logo
Department Psychology
Department Psychology
logo
Department Psychology
img

AdvertisementAll

Psychology


05.05.2022рр. доценти кафедри психології Вербицька Л.Ф. та Овдієнко І.М.  взяли участь у відкритому онлайн- семінарі на тему:  " Психологічна допомога потерпілим від сексуального насильства під час війни" на базі Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені І.Зязюна НАПН України

ВЕДУЧИЙ: доктор психологічних наук, професор, завідувач відділом психології праці Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені І.Зязюна НАПН України, практикуючий психолог Е.О. Помиткін 

                                  


01.02.-05.02.2022рр. Студенти третього курсу освітньої програми «Практична психологія» (Лавріненко Д. Кот А., Федько Ю., Паламарчук М.) в рамках навчальної дисципліни «Психодіагностика з курсом психоаналізу» взяли участь у 5-ти денному марафоні «Ключ до підсвідомості» на базі LIFT онлайн-університету розвитку потенціалу та здоров'я людини. (ОНЛАЙН)

На практичних зустрічах розглядали ряд питань:

чому ми робимо 95% всіх справ на автоматизмі;

чим ми можемо управляти за допомогою свідомості;

науково пояснювали ефективність гіпнозу та самогіпнозу;

ТОП-способи увійти в стан спокою або, навпаки, сконцентруватися на складній задачі;

         


17.01.22р. на кафедрі психології на чолі  з завідувачем кафедри Миронцем С.М.  відбувся методичний семінар на тему:"Алгоритм підготовки та затвердження навчально-методичних розробок"


24.12.2021 р. завідувач кафедри психології Миронець С.М. у період:

з 9.00 до 11.00 провів зустріч з учнями 11 класів 
(55 осіб) та вчителями Гімназії «Інтелект» – у ході зустрічі були проведені профорієнтаційні заходи та психодіагностичний тренінг «Твій вибір майбутньої професії»

з 11.30 до 14.00 провів зустріч з учнями 4-х класів (9, 10-2, 11) класів ЗОШ №1 м. Вишгорода -  у ході зустрічі були проведені профорієнтаційні заходи та психодіагностичний тренінг «Твій вибір майбутньої професії» (80 осіб). 


23.12.2021 р. завідувач кафедри психології Миронець С.М. провів семінар-тренінг з учнями та вчителями Школи №3 «Сузір’я» на тему «Твій вибір майбутньої професії» 10-11 класи (45 чоловік) (Онлайн).


ВІТАЄМО ШАТІЛОВУ ОЛЕКСАНДРУ СЕРГІЇВНУ

З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ ДИСЕРТАЦІЇ!!!

22.12.2021 р. на кафедрі психології відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії Phd, асистента кафедри Шатілової Олександри Сергіївни.

Склад ради:

Голова спеціалізованої вченої ради д.е.н.,  Ільченко Н.Б. 

Опоненти:д.психол.н, доцент Ткалич М,Г., д. психол.н., Креденцер О.В.

Науковий керівник: д.психол.н., Полунін О.В.

                                             


21.12.2021 р. завідувач кафедри психології Миронець С.М. провів семінар-тренінг з учнями 9 класу та вчителями Хотянівської ЗОШ, Вишгородського району.

У заході взяли участь 28 осіб. 


20.12.21р. завідувач кафедри психології Миронець С.М.  взяв участь у турнірі з більярдного спорту серед  науково-педагогічних працівників КНТЕУ, де виборов 1 місце. 


20.12.2021 р. завідувач кафедри психології Миронець С.М. о 12.00 на запрошення Соціально-гуманітарного управління взяв участь у засіданні Вишгородської міської ради з питань заходів профорієнтаційної роботи з учнями старших класів м. Вишгорода та Вишгородської територіальної громади.

У засіданні взяли участь директора шкіл та спеціалізованих гімназій.  


06 та 10.12.21р. кафедрою психології  проведено День гостинності з учнями 10-х, 11-х  класів 136 гімназії м. Києва.

У заході взяли участь представники  університету, батьківського комітету та адміністрація  гімназії.
У ході зустрічі завідувачем кафедри психології С.М. Миронцем, професорами кафедри Корольчуком М.С., Корольчук В.М. здійснено презентацію освітнього середовища та матеріально – технічної бази університету.

Всього до участі у заході 06.10 було залучено  більше 140 осіб  10-11 класів  та  10.12. більше 170 учнів 8-9 класів.


03.12. 2021р. доцент кафедри Войтенко О.В. відвідала  інформаційний онлайн-захід «Horizon Europe Launch Day in Ukraine», організований МОН України для ознайомлення потенційних учасників Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа


30.11.21р. кафедрою психології спільно з Центром профорієнтаційної роботи проведено День гостинності з учнями 10-х класів Кловського ліцею №77. (( м.Київ).

У заході взяли участь представники батьківського комітету та вчителі ліцею.
У ході зустрічі завідувачем кафедри психології С.М. Миронцем, викладачами кафедри доцентом Мостовою І.В., та асистентом кафедри Шатіловою О.С. здійснено презентацію освітнього середовища та матеріально – технічної бази університету. Всього до участі у заході було залучено 35 осіб. 
Під час заходу перед учнями виступили Директор Центру профорієнтаційної роботи Ярошенко Людмила В’ячеславівна та Директор центр педагогічних та психологічних досліджень Пасічнюк Ольга Петрівна.
На завершення зустрічі, завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук Миронець Сергій Миколайович, провів з учнями майстер клас з демонстрації технік ефективної комунікації.
 

          


8.11.21р. Доценти кафедри Вербицька Л.Ф.,Овдієнко І.М. взяли участь в онлайн-конференції «Дитяча психосоматика: тіло, емоції, поведінка». Отримано сертифікати (9 акад. годин), організатор Міжнародна  асоціація Психосоматики та Тілесної терапії.

                                    


26.11.21р. проведено відкриту лекцію (онлайн) на тему «Життєстійкість особистості як напрям дослідження сучасної психології» Лекцію провів заступник директора Інституту психології ім. Г.С. Костюка з науково-інноваційної роботи, доктор психологічних наук, професор, член-кореспондент  НАПН України Кокун Олег Матвійович.  
(Залучено більше 150 учасників: студенти, аспіранти, викладачі). Лекція транслювалася також для студентів кафедри психології діяльності в особливих умовах Національного університету цивільного захисту (м. Харків) та слухачам Національного університету оборони України імені Івана Черняховського (м. Київ). Відповідно до партнерських угод між закладами. 

Організатор: кафедра психології


Представники кафедри журналістики та реклами Київського національного торговельно-економічного університету за інформаційної та організаційної підтримки Творчого Рекламного Об’єднання Студентів КНТЕУ взяли участь в організації унікальної бізнес-події «BUSINESS WINSDOM SUMMIT 2021».

26 листопада 2021 року учасники та представники університету кафедри журналістики та реклами Діана Файвішенко, Яніна Лісун, Євгенія Кияниця та представники кафедри психології доцент Олександр Хлонь приєднались до події року Business Wisdom Summit 2021 - «Архітектори нової реальності».


17.11. 2021 року на базі КНУБА в рамках ІV Всеукраїнського круглого столу з міжнародною участю «Актуальні проблеми освітнього процесу в контексті європейського вибору» науково-педагогічні працівники кафедри психології та студенти освітньої програми «Практична психологія» взяли участь в обговоренні проблем формування конкурентноспроможного та конкуретноздатного фахівця в умовах дистанційного навчання, обміні досвідом зі словацькими, польськими колегами щодо впровадження новітніх інформаційних технологій в освітній простір.

               


16.11.2021р. доценти кафедри Овдієнко І.М. та Вербицька Л.Ф. взяли участь у відкритій Всеукраїнській онлайн- зустрічі "Психодрама з любов ю"

Організатор: секція психодрами Української спілки психотерапетів (УСП). Ведучі: Олена Ступак, Ольга Бондар.

                              


15.11. 2021 року доценти кафедри Скрипкін О.Г. і Войтенко О.В. взяли участь у роботі науково-практичної онлайн-конференції “Філософсько-соціологічні та психолого-педагогічні проблеми підготовки військового професіонала у глобалізованому світі”, яка відбувалась у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського


13.11.2021 децент кафедри психології О.Г. Скрипкін після проходження навчального курсу «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн-тренінг» успішно склав тестовий залік та отримав відповідний сертифікат від Національного агентства забезпечення якості вищої освіти


12.11.21р. було проведено відкриту лекцію (онлайн)  доктором психологічних наук, професором, завідувачем кафедри соціальної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка ШВАЛБОМ ЮРІЄМ МИХАЙЛОВИЧЕМ на тему: «Мотиваційна структура особистості» ( взяли участь аспіранти, студенти, викладачі кафедри психології).


10-11.11.21р. Завідувач кафедри психології МИРОНЕЦЬ Сергій Миколайович, провів дводенний семінар-тренінг (10 годин) з працівниками апарату Верховної Ради України на тему: «Психологічні аспекти професійної діяльності та профілактика професійного вигоряння працівників державної служби». 


  

09.11.21р. на кафедрі психології  проведено відкриту лекцію (онлайн) докт. псих. наук, професором Кочаряном О.С. завідувачем кафедри психологічного консультування і  психотерапії  Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна,  членом єдиного реєстру психотерапевтів Європи (ЕАП), директором Інституту клієнт-центрованої експірієнтальної психотерапії на тему: «Експірієнтально-процесуальні підстави психотерапії».

Було залучено біля 180 учасників ( викладачі, аспіранти. студентська молодь).

                                                            


3.11. 21р. доценти кафедри психології  Вербицька Л.Ф. та Овдієнко І.М. взяли участь у семінарі та майстер-класі з фізіогноміки  на базі Тренінгового центру майстерні візуальної фізіогноміки.

Ведучі: практикуючі спеціалісти в області візуальної психодіагностики, фізіогноміки та графології.

                           


30. 10. 21р. за попередньою реєстрацією відбувся День відкритих дверей КНТЕУ в сезоні Вступної кампанії 2022.

 Кафедра психології була залучена до урочистостей. Координатори заходу доцент Скрипкін О.Г., доцент Мостова І.В., асистент Шатілова О.С.  

У кожного була можливість поспілкуватися з представниками приймальної комісії, відвідати індивідуальні екскурсії університетом та вживу познайомитись із новітнім матеріально-технічним забезпеченням процесу навчання та іншими особливостями. Зокрема, під час екскурсій гості на власні очі побачили сучасні коворкінги та хаби, лабораторії, комп‘ютерні класи та багато інших цікавинок.

                                                                       


25.10.21р.  на чолі з завідувачем кафедри психології Миронцем С.Мвикладачі кафедри Овдієнко І.М., Позднишев Є.В. та Мостова І.В. взяли  участь у Вебінарі "Як бути готовим до змін".

