logo
Кафедра комп'ютерних наук та інформаційних систем
Кафедра комп'ютерних наук та інформаційних систем
logo
Кафедра комп'ютерних наук та інформаційних систем
img

Новини кафедри за 2021 рік

комп'ютерних наук та інформаційних систем

8 грудня 2021 року 

8 грудня 2021 року на кафедрі комп'ютерних наук та інформаційних систем відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня магістра спеціальності 122 «Комп’ютерні науки». Захист проходив в дистанційній формі на платформі Teams. До захисту було допущено 6 робіт, було захищено 6 робіт.

До складу екзаменаційної комісії входили: Ясінський Я.О., Головний спеціаліст відділу серверної інфраструктури та телекомунікацій національної служби здоров'я України, голова ЕК; Пурський О.І., завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, доктор фіз.-матем. наук, професор; Філімонова Т.О., доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, кандидат фіз.-матем. наук; Столєтова І.Г. доцент кафедри цифрової економіки та системного аналізу, кандидат економічних наук. Також на захисті був присутній декан факультету інформаційних технологій Харченко О.А.

Комісія зазначила, що переважна більшість студентів успішно впоралася з захистом випускних робіт, що свідчить про достатній рівень отриманих знань, уміння їх застосовувати на практиці. За результатами діяльності екзаменаційної комісії були отримані наступні показники захисту випускних кваліфікаційних робіт: 50% - відмінно, 33% - добре, 17 % - задовільно. Голова екзаменаційної комісії Ясінський Я.О. відзначив високий рівень та прикладний характер робіт магістрів Солодкого М.А. та Павлючика Д.А. Також студенту Солодкому М.А. надано рекомендацію до вступу в аспірантуру за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки».


17 листопада 2021 року 

17 листопада 2021 року в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулась XIX міжнародна науково-практична конференція «МАТЕМАТИЧНЕ ТА ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ СИСТЕМ». В конференції приймали участь співробітники кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Самойленко Г.Т., Філімонова Т.О., Селіванова А.В., студенти спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» Корчага Т.А та Радзієвський С.В. (2 курс ОС молодший бакалавр) та Бай А.С. (4 курс ОС бакалавр)

За результатами участі у конференції зроблено наступні публікації:

1.      Korchaha T.A., Selivanova A.V., Filimonova T.O. Practical application of Python possibilities for working with matrixes. Збірник тез XIX Міжнародної науково-практичної конференції «Математичне та програмне забезпечення інтелектуальних систем». ДНУ, Дніпро. 17 – 19.11.21. P.107 -108.

2.      Радзієвський С.В., Селіванова А.В., Філімонова Т.О., Самойленко Г.Т. Розв’язання систем нелінійних рівнянь з використанням Python. Збірник тез XIX Міжнародної науково-практичної конференції «Математичне та програмне забезпечення інтелектуальних систем». ДНУ. Дніпро. 17 – 19.11.21. С. 160 - 161.


16 листопада 2021 року 

16 листопада 2021 року в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулася VIII Міжнародна науково-технічна конференції «Інформатика, управління та штучний інтелект». Співробітники кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Самойленко Г.Т., Філімонова Т.О., Селіванова А.В. та студент Радзієвський С.В. (2 курс ОС молодший бакалавр)  представили за результатами досліджень тези доповіді на тему «Питання розробки програмного забезпечення для аналізу трафіку комп’ютерної мережі».

1. Селіванова А.В., Бай А.С. Моделювання процесів доставки. Збірник тез XIX Міжнародної науково-практичної конференції «Математичне та програмне забезпечення інтелектуальних систем». ДНУ. Дніпро. 17 – 19.11.21. С. 167 - 168.


30 вересня 2021 року 

30 вересня 2021 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася V міжнародна науково-практична конференція «Прикладні системи та технології в інформаційному суспільстві». Співробітники кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Самойленко Г.Т., Філімонова Т.О., Селіванова А.В. та студент Берестовенко О.І. (2 курс ОС молодший бакалавр)  представили за результатами досліджень тези доповіді на тему «Інформаційно-телекомунікаційна структура інформаційного середовища».


