logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
img

Лекції та профорієнтаційні зустрічі викладачів

ресторанних і крафтових технологій

Лекції та профорієнтаційні зустрічі викладачів

У 2022 році викладачами кафедри проведено ряд наукових лекцій і профорієнтаційних зустрічей із абітурієнтами. 

1. проф. Федорова Д.В.

Онлайн-лекція на тему: «Харчування в екстремальних умовах військового стану: «антистресовий раціон», проведена для студентів і викладачів Чернівецького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.

8 квітня 2022 року нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров’я для студентів та співробітників ЧТЕІ ДТЕУ було проведено дуальну лекцію на тему «Харчування в екстремальних умовах військового стану: «антистресовий раціон». Запрошена спікерка – докторка технічних наук, професорка, завідувачка кафедри технології і організації ресторанного господарства Державного торговельно-економічного університету (м. Київ) Федорова Д.В.

У ході лекції Діна Володимирівна охарактеризувала особливості поведінки людського організму під час стресу та його наслідків, акцентувала увагу слухачів на проблему впливу харчування на стресостійкість людини, надала науково-обґрунтовані рекомендації щодо використання сировини та продуктів при виробництві страв функціонального призначення, презентувала розроблений антистресовий раціон, який забезпечує організм всіма необхідними нутрієнтами, сприяє адаптації та знижує вплив негативних факторів. Загалом лекція була інформативно насиченою, цікавою та актуальною, що сприяло жвавій дискусії учасників. Відповідну інформацію про цей захід розмістили на сайті ЧТЕІ ДТЕУ.

http://chtei-knteu.cv.ua/ua/news_2022_04_03/

2. проф. Юдіна Т.І.

1. Онлайн лекція на тему: «Крафтові технології» д.т.н., проф. Юдіної Тетяни Іллівни для студентів Полтавського державного аграрного університету

27 квітня 2022 року відбулася відкрита лекція з дисципліни «Крафтові технології» д.т.н., проф. Юдіної Тетяни Іллівни для студентів за ОПП «Харчові технології» Полтавського державного аграрного університету (м.Полтава). Окрім, магістрів, зацікавлених питанням крафтових технологій, присутні на лекції були і бакалаври, яких більше хвилювало питання вступу на ОПП «Крафтові технології» у ДТЕУ. Тетяні Іллівні вдалося і познайомити слухачів з крафтовими технологіями, і у презентувати переваги навчання на магістратурі у ДТЕУ. Лекція завершилася жвавим обговоренням як питань в галузі харчових технологій, так і питань подальшої співпраці між Державним торговельно-економічним та Полтавським державним аграрним університетами. Відповідну інформацію про цей захід розмістили на сайті ПДАУ (https://www.pdau.edu.ua/.../vidkryta-lekciya-z-dyscypliny...).

2. 19 квітня 2022 року на базі ВСП «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» відбулася онлайн-лекція д.т.н., професора кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ Юдіної Тетяни Іллівни на тему «Крафт – сучасний тренд розвитку галузі».

На лекції були присутні здобувачі освіти 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», 4 курсу спеціальності «Харчові технології» та викладачі коледжу. Професорка ознайомила здобувачів освіти із поняттям «крафт», «крафтові харчові продукти», законодавчою базою, сучасним ринком та перспективами розвитку крафтової харчової продукції в Україні.

Під час лекції студентам коледжу було анонсовано  конкурентні переваги та професійні можливості ексклюзивної освітньої магістерської програми «Крафтові технології», за якою здійснюється підготовка фахівців в ДТЕУ.

Профорієнтаційні зустрічі-лекції з абітурієнтами

23.09.2022

КЗ загальної середньої освіти «Ліцей Петропавлівський» Борщагівської селищної ради Бучанського району Київської області

11 клас

Виїзний

13

Гончар Ю. М.

Бачинська Вікторія

1-9

(фотозвіт)

26.09.2022

Середня загальна школа І-ІІІ № 308 Деснянського району м. Києва

11 В, 11 Б, 9 В

Виїзний

25

Гончар Ю. М.

Луніна Дарʼя

1-10

(фотозвіт)

26.09.2022

Шполянський

ліцей № 2

Черкаської області

11 клас Зум

24

Гончар Ю. М.

Турчак Вікторія

1-3

(скріншоти)

27.09.2022

   Некрасівський НВК Глухівської міської ради Сумської області

   9, 11 класи Зум

11

Гончар Ю. М.

Третяк Оксана

3-15

(скріншоти)

21.10.2022

КЗ «Центрально-український науковий ліцей-інтернат»

Кіровоградської області 11 В клас

Зум

29

Гончар Ю. М.

Студентка ФРГТБ

Тихонова Анна 1-9

(скріншоти)

25.10.2022

Княжицький ліцей Броварського району Київської області

9, 10, 11 класи

Зум

58

Гончар Ю. М.

Студентка ФРГТБ

Тихонова Анна 1-9,

Зінькевич Анна

(скріншоти)

27.10.2022

Гімназія № 1

м. Бердичева

Житомирської області  

11 А клас

Виїзний

12

Гончар Ю. М.

Студентка ФРГТБ Пчеловська Анна

1-9

(фотозвіт)

02.11.2022

Ніжинська ЗОШ

І-ІІІ ступенів № 10

9 класи

Зум

52

Гончар Ю. М.

Студентка ФРГТБ Моруга О. О. (скріншоти)

21.01.2023
43505
313
остання редакція 21.01.2023
43505