Ведуча: О.Берднікова, старший тренен, консультант CBSD THUNDERBIRD.,коуч ACC ICF, GRP®, сертифікований EQ Assessor & Profiler. 

Організатори УАОППП .


Доцентом Шевченком В.Є. проведено 22.10.21р. виїзне заняття ФІТ групи спеціальності "Кібербезпека"в ТРЦ ГУЛІВЕР.


З 01.10. 21р.- 14.10.21р. у межах Міжнародного онлайн стажування “Soft skills development in teaching professional training" відбувся виїзний семінар ( включно з онлайн)  до Туреччини із серією тренінгів за участю доцента кафедри Войтенко О.В.

                                           


   

6.10.2021р. доцент Вербицька Л.Ф. в рамках зазначеного заходу прийняла участь у психотерапевтичній групі  у тренінгу  на тему: «Психолог – консультант:  психологічне консультування та терапія» У Київському  інституті раціонально-інтуїтивної психотерапії «Я».


23-24 вересня 2021 року на запрошення апарату Конституційного Суду України у співпраці з Інститутом вищої кваліфікації КНТЕУ завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук Миронець Сергій Миколайович провів дводенний семінар-тренінг за короткостроковою програмою «ЕФЕКТИВНЕ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ».


11-12 вересня 2021 року – завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук, член наукової ради Європейської асоціації наук з безпеки, - Сергій Миколайович МИРОНЕЦЬ взяв участь у роботі ХХІІ міжнародного «ТИЖНЯ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ В УКРАЇНІ» під патронатом ЮНЕСКО, де виступив з доповіддю на тему «Транскордонна безпека суспільства у вимірах ХХІ століття: соціально-психологічний аспект.    
За період існування місії відбулася значна кількість знакових зустрічей у різних куточках України з видатними людьми різних сфер діяльності від політиків до представників різноманітних мистецьких жанрів, героїв України, провідних вчених, які за різних часів прославляли нашу рідну Землю.


                                                            


10.09.21р. відбувся Міжкафедральний семінар з обговорення дисертаційної роботи Шатілової Олександри Сергіївни «Психологічні чинники розбудови кар’єри в торгівлі»

В засіданні  взяли участь Завідувач кафедри Миронець С.М. доктор психол.наук, викладачі кафедри та рецензенти.

 Науковий керівник дисертаційної роботи: Полунін О.В, доктор психол.наук, професор.

Рецензенти: Козарезенко Людмила Володимирівна, доктор економічних наук, професор, професор кафедри фінансів КНТЕУ;

Овдієнко Ірина Михайлівна, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри психології КНТЕУ

                                             

Вітаємо з наступними кроками!


ВІТАЄМО СТУДЕНТІВ ПСИХОЛОГІВ - ПЕРШОКУРСНИКІВ ІЗ ПОЧАТКОМ НОВОГО ЕТАПУ В ЖИТТІ!

1 вересня 2021 року, в Київському національному торговельно-економічному університеті відбулась урочиста та хвилююча подія – Інавгурація студентів-першокурсників!

Цього року лави студентства КНТЕУ поповнили 4 824 першокурсники (3426 осіб розпочали навчання за ОС «бакалавр»,  1246 осіб – за ОС «магістр», 152 особи – за ОС «молодший бакалавр»).

Традиційно, церемонію відкривав ректор КНТЕУ Анатолій Антонович МазаракіНа святі були присутні почесні гості та партнери Університету, викладацький склад які також привітали першокурсників КНТЕУ.

                          


28.08.21р. доцент Вербицька Л.Ф. взяла участь у  Fest PSY-BODY-SOUL, Фестивалі Психології альтернативної медицини на базі Інтитуту вищої психології м.Київ. Де були представлені 5 секцій з різними програмами та тренінгами.

                                                                                        


            

Доцент Зазимко О.В. прийняла  участь у VI Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми психологічної та соціальної адаптації в умовах кризового суспільства»


06.21р.відбулась 7th International Online Conference on Management Studies у Парижі за участі викладачів кафедри психології

                              


4.06.21р.в рамках проведеного профорієнтаційного заходу на чолі з завідувачем кафедри психології  професором Миронцем С.М. викладачі кафедри Хлонь О.М., Овдієнко І.М. та Мостова І.В. організували та провели зустріч із школярами та їхніми батьками Срібнянської ЗОШ 1-3ст., Чернігівської області. 
   В процесі зустрічі учасники змогли переглянути відео щодо роботи кафедри та університету, ознайомитися з університетом в режимі он-лайн, отримати відповіді на всі актуа  


ДЕНЬ УНІВЕРСИТЕТУ!!!

      Довгоочікувана і найголовніша подія року в КНТЕУ – День університету, зібрала 29 травня всю велику університетську родину. Зазначимо, що цьогоріч свято є особливим, оскільки КНТЕУ відзначає 75-річчя.   Святковий   концерт,  конкурси, спортивні змагання,фотозони – все це створювало незабутню атмосферу. Навіть погодні умови, що до останнього тримали інтригу – врешті порадували. 

     Відкриття заходу розпочалось з урочистого вітального слова ректора КНТЕУ Анатолія Антоновича Мазаракі. Він привітав усіх присутніх і зазначив, що велика родина КНТЕУ нарешті рада вітати друзів офлайн, адже всі ми скучили за рідними стінами Альма матер. 

Викладацький склад на чолі з завідувачем кафедри професором Миронцем С.М. щиро вітає університет зі святом!
Віват, випускники КНТЕУ! Університет, Віват!
До наступних зустрічей!

  



ВІВАТ багаторічній співпраці

кафедри психології та 25 ої Державної пожежно-рятувальної служби

Оболонського району ГУ ДСНС України м.Києва 


ВІТАЄМО ПАНЕ ПРОФЕСОРЕ !!!!


 



23 квітня 21р. ВІДБУЛАСЯ СТУДЕНТСЬКА  НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІІЯ "ПРІОРИТЕТИ СОЦІАЛЬНО- ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ СУСПІЛЬСТВА"

             РОЗКЛАД РОБОТИ СЕКЦІЙ
          СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇЇ

СЕКЦІЯ 9

ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ФАХІВЦІВ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ

Керівник секції: проф. Корольчук М.С., Мостова І.В.

Секретар: Кудінова В.С.

Робота секції: початок роботи о 10-00

ПІБ доповідача і наукового керівника

Назва доповіді

1.

Зирянов Є. С.,

ФЕМП 2 курс, 2м група Науковий керівник – Корольчук М.С., проф.

Психологічне                                        забезпечення професійного відбору працівників приватної організації ТОВ «АСКАР ТБК»

2.

Ляшук Б.О.,

ФЕМП 2 курс, 2м група

Науковий керівник –

Корольчук М.С., проф.

Психологічні засади профілактики конфліктів у підрозділі

3.

Пономаренко В.І., ФЕМП, 2м курс, 2м група Науковий керівник –

Корольчук М.С., проф.

Програма                    психологічного

забезпечення                                     безконфліктної взаємодії працівників відділу продажів з клієнтами автосалону

4.

Чайковська А.Є., ФЕМП, 2м курс, 2м група Науковий керівник –

Корольчук М.С., проф.

Психологічний аналіз діяльності менеджерів          банку                             методом професіографії

5.

Харькова І.А.,

ФЕМП, 2м курс, 2м група

Психологічне                  забезпечення

стресостійкості                  працівників

 

Науковий керівник –

Корольчук В.М., проф.

організації: наукові підходи

6.

Осадча Ю.В.,

ФЕМП, 2м курс, 2м група

Науковий керівник –

Корольчук М.С., проф.

Психодіагностика            детермінант

самореалізації       особистості                               на підприємстві торгівлі

7.

Шевчук В.Л.,

ФЕМП, 2м курс, 2м група

Науковий керівник –

Корольчук В.М., проф.

Психологічне здоров’я менеджерів з

продажу інтернет-магазинів

8.

Шпанко А.О.,

ФЕМП, 2м курс, 2м група

Науковий керівник –

Корольчук В.М., проф.

Організаційно-методичне    підгрунтя

психодіагностики                                       преморбідних станів особистості

9.

Кравець С. О., РГТБ, 1 курс, 16 група Науковий керівник – Глухова О.Г., ст.викл.

Психологічні особливості індивідуального стилю професійної діяльності у фахівців ресторанно-

готельного бізнесу

10.

КузевановаМ.І., ФЕМП, 2м курс, 2м група Науковий керівник –

Корольчук М.С., проф

Психологічний аналіз професійної

діяльності офісних працівників

11.

Кудінова В.С., ФЕМП, 4 курс, група Науковий керівник

Вербицька Л.Ф.

Професійна адаптації майбутніх

психологів

12.

Доля О.А.

ФТМ, 2 курс 8 група Науковий керівник – Позднишев Є.В.

Психологічні                    особливості

професійної          діяльності         PR- менеджера

13.

Волохонська Ю.О. ФТМ, 2 курс 8 група Науковий керівник – Позднишев Є.В.

Психологічні    основи    професійної

діяльності рекламіста

14.

Топіха Ю.В.,

ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник Мостова І.В.

Особистісні кризи

15.

Митяй О. С.,

ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник Мостова І.В.

Вплив ЗМІ на соціалізацію підлітків

 

16.

Пащенко Т.І.,

ФЕМП, 2 курс 6 група

Науковий керівник Мостова І.В.

Дослідження         рис                              характеру темпераменту

17.

Боброва Б.Ю.

ФЕМП, 2 курс 6 група

Науковий керівник Мостова І.В.

Вплив    акцентуації    характеру   на

схильність до насильства

СЕКЦІЯ 10

ЕКОНОМІЧНА ТА ОРГАНІЗАЦІЙНА ПСИХОЛОГІЯ

Керівник секції: проф. Полунін О.В., Войтенко О.В.

Секретар: Шатілова О.С.

Робота секції: початок роботи о 10-00

ПІБ доповідача і наукового керівника

Назва доповіді

1.

Волкова Г.М.,

ФЕМП, 1м курс, 2 група

Науковий керівник – Войтенко О.В., доц.

Розвиток емоційного інтелекту: засіб профілактики          вигорання          у працівників торгівлі

2.

Войтюк С.,

ФРГТБ, 2 курс, 13 група

Науковий керівник – Войтенко О.В., доц.

Психологічний клімат у колективі як умова профілактики емоційного вигорання фахівців

3.

Мищенко В.Р,

ФРГТБ, 2 курс 13 група

Науковий керівник – Войтенко О.В., доц.

Емоційне вигорання фахівців сфери готельно-ресторанного бізнесу та способи його профілактики

4.

