logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
img

Новини кафедри

ресторанних і крафтових технологій

ДОСВІД АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ

1 жовтня 2024 року в режимі онлайн для студентів факультету харчових технологій Сумського національного аграрного університету гостьову лекцію на тему: "Концепції  та гастрономія: сучасні тренди у ресторанному бізнесі" провела д.т.н., професор кафедри ресторанних і крафтових технологій Державного торговельно-економічного університету Юдіна Тетяна Іллівна.

На лекцію долучилися здобувачі ОПП «Харчові технології», ОПП «Крафтові технології та гастрономічні інновації», ОПП «Готельно-ресторанна справа» та науково-педагогічні працівники факультету, які виразили вдячність Юдіній Т.І. за цікаву, змістовну та насичену прикладами лекцію.

     

Курс інтенсивного навчання RapidSkills

Безкоштовний курс інтенсивного навчання RapidSkills, у межах якого здійснюється навчання за попередньо розробленими програмами у різних галузях, – це унікальна можливість швидкого опанування необхідного базису у сегментах HoReCa, харчового виробництва та ритейлу у професійному бізнес-середовищі.

В рамках інтенсивного навчального курсу В1 «Пекарство і кондитерство» від  NTO.UA RapidSkills на базі Державного торговельно-економічного університету Вітою Ланською проведено тренінги з приготування борошняних кондитерських виробів. Слухачі ознайомились з особливостями технологічного процесу та навчились готувати «Медівник», тістечко «Шарм», «Королівську ватрушу», «Брауні», «Наполеон», «Меренговий рулет», еклери та тістечко «Шу».

З 12 по 14 серпня 2024 року викладач курсу інтенсивного навчання RapidSkills В1 «Пекарство і кондитерство» Віта Ланська провела тренінги з хлібопечення житнього хліба на житній заквасці: пшенично-житнього, оксамитового, закарпатського, житнього на заварній пасті, хлібців з пророщеним житом і шоколадом, а також хліба цільнозернового, спельтового, пивного та неймовірного різнокольорового хлібу «Гармошка».

  

З 1 серпня 2024 року на кафедрі ресторанних і крафтових технологій в рамках Угоди про співробітництво між Державним торговельно-економічним університетом і Національною туристичною організацією України та завдяки допомозі міжнародних партнерів стартував безкоштовний базовий курс інтенсивного навчання RapidSkills В1 «Пекарство і кондитерство». Кураторами курсу є к.т.н., доцент Анжеліка Медведєва та к.т.н., доцент Тетяна Марцин. Для проведення тренінгів і відпрацювання практичних навичок залучений стейкголдер кафедри, керівник Департаменту кондитерського та хлібобулочного виробництва ТОВ «КПІ ПРО» м. Києва Віта Ланська. Слухачі курсів набули практичних навичок з приготування етнічних хлібобулочних виробів (італійська фокача з маслинами, італійськими травами, базиліком, сушеним чесноком, паприкою та томатами; нормандський хліб – бріє; чіабата на дивані, багетик чіабатіні; багет та хліб домашній на пуліш; батон особливий; бріош з кокосовою начинкою, булочка з корицею).

   

     

14.06.2023
43505
726
остання редакція 01.10.2024
43505