Наукова робота
ресторанних і крафтових технологій
Науково-дослідна діяльність кафедри ресторанних
і крафтових технологій Наукова діяльність кафедри
ресторанних і крафтових технологій планується, організовується і
здійснюється відповідно до вимог законів України «Про освіту», «Про
вищу освіту», «Прпо наукову і науково-технічну діяльність» та є
невід’ємною складовою навчального процесу, її науковим підґрунтям.
Планування та організація наукової роботи здійснюється з
урахуванням персональних наукових інтересів викладачів кафедри,
потреб університету та вимог бізнесу. Стратегічними напрямами
науково-дослідної роботи колективу кафедри є дослідження основних
проблем забезпечення населення України високоякісними продуктами
харчування з підвищеною поживною та біологічною цінністю шляхом
розробки науково обґрунтованих технологій виробництва високоякісної
харчової продукції, а також ресурсозберігаючих технологій харчової
продукції спеціального призначення. З огляду на воєнні реалії,
відновлення економіки, розвиток та розбудову України у післявоєнний
період пріоритетним напрямом досліджень наукового колективу кафедри
є розроблення технологій продуктів для дітей шкільного віку з
особливими харчовими потребами, харчової продукції оздоровчого та
спеціального дієтичного призначення. Колектив кафедри з січня 2024
року працює у робочій групі підтримки державної реформи щодо
здорового харчування школярів. У 2024 році продовжується робота
спільного фінсько-українського проекту (2023-2024 рр.) з участю в
робочій групі завідувача кафедри, проф. Федорової Д.В на тему:
«Study of
children's
food-related
behavior disorder
under conditions
of stress caused
by the war
in Ukraine. Вивчення
розладів харчової поведінки дітей в умовах стресу, викликаного
війною в Україні» (фінансування грантового комітету Юхо
Вайніо (Гельсінки)). Підготовлено заявку на конкурс
міжнародного проекту за програмою Еразмус + Жан Моне (на 2024 р) на
тему: «Сприяння здоровому харчуванню дітей у шкільному
середовищі: інтеграція європейських принципів та практик -
Promoting healthy eating among children in school settings:
integration of European principles and practices» Виконання науково-дослідних
тем Щорічно на кафедрі виконуються
науково-дослідні роботи, під час виконання яких формується
навчально-методичне забезпечення дисциплін спеціалізацій,
виконуються дисертаційні дослідження аспірантів кафедри, готуються
наукові статті та монографії, зокрема:
Тематика науково-дослідних робіт, які виконувалися на кафедрі у
2023 році Напрями наукових досліджень викладачів
кафедри Наукові публікації викладачів
кафедри Закордонне (міжнародне) стажування
викладачів Лекції та профорієнтаційні зустрічі
викладачів
Перелік
об'єктів інтелектуальної власності