Бузилевич Т.О., ФЕМП, 1м курс, 2 група Науковий керівник

Войтенко О.В., доц.

Психологічні особливості розвитку самоефективності в професійній діяльності менеджерів з продажу

5.

Палієнко М.М., ФЕМП, 2м курс, 2м група Науковий керівник –

Корольчук В.М., проф.

Аналіз    наукових    підходів               щодо формування корпоративного іміджу

6.

Кот А.О.,

ФЕМП, 2 курс, 5 група

Науковий керівник – Вербицька Л.Ф., доц.

Психологічні чинники успішності студентів під час дистанційного навчання

7.

Пономарьова Д.О. ФЕМП, 1 курс, 6 група Науковий керівник

Позднишев Є.В., проф.

Психологічні основи формування іміджу працівника готельного та ресторанного бізнесу

 

8.

Шевчук А. О.,

ФРГТБ 2 курс , 4 група Науковий керівник – Хлонь О.М.

Формування           лідерства            в студентському середовищі

9.

Чайковська Ю., ФЕМП, 3 курс, 6 група Науковий керівник

Вербицька Л.Ф., доц.

Забезпечення психологічного балансу

між роботою і відпочинком в умовах карантину

10.

Травнікова А. Д.,

ФЕМП, 1 курс, 7 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Гендерні особливості  в організації:

психологічний аспект

11.

Шило А. Ю.,

ФТМ, 1 курс, 15 група Науковий керівник – Овдієнко І. М., доц.

Формування  лідерських   якостей   у

майбутніх фахівців з маркетингу

12.

Рудас К. О.

ФЕМП, 1 курс , 5 група Науковий керівник – Гулько А.

Методи     дослідження    економічної

поведінки

13.

Бернацька А. Ю., ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник Мостова І.В.

Психологічні         маніпуляції         в супермаркеті

14.

Зеленська Є. Л., ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник

Мостова І.В.

Вплив самооцінки особистості на її

рівень домагань

СЕКЦІЯ 11

ПСИХОЛОГІЧНІ УМОВИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО ЗДОРОВ’Я ПРАЦІВНИКІВ ОРГАНІЗАЦІЙ

Керівник секції: доц. Миронець С.М., Овдієнко І.М. Секретар: Кошева Ю.С.

Робота секції: початок роботи о 10-00

ПІБ доповідача і наукового

керівника

Назва доповіді

1.

Євтушков О. С.,

Київський торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ, 1 мс курс, ТК 11 група, Науковий керівник

Овдієнко І. М., доц.

Психологічні      аспекти                            мотивації підприємницької діяльності

 

2.

Глущенко Д. В.,

ФІТ, 1 курс, 1 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Психологічний вплив віртуального середовища на цифровізацію суспільства

3.

Коломоєць Ю.В., Коломійченко Ю.А. ФТМ, 1 курс, 21 група

Науковий керівник – Позднишев Є.В.

Проблема колективної свідомості

4.

Борсук М. В.,

ФЕМП, 1 курс, 7 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Феномен    «Синдром   професійного

вигорання» у працівників торгівлі

5.

Шевченко Р. Є.,

ФЕМП, 1 курс, 7 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Проблема самооцінки у вітчизняній і

зарубіжній психології

6.

Пуховикова Д. В.,

ФЕМП, 1 курс, 7 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Поняття адаптації та дезадаптації у

психологічній науці

7.

Остапенко А. О.,

ФЕМП, 1 курс, 7 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Проблема    збережання    психічного

здоров’я    особистості     в                   умовах інформаційного простору

8.

Мозоль М. Ю., ФРГТБ, 1 курс, 16 група Науковий керівник – Глухова О.Г.

Психологічні чинники нормалізації стресу у працівників ресторанно- готельного бізнесу

9.

Гончар Е. О.,

ФРГТБ, 1 курс, група 17мб

керівник –

Глухова О.

Психологічний   комфорт   як   умова

психічного     здоров'я                        працівників ресторанно-готельного бізнесу

10.

Пругло І.,

ФЕМП, 2 курс, 6 група

Науковий керівник –

Скрипкін О.Г.

Кероване   сновидіння    як    елемент

управління своєю життєдіяльністю

11.

ЯрмакА.Я.,

ФЕМП, 2м курс, 2м група

Науковий керівник –

Корольчук В.М., проф.

Програма                    психологічного

забезпечення психічного та фізичного здоров’я працівників кол-центру

 

15.

Струц О.О.,

ФЕМП, 1 м курс, 2 група Науковий керівник – Миронець С.М., доц.

Кроскультуральні                                          особливості взаємодії працівників банківської сфери

16.

Кошева Ю.С.,

ФЕМП, 1 м. курс, 4 група Науковий керівник – Миронець С.М., доц.

Психологічне                  забезпечення

стресостійкості                                          працівників організацій

17.

Раєвська А.А.,

ФЕМП, 1 м. курс, 4 група

Науковий керівник – Миронець С.М., доц.

Психологічні                    особливості

попередження         конфліктів          в організації

18.

Перція Л.В.,

Аспірант 1 -го року навчання Науковий керівник – Миронець С.М., доц.

Психологічні                    особливості

формування      здорового                          способу харчування

19.

Галак М.М.,

Аспірант 1-го року навчання Науковий керівник – Миронець С.М., доц.

Профілактика професійного стресу у

працівників       сфери                           управління персоналом

12.

Казакова Д.А. ФТМ, 2 курс 8 група Науковий керівник – Позднишев Є.В.

Соціальна       адаптація       студентів першокурсників

13.

Прокопенко М.В. ФЕМП, 1 курс, 3 група Науковий керівник

Позднишев Є.В.

Вплив реклами та ілюзій на процес

сприйняття

14.

Цибулька М.А., ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник

Мостова І.В.

Дитячі травми та їх наслідки

15.

Гаврилкіна М.М., ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник Мостова І.В.

Вплив позитивних емоції та  обіймів

на    психічне    і    фізичне        здоров’я людини

16.

Ємець Д.С.

ФЕМП, 3 курс, 5 група,

Науковий   керівник                   Сипливий А.М.

Вплив рівня тривожності студентів на

навчальну діяльність

Zoom
https://zoom.us/j/99889465494?pwd=WTZGNmhSd2wrV1FnWnUxYWRYeUZYQT09
ідентифІкатор конференцІЇ: 998 8946 5494
Код доступа: 777

Секція 9

Ідентифікатор: 767 4797

2906 пароль: a487XT

Психологічні основи ефективності

професійної діяльності

Секція 10

Ідентифікатор: 927 0124

7374

пароль: LfXTX7

Економічна       і                           організаційна психологія

Секція 11

Ідентифікатор: 892 9640

5910

пароль: 230421

Психологічні   умови    збереження

професійного здоров’я працівників організацій


            ВІТАЄМО НАШУ СТУДЕНТКУ 

       КОТ АЛЬОНУ ОЛЕКСАНДРІВНУ З ДИПЛОМОМ ПЕРШОГО СТУПЕНЯ

 у Всеукраїнського конкурсу студентських робіт у галузі «Загальна та соціальна психологія».  

15 – 16 квітня 2021 р. на базі Херсонського державного університету відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських робіт у галузі «Загальна та соціальна психологія».  Від кафедри психології студентка 2 го курсу 5ої  групи  Кот А.О.  захистила наукову роботу на тему: «Мотиваційні та особистісні характеристики студентів як чинники успішності дистанційного навчання» і нагороджена дипломом Першого ступеня

Керівники - консультанти доценти Зазимко О.В., Вербицька Л.Ф.



З 12- 14 квітня  21р. в КНТЕУ відбувся  Міжнародний фестиваль психології "Мудрість поколінь"SAPIENTA GENERATIONES в онлайн-форматі на платформі ZOOM в якому взяли участь  стейкхолдери, запрошені гості, викладачі кафедри психології та студентська молодь. https://www.facebook.com/profile.php?id=100001767216848

Цьогоріч до участі у Міжнародному фестивалі «Мудрість поколінь» SAPIENTA GENERATIONES,  у КНТЕУ, долучилися:

  • Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини;
  • Національний університет біоресурсів і природокористування України;
  • Хмельницький національний університет;
  • Львівський торговельно-економічний університет;
  • ВСП «Коломийський економіко-правовий фаховий коледж КНТЕУ»;
  • Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова;
  • Київський національний університет імені Т.Г. Шевченка;
  • Управління освіти Печерського району м. Києва;
  • SCSVMV UNIVERSITY, KANCHIPURAM, INDIA;
  • Школа «Індивідуальної Трансистемної Психології»(«ІТП») м. Мюнхен, Німеччина;
  • Університет імені Людвіга-Максимілліана м. Мюнхен, Німеччина.
  • випускники минулих років кафедри психології КНТЕУ.

Упродовж трьох днів більше ніж 100 учасників долучилися до авторських майстер-класів, метою яких було допомогти усвідомити та проаналізувати власні потреби, відшукати необхідні ресурси, які так необхідні для непростого сьогодення, в умовах світової пандемії, а також переглянути свої запити на особисте щастя у шлюбі.


12.04.21р. майстер - клас "Постерігай за своїм мисленням: координатна система радості і страждань"  проведено  Хансом- Вольффом Графом та  Анастасією Сидоренко

13.04.21р.  майстер-клас "Відновлення ресурсів або як залишатися стресостійким" -  проведено доцентом кафедри психології КНТЕУ Мозговом В.І.

14.04.21р. Професором Потапчуком Є.М. проведено майстер-клас " Шлюбний потенціал як основа міжособистісної сумісності подружньої пари".




                 

Завідувач кафедри психології професор Миронець С.М. та доцент Вербицька Л.Ф. 7 квітня 2021р. взяли участь у  Всеукраїнському науково-методичному семінарі  "Безпека особистості в цифровому середовищі: правові, психологічні та технологічні аспекти" на базі Державного науково-дослідного інституту Міністерства внутрішніх справ України адреса: м. Київ, пров. Євгена Гуцала, 4А Комунікаційна технологія ZOOM



Доцент Сипливий А.М. з 1.03- 12.03.21р.р. пройшов тематичне удосконалення на базі Військової медичної академії ЗСУ України без відриву від виробництва за тематикою "Організація управління охорони здоров я" Курс 108 годин "Актуальні питання повсякденної діяльності медичної служби" 

     


       

                   ВІТАЄМО БОЙКО НАТАЛІЮ СЕРГІЇВНУ

                  З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ ДИСЕРТАЦІЇ!!!

04 березня 2021 року відбувся захист дисертації на здобуття доктора філософії у галузі знань 05 "Соціальні та поведінкові науки" за спеціальністю 053 "Психологія" асистента кафедри психології Бойко Наталії Сергіївни.  

Склад ради: Голова д.е.н., професор Коваль Віктор Васильович. 

