logo
Кафедра комп'ютерних наук та інформаційних систем
Кафедра комп'ютерних наук та інформаційних систем
logo
Кафедра комп'ютерних наук та інформаційних систем
img

Оголошеннявсі

Новини

комп'ютерних наук та інформаційних систем

29 квітня 2024 року 

29 квітня 2024 року на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних систем відбувся методичний семінар на тему «Особливості цифровізованого освітнього процесу». Спікер методичного семінару професор кафедри, доктор педагогічних наук Т.В. Підгорна. В рамках методичного семінару відбулася цікава та корисна дискусія стосовно особливостей використання цифрових засобів в умовах дистанційного навчання.

28 квітня 2024 року 

Організаційний комітет Міжнародного конкурсу студентських наукових праць “Black Sea Science 2024” за напрямом «Інформаційні технології, автоматизація та робототехніка» вітає з перемогою у ньому за сумою двох етапів Кушніра Євгенія, студента 1 курсу магістратури, спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» і 2 місцем в загальному конкурсі. Тема представленої на конкурс  наукової роботи студента «Development of web-based system for content exchange».

27 квітня 2024 року 

27 квітня  2024 року в рамках Дня Вступника ДТЕУ, було проведено майстер-клас на тему «Інтелектуальні моніторингові системи». Майстер-клас відвідали абітурієнти, що бажають поступити на навчання до ДТЕУ у 2024 році.  Майбутні абітурієнти ознайомилися із сучасними досягненнями у сфері інтелектуального аналізу даних, факторного аналізу та їх використання в системах моніторингу соціально-економічного  розвитку. Спікер заходу завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, д.ф.-м.н., професор Пурський О.І., продемонстрував абітурієнтам програмну реалізацію моніторингової системи у вигляді «Web-системи моніторингу показників соціально-економічного розвитку».

19 квітня 2024 року 

19 квітня в Гімназії імені. Д.І.Чижевського м.Олександрія, викладачем кафедри комп'ютерних наук та інформаційних систем Тищенком Ігорем Анатолійовичем був проведений профорієнтаційний захід.
Метою заходу було ознайомлення учнів з акредитованими освітніми програмами кафедри та було з можливостями працевлаштування випускників.

11 квітня 2024 року 

В рамках заходів до дня факультету інформаційних технологій 11.04.2024 на кафедрі комп’ютерних наук та інформаційних систем було проведено круглий стіл на тему «СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ КОМПП’ЮТЕРНИХ НАУК»

Захід відбувся on-line на платформі Teams.

З доповідями виступили  зав. кафедри О.І. Пурський, викладачі кафедри А.В.Селіванова, Ю.Ю.Юрченко, Т.О.Філімонова. Модератор круглого столу Самойленко Г.Т.

Були розглянуті питання:

  • сучасного напрямку розвитку та застосування мови UML,

  • оптимізаційні аспекти обчислень в соціологічних дослідженнях,

  • безпекові аспекти інформаційних систем з конкретними рекомендаціями захисту,

розглянуто поточний стан розвитку штучного інтелекту з можливістю дослідити використання програмного забезпечення на мові Python .

6 квітня 2024 року 

Шановні майбутні вступники та їх батьки!

Запрошуємо на День вступника ДТЕУ, що відбудеться 6 квітня 2024 року в Державному торговельно-економічному університеті приєднатись до участі в Майстер-класі від факультету інформаційних технологій «Кібергігієна – базові правила безпеки в цифровому середовищі»

Під час заходу Ви дізнаєтесь:
✅ Що таке кіберпростір та кібервійна, які загрози несуть різні типи зловмисників у цифровому середовищі?
✅ Що являє собою соціальна інженерія та які методи застосовують хакери для досягнення своєї мети?
✅ Як безпечно користуватись мережею Інтернет, електронною поштою та соціальними мережами?
✅ Як убезпечити себе від маніпуляції з неправдивими повідомленнями та дезінформації?
✅ Як захиститись від шкідливого програмного забезпечення та контролювати фізичну безпеку своїх пристроїв?

???? 6 квітня 2024 року
⏰ 10:00 - 13:00
???? м. Київ, вул. Кіото, 19, SUTE Lecture, Б-205.

Участь у заході відбувається за попередньою реєстрацією:
https://bit.ly/sute-6-04-fit

5 квітня 2024 року 

Звіт про проведену профорієнтаційну роботу в закладах середньої освіти кафедрою комп'ютерних наук та інформаційних систем ДТЕУ (05.04.2024).

В рамках проведення профорієнтаційної роботи, кафедрою комп’ютерних наук та інформаційних систем 05.04.2024 р. було проведено зустріч з учнями 11 класу спеціалізованої школи 1-3 ступеня №27, м.Черкаси.

Організатори зустрічі: завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Пурський О.І та асистент  кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Бай А.С.

Зустріч проводили: завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Пурський О.І та асистент  кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Бай А.С.

