Закордонне (міжнародне) стажування викладачів
ресторанних і крафтових технологій
Закордонне (міжнародне) стажування викладачів
Стажування викладачів кафедри у 2022-2023 н.р.
Професор Федорова Діна - з 1.03.2023 по 30.06.2023 перебувала на закордонному стажуванні в Університеті Гельсінки (Фінляндія). Отримала 3 сертифікати інформальної освіти (14 кредитів ЄКТС, 378 годин) про успішне завершення навчання з дисциплін "Харчування і суспільство" (5 кредитів ЄКТС), "Харчова епідеміологія" (5 кредитів ЄКТС), "Професійна комунікація англійською мовою (рівень B2) - 4 кредити ЄКТС.
Сертифікат: Харчування і суспільство
Сертифікат: Харчова епідеміологія - посилання
професор Грабовська Олена В'ЯЧЕСЛАВІВНА пройшла міжнародну програму підвищення кваліфікації «QUALITY AND SUSTAINABILITY IN HIGHER EDUCATION: WORLD EXPERIENCE AND AND CURRENT TRENDS (ЯКІСТЬ І СТАЛИЙ РОЗВИТОК ВИЩОЇ ОСВІТИ: СВІТОВИЙ ДОСВІД ТА СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ)» is covered 120 hours (4 ECTS credits) of listening and individual work. May 2-31, 2023, New York - London
PhD, ст.викладач ГОНЧАР Юлія Миколаївна пройшла міжнародне стажування «Internationalization of education. New and innovative teaching methods. Implementation of international educational projects in the EU financial perspective», організоване на базі Civitas Collegium (Варшава, Польща) впродовж 03.04.2023 – 15.05.2023 (сертифікат №12/2023: 180 год/6 кред ЄКТС).
Викладачі кафедри технології і організації ресторанного господарства: професори, д.т.н. Гніцевич В.А. та Юдіна Т.І., доценти, к.т.н. Антонюк І.Ю. та Медведєва А.О. у період із 16 січня по 4 лютого пройшли наукове-педагогічне стажування у Mendel University (Брно, Чехія), Academy of Performing Arts (Прага, Чехія), Technical University (Острава, Чехія) при підтримці Східноєвропейського центру фундаментальних досліджень за темами «Food technology» (180 годин) та «Restaurant business projects» (180 годин)
Сертифікат Гніцевич В.А. Сертифікат Юдіна Т.І. Сертифікат Антонюк І.Ю. Сертифікат Медведєва А.О.
Викладачі кафедри постійно підвищують свою кваліфікацію, так ст. викл. Гончар Ю.М. у лютому-червні 2022 навчалася у Вищій школі педагогічної майстерності ДТЕУ (Сертифікат). Стажування в іноземних ЗВО та установах у 2022 році проходили:
1) доц. Вітряк О.П. - участь у міжнародному проєкті: «Innovative education as a driver of sustainable development of destinations: Ukraine – Poland», destination: Lodz, Poland. Module: Technology of Kraft Production» 20.11-22.12.2021 and 20-24.01.2022 (90 hours/3 ECTS). Сертифікат CIP-0009/2022;
2) доц. Вітряк О.П. - участь у міжнародному проєкті: «Innovative education as a driver of sustainable development of destinations: Ukraine – Slovakia», destination Vysoke Tatry & Bratislava, Slovakia. Module: Technology of Kraft Production» 10.06-22.07.2022 and 17-24.08.2022 (90 hours/3 ECTS credits). Сертифікат CIP-0034/082022;
3) ст. викл. Гончар Ю.М. – програма стажування «International Hospitality Projects» Merkur Academy of Professional Education, Kaluzha, Академія професійної освіти «Меркур» (Словацька Республіка), 20.06-01.08.2022 р. (180 год = 6 кр. ЄКТС). Сертифікат №11/07-22;
4) ст. викл. Рибчук Л.А. - V міжнародна програма наукового стажування «Нобелівські Лауреати: Вивчення Досвіду та Професійних Досягнень для Формування Успішної Особистості та Трансформації Оточуючого Світу», Дубаї, Осло, Стокгольм, Рим, Бургас, Нью-Йорк, Єрусалим, Пекін. 24.06-20.08.2022. Сертифікат №8662 від 20.08.2022.
Перемога старшого викладача кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ у Всесвітньому кулінарному чемпіонаті в Люксембурзі
З 26 по 30 листопада 2022 р. під час 14-ої Міжнародної гастрономічного ярмарку EXPOGAST в Люксембурзі відбувся Всесвітній чемпіонат з кулінарного мистецтва. В ньому взяли участь шеф-кухарі і кондитери із 42 країн світу, понад 2 тисячі учасників та більше 8 тисяч гостей. Головою журі чемпіонату виступив президент Всесвітньої асоціації шеф-кухарів WorldChefs Томас Гуглер.
Старший викладач кафедри технології і організації ресторанного мистецтва PhD Лариса Рибчук отримала золоту медаль за цукрову композицію в номінації арт-класу з кондитерського мистецтва «Цукрові квіти». Науковий підхід і багаторічний досвід практичної діяльності дозволили пані Ларисі вже тричі стати золотою медалісткою всесвітньовідомих чемпіонатів і кулінарних олімпіад з кондитерського мистецтва. Свій унікальний професійний досвід викладач ефективно використовує під час викладання дисципліни «Кондитерське та пекарське мистецтво» для студентів факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу ДТЕУ.
Лариса Рибчук є співавтором авторського курсу «Фуд-дизайн» та «Висока кухня», які є важливими компонентами підготовки бакалаврів за освітньою програмою «Ресторанні технології та фуд-дизайн». Основним завданням програми є навчити здобувачів вищої освіти розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми технічного і технологічного характеру у закладах HoReCa, що передбачає застосування сучасних підходів і трендів фуд-дизайну. Завдяки закордонному стажуванню та участі у професійних змаганнях викладачі кафедри підвищують свої професійні навички та здобувають нові знання щодо сучасних трендів галузі та напрямів розвитку інноваційних технологій ресторанної продукції. Це дозволяє постійно впроваджувати у освітній процес інновації та формувати конкурентоспроможних фахівців для сектору HoReCa в Україні та світі.
Вітаємо старшого викладача кафедри Ларису Рибчук із перемогою у Всесвітньому чемпіонаті з кулінарного мистецтва ! Адже перемоги українських професіоналів на міжнародному рівні здатні не просто сформувати імідж української гастрономічної культури у світі, але привернути увагу до України, як країни зі стрімким розвитком ресторанного господарства, туризму, культури та економіки.