Опоненти :  

Академік НАПН України, д. психологічних наук, професор Карамушка Людмила Миколаївна; 

д. психологічних наук, доцент Хміляр Олег Федорович; 

Рецензенти: 

д.філософських наук, доцент Нежива Ольга Миколаївна 

к.психол.н., доцент Дроздова Юлія Валентинівна – доцент кафедри іноземної філології та перекладу.

Науковий керівник: професор кафедри психології, д.психол.н., професор Корольчук Валентина Миколаївна


 


                                                     


22 грудня 2020 року відбувся семінар на тему «Психологічні умови самоорганізації учбової діяльності студентів при впровадженні дистанційних технологій у навчальний процес ВНЗ», де доценти Овдієнко І. М. , Вербицька Л.Ф. поділилися досвідом організації дистанційної освіти в Київському національному торговельно-економічному університеті. Семінар проходив за підтримки представників ДВНЗ «Університет менеджменту освіти», Інституту психології імені Г. С. Костюка, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, КНТЕУ.


                                                     Вітаємо МАГІСТРІВ-ПСИХОЛОГІВ                                                                  із успішним захистом дипломних робіт!!!    

На кафедрі психології протягом 8.12.-11.12. 20.р. пройшли  захисти магістерських дипломних робіт студентів освітньо-професійної програми "Психологія"  денної та заочної форми навчання. 

На захисті магістерських робіт були присутні Голова екзаменаційної комісії з атестації доктор психологічних наук, професор Стасюк В.В, завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук Миронець С.М., доктор психологічних наук, професор Корольчук М.С., завідувач кафедри філософії, соціології та політології доктор філософських наук, професор Кравченко А.А.  які  виступили з напутніми словами та побажаннями випускникам.

Дипломні роботи наших магістрів традиційно вражають різноманіттям цікавих тем. Але, що важливіше, всі вони стали приводом до глибоких досліджень, вартих  подальшого продовження. Тож з повною впевненістю та радістю хочемо привітати наших любих випускників!!


                        


                                


Доцент кафедри Овдієнко І. М. 7.12..20.р. взяла онлайн-участь у Міжнародному податковому конгресі «Управління публічними фінансами та проблеми забезпечення національної економічної безпеки», що відбувся на базі Університету державної фіксальної служби України.  Тема виступу: "Психологічні особливості успішної бізнес-діяльності".

                                                                      


Доцент кафедри Мозговий В.І. нагороджений з нагоди дня волонтера та ЗСУ за допомогу в організації психолого-професійного відбору під час час мобілізації 2014-2016р.р. у Чернігівському обласному комісаріаті та збереження системи ППВ на базі військкоматів в країні.


                                                               


25.11.2020 р. Завідувач кафедри психології  Миронець С.М. провів семінар-тренінг з підвищення кваліфікації працівників структурних підрозділів апарату Верховної Ради України на тему: «Управління конфліктами та ефективна взаємодія як елемент успішної адаптації до змін».


       

21-22 листопада відбулася Міжнароднa онлайн-конференція

" ЖИТТЯ: ВИКЛИКИ, ЦІННОСТІ, СЕНСИ"

Організатор IAP (Міжнароднa Академія Психодрами) за співпрацею кафедри психології «КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ»
Конференція  проходила у «ZOOM» форматі   http://psyhodramaiap.com/

Онлайн-конференція Психодрами – це можливість зустрітись з практиками психодрами, обрати тему воркшопу та прийняти участь у груповій онлайн-роботі, отримати новий досвід, вдосконалити та покращити свій професійний рівень і особистісний розвиток, а також побачитись з друзями, колегами та знайти нові знайомства.

Викладачі кафедри (завідувач кафедри психології  Миронець С.М. та доцент Моговий В.І.)  прийняли участь у якості спікерів у Другій Міжнародній Онлайн конференції з Психодрами! 

Викладачі : завідувач кафедри психології Миронець С.М. та доцент кафедри Мозговий В.І. провели майстер-класи. 

Всього у конференції було представлено 20 майстер-класів у яких взяли участь визнанні фахівці з 11 країн світу. До участі у конференції були залучені студенти, аспіранти та викладачі кафедри.  

                                                

                      


Відповідно до угоди про співробітництво між Державної спеціальної служби транспорту з кафедрою психології Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) – завідувач кафедри психології МИРОНЕЦЬ Сергій Миколайович 25-26 жовтня взяв участь у заходах з підвищення кваліфікації офіцерів ланки заступника командира роти з виховної роботи. У ході роботи було проведено серію семінарів, лекцій та тренінгових занять щодо форм і методів роботи з особовим складом, прийняття управлінських рішень та особливостей проведення індивідуально-виховної роботи з особовим складомпідрозділу.

Також відбулася зустріч з керівництвом військової кафедри підготовки спеціалістів Державної спеціальної служби транспорту Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту де були обговорені питання застосування новітніх методів у системі підготовки фахівців Держспецтрансслужби. 

У ході роботи в Дніпропетровському гарнізоні також біли проведені заходи профорієнтаційної роботи з офіцерами Дніпропетровського гарнізону та членами їхніх сімей щодо вступу на навчання до КНТЕУ.

                                                        


Доцент Вербицька Л.Ф. успішно завершила 4-ох місячне  наукове стажування  в Україні  з 26 05.20 по 06.10.20 року!

Доцент пройшла курс підвищення кваліфікації за навчальною програмою "Інноваційні психологічні техніки у роботі практичного психолога"  та успішно захистила випускову роботу за темою" Психологічні особливості переживання духовно-особистісної кризи у юнаків та дівчат" на базі  ННІНО НАУ ( Свідоцтво ПК № 011323330 / 000429-20),.


25.09.20 р. на кафедрі психології відбувся фаховий семінар щодо апробації дисертаційних досліджень

Вітаємо аспірантів: Чернегу Наталію, Коновалову Олену, Птуху Інну з успішною апробацією своїх робіт!!!

Коновалова Олена Володимирівна, аспірантка кафедри вечірньої форми навчання, тема дисертації «Формування мотиваційної готовності студентів до професійної діяльності в торгівлі», науковий керівник Корольчук Микола Степанович, доктор психологічних наук, професор, професор кафедри психології.

Птуха Інна Степанівна, аспірантка кафедри заочної форми навчання, тема дисертації «Психологічний відбір менеджерів у міжнародні торговельні компанії», науковий керівник Корольчук Валентина Миколаївна, доктор психологічних наук, професор, професор кафедри психології.

Бойко Наталія Сергіївна, аспірантка кафедри денної форми навчання, тема дисертації «Психологічні детермінанти іміджу науково-педагогічних працівників закладу вищої освіти», науковий керівник Корольчук Валентина Миколаївна, доктор психологічних наук, професор, професор кафедри психології.

                                                 


ЩИРО ВІТАЄМО ЗАВІДУВАЧА КАФЕДРИ ПСИХОЛОГІЇ 

МИРОНЦЯ СЕРГІЯ МИКОЛАЙОВИЧА 

     ІЗ ЗАХИСТОМ ДОКТОРСЬКОЇ ДИСЕРТАЦІЇ!!! 

         В НУЦЗУ відбувся захист дисертації

            на здобуття наукового ступеня доктора психологічних наук 

23 вересня у спеціалізованій вченій раді Національного університету цивільного захисту України відповідно до карантинних вимог відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора психологічних наук за спеціальністю «Психологія діяльності в особливих умовах».

Так, успішно захистився Миронець Сергій Миколайович, завідувач кафедри психології Київського національного торговельно-економічного університету, з теми «Психологія діяльності міжнародних гуманітарних місій».

Його науковим консультантом є Тімченко Олександр Володимирович, доктор психологічних наук, професор, головний науковий співробітник навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру Національного університету цивільного захисту України.

                                                   


Шановні учасники освітнього процесу!!!

У зв’язку із введенням 14 вересня 2020 року нових обмежувальних заходів (рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.09.2020 року щодо віднесення Києва до території, на якій установлено «помаранчевий рівень епідемічної небезпеки»), 

з 14 по 27 вересня 2020 року

 навчальний процес проходитиме  ДИСТАНЦІЙНО

для студентів усіх курсів та форм навчання.

УВАГА!

  • Для студентів усіх курсів денної форми навчання лабораторні роботи проходитимуть аудиторно у спеціалізованих лабораторіях групами до 20 осіб (за розкладом);
  • Для студентів 1 курсу освітнього ступеня «бакалавр»  денної  форми навчання 15 вересня 2020 року проводитимуться аудиторні заняття з професійно-орієнтованих дисциплін в підгрупах до 20 осіб (за розкладом);
  • Для студентів 1 курсу освітнього ступеня «магістр»  денної  форми навчання аудиторні заняття проводитимуться 15, 16, 17, 18 вересня 2020 року в  підгрупах до  20 осіб (за розкладом).

       


Вітаємо першокурсників - психологів  бакалаврату та магістеріуму  зі вступом в КНТЕУ!


              ШАНОВНІ СТУДЕНТИ, ВИКЛАДАЧІ, ВИПУСКНИКИ,  ГОСТІ, МАЙБУТНІ СТУДЕНТИ!!!

Щороку ми святкуємо важливе для нас свято – День університету – День КНТЕУ!

Традиційно це свято є ще й Днем зустрічі випускників та Днем відкритих дверей, коли майбутні студенти –  вступники - знайомляться з нашою Альма-матер!

Цього року, під час вимушеного дистанціювання, ми всі переконалися -  ми родина КНТЕУ і ми разом!

Вітаємо всю родину КНТЕУ зі святом і запрошуємо переглянути відеопривітання:

  • звернення ректора КНТЕУ А. А. Мазаракі;
  • творчий подарунок - найкращі концертні номери та пісенний флешмоб від наших студентів із різних куточків України

КНТЕУ - ВІДЕОТУР

Цьогоріч ми запрошуємо Вас долучитися до відзначення Дня Університету 30 травня дистанційно та взяти участь у заходах:

                                                                    21.05.20р. У КНТЕУ - День вишиванки!

На центральній площі Університету щороку відбувається флеш-моб за участю студентів та співробітників, які цього дня вдягають традиційне українське вбрання - вишиванки.

                                     Завдяки вашим надісланим фото у вишиванках ми створили святковий колаж!

Професора кафедри психології О.В.Полуніна запрошено в якості гостьового професора на весняний семестр до італійського університету в м. Мачерата з авторським циклом лекцій «Філософські та психологічні дослідження сприймання часу людиною» та для проведення досліджень за темою «Теорії пояснення в просторі множинних когнітивних репрезентацій плину часу»


25.01. 2020р. на кафедрі психології відбулися передзахисти наукових досліджень.

