logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
logo
Кафедра ресторанних і крафтових технологій
img

Студентська наука

ресторанних і крафтових технологій

Студентська наука

Перспективним напрямом формування університетської науки колектив кафедри вважає активне залучення до наукової роботи обдарованої молоді. Студентські наукові роботи публікуються у збірниках наукових статей студентів магістеріуму денної та заочної форми навчання. За участю викладачів кафедри за звітний період підготовлено збірники наукових статей студентів: «Крафтові технології: гастрономічні інновації», «Ресторанні технології», в яких опубліковано 26 статей здобувачів вищої освіти, які здобувають освітній ступінь «магістра» за спеціальністю «Крафтові технології» і «Ресторанні технології». У 2022 році під керівництвом викладачів кафедри студентами підготовлено 38 доповідей, у т. ч. 19 – на Міжнародній студентській науковій конференції «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи» (12 квітня 2022 р.), яка відбулася он-лайн. Тези доповідей опубліковано у електронному виданні матеріалів конференції DOI: http://doi.org/10.31617/k.knute.2022-04-12

На кафедрі функціонують студентські наукові гуртки, дискусійні клуби, наукова тематика відповідає сфері наукових інтересів науково-педагогічних працівників кафедри та темам кафедральних науково-дослідних робіт:

1.  Студентський науковий гурток «Технологія виробів з пінною та емульсійною структурою на основі молочної та рослинної сировини». Керівник – д.т.н., проф. Гніцевич В.А. Залучено 6 студентів. Прикладні розробки в галузі харчових технологій. Наукове обґрунтування та розробка новітніх технологій напівфабрикатів та виробів з заданою структурою, підготовка наукових публікацій. Результативність – 8 наукових статей, 6 тез доповіді.

2. Студентський науковий гурток «Технології продукції оздоровчого харчування». Керівник – д.т.н., доц. Федорова Д.В. Залучено 10 студентів. Прикладні розробки в галузі інноваційних технологій харчової продукції оздоровчого призначення, з використанням вторинної рослинної, малоцінної рибної сировини. Підготовка наукових публікацій, доповідей на конференціях. Результативність – 7 наукових статей, 2 тез доповіді, 3 заявки на патент України на винахід. Доповідь на пленарному засіданні Міжнародної студентської наукової конференції «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та перспективи», 12 квітня 2022 р. (Шпилька Іван). Участь у  Всеукраїнському конкурсі наукових робіт «Black Sea Science», ОНАХТ, Одеса, 2020 (Кратюк О.).

3. Науковий клуб «Ресурсозберігаючі технології харчової продукції з використанням молочно-рослинної сировини». Керівник – д.т.н., проф. Юдіна Т.І. Залучено 12 студентів. За результатами досліджень у 2021 році студентами опубліковано 6 статей (2,6 др. арк.), 4 тези доповіді; приймали участь у: Національному конкурсі стартапів «Україна 2021» (Агапова О.);   Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» (диплом І ступеню, Агапова О.); ІІІ Всеукраїнському студентському конкурсі стартапів «Tour System UkrChallenge» (диплом І ступеню, Ходченко О., Агапова О.); роботі всеукраїнських наукових студентських конференцій (м. Київ), міжнародних науково-практичних конференціях (Toronto, Canada; Кривий Ріг, Україна).

4. Студентський науковий гурток «Технологія кулінарних виробів з підвищеною біологічною цінністю». Керівник – д.т.н., проф. Кравченко М.Ф. Залучено 8 студентів. Наукове обґрунтування та розробка новітніх технологій кулінарних виробів підвищеної біологічної цінності для оздоровчого харчування, підготовка патентів, наукових публікацій. Результативність – 7 наукових статей, 3 тези доповідей.

5.Студентський науковий гурток «Інновації в харчових виробництвах». Керівник – д.т.н., проф. Грабовська О.В.. Залучено 8 студентів. Наукове обґрунтування та розробка інноваційних технологій харчових продуктів для оздоровчого харчування, підготовка патентів, наукових публікацій. Результативність – 5 наукових статей, 8 тез доповідей. Участь у ІІ Всеукраїнському конкурсі наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології», КНТЕУ, 22.04 2021 – диплом 3-го ступеня, студенти Дарміна Аміна, Євдомаха Тетяна.

6. Інтелектуальний клуб ФРГТБ, Керівник – к.т.н., доц. Васильєва О.О. Залучено 5 студентів. Результативність – 5 наукових статей, 5 тез доповідей. Міжнародний конкурс студентських наукових робіт “BlackSeaScience” А. Скиба, О. Капуста - «Авокадо Десерт», (керівник Васильєва О.О.) - ОНАХТ, - 2021 – сертифікат учасника

Студенти беруть участь в різноманітних міжнародних та всеукраїнських наукових олімпіадах, конкурсах, турнірах, фестивалях. Так, на 1-му Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт "Black Sea Science 2018", 22-24 квітня 2018 р, м. Одеса, ОНАХТ, отримав Диплом за ІІ місце здобувач Серенко А.А. (кер. Вітряк О.П.).; брали участь та отримали сертифікат учасника: "Black Sea Science 2020" – здобувач Кратюк О. (кер. Федорова Д.В.), «Black sea science 2021» – здобувачі Скиба А., Капуста О. (кер. Васильєва О.О.), “Black Sea Science 2022”– здобувачі Гейко М., Козя С. (кер. Притульська Н.В., Гончар Ю.М.).

