logo
Кафедра технологии и организации ресторанного хозяйства
Кафедра технологии и организации ресторанного хозяйства
logo
Кафедра технологии и организации ресторанного хозяйства
img

ОбьявленияВСЕ

Новини кафедри

технологии и организации ресторанного хозяйства

   Міжнародний кулінарний фестиваль AGROCookFest – 2016: перемога за нашими!

   20-22 жовтня 2016 року у місті Харкові в рамках Українського кулінарного союзу на честь 70-річчя університету відбувся Міжнародний кулінарний фестиваль «AgroCookFest 2016». Студенти 3-го курсу 14-ої групи факультету ФРГТБ, члени студентського кулінарного клубу Науменко Вікторія, Гриценко  Олександр під керівництвом доцента кафедри технології і організації ресторанного господарства Кочерги В.І. взяли участь в номінаціях фестивалю «Чорна скринька» і посіли перше місце (золота медаль) та в номінації «Страви з м’яса птиці» студенти Гриценко О. та Глушко В. посіли друге місце (срібна медаль). Команда молодих кулінарів «Юніор» нашого факультету визнана кращою серед юніорів фестивалю, нагороджена кубком.

   Вітаємо призерів та зичимо майбутніх успіхів в кулінарній творчості та майстерності!

Міжнародний чемпіонату з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів BESTCookFESTJunior-2016

   1–3 червня 2016 рокук в м.Чернівці відбувся Міжнародний чемпіонат з кулінарного і кондитерського мистецтва серед юніорів BESTCookFESTJunior-2016.,в якому вперше вяли участь студенти -технологи 2 курсу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Київського національного торговельного уніерситету. Попередньо кафедрою технологї і організації ресторанного господарства під керівниццтвом проф. Кравченко М.Ф. та доц, Кочерги В.І.проведениий кастинг серед майбутнх фахівців – юніорів ресторанної справи і підготовлена команда у складі Гриценко Олександра, Науменко Вікторії, Глушка Віталія, Сокура Дмитра та Венглінського Олександра. Практична підготовка команди до конкурсу проводилася на базі Лабораторії спеціальних технологій Київського націонаоьного торговельно-економічного університету та провідних ресторанів м. Києва „Царське село” , „Стефания” та інш.

Значну професійну та спонсорську допомогу студенькій команді надала випускниця університету минулих років, а сьогодні, відомий фахвець у сфері ресторанних технологій, суддя багатьох Міжнародних конкурсів з кулінарного мистецтва – інженер- технолог Чуницька Любов Петрівна., за що і кафедра і команда студентів виказують їй велику подяку.

      У змаганнях Фестивалю взяли участь більше 120 учасників із України, Ізраїлю, Туреччини, Азербайджану, Сербії, Росії, Білорусії, Німеччини у 11 номінаціях індивідуальних і командних практичних змагань.

        За рішенням професійного і вельмиповажного Журі чемпіонату, чисельний склад якого налічував 12 представників із 9 країн світу: Саудівської Аравії, Індії, Ісландії, Сербії, Хорватії, Ізраїлю, Албанії, Туреччини та України, визначено кращих із кращих.

Студенти –технологи ФРГТБ взяли активну участь в індивідуальних і колективних змаганнях Міжнародного чемпіонату «BESTCookFESTJunior-2016» і вибороли 8 нагород: 1 золоту у номінації „Сучасна кухня” та 2 срібні за номінацію „Страва із пасти” (О.Гриценко) та „Страви з риби”(Сокур Д.) і 7 бронзових медалей у номінаціях „Ресторанний десерт” (Науменко В.),”Страва із м'яса, птиці” (Венглінський О.,Глушко В.), „ Чорна скринька”-(командне змагання).

Команда Київського національного торговельно-економічного   університету у складі Гриценко Олександра, Науменко Вікторії та  Глушко Віталія виборола диплом ІІІ ступеня та бронзові медалі у командному змаганні  BestChefTeamJunior»–2016 „ Чорна скринька”.

Вітаємо команду нашого університету із нагородами і дякуємо кафедрі технології і організації ресторанного господарства, зокрема доценту Кочерзі Валентині Іванівні, за якісну і плідну підготовку команди до змагань. А молодим фахіцям із ресторанних технологій бажаємо досягти високих звершень  у обраній професії та найвищих рівнів у кулінарній майстерності!