Представлені роботи на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю 19.00.10 – організаційна психологія; економічна психологія аспірантами кафедри Чернегою Н.С., Коноваловою О.В., Птухою  І.С. які отримали позитивні відгуки.

З 4-8.11.2019р. професор О.В.Полунін прочитав блок лекцій  за темою «Дослідження прийняття рішення в сучасній Східній та Центральній Європі» «Studies on Individual Decision Making in Modern East-Central Europe». Курс було прочитано в Інституті філософії Університету Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві (Польща).


  Професор О.В.Полунін в жовтні місяці прочитав три лекції з психологічних та філософських проблем дослідження часу на філософському факультеті Трнавського університету в Словаччині. Прочитані лекції висвітлюють проблему визначення суб’єктивного теперішнього, феноменологію його переживання та тривалість, кодування напряму плину часу в когнітивній системі людини та формування когнітивною системою множини репрезентацій плину часу.        


                                                            

                                                                                          ЩИРО ВІТАЄМО!!!! 

                                            викладача кафедри Старик В.А. з отриманням АТЕСТАТУ ДОЦЕНТА

29.10.19р. завідувач кафедри Корольчук М.С. взяв  участь у ІІІ Всеукраїнському Круглому столі  з міжнародною участю "Актуальні проблеми освітнього процесу в контексті Європейського вибору України". Місце проведення Київський національний університет будівництва та архітектури. Виступ на пленарному засіданні.

Учасники  Круглого столу і публікації в збірнику від кафедри: Корольчук М.С., Корольчук В.М., Миронець С.М., Хлонь.О.М., аспіранка Чернега Н.С.


29.10.19р. доцент Сипливий А.М. прийняв участь в проведенні наукового вечора Грецької діаспори в Україні за програмою "шлях до Ітакі" організованого директором Центру еліністичних студій та грецької культури ім.А.Білецького, КНУ ім.Т.Шевченкка професором А.Савенком.

                                  


26.10.19р. відбувся День відкритих дверей  КНТЕУ на якому був проведений ст.викладачем кафедри Кушніренко К.О. майстер -клас на тему:«Чоловіки з Марсу. Жінки з Венери» .


25.10.19р. Завідувачем кафедри професором Корольчуком М.С. та професором Корольчук В. М. була проведена профорієнтаційна робота на базі  КНТЕУ з 10-11 класами гімназії №136 м. Києва

                               


23.10.19р. ст. викладач Кушніренко К.О. приймала участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Сучасні освітянські технології мовного, філософського та психологічного розвитку у комунікативній діяльності особистості» на базі Харківського торговельно-економічного інституту КНТЕУ. Тема доповіді: "Особливості та основні проблеми адаптації студентів".


19-20.10.19р. доцент Миронець С.М. приймав участь у Міжнародному фестивалі метафор, метафоричних карт та психологічних практик "Максимум".

                                                               


18.10.19р.  у спеціалізованій вченій раді Національного університету цивільного захисту України відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю «Психологія діяльності в особливих умовах» Сергієнка Олександра Олександровича  на тему «Психопрофілактика та психокорекція професійного відчуження у працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій» офіційним опонентом апелювала доцент кафедри Старик В.А.


11.10.19р.Професором Корольчук В.М. У 136 гімназії м.Києва з 11-ми класами була проведена робота із залученням випускників на день дублера  25.11.19р.

03.10.2019р. Спільно з чотирма міжнародними університетами Кембріджа та м. Афіни на кафедрі психології КНТЕУ був започаткований проект щодо професійного консультування в системі "Аристон" з використанням електронної батареї тестів.


01.10.19р. доцент Сипливий А.М. був слухачем Науково-практичного семінару "Школа реабілітації -2019"  також отримав 10 балів безперервного професійного розвитку для підтвердження лікарської кваліфікації відповідно до постанови КМУ №302 від 28.03.2018р.


28.09.2019р. доцент Вербицька Л.Ф. в рамках зазначеного заходу прийняла участь у психотерапевтичній групі  психологом-тренером у тренінгу  на тему: « Школа психолога – консультанта: базові методи консультування і терапії» У Київському  інституті раціонально-інтуїтивної психотерапії «Я».

                                           


26 -27.09. 19р. доцент Сипливий А.М. взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції "СВІТ АНДРОЛОГЇЇ ТА СЕКСУАЛЬНОЇ МЕДИЦИНИ"

                                        


26.09.19р. завідувач кафедри Корольчук М.С. і доценти Миронець С.М. і Вербицька Л.Ф. взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції  "Теоретико-методологічні засади та сучасний досвід розроблення професіограм працівників систем МВС України".

З метою пропаганди здорового способу життя 10 червня 2019 року відбувся турнір з настільного тенісу в рамках ІІІ Спартакіади серед співробітників КНТЕУ.

Завідувач кафедри Корольчук М.С. та доценти Миронець С.М., Скуловатова О.В. взяли активну участь у змаганнях.

У змаганнях з бадмінтону  призові місця вибороли:  доцент Миронець С.М.,-1 місце,  доцент Скуловатова О.В. -1 місце у турнірі!!!


1 - 2 квітня 2019 р. на запрошення Міжнародної академії психодрами (IAR)   

доцент кафедри психології  Миронець Сергій Миколайович взяв участь у роботі І Міжнародної конференції «РЕНЕСАНС: Психодрама і Сучасність» та виступив у ролі спікера тренінгової програми «Техніки безконфліктного спілкування»

                              


16.05.19р. завідувач кафедри психології Корольчук М.С. та доцент кафедри психології Миронець С.М. взяли участь у роботі ІІ Науково-практичної конференції (за міжнародною участю) «Наукове забезпечення освітньої діяльності у сфері цивільного захисту»

23.04.19р. доцент Сипливий А.М. взяв усчасть у X міжнародному медичному форумі" Менеджмент в охороні здоров'я". Головна тематика  "Інновації в медицині-здоров'я нації"

                                              


11.04.19р.відбулося  Свято з нагоди Дня народження факультету економіки, менеджменту та психології 

Слова гордості за результати діяльності та позитивних настанов на майбутнє висловив декан ФЕМП Олександр Іванович Міняйло. Він привітав зі спільним святом усіх присутніх. 

                                          Доцент Миронець С.М. нагороджений грамотою у номінації  " ГУРУ ПСИХОЛОГІЇ" 

                                                                                          ВІТАЄМО!!!

                                            


09 -11.04.19р. викладачі кафедри Старик В.А. та Мостова І.В. були у закордонному службовому відрядженні 

Країна відрядження: Словацька Республіка.

Мета відрядження: стажування у сучасному європейському вищому навчальному закладі, підвищення теоретичних знань та здобуття практичних навичок викладання дисциплін, освоєння новітніх методів навчання, набуття досвіду у проведенні досліджень, обмін інформацією та розширення контактів для наукового співробітництва.


3.04.19р. По добрій традиції з початком весни студенти відвідують виїзні заняття на базах практик. 2 курс кафедри психології   розпочав такі заняття з 25 пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у м. Києві, яка на сьогодні визнана за територією, як одна з найбільших у Європі.

У ході заняття студенти поспілкувалися з психологами – практиками на чолі з капітаном служби цивільного захисту Клевако Іриною Василівною та працівником психологічної служби гарнізону Давиденко Іванною Валеріївною.

Студенти були ознайомлені зі специфікою професійно-психологічної підготовки фахівців екстремальних професій, зокрема рятувальників. Відвідали тренувальний комплекс, де змогли на собі відчути деякі особливості навчання. Побачили тренувальний процес членів збірної України з пожежно-прикладного спорту, ознайомилися з роботою диспетчерської служби.  

Під час екскурсії у музеї історії пожежної охорони студенти ознайомилися з раритетними експонатами та інтересними фактами з розвитку пожежно-рятувальної справи.

Щира вдячність керівництву ГУ ДСНС України, за надану можливість проведення таких занять. Зустрічі з рятувальниками завжди сприяють не тільки професійному зростанню майбутніх психологів, але й розумінню у суспільстві ступеню громадянської відповідальності кожного з нас за безпеку довкілля та сприяють патріотичному вихованню молоді.

2.04.19р. відбулася Конференція «Пріоритети соціально-економічного розвитку суспільства» ФЕМПу

На пленарному засіданні представляла кафедру психології Дементенко А. "Особливості мотиваційного компоненту прагнення до успіху у студентської молоді" науков.керівник доцент Вербицька Л.Ф. 

1 секція. Психологічні особливості професійної діяльності.

Керівники секції: Полунін О.В., проф., Кушніренко К.О., ст.викл. Секретар: асп. Шатілова О.С.

На секційному засідання виступило 20 студентів та були розподілені призові місця наступним чином:

1 місце – Пилипенко Валерій Юрійович, ФЕМП, 3 курс, 6 група – «Хибні спогади» як симптоматика розладів пам`яті. – Науковий керівник: Кушніренко К.О., канд.психол.наук, ст.викл. кафедри психології.

2 місця розділили:

- Балан Григорій Олександрович, ФЕМП, 1 курс магістратура, 3 група – Психологічні критерії відбору працівників аудиторської компанії. – Науковий керівник: Корольчук М.С., д.психол.наук, професор, завідувач кафедри психології;

- Мусієнко Руслана Василівна, ТЕК КНТЕУ, Відділення Сфери обслуговування гр. ГО – 31 – Психологічні аспекти діяльності персоналу готелів в умовах кризи. – Науковий керівник: Коновалова О.В., пр.психолог, ст. викладач.

3 місця розділили:

- Кузеванова Марія Вікторівна, ФЕМП, 3 курс, 6 група – Вплив психологічного клімату організації на адаптацію співробітників. - Науковий керівник: Кушніренко К.О., канд.психол.наук, ст.викл. кафедри психології.

- Трофименко Євгенія Сергіївна,  ТЕК КНТЕУ, Відділення фінансів, обліку та маркетингу  гр. МД – 11 – Адаптація до навчання представників субкультурних течій. – Науковий керівник: Коновалова О.В., пр.психолог, ст. викладач.

2 секція. Економічна та організаційна психологія.

Керівники секції: Корольчук В.М., проф., Мостова І.В., ст.викл. Секретар: лаб. Сатиренко І.О.

На секційному засідання виступило 33 студентів та були розподілені призові місця наступним чином:

1 місце – Вознюк Єсенія Володимирівна, ФТМ, 2 курс, 5 група – Фоносемантика – любовь з першого звуку. - Науковий керівник: Мостова І.В., канд.психол.наук, ст.викл. кафедри психології.

2 місця розділили:

- Ясько Ліза Віталіївна, ФТМ, 2 курс, 5 група – Увага в структурі запамятовування реклами. - Науковий керівник: Мостова І.В., канд.психол.наук, ст.викл. кафедри психології.