На заході були презентовані освітні програми ДТЕУ, факультету інформаційних технологій, та кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, зокрема спеціальності 122 «Комп'ютерні науки» та 126 «Інформаційні системи і технології». Під час зустрічі було обговорено особливості освітніх програм «Комп'ютерні науки» та «Інформаційні системи і технології»,  співпрацю кафедри з провідними ІТ-компаніями, програми академічної мобільності студентів, продемонстровано матеріально-технічну базу ДТЕУ, надано відповіді на запитання майбутніх абітурієнтів. Учні були запрошені на день вступника ДТЕУ (06.04.2024) та відвідати заходи присвячені дню факультету інформаційних технологій.

Загальна кількість присутніх учасників 27 (з них 24 учнів).

4 квітня 2024 року 

В рамках проведення профорієнтаційної роботи, кафедрою комп’ютерних наук та інформаційних систем 04.04.2024 року було проведено відеоконференцію із учнями комунального закладу освіти "Новоархангельський науковий ліцей "Лідер"  Новоархангельської селищної ради Голованівського району Кіровоградської області.

Організатори зустрічі доцент кафедри комп’терних наук та інформаційних систем кандидат фізико-математичних наук, Філімонова Т.О., асистент кафедри комп’терних наук та інформаційних систем Юрченко Ю.Ю..

Зустріч провели доцент кафедри комп’терних наук та інформаційних систем кандидат фізико-математичних наук, Філімонова Т.О., та асистент кафедри комп’терних наук та інформаційних систем Юрченко Ю.Ю. на якій було висвітлено питання вступу та навчання в Державному торговельно-економічному університеті за спеціальностями 122 «Комп'ютерні науки» та 126 «Інформаційні системи і технології»

Захід відбувся в рамках конференції Google Meet 04.04.2024 о 11:00 за посиланням

https://meet.google.com/fvd-ciea-suv  

 

Загальна кількість присутніх учасників конференції (учнів) 26 особи.

11 квітня 2024 року 

КРУГЛИЙ СТІЛ «СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ КОМП'ЮТЕРНИХ НАУК»

Організатори – Пурський Олег Іванович, д.ф.-м.н., проф., завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем;

Самойленко Ганна Тимофіївна, к.ф.-м.н., доцент, доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем;

Філімонова Тетяна Олегівна, к.ф.-м.н., доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем;

Селіванова Анна Віталіївна, ст. викладач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем;

Юрченко Юрій Юрійович, асистент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем;

В рамках круглого столу планується:

  • розглянути поточний стан розвитку штучного інтелекту;
  • дослідити вплив штучного інтелекту на різні сфери життя;
  • розглянути концепцію Інтернету речей.

У практичній частині Круглого столу надається можливість дослідити використання програмного забезпечення, наприклад, Python та бібліотеки Matplotlib, для генерації різних типів фракталів.

Дата проведення: 11 квітня 2024 року Час проведення: 10:00

Місце проведення: он-лайн на платформі Teams за посиланням https://teams.microsoft.com/l/channel/19%3anTpwA9ae3YCKz65E90V46LUVsn6WND1KwzwTtOTs_wg1%40thread.tacv2/%25D0%259 E%25D0%25B1%25D1%2589%25D0%25B8%25D0%25B9?groupId =b92f4c88-d5d4-419c-a994-cf0f923d6d35&tenantId=b3e68880- 3490-46e6-b295-a36e4be20728


10 квітня 2024 року 

Workshop: «Фреймворки постановки цілей - потужний інструмент для тих, хто хоче досягнень».

Спікер – Ольга Крівченко, Chief Executive Officer компанії Qualium Systems (Software Development Company), MBA.

В рамках workshop планується:

  • розглянути теоретичні основи сучасних методологій постановки цілей;
  • освоїти застосування методології Objectives and Key Results (OKR);
  • вивчити досвід впровадження методології, основні принципи та алгоритми роботи з цілями.

У практичній частині Workshop надається можливість розробити постановку, синхронізацію власних цілей, сформулювати ключові результати на індивідуальному рівні та отримати конструктивний фідбек від нашого спікера. Не пропустіть цю можливість для особистого та професійного зростання. Учасники заходу за повноцінного виконання індивідуальних завдань отримають сертифікати.

Дата проведення: 10 квітня 2024 року

Час проведення: 15:10

Місце проведення: ДТЕУ Корпус Б, ауд. Б-521 та на платформі Zoom https://knute-eduua.zoom.us/j/88103315387?pwd=c0pGYkdSUVR1T1I5OUxDT2lVTzRFdz09

Ідентифікатор конференції: 881 0331 5387 Код доступу: 882887

Контакти організаторів: Phone: +38(04)4- 531-47-13 E-mail: compdep@knute.edu.ua


22 лютого 2024
02.03.2024 пройшов майстер-клас на тему "Голографічні 3D-технології". Майстер-клас відвідали абітурієнти, що бажають вступити в навчальний заклад у 2024-му рокі. В рамках майстер-класу абітурієнти ознайомились з голографічною 3D-вітриною, принципом роботи голограми та сферою використання даного приладу. Лектор асистент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Ігор Тищенко продемонстрував принципи створення презентацій до голографічної вітрини та показав основні вимоги та нюанси в створенні голографічних презентацій.