22 вересня 2021 року 

22 вересня 2021 року на кафедрі комп'ютерних наук та інформаційних систем був проведений майстер класс викладачем практиком на тему «RAID-МАСИВИ, ЯК ОСНОВА ПОБУДОВИ ВІДМОВОСТІЙКИХ СЕРВЕРНИХ СИСТЕМ» - доповідач Начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та медичної статистики Медичний центр "Консиліум Медікал" - Юрченко Юрій Юрійович. В рамках лекції було розглянуто види Raid-масивів, що використовуються при побудові відмовостійких серверних системах. Юрченко Ю. Ю. продемонстрував приклад реалізації Raid-масивів при побудові відмовостійких серверних системах на прикладі серверів HP ProLiant ML90 Gen9 та HP ProLiant DL320e Gen8.


16 червня 2021 року 

З 14 по 16 червня 2021 року на кафедрі комп'ютерних наук та інформаційних систем відбувався захист випускних кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня бакалавра спеціальності 122 «Комп’ютерні науки». До захисту було допущено 64 роботи, всі були успішно захищені.

До складу екзаменаційної комісії входили: Винничук С.Д., завідувач відділу моделювання енергетичих процесів і систем Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України,  доктор технічних наук, голова ЕК; Пурський О.І., завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, доктор фіз.-матем. наук, професор; Демідов П.Г., доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, кандидат техн. наук; Савченко Т.В. доцент кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки, кандидат технічних наук.

Комісія зазначила, що переважна більшість студентів успішно впоралася з захистом випускних робіт, що свідчить про достатній рівень отриманих знань, уміння їх застосовувати на практиці. За результатами діяльності екзаменаційної комісії були отримані наступні показники захисту випускних кваліфікаційних робіт: 47 % - відмінно, 25% - добре, 28 % - задовільно. Голова екзаменаційної комісії Винничук С.Д. відзначив високий рівень та прикладний характер робіт студентів Черніцової В.О., Кубасової К.О., Сороки О.П. та Медяник В.В.


22 квітня 2021 року 

22 квітня 2021 року в Центральноукраїнському національному технічному університеті Міністерства освіти і науки України було проведено Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності "Комп'ютерні науки".  Рішенням галузевої конкурсної комісії конкурсу було присуджено Диплом ІІ ступеня студенці 4 курсу КНТЕУ Сороці Оксані Павлівні (науковий керівник  - старший викладач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем Селіванова А.В.)


6 квітня 2021 року 

Акредитаційна експертиза освітньої програми «Комп’ютерні науки» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

Загальна інформація

З 12 квітня по 14 квітня 2021 р. на комп’ютерних наук та інформаційних систем  буде проводитися акредитаційна експертиза (дистанційно) за спеціальністю 122 «Компютерні науки» освітньої програми «Комп’ютерні науки» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Відкрита зустріч буде проводитися 12 квітня з 15:00 до 15:45 дистанційно за посиланням Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/82399630156?pwd=K1BDKzRBTCtORUhBZlVsakdERC82dz09
Ідентифікатор конференції: 861 7755 7874
Пароль: 2021
Програма роботи експертної групи

Програма візиту


1 квітня 2021 року 

1 квітня на кафедрі Комп'ютерних наук та інформаційних систем відбувся студентський круглий стіл «Інформаційні технології у розвитку суспільства». З доповідями виступили викладачі кафедри та студентиВ обговоренні прийняли участь як викладачі кафедри, так і студенти різних спеціальностей. Активну дискусію викликали питання використання інформаційних технологій у розвитку суспільства.


18 лютого 2021 року 

18 лютого на кафедрі Комп'ютерних наук та інформаційних систем відбувся круглий стіл на тему «Інформаційні технології: проблематика та сучасні тенденції розвитку». З доповідями виступили викладачі кафедри та запрошений практик - доктор психологічних наук Кондратенко Лариса Олександрівна, з результатами дослідження про вплив інформаційних технологій на мотивацію під час дистанційного навчання, доктор фізико-математичних наук, професор Пурський Олег Іванович з доповіддю на тему «Інформаційно-аналітична система оцінювання рівня соціально-економічного розвитку регіонів України» та старший викладач Селіванова Анна Віталіївна з доповіддю про застосування агентних технологій моделювання в електронній торгівлі.

В обговоренні прийняли участь як викладачі кафедри, так і студенти сеціальностей «Комп'ютерні науки» та «Інформаційні системи і технології». Активну дискусію викликали питання використння інформаційних технологій та факторного аналізу в соціально-економічних дослідження, зокрема регіонального розвитку.


АРХІВ НОВИН 

Новини за 2024 рік Новини за 2022 рік Новини за 2020 рік Новини за 2019 рік

28.11.2023
41883
39
остання редакція 24.02.2024
41883