- Кухарчук Ірина Олександрівна, ФЕМП, 3 курс, 7 група – Гендерні аспекти лідерства. -

Науковий керівник: Ванюшина О.Ф., канд.філос.наук, доцент кафедри психології.

3 місця розділили:

- Маркевич Орися Віталіївна, ФТМ, 2 курс, 5 група – Культура, як засіб оволодіння інстинктами. - Науковий керівник: Мостова І.В., канд.психол.наук, ст.викл. кафедри психології.

- Червінська Євгенія Олегівна, ФОАІС, 2 курс, 2 група – Порівняльний аналіз психології богатих та бідних людей. - Науковий керівник: Скуловатова О.В., канд.психол.наук, доцент кафедри психології.

                                                   

2.04.19р. доцент Сипливий А.М. прийняв участь у Всеукраїнському тренінгу для сімейних лікарів з метою професійного вдосконалення, методів профілактики психосоматичних відхилень людини,а також як експерт сомато-психічних вад особистості в Україні.


26.03.19р. В рамках профорієнтаційної роботи кафедра психології Київського національного торговельно-економічного університету та ВНЗ «Київський базовий медичний коледж ім. П.І.Гаврося» підписали Договір про співпрацю.

Пі час цієї події викладачі та студенти кафедри Психології ознайомили майбутніх медичних сестер, фельдшерів, фармацевтів та викладачів коледжу з можливостями, перевагами та перспективами навчання в КНТЕУ.

Завідувачем кафедри психології професором Корольчуком М.С., доцентом Сипливим А.М. та директором КМК ім. П.І.Гаврося, Підмогильною Лідією Григорівною було визначено напрямки співпраці.

                               



26.03.19р. доцент кафедри психології Миронець Сергій Миколайович у межах заходів пов’язаних з реформуванням Державної спеціальної служби транспорту  взяв участь у навчанні офіцерів командної ланки (взвод, рота).  

У ході 6 годинних занять проведено інтерактивну лекцію з основ психології особистості. Надані рекомендації щодо врахування індивідуальних типологічних особливостей підлеглих в ефективному управлінні військовими підрозділами.

У ході тренінгу відпрацьовані сучасні підходи до згуртування військових колективів, мотивування особового складу до професійного та особистісного зростання. Розглянуті проблемні ситуації з питань ефективної безконфліктної взаємодії.

Також здійснені заходи профорієнтаційної роботи з офіцерами та членами їх сімей щодо вступу молоді гарнізону на навчання до КНТЕУ.

                  


15.03.19р.Аспірантом Коноваловою Оленою була проведена профорієнтаційна робота в Бориспільському центрі зайнятості під час ярмарку вакансій

                                                                     


6.03.19р. З нагоди Міжнародного жіночого дня в КНТЕУ відбувся урочистий концерт, на якому мужня половина студентства і співробітників вітали своїх жінок-колег гумористичними, чуттєвими, романтичними номерами.

Від імені  ректора Анатолія Антоновича Мазаракі словами, сповненими глибокої поваги й любові, до жіноцтва КНТЕУ звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Валерій Миколайович Сай та нагородив почесними грамотами прекрасну половину університету.

Традиційно з нагоди свята 8 Березня почесні грамоти за сумлінну працю та листи-подяки отримали більше 100 викладачів та співробітниць університету. А від кафедри психології почесну грамоту вручили доценту Вербицькій Л.Ф.


Також вітальне слово колегам - жінкам було надано декану ФЕМП Міняйлу О.І.

Голова Профспілки працівників і студентів КНТЕУ Сергій Іванович Бай приєднався до привітань та вже традиційно оголосив переможницю щорічного конкурсу серед жіноцтва «Фото-Красуня КНТЕУ-2019», нею стала Воробей Юлія, яка зачарувала журі образом справжньої української автентичної краси. А кафедру психології представляла на конкурсі ст.викладач Кушніренко К.О.


01.03.19р. У Києві відбувся ІІ Всеукраїнський форум сім'ї, оргіназований Всеукраїнським громадським рухом “Україна за сім'ю” та підтриманий неурядовими організаціями

  Подія, покликана об'єднати просімейні сили України для захисту майбутнього країни... Сім' я - первинна спільнота. Вона була тоді, коли ще не було церкви, коли ще не було держави.... Лише сім'я, народжена любов' ю чоловіка та жінки, дає народу шанс на буття...

В заході взяла участь доцент Вербицька Л.Ф.


21.02.19р. Школярі 10-х, 11 -х класів Київської гімназії №136  стали гостями кафедри психології.

Молодь  з цікавістю прослухала семінар-практикум  про особливості професії психолог  та актуальні  можливості  майбутньої професії. Доценти кафедри Вербицька Л.Ф., Сипливий А.М. розповіли про освітні програми, про можливості отримання сучасної перспективної професії практичного психолога. Особливо студентів зацікавили різні практичні навички якими вони оволодіють в майбутньому.


07.02.19р.в Національному університеті оборони України ім. І.Черняховського  учасникам АТО (200 чол.) завідувачем кафедри психології, професором Корольчуком М.С. було проведено лекцію на тему: «Професійний стрес: детермінанти, наслідки,  профілактика


                                                          ВІТАЄМО НАШИХ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ:

Мостову І.В., Кушніренко К.О., Старик В.А., Хлоня О.М. з отриманням сертифікатів В2 з англійської мови!!! 


2.02.19р. відбувся  ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ на якому доцент Юник І.Д.провів Майстер-клас і екскурсїї.


1.02.19р. в Гімназії 136 м.Києва завідувачем кафедри психології, професором Корольчуком М.С. було проведено профорієнтаційну роботу: зустріч з керівництвом та бесіда зучнями 11-х класів ( 50 чоловік)


11.12.18 р. ст. викладач  Приймук О.О. взяла участь у Тренінгу на тему: «Як позбутися залежності, агресії та поганого настрою». у Київському інституті інтуїтивно-раціональної терапії за адресою вул. Рогнединская 4 а каб 4.


26.11. та 05.- 06.12.18р. відбувся Науково-практичний семінар на тему: «Актуальні проблеми запобігання та профілактики психосоматичних захворювань» в якому взяв участь доцент Сипливий А.М.

                                      


05.12.18р. відбулася Науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Актуальні проблеми психологічного забезпечення професійної діяльності» на базі кафедри психологїї КНТЕУ.

Мета- оприлюднення та впровадження результатів наукових досліджень студентів та молодих вчених

                       

СЕКЦІЯ 1
Актуальні проблеми організаційної та економічної психології

Керівники секції: Корольчук М.С., д-р. психол. наук, проф.;
Миронець С.М.,  канд. психол. наук., доц.

Секретар секції: Жовнер В.Ю., аспірант кафедри психології

СЕКЦІЯ 2
Профорієнтаційна робота та професійній відбір здобувачів вищої освіти

Керівники секції: Корольчук В.М., д-р. психол. наук, проф.
 Мостова І.В, канд. психол. наук,  ст.викладач 

Секретар секції: Чернега Н.С., аспірант кафедри психології

СЕКЦІЯ 3
Психологічне забезпечення професійної діяльності торговельно-економічної, готельно-ресторанної та банківської сфер

Керівники секції: Полунін О.В, д.пс.наук, ст.наук.спів.,проф.
Кушніренко К.О., канд.псих.наук, ст.викл.

Секретар секції: Шатілова О.С, аспірант кафедри психології

СЕКЦІЯ 4
Психолого-педагогічні аспекти кар’єрного розвитку майбутнього фахівця

Керівники секції: Вербицька Л.Ф.,  канд. психол. наук, доц.
Скуловатова О.В., канд. психол. наук, доц.

Секретар секції: Птуха І.С., аспірант кафедри психології

Під час конференції було представлено 47 доповідей, які стосуються зазначеної тематики конференції. Участь приймали студенти  КНТЕУ, молоді вчені та студенти ТЕК КНТЕУ.
1-ші  місця посіли: Кудімова Вікторія (2курс, 6 група ФЕМП КНТЕУ), ( Дзюбенко Юлія (2курс, 5 група ФЕМП КНТЕУ), Кузеванова Марія (3 курс, 6 група ФЕМП КНТЕУ),Трофіменко Маріна (гр. МД-21 ТЕК КНТЕУ), Сімак Ольга (3 курс, 12 група ФТМ КНТЕУ), Корнієць Микита (3 курс, 12 група ФТМ КНТЕУ), Іванов Євгеній (3 курс, 12 група ФТМ КНТЕУ).
2-гі  місця розділили: Ковальова Катерина (2курс, 5 група ФЕМП КНТЕУ), Карпенко Станіслав (2курс, 5 група ФЕМП КНТЕУ), Волкова Яна (гр. МД-21 ТЕК КНТЕУ), Шевчук Вікторія (гр. МД-21 ТЕК КНТЕУ), Ступка Майя (3 курс, 6 група ФЕМП КНТЕУ), Лазаренко Владислава (гр. МД-21 ТЕК КНТЕУ).
3- ті  місця посіли: Пилипенко Валерій (3 курс, 6 група ФЕМП КНТЕУ), Лой Юлія (1 курс ФТМ КНТЕУ), Задорожна Анастасія (2курс, 4 група ФЕМП КНТЕУ), Йолтуховська Катерина (гр. МД-21 ТЕК КНТЕУ), Бишовець Євгенія (гр. МД-21 ТЕК КНТЕУ), Чернєва Анастасія (гр. МД-21 ТЕК КНТЕУ). 
Викладачі кафедри психології КНТЕУ на чолі з доктором психологічних наук, професором Корольчуком М. С. відмітили високий рівень підготовки усіх учасників конференції.

03.12 та 04.12 відбувся  Захист магістерських робіт денної та заочної форм навчання зі спеціальності 053 «Психологія» на який були запрошені стейхолдери.


30.11.18р. У Спеціалізованій вченій раді К26.055.04 Київського національного торговельно-економічного університету  відбувся успішний захист за спеціальністю 19.00.10 – організаційна психологія; економічна психологія
 

аспіранта Жовнера Віталія Юрійовича
Тема дисертаційного дослідження «Психологічні особливості розвитку конкурентноспроможності фахівців туристичного бізнесу»


 Науковий керівник: доктор психол. наук, професор Корольчук М. С.
Опоненти: д.психол.н., професор Савчин М.В, к.психол.н. Березовська Л.І.

    ВІТАЄМО!!!! 

                                



26.11.18. На кафедрі відбувся перший тур творчих робіт з дисципліни   «Вікова та педагогічна психологія»

Участь взяли студенти 3 -го курсу:

1- місце : Кузеванова  М.

2- місце:  Ступка М.

3 –місце:  Пилипенко В.

Науковий керівник доцент Вербицька Л.Ф.