28 лютого 2024

28.02.2024 о 10:00 відбувся захист дисертації Тищенка Ігоря Анатолійовича на тему «Інформаційні технології експлуатації голографічних 3D вітрин» на здобуття ступеня доктора філософії зі спеціальності 122 – Комп’ютерні науки із використанням дистанційних технологій.

Науковий керівник Краскевич Валерій Євгенович, доктор технічних наук, професор, професор кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Державного торговельно-економічного університету

Склад разової спеціалізованої ради:

Голова ради. Пурський Олег Іванович, доктор фізико-математичних наук, професор кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, Державний торговельно-економічний університет

Рецензент 1. Гамалій Володимир Федорович, доктор фізико-математичних наук, професор кафедри цифрової економіки та системного аналізу, Державний торговельно-економічний університет

Рецензент 2. Роскладка Андрій Анатолійович, доктор економічних наук, професор кафедри цифрової економіки та системного аналізу, завідувач кафедри цифрової економіки та системного аналізу, Державний торговельно-економічний університет

Опонент 1. Синєглазов Віктор Михайлович, доктор технічних наук, професор кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів, завідувач кафедри авіаційних комп’ютерно-інтегрованих комплексів Національного авіаційного університету, Національний авіаційний університет

Опонент 2. Булгакова Олександра Сергіївна, кандидат технічних наук, доцент кафедри прикладних інформаційних систем, Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Посилання на відео-online трансляцію: https://www.youtube.com/watch?v=Ky6OsVGTM9Y


22 лютого 2024
В рамках договору про співпрацю між ДТЕУ та ГО Kharkiv IT-cluster викладачі кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Олег Пурський, Віталій Базурін та Тетяна Томашевська прийняли участь в пілотному проекті ІТ-кластера «Система сертифікації ІТ-дисциплін» основна мета якого актуалізація змісту профільних технічних дисциплін і валідація втілених змін на практиці.
Компанії Харківського ІТ Кластера протягом багатьох років системно працюють над переглядом освітніх програм в ІТ-галузі. До проєкту долучено понад 25 ІТ-компаній-роботодавців, експерти з університетів та представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
Основна мета університетської ланки освітньої ІТ-екосистеми — забезпечення студентів і викладачів необхідними умовами для того, щоб знання, уміння й навички усіх випускників IT-напрямків на 100% відповідали вимогам IT-компаній до junior-фахівців і, відповідно, вони мали попит на ринку праці.
До участі в проєкті було подано 43 ІТ-дисципліни для оновлення. З них 15 було відібрано й проведено «сліпе» рецензування експертами з 8 провідних ІТ-компаній Харкова, а саме: EPAM, GlobalLogic, Quantum, SoftServe, Insart, Apibest, Telesens, NIX solutions. Зокрема під час даного засідання було обговорення змісту сертифікованого силабусу «Програмування мовою C#».

19 лютого 2024
19 лютого 2024року викладачі кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем прослухали  лекції на тему "Introduction To Statistical Learning And Applications To Neuroscience (Вступ до вивчення статистичних методів та їх застосування в нейронауці)", яку провела наукова співробітниця Інституту системної нейронауки ім. Кавлі Норвезького університету науки і технологій Soledad Gonzalo Cogno. За результатами участі в заході викладачі отримади сертифікати. 

3 лютого 2024
3 лютого 2024 року у Державному торговельно-економічному університеті відбувся День вступника Вступної кампанії 2024.
Викладачі кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем прийняли активну участь у проведенні заходу, зокрема викладач д.п.н. Підгорна Тетяна  Володимирівна провела потенційним вступникам та гостям екскурсію по університету, ознайомила з матеріально-технічною базою та програмним забезпеченням ДТЕУ, факультету інформаційних технологій та кафедри компютерних наук та інформаційних систем. Гості відвідали наші комп'ютерні лабораторії, де викладач кафедри Юрченко Юрій Юрійович провів майстер-клас «СИСТЕМИ МОНІТОРИНГУ - ЗАПОРУКА ВІДМОВОСТІЙКОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ» та дружньо поспілкувався з майбутніми вступниками про специфіку представлених освітніх програм, розкрив особливості навчання за спеціальностями 122. «Комп'ютерні науки» та 126 «Інформаційні системи і технології», відповів на актуальні питання щодо перспектив працевлаштування за даними спеціальностями, а також можливостей кар’єрного зросту.

АРХІВ НОВИН 

Новини за 2023 рік Новини за 2022 рік Новини за 2021 рік Новини за 2020 рік Новини за 2019 рік

22.01.2020
41883
3063
остання редакція 30.04.2024
41883