logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
img

Наукова робота

ресторанних і крафтових технологій

Науково-дослідна діяльність кафедри ресторанних і крафтових технологій

Наукова діяльність кафедри ресторанних і крафтових технологій планується, організовується і здійснюється відповідно до вимог законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Прпо наукову і науково-технічну діяльність» та є невід’ємною складовою навчального процесу, її науковим підґрунтям. Планування та організація наукової роботи здійснюється з урахуванням персональних наукових інтересів викладачів кафедри, потреб університету та вимог бізнесу.

Стратегічними напрямами науково-дослідної роботи колективу кафедри є дослідження основних проблем забезпечення населення України високоякісними продуктами харчування з підвищеною поживною та біологічною цінністю шляхом розробки науково обґрунтованих технологій виробництва високоякісної харчової продукції, а також ресурсозберігаючих технологій харчової продукції спеціального призначення.

З огляду на воєнні реалії, відновлення економіки, розвиток та розбудову України у післявоєнний період пріоритетним напрямом досліджень наукового колективу кафедри є розроблення технологій продуктів для дітей шкільного віку з особливими харчовими потребами, харчової продукції оздоровчого та спеціального дієтичного призначення. Колектив кафедри з січня 2024 року працює у робочій групі підтримки державної реформи щодо здорового харчування школярів.

У 2024 році продовжується робота спільного фінсько-українського проекту (2023-2024 рр.) з участю в робочій групі завідувача кафедри, проф. Федорової Д.В на тему: «Study of children's food-related behavior disorder under conditions of stress caused by the war in Ukraine. Вивчення розладів харчової поведінки дітей в умовах стресу, викликаного війною в Україні» (фінансування грантового комітету Юхо Вайніо (Гельсінки)).

Підготовлено заявку на конкурс міжнародного проекту за програмою Еразмус + Жан Моне (на 2024 р) на тему: «Сприяння здоровому харчуванню дітей у шкільному середовищі: інтеграція європейських принципів та практик - Promoting healthy eating among children in school settings: integration of European principles and practices»

Виконання науково-дослідних тем

Щорічно на кафедрі виконуються науково-дослідні роботи, під час виконання яких формується навчально-методичне забезпечення дисциплін спеціалізацій, виконуються дисертаційні дослідження аспірантів кафедри, готуються наукові статті та монографії, зокрема:

  • «Інноваційні технології харчової продукції оздоровчого та спеціального дієтичного призначення» (2023-2026 рр.), держ. реєстрація №0124U000160
  • «Вивчення змін харчової поведінки українських дітей шкільного віку в результаті воєнного і адаптаційного стресу» (2023-2024 рр.)
  • «Ресурсозберігаючі технології харчової продукції спеціального призначення» (2019 – 2022 рр.)
  • «Інноваційні технології харчових продуктів спеціального призначення» (2019 – 2022 рр.)
  • «Технологія молочних продуктів з регульованим вуглеводним складом» (2021 – 2024 рр.), держ. реєстрація №0121U109360
  • «Розроблення інноваційних технологій борошняних і борошняних кондитерських виробів для спеціалізованих закладів ресторанного господарства» (2021 р.)
  • «Технологія структурованої кулінарної продукції та борошняних кондитерських виробів підвищеної поживної цінності» (2015 – 2019 рр.)
  • «Розробка продуктів і раціонів для харчування військовослужбовців в екстремальних умовах та при проведенні бойових дій з відривом від баз постачання» (2016 – 2017 рр.)
  • «Технології продукції ресторанного господарства підвищеної поживної цінності» (2015 – 2016 рр.)

Ініціатива викладачів кафедри в реформі шкільного харчування. Розроблення харчової продукції для здорового харчування дітей шкільного віку

Тематика науково-дослідних робіт, які виконувалися на кафедрі у 2023 році

Напрями наукових досліджень викладачів кафедри

Наукові публікації викладачів кафедри

Закордонне (міжнародне) стажування викладачів

Наукове співробітництво

Студентська наука

Лекції та профорієнтаційні зустрічі викладачів

Перелік об'єктів інтелектуальної власності

Профіль кафедри в Google Академія

Аспіранти кафедри


 

20.04.2013
guliya2005
8778
остання редакція 13.04.2024
43505