 9.11.2018р. відбулася конференція "Новітні технології навчання. Міднародні кваліфікації. Професійний розвиток".

Організатори КНТЕУ та компанія Pearson. Участь взяли ст. викладачі кафедри Кушніренко К.О. та Мостова І.В.

                                

7.11.18р. у Київському інституті раціонально-інтуїтивної психотерапії за адресою вул.Прорізна 22-б оф.24 відбувся тренінг на тему: " Нейрогімнастика: курс для психологів та педагогів". В заході взяла участь асистент Приймук О.О.


31.10.18р.  доцент Вербицька Л.Ф. виступила офіційним опонентом на захисті дисертаційної роботи Полухіної Марини Петрівни на тему: «Особливості психологічної корекції кризи професійного становлення правоохоронців у період ранньої дорослості», подану на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю  19.00.07 – «Педагогічна та вікова психологія» 

Робота виконана і успішно  захищена в спеціалізованій вченій раді Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих ім. Івана Зязюна НАПН України


29.10.18р. відбувся міжкафедральний семінар з обговорення дисертаційної роботи "Психологічна готовність майбутнього фахівця в аудиторській діяльності" аспірантки Ралко А.І.​ Науковий керівник доктор психол.наук Полунін О.В.                                               

В засіданні  взяли участь декан ФЕМПу Міняйло О.І., викладачі кафедри та рецензенти інших кафедр. 

                                                                                 


                                                                20.10.18р.  ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ  

Традиційно у жовтневу суботу Київський національний торговельно-економічний університет гостинно відчинив свої двері для майбутніх вступників, їх батьків та гостей.

Знову наповнена тепла, затишна, актова зала зорієнтованих на КНТЕУ вступників-2019, які скористалися можливістю не лише ознайомитись з Університетом, поспілкуватись з деканами факультетів, завідувачами кафедр, викладачами, членами Приймальної комісії та студентами, а й на власні очі побачити Університет, до якого мріють вступати.

Факультет економіки, менеджменту та психології представив декан, кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної теорії та конкурентної політики   Міняйло Олександр Іванович

                                            

Викладачі кафедри  психології  провели майстер-класи та екскурсії.

Тренінг «Комунікативні здібності» -  доцент Хлонь О.М.

                                                             


11.10.18р. для першого курсу психологів було проведено екскурсію в Національний науково-природничий музей НАН України.

В заході взяли участь доценти кафедри Миронець С.М., Сипливий А.М.


04.10.18р. в творчій асоціації психологів відбувся майстер –клас «Зміни свій світ. Футуропрактика», за адресою вул. Рогнединська 4а,  в заході взяла участь асистент Приймук О.О. 

Мета: гармонізація внутрішнього світу.


27-28.09.18р. відбувся Семінар-тренінг «Формування громадських компетентностей. Соціально-економічні показники».

Викладачі кафедри (10 ос.) та студенти-психологи 1-их  та 4-их курсів (26 ос.) взяли участь в семінарі-тренінгу в «Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державного  місцевого самоврядування  при Київський облдержадміністрації». 


14.09.18р. в Київському тренінговому центрі  за адресою вул. Б. Хмельницького 16/22 відбувся тренінг на тему:

"Майстерність ефектного та ефективного публічного виступу​" 

Ціль: Ознайомлення з основними механізмами ефектної самопрезентації перед великою аудиторією та на TV-камеру. Удосконалення власних навичок ефективного публічного виступу.

Програма модулю 1. Підготовка до виступу.

  • Правила написання ефективної промови для виступу.
  • Основні помилки під час підготовки промови.
  • Оптимальна структура виступу.
  • Ключові змістові меседжі промови.
  • Вдалий дрес-код: одяг, який «любить» відеокамера.

В заході взяли участь доцент Скуловатова О.В., ст. викладач Мостова І.В.


15.06.18р.в Центрі Психотерапії та Діагностики за адрессою вул.Прорізна 22-б, оф. 24 відбувся тренінг на тему: "Майстерня АРТ-терапії:нейропсихологічний підхід"

Мета - отримати навички з АРТ-терапевтичних направлень (казкотерапія, музична терапія, тестопластика, пісочна терапія, метафоричні асоціативні карти)

В заході взяла участь викладач кафедри Приймук О.О.


7.06.18р.В Національному університеті оборони України  ім. І.Черняховського  відбулася  Міжнародна науково-практична конференція «філософсько-соціологічні та психолого-педагогічні проблеми підготовки особистості до виконання завдань в особливих умовах».

Формат конференції  дозволив усім учасникам обмінятися думками  з приводу шляхів розв’ язання  піднятих проблем та виробити спільні погляди на  перспективу.

В конференції взяли участь: зав.кафедри професор Корольчук М.С, професор Корольчук В.М., доцент Миронець С.М., доцент Сипливий А.М., Хлонь О.М.


      

 З 4 червня 2018 р.Державна наукова установа  «Інститут модернізації змісту освіти» планує проведення серед учителів, науково-педагогічних працівників, представників адміністрації закладів освіти опитування на тему: «Реформування освіти зсередини: точка зору  представників освітянського середовища». Дослідження проводитиметься у травні-червні 2018 року  та  в червні 2019 року на умовах повної анонімності.

Мета опитування – сформувати серед  учителів, науково-педагогічних працівників, адміністрації закладів освіти  запит щодо коригування дій при впровадженні освітньої реформи та фундамент для її підтримки, підвищити усвідомлення ролі освіти в суспільстві.

В онлайн--опитуванні “Реформування освіти зсередини: точка зору представників освітянського середовища” взяли участь викладачі кафедри: Скуловатова О.В., Старик В.А.., Вербицька Л.Ф.


За зразкове виконання службового обов'язку та з нагоди Дня науки Міністр оборони України               генерал армії України С.Т. Полторак вручив ПОДЯКУ завідувачу кафедри психології

М.С. Корольчуку 

 
Щиро вітаємо Миколу Степановича з цією важливою подією!

                                              

25.05.18 в КНТЕУ відбулася найголовніша подія року – День Університету! 
Цього року урочиста субота включила в себе дві важливі події: День Університету та День відкритих дверей.
Кафедра психології КНТЕУ була залучена до урочистостей! 
День Університету - свято сяючих посмішок, обіймів та щасливих спогадів – відбулося!
Університет, Віват!


17.05.18р. Було проведено профорієнтаційну роботу в ЗОШ № 215 м. Київ серед учнів 10-11 класів - 42 учня. Профорієнтатори від кафедри: С.М. Миронець; О.В.Коновалова; І.В. Мостова

Роздано матеріали про кафедру психології та запрошено на День університету.

14.05.18р.Відбувся круглий стіл міжнародної жіночої миротворчої спільноти «Роль жінок у поширенні культури миру», організований Федерацією жінок за мир у всьому світі.

В заході взяла участь Вербицька Л.Ф.

10.05.18р. Викладачі кафедри: Корольчук М.С., Корольчук В.М., Миронець С.М., Сипливий А.М.; Вербицька Л.Ф., Шевченко В.Є., аспіранти: Жовнер В.Ю., Чернега Н.С. прийняли участь в  Науковому семінарі «Психологічні особливості профілактики і корекції професійного вигоряння фахівців ризиконебезпечних професій» який відбувся  в Гуманітарному інституті Національного  університету оборони України.Учасники – провідні фахівці психологічного забезпечення професійної діяльності.


20-21 квітня 2018р. професор Полунін О.В. взяв участь у дводенному німецько-українському семінарі для колишніх стипендіатів ДААД «Погляд через кордони: роль університетів в громадянському суспільстві». На семінарі обговорювались нагальні проблеми вищої освіти і розвитку науки в Україні та перспективи німецько-української співпраці в науці. Семінар відбувся в КНТУ (КПІ).


19.04.18 р. Проведено індивідуальний день гостинності для учениці 11-го класу ЗОШ м.Києва Полякової Владислави та її мами Полякової  Ольги Євгеніївни.  В 309 аудиторії - дивились фільм про університет. Після екскурсії університетом, спілкувалися з Вячеславом - працівником лабораторії, який розповідав про спеціальність "психологія". Гості отримали багато позитивних вражень. Будуть обмірковувати  отриману інформацію. В заході взяла участь доцент Ванюшина О.Ф.

20.04.18р.Проведено індивідуальний день гостинності для учнів 11-х класів Броварської ЗОШ № 1:
Іваницька Євгенія, Кизюн Максім, Кійченко Олександра, Коваль Максім, Костюк Єгор, Кузьменко Аліна, Кузьміч Денис, Кульбашний Ростислав, Матвієнко Олексій, Помазок Юрій, Сушильников Кирил, .Чіпак Андрій, Целак Карина, Шестозуб  Анна, Сорока Дарина, Чаленко Кристина, Форсун Діана.
В заході взяла участь ст. викладач Кушніренко К.О.


17.04.18р. відбувся Круглий стіл «Актуальні проблеми освітнього процесу в контексті європейського вибору України» в Київському національному університеті будівництва і  архітектури в якому взяв участь професор Полунін О.В., де виступив з доповіддю «Чи можливі сучасна європейська вища освіта та наука в Україні в умовах олігархократії?». 


17.04.18р. Проведено індивідуальний день гостинності для учнів 11-х класів ЗОШ №206, ЗОШ № 278  м. Києва:
:Ніколаєнко Євгенія Володимирівна, Глущенко Богдан Ігоревич, Стрєльніков Святослав Андрійович.
 В заході взяла участь доцент Старик В.А.


12-13.04.18р.Відбулася ХIII Мiжнародна науково-практична конференцiя «Органiзацiйна та економiчна психологiя: проблеми та перспективи розвитку» спiльно з Iнститутом психологi iменi Г.С. Костюка НАПН України та Українською асоцiацiю органiзацiйних психологiв та психологiв працi, стейкхолдерів.

Конференцію урочисто відкрив ректор А. А. Мазаракі. Побажавши плідної роботи учасникам конференції він підкреслив, що психологія в економіці та управлінні підприємствами набирає популярності та є надзвичайно актуальною сферою дослідження.

 Проректор з наукової роботи С. В. Мельниченко подякувала численним гостям та учасникам за присутність та побажала віднайти нові перспективи досліджуваних тематик за результатами роботи конференції.

У конференції   взяли участь викладацький склад кафедри психології на чолі з завідувачем кафедри М.С.Корольчуком,  Iнститут психологi iменi Г.С. Костюка НАПН України та Українська асоцiацiя органiзацiйних психологiв та психологiв працi, учасники конференції та гості:

Максименко Сергій Дмитрович, академік-секретар Відділення психології, вікової фізіології та дефектології НАПН України, директор Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України, дійсний член НАПН України, доктор психологічних наук, професор, Президент ВГО "Товариство психологів України".

