фактично ти за рік  практикуєш роботу різних напрямів діяльності бізнесу, багато інсайдів використала у власній робочій діяльності. Подобалось, що викладачі нас не обмежували у креативі, лише направляли і були більше менторами. Гарний досвід!

(Соломія Павлик, ФТМ)

Практичний курс «Бізнес-симуляції» виявився дійсно захоплюючим і корисним досвідом для мене як директора департаменту розвитку бізнесу, так і для студентки загалом. Для мене це була не лише навчальна програма, але й можливість розвинути свої навички та відчути себе частиною реального бізнес-середовища. Завдяки курсу я отримала цінний практичний досвід, який, я сподіваюся, допоможе мені у моїй подальшій карʼєрі.

(Аліна Нестеренко, ФЕМП)


Сам предмет дуже гарний, один із найкращих у цьому університеті, як я вважаю. Але я б побажала, щоб журі були б більш сучасної думки про те, що стосується бізнесу, коли роблять висновки щодо переможців. А так – усе супер, я задоволена 

(Єлизавета Ніколенко, ФЕМП)


Загалом, враження дуже позитивне! Нам як студентам випала можливість подивитись на бізнес з різних боків, тобто з різних департаментів. Це дуже цікавий та унікальний досвід. Дякуємо Вам за це!

(Анастасія Коваленко, ФМТП)

Викладачі-тренери

Навчання в ЦБС дозволило студентам не тільки ознайомитися з роботою окремих департаментів та представити результати поточної роботи, а й вивчити сучасні тренди ритейлу і запропонувати інноваційні рішення. Зокрема мова йшла про швидкість та доступність вибору товарів, автоматизацію бізнес-процесів магазину, просування товарів за допомогою інфлюенсерів. Приємно вразили пропозиції соціальної спрямованості підтримки покупців та співробітників.

(Ірина Ганечко, доцент кафедри економіки та фінансів підприємства)


Щиро дякую організаторам і всім учасникам бізнес-проєкту ННЦБС, який став важливим мотиватором до подальшого професійного  розвитку колег, керівників хабів та до навчання студентів! Це особливо важливо для наших випускників-бакалаврів, яких оцінюють, підтримують, надихають на нові проєкти не лише колеги-викладачі, а й наші професійні бізнес-ментори, стратегічні партнери університету, переважна частка яких - це HR-фахівці!

Бажаю всім миру, нових успішних проєктів, які допомагають кожній особистості ставати кращими, розвивати лідерські якості та ефективно конкурувати!

(Ірина Миколайчук, доцент кафедри менеджменту)


Вітаю викладачів та студентів з цьогорічним Фіналом. Це було справжнє свято ідей, інновацій, креативу. В цьому році дуже відчувалась робота не тільки викладачів з командами, але і бізнес-менторів, оскільки саме їхні поради студенти максимально старались втілити у свої проєкти.  Тому хочу висловити вдячність, кожному, хто працював в Центрі, а особливо студентам-керівникам, які взяли на себе відповідальність керувати цілим магазином, об’єднувати ідеї команди  та гідно захищати свої проєкти.

(Наталія Марчук, доцент кафедри товарознавства та митної справи)


Завжди вважала центр бізнес-симуляції унікальним проєктом, креативним, а головне сучасним та корисним для студентів, які під час навчального процесу можуть отримати практичні навички. Щороку робота центру змінюється, покращується та адаптується до нових викликів і реальних умов ведення бізнесу в Україні. Цьогорічний фінал бізнес-симуляції показав, які у нас чудові студенти та яка потужна матеріально-технічна база університету, адже ми змогли стимулювати розвиток цілої торговельної мережі, хоча й віртуальної. Щиро вітаю РХ  Оболонь із першим місцем!

(Вікторія Мельник, доцент кафедри економіки та фінансів підприємства)


Надзвичайно рада долучитись до роботи. ННЦБС – це сучасний вид навчання студентів. Завжди цікаво, креативно і головне – максимально наближено до особливостей діяльності реальної торговельної мережі. Це надзвичайно цінно для формування навичок майбутніх фахівців!

Також позитивне враження від фіналу бізнес-симуляції: всі команди представили результати роботи на високому рівні, було цікаво. Наші студенти найкращі!

(Тетяна Пашкуда, доцент кафедри економіки та фінансів підприємства)


Члени журі

Дякую за цікавий досвід як члена журі на фіналі бізнес-симуляції студентів у ДТЕУ. Учасники івенту презентували неймовірні проєкти з інноваційними та креативними ідеями. Ось лише деякі з них: «СМАЧНО ПІД ЧАС ШОПІНГУ, або «ФЕРМЕРСЬКА СТЕЖКА ДО ВАШОГО СТОЛУ» та ще багато інших.

Успіх кожного проєкту – це велика командна робота СТУДЕНТІВ, ВИКЛАДАЧІВ та БІЗНЕС-МЕНТОРІВ! Бажаю студентам застосувати всі знання, навики і досвід, набуті під час навчання в навчально-науковому центрі бізнес-симуляції ДТЕУ у майбутній професійній діяльності!

(Оксана Назаренко, ДТЕУ)


Дякую за  нагоду бути присутньою на захисті студентських проєктів у рамках фіналу бізнес-симуляції, що проводив навчально-науковий центр бізнес-симуляції ДТЕУ. Вісім крутезних студентських проєктів, вісім класних ритейл-хабів справили на мене неймовірне враження!

Як член журі хочу сказати, що дуже вражена доволі високим рівнем створення проєктів. Проєктів, які вражають своєю творчістю та інноваційністю, своєю ідентичністю, чудовими сучасними ідеями, унікальністю та оригінальністю в підході до дизайну, користувацького досвіду та функціональності.

Студенти вдало поєднували набуті знання з творчим підходом, пропонуючи інноваційні рішення для покупців, в чому їм, звичайно, допомогла робота з практиками, бізнес-менторами.

(Світлана Лєвічєва, «Територія мінімальних цін»)


Автор тексту: Оксана Трубей,
директор Навчально-наукового центру бізнес-симуляції ДТЕУ

23.04.2024
433884
739
остання редакція 25.04.2024
433884