На ІІ етапі  Всеукраїнської  студентської  олімпіади  за  спеціальністю  181  «Харчові технології», м. Харків, ХДУХТ, отримали здобувачі ОС бакалавр ОП «Ресторанні технології» та ОС магістр «Інноваційні ресторанні технології»:

2018 р. диплом за ІІ місце – Миколаєнко Л.О., диплом за найкращі знання з харчових технологій – Серенко А.А.; 2019 р. диплом І ступеню –  Серенко А.А.

У ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології», 2018 р., м. Київ, НУХТ виборола ІІ місце здобувач Миколаєнко Л.О. (кер Кравченко М.Ф.); 2020 р., м. Харків, ХДУХТ виборола І місце здобувач Євдомаха Т.І. (кер. Гніцевич В.А.); 2021 р., м. Київ, НУХТ, здобувач Агапова О. (кер. Юдіна Т.І.) отримала диплом І ступеня.

На ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології», м. Київ, КНТЕУ, 2021 р. здобувачі Дарміна А., Євдомаха Т. (кер. Грабовська О.В.) отримали Диплом 3-го ступеня.

На Національному конкурсі стартапів «Україна 2021» вихід у на півфінал виборола здобувач ОС магістр ОП «Крафтові технології» Агапова О. (кер. Юдіна Т.І.).

На ІІІ Всеукраїнському конкурсі стартапів «TourSystemUkrChallenge 2021» серед студентів закладів вищої освіти за  напрямом «Start-up. Restaurant» Диплом 1-го ступеня отримали здобувачі ОС магістр ОП «Ресторанні технології та бізнес» Ходченко О. і «Крафтові технології» Агапова О. (кер. Юдіна Т.І.).

На 16-тому Міжнародному гастрономічному фестивалі, 22-25 лютого 2018 р., м. Стамбул, Туреччина, здобувачі (Гриценко О., Сокур О., Совяк В.) отримали медалі: срібло – 2, бронза – 1); на номінації "Кращий кулінарний університет року" – 2 місце (срібло).

На ІІ Міжнародному гастрономічному фестивалі «BestCookFest Кemalpasa Epad 2018», м. Ізмір, Туреччина, здобувачі ОП «Ресторанні технології» отримали медалі : золото – 3, срібло – 2;  у номінації "Кращий університет року" – кубок за І місце; у юніорській номінації "Чорна скринька"  - ІІ місце та срібні медалі.

На V Міжнародному конкурсі ресторанних технологій «BESTCook FEST-2018», здобувачі ОП «Ресторанні технології» отримали медалі: золото – 2, срібло – 7, бронза – 4.

На Міжнародному кулінарному фестивалі «Оттоманська кухня -2018», м. Харків, Україна, здобувачі ОП «Ресторанні технології» отримали медалі: золото – 1, бронза – 2, дипломи – 2.

На Міжнародному кулінарному фестивалі «East European Culinary Cup – Romania 2018», м. Брашов, Румунія, здобувач ОНП «Харчові технології» Рибчук Л.А. виборола Золотий кубок.

На Регіональному кулінарному конкурсі «Кращий кухар-юніор Поділля-2019» команда здобувачів ОП «Ресторанні технології» вибороли золоту медаль у номінації «Трайфл».

На Міжнародній виставці «Sweet expo-19», Польща, здобувачка заочної форми навчання ОП «Інноваційні ресторанні технології» В. Завгородня отримала срібну медаль у номінації «Експонат з пряничного тіста».

На Міжнародному фестивалі кулінарного мистецтва «Поділля», 2019, м. Кам’янець-Подільський, Україна, команда здобувачів ОП «Ресторанні технології» отримали нагороди у номінаціях: «Казан» - ІІІ місце, «Супи» - ІІ місце, «Страви з м’яса» - ІІ місце, «Страви з птиці» - ІІІ місце, «Страви з риби» - два ІІІ місця, «Краща команда кухарів» - І місце.

На Міжнародному кулінарному конкурсі в Південній Греції, 2019, м. Салоніки, Греція, команда здобувачів ОП «Ресторанні технології» отримала Бронзу у номінації «Краща кулінарна школа року».

На Міжнародному конкурсі ресторанних технологій «BESTCook FEST-2019», здобувачі ОП «Ресторанні технології» отримали нагороди: «BEST CHEF JUNIOR TEAM – 2019» (BLACK BOX) – золоті медалі та кубок «Гран-Прі», у номінації «Краща кулінарна школа» - срібло, номінація «Краща національна команда року з приготування борщу» - срібло, номінації різних страв – золото та 3 бронзи.

На «Всесвітній кулінарній олімпіаді – 2020», м. Штутгарт, Німеччина, у номінації арт-класу "Квіти з цукру" Золоту медаль виборола здобувач ОНП «Харчові технології» Рибчук Л.А.

На Конкурсі "Золотий шеф-кухар країни 2021" перемогу отримав здобувач ОС магістр ОП «Ресторанні технології та бізнес» Володін В.: Золота медаль, Гран-Прі у номінації "Чорна скринька" та бронзова медаль у номінації "Золотий шеф"

На Всеукраїнському Конкурсі-фестивалі десертів «Гарбуз-фест 2021», м. Київ, КНТЕУ, перемоги отримали здобувачі ОП «Технологія і організація ресторанного господарства»: Скринник М. (1 місце), Козя С. (2 місце), Плугатирьов С. (3 місце) (кер. Кочерга В.І.).

21.01.2023
43505
409
остання редакція 21.01.2023
43505