З 1 по 5 лютого на кафедрі технології і організації ресторанного господарства за сприяння декану факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, доктора економічних наук, професора Ведмідь Надії Іванівни, проходить майстер-клас кондитерської майстерності від  Марії Шрамко – «Цукрові квіти за англійською технікою».

Марія Шрамко - шеф-кондитер, входить до складу Національної збірної Ісландії з кулінарії. Суддя всесвітньої Асоціації Кулінарів WACS. Почесний член Асоціації кухарів України, Сербії, Хорватії входить до Асоціації кулінарів Росії. Віце-президент Київської Асоціації шеф-кухарів. Має великий професійний досвід роботи шеф-кондитером, за створення арт-робіт одержала ряд нагород на престижних чемпіонатах, свою майстерність і вміння передає учням в СНД і країнах Європи. Працює в техніках: карамель, цукрові квіти, шоколад, аерографія.

На майстер-класі беруть участь викладачі кафедри технології і організації ресторанного господарства к.т.н., доцент Медведєва А.О., к.т.н., доцент Марцин Т.О.   Набуті знання вони зможуть передати студентам, які виявили зацікавленість і бажання навчитися ексклюзивній технології виготовлення цукрових квітів.

 


Новітні технології обслуговування в ресторанному господарстві» 

     На засіданні дискусійного круглого столу «Новітні технології обслуговування в ресторанному господарстві», що відбудвся 6 квітня 2015 року аудиторія Е-4 була заповнена студентами, які бажали обговорити питання створення нових і появу закладів ресторанного господарства з сучасними концепціями, новими форматами і проблеми адаптації їх на теренах України; перспектив розвитку регіонального гастротуризму і ролі закладів ресторанного господарства; розвиток вітчизняного кейтерінгу та особливості ресторанного господарства Болгарії, Чехії, Франції, США тощо.

Гостями дискусійного круглого столу були студент 3 курсу групи ГРТ-33 Львівського національного університету ім. Івана Франка Шевелюк М.М. (наук. керівник  доц. Паньків Н.М.) та студентка 3 курсу групи ОРТ-31 Коломийського економіко-правового коледжу КНТЕУ Свищук О.О. (наук. керівник Кучерян Т.І.).

Було заслухано 11 доповідей, які визвали жвавий інтерес у аудиторії як теоретичного, так і практичного спрямування. Майбутні фахівці ресторанної справи виказували глибокі знання з теорії питань, що розглядалися, про що свідчить достатньо високий рівень підготовки доповідачів і стендових доповідей  з боку керівників, якими є кандидати наук, доценти кафедри технології і організації ресторанного господарства Антонюк І.Ю., Васильєва О.О., Федорова Д.В. та асистент Ждан В.О.

Обговорення здійснювалося в атмосфері доброзичливості та цікавості, відкритості та приязні, що створили модератор к.е.н., доц. Литвиненко Т.Є. та секретар аспірант кафедри  Караваєва Ю. А.

Перше, друге та треті місця посіли відповідно студенти КНТЕУ Тисінюк І.І., студентка 2 курсу 5 групи (наук. керівник  к.т.н., доц. Антонюк І.Ю.), Кулеша А.М., студентка 3 курсу 4 групи (наук. керівник к.т.н., доц. Федорова Д.В.) та Свищук О.О. студентка 3 курсу групи ОРТ-31 Коломийського економіко-правового коледжу КНТЕУ (наук. керівник Кучерян Т.І.).

Подяками були нагороджені студенти КНТЕУ Казбанов Д.В., студент 2 курсу 8.1 групи (наук. керівник к.т.н., доц. Васильєва О.О.), Левченко І.М., Пузирьова О.В., студентки 3 курсу 4 групи (наук. керівник к.т.н., доц. Федорова Д.В.) та студент 3 курсу групи ГРТ-33 Львівського національного університету ім. Івана Франка Шевелюк М.М. (наук. керівник  доц. Паньків Н.М.).

08.04.2015
adv
1292
остання редакція 13.06.2018
42265