logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
img

Про кафедру

ресторанних і крафтових технологій

          

Стратегічні цілі кафедри 


Найважливішим пріоритетом стратегічного розвитку кафедри є підготовка кваліфікованих фахівців для сфери харчових виробництв і ресторанного господарства за освітніми програмами на трьох рівнях вищої освіти, які володіють необхідними професійними компетенціями, здатні адаптуватись у бізнес-середовищі та вирішувати важливі виробничі та стратегічні завдання, що стоять перед регіоном і країною; здатні демонструвати інноваційність та самостійність у вирішенні професійних завдань відповідно до потреб суспільства, ринку праці та держави на засадах поєднання освіти з наукою та практикою.


Наша місія - навчати, досліджувати, розвивати та впроваджувати інновації.


 

НА КАФЕДРІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПІДГОТОВКА ЗА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИМИ ПРОГРАМАМИ:

ПЕРШИЙ (БАКАЛАВРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Інформаційний пакет

Дисципліни, що формують професійні компетентності

Можливі посади

Вступні випробування

Код/галузь знань: 18 ВИРОБНИЦТВО ТА ТЕХНОЛОГІЇ

Спеціальність: 181 Харчові Технології 

Освітня програма: Технологія та організація ресторанного бізнесу

Гарант ОП

Дисципліни, що формують професійні компетентності

Можливі посади

Правила прийому до ДТЕУ в 2024 році

Освітній ступінь "Бакалавр" на основі ПЗСО (вступ 2024)

Освітній ступінь "Бакалавр" на основі НРК5 (вступ 2024)

Спеціальність: 181 Харчові Технології 

Освітня програма: Ресторанні технології та фуд-дизайн

Гарант ОП

Інформаційний пакет

Дисципліни, що формують професійні компетентності

Можливі посади

Вступні випробування

Дисципліни, що формують професійні компетентності
Можливі посади

Правила прийому до ДТЕУ в 2024 році

Освітній ступінь "Бакалавр" на основі ПЗСО (вступ 2024)

Освітній ступінь "Бакалавр" на основі НРК5 (вступ 2024)

ДРУГИЙ (МАГІСТЕРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Інформаційний пакет

Дисципліни, що формують професійні компетентності

Можливі посади

Вступні випробування

Код/галузь знань: 181 ВИРОБНИЦТВО ТА ТЕХНОЛОГІЇ

Спеціальність: 181 Харчові Технології 

Освітня програма: Ресторанні технології та бізнес

Гарант ОП

Дисципліни, що формують професійні компетентності
Можливі посади

Правила прийому до ДТЕУ в 2024 році

Вступ для здобуття освітнього ступеня "Магістр" 

Спеціальність: 181 Харчові Технології 

Освітня програма: Крафтові технології

Гарант ОП

Дисципліни, що формують професійні компетентності
Можливі посади

Правила прийому до ДТЕУ в 2024 році

Вступ для здобуття освітнього ступеня "Магістр"

Практичні навички. Студенти мають змогу відвідувати крім основних практичних та лекційних занять, також лекції провідних практиків сфери ресторанного бізнесу та харчових технології. Під час навчання з першого курсу студенти знайомляться з особливостями ресторанного бізнесу. Проходять виробничу практику в Україні  та за кордоном (Італія, Словаччина, Болгарія, Греція та ін.) в закладах ресторанного господарства.

Відеоролик-презентація оствітніх програм ОС "бакалавр"

НА КАФЕДРІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПІДГОТОВКА ЗА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИМИ ПРОГРАМАМИ:

                                 Бакалавр                                                   Магістр                                 

               

​                                                                                    Доктор Філософії

Кафедра здійснює підготовку фахівців за ступенями вищої освіти / галузями знань / спеціальностями /спеціалізаціями:

Ступені вищої освіти: бакалавр, магістр; доктор філософії та доктор наук (технічні науки).

Галузь знань: 18 «Виробництво та технології»

Спеціальність: 181 «Харчові технології»

  Випускники можуть займати первинні посади

За Національним класифікатором професій України ДК 003:2010 «Класифікатор професій»:

бренд-шеф, шеф-кухар, шеф-сомельє; шеф-бармен; шоколатьє; директор мережі закладів ресторанного господарства; директор закладу ресторанного господарства; керуючий рестораном (кафе, баром); директор з виробництва; директор кейтерингової компанії; завідувач виробництва, інженер-технолог; ресторатор; консультант із виробництва; адміністратор мережі закладів ресторанного господарства;  адміністратор мережі закладів ресторанного господарства; головний кулінар; фахівець з ресторанної справи; організатор з івент-заходів, су-шеф, кухар, бариста, бармен, метрдотель, офіціант, кухар-стюард, адміністратор закладу ресторанного господарства.

Місія кафедри

   Підготовка конкурентноспроможних висококваліфікованих фахівців, спроможних на основі сформованих у процесі навчання  загальних і спеціальних  компетентностей ефективно вирішувати завдання з розроблення та впровадження інноваційних, креативних ресторанних технологій, технологій спеціальних харчових продуктів, систем управління якістю ресторанних послуг, інвестиційно привабливих проектних рішень закладів ресторанного господарства.

Призначення кафедри 

   Використовувати найсучасніші технології та методики навчання в аудиторіях з найсучаснішим обладнанням, здійснювати підготовку соціально мобільних, конкурентноспроможних висококваліфікованих фахівців для організації сервісної та виробничої-технологічної діяльності суб’єктів  ресторанного бізнесу, заснованих на світовому досвіді, які володіють загальними і спеціальними (фаховими) компетентностями, що є основою кар’єрного зростання в сфері ресторанного бізнесу. 

Лабораторії кафедри технології і організації ресторанного господарства

Матеріально-технічна база підготовки спеціальності 181 "Харчові технології"

Матеріально-технічна база (відео)

Матеріально-технічна база (відео)

Матеріально-технічна база (відео)

19.04.2013
guliya2005
13738
остання редакція 16.04.2024
43505