Карамушка Людмила Миколаївна, член-кореспондент НАПН України, доктор психологічних наук, професор, заступник директора з науково-організаційної роботи та міжнародних наукових зв’язків Інституту психології імені Г. С. Костюка НАПН України, завідувач лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, президент Української Асоціації організаційних психологів та психологів праці.

Чепелєва Наталія Василівна, академік НАПН України, доктор психологічних наук, професор, заступник директора з наукової роботи Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України.

Кокун Олег Матвійович, член-кореспондент НАПН України, доктор психологічних наук, професор, заступник директора з науково-інноваційної роботи Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України.

Креденцер Оксана Валеріївна, кандидат психологічних наук, доцент, лабораторії організаційної та соціальної психології Інституту психології імені Г.С. Костюка НАПН України, член Виконавчої дирекції Української Асоціації організаційних психологів та психологів праці.


12.04.18р. відбулося  Свято з нагоди Дня народження факультету економіки, менеджменту та психології 

Традиційно урочисту частину відкрив ректор Анатолій Антонович Мазаракі. Він сердечно привітав ФЕМП з важливим святом, та розповів про визначальну роль у розвитку КНТЕУ.

Слова гордості за результати діяльності та позитивних настанов на майбутнє висловив декан ФЕМП Олександр Іванович Міняйло. Він привітав зі спільним святом усіх присутніх. "Кожна людина протягом життя робить вибір – від глобального до щоденного. Кожен із студентів ФЕМП вже зробив за своє життя принаймні один правильний вибір – обрав факультет економіки, менеджменту та психології".

Наприкінці свого виступу декан зазначив: "Хочу побажати вам дитячого щастя. Такого щирого та справжнього. І мрії щоб були короткостроковими, швидко перетворюючись на реальність!"

Концертна програма точно надовго запам’ятається усім присутнім у залі – театралізована вистава у стилі казки "Маленький принц" Антуана де-Сента Екзюпері дійсно вражала. Студенти факультету демонстрували свою майстерність у всіх напрямках, але притримувалися сюжетної лінії казки, постійно нагадувавши про її глибокий сенс. А наприкінці свята глядачам була озвучена ключова настанова: "Творіть свою казку самі!"

Вітаємо факультет економіки, менеджменту та психології з Днем народження!


11.04.18р.Проведено індивідуальний день гостинності для учнів  9 х класів гімназії №136  м. Києва:
Андрієць Яна Володимирівна, Барнетт Крістіан Обрі , Бєляєв Денис Олександрович , Болдирева Олександра Олексіївна, Бондар Поліна Вікторівна,  Будьонний Михайло Андрійович,  Василевський Сергій Олександрович,  Вишняк Нікіта Сергійович,  Ворона Антон Михайлович,  Ель-Балеуті Ясміна Мохамедівна,  Зуб Катерина Олександрівна, Клименко Микита Андрійович,  Ковтуненко Ксенія Володимирівна,  Кондратенко Аліна Євгенівна, Кочкарьов Максим Вадимович,  Кривоберець Георгій Юрійович, Лаврик Вероніка Олегівна,  Левчик Галина Сергіївна, Максименко Данило Юрійович,  Мельнікова Лілія Олександрівна,  Мірошниченко Андрій Валерійович,  Остахов Євгеній Дмитрович,  Попельнух Владислав Олексійович, Соловей Юлія Владиславівна, Стахов Андрій Володимирович,  Щербак Ольга Павлівна 
В заході взяли участь завідувач кафедри Корольчук М.С.  та професор Корольчук В.М.


06.04.18р. Проведено індивідуальний день гостинності для учнів 11-х класів ЗОШ  № 306 м. Києва  
В заході взяла участь доцент Скуловатова О.В.


У Київському національному торговельно-економічному університеті на факультеті ФЕМПУ проходила студентська наукова конференція "Пріоритети соціально-економічного розвитку суспільства" на яку були запрошені партнери та стейкходри кафедри.

Учасники, протягом 4–5 квітня мали змогу виступити та обговорити актуальні проблеми економічного та організаційного  життя України в межах 2 секційних засідань.

На пленарному засіданні виступила від кафедри психології  магістрант Левадня Вікторія 1-5, науковий керівник Вербицька Л.Ф. доповідь на тему:"Психологічні особливості формування інтернет –залежності у студентської молоді".

Кафедра психології очолювала 9 (Психологічні особливості професійноі діяльності) та 10 секції (Економічна та організаційна психологія)! Участь взяли 36 студентів: з них 8 учасників з ТЕК КНТЕУ,    3 - ФОАІС, 4 - ФФБС, 2- ФМТП; 2 - ФТМ, 17 - студенти кафедри психології. 
Перші  місця посіли Костенко С. (1 м курс, 5 група, психологія) та Ковальова К. (1 курс, 5 група, психологія)! 
Другі місця розділили Ступка М. (2 курс, 6 група, психологія), Мележик М. (3 курс, 26 група, психологія), Індиченко В. (1 м курс, 5 група, психологія) та Намчук М. (ФМТП, 3 курс, 8 група)! 
Та переможцями 3х місць визначені Мазун А. (3 курс, 26 група, психологія), Чернявська А. (1 м курс, 5 група, психологія), Пилипенко М. (1 курс, 4 група, психологія) та Александрочкіна Н. (1 м курс, 5 група, психологія)

                       


29.03.18р. Проведено Індивідуальний день гостинності доцентом Вербицькою Л.Ф.  для учнів 11-х класів ЗСШ  № 98 та їх батьків:
Костюченко Л.Ю.та Костюченко С.В.; Леонової А.О.  та Леонової С.С.

21.03.18р. В Olerom Компанії За адресою: м. Київ,  вул. Шота Руставелі, 44
відбувся тренінг «Профілактика краудінг – стресу»  В заході взяла участь доцент Cкуловатова О.В.

12.03.18р. У творчій асоціації психологів відбувся майстер-клас: «Зміни свій світ. Футуропрактика» за адресою  вул. Рогнединська 4а 

В заході взяв участь доцент Хлонь О.М.

12.03.18р. В Центрі психосоціальної реабілітації НаУКМА, відбувся тренінг з першої домедичної допомоги.

Провідні теми тренінгу:
- техніки порятунку життя
- перша допомога під час нещасних випадків
- допомога при побутових пораненнях
- зупинка загрозливих кровотеч
- непрямий масаж серця
- допоміжні заходи у разі ДТП
 Завдання:
оволодіння базовими знаннями надання першої домедичної допомоги та відпрацювання  їх на практиці з використання манекенів та медичного знаряддя.

Також до уваги були запропоновані якісні відеоматеріали з даної тематики.
За адресою: м. Київ, вул. Глазунова 2/4 (ст.м. Дружби Народів).
В заході взяла участь доцент Вербицька Л.Ф.


7.03.18р. відбувся тренiнг, органiзований кафедрою психологii КНТЕУ сумiсно з нашими партнерами, стейкхолдерами  щодо посттравматичних стресових розладiв та психологii болю.

Майстер-клас провів провідний німецький науковець Hans-Wolff Graf.

  

                                    

 28.02.18р.  У   Центрі  бізнес-технологій за адресою вул. Е. Сверстюка 9   відбувся  майстер-клас:   «Професійний супровід щодо успішної  співбесіди на роботу»  в якому взяли участь доценти Хлонь О.М, Старик В.А. 

26.02. 18р.У   Київській Творчій Асоціації психологів за адресою вул.Рогнединська 4а відбувся  Інтерактивний семінар-практикум «Обережно! Маніпулятивні технології»
 На семінарі розглядалися такі питання:
1. Психологічні механізми протидії маніпуляції.
2.  Внутрішні функціональні зміни в особистісній  системі відповідно до вікових особливостей. 
В заході взяли участь доценти кафедри  Мостова І.В., Скуловатова О.В.

22.02.18р. Відбулася олімпіада  з дисципліни «Соціальна психологія» в якій взяли участь студенти ІІ курсу 5 та 6   груп  ФЕМПу.  Найбільш активними учасниками олімпіади виявилися  троє  студентів,  які посіли призові місця:
1) Ласковенко Катерина- 2-6;
2) Кузеванова Марія - 2 - 6.
3) Рог Анна -  2-5.
Відповідальними за проведення олімпіали були - 
Голова журі: Корольчук М.С., члени журі: Миронець С.М., Мостова І.В.

22.02.18р.Відбулася олімпіада  з дисципліни «Психологія здоров’я з циклом клінічної психології» в якій взяли участь студенти  ІІІ курсу 26,  27  груп  ФЕМПу та запрошені стейкхолдери.  
Визнані переможцями:
1)Кузьменко Катерина -3-27;
2) Башинська Анастасія -3-26.
Відповідальними за проведення олімпіали були - 
Голова журі: Корольчук М.С., члени журі: Сипливий А.М.,Полунін О.В. Стейкхолдери : Осьодло В.І.

20.02.18р. Завідувач  кафедри Корольчук М.С.   провів профорієнтацію   з 10-11 класами  ЗОШ № 136 м. Київ. 

 ВІТАЄМО МАГІСТРІВ - ПСИХОЛОГІВ

денної та заочної форми навчання!

01.02. о 10.00 в Актовій залі Конгрес центру відбувся випуск магістрів студентів ФЕМПу.

Урочистості розпочалися з вітального слова випускника Київського національного торговельно-економічного університету 1972 р., доктора економічних наук, професора, академіка національної Академії педагогічних наук, заслуженого діяча науки і техніки України, ректора університету Анатолія Антоновича Мазаракі, який звернувся з теплими та мудрими словами до випускників кожного з факультетів.

49-й випуск студентів денної та заочної форми навчання розпочався урочистостями Факультету економіки, менеджменту та психології

  Магістри отримали незабутнє вітання від декана факультету – Міняйло Олександра Івановича«Більш за все студенти бояться почути фразу «Ви відраховані». Так от, шановні магістри! Ви відраховані з університету, але з надзвичайно високим статусом магістра! Вітаю вас та бажаю подальших успіхів!».

12-13 квітня 2018 року на базі Київського національного торговельно-економічного університету вул. Кіото, 19 відбудеться XIII Міжнародна науково-практична конференція з організаційної та економічної психології «ОРГАНІЗАЦІЙНА ТА ЕКОНОМІЧНА ПСИХОЛОГІЯ В ВУКРАЇНІ: СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ».
Основні напрями роботи Конференції: 
Організаційна психологія;
Економічна психологія;
Психологічне забезпечення ефективності і безпеки професійної діяльності у звичайних та особливих умовах.
Інформаційний лист про умови участі – додається!

Протягом 15-17 січня на кафедрі психології відбулися публічні захисти випускних кваліфікаційних робіт  здобувачами ступеня вищої освіти "магістр" (денна та заочна форми навчання) зі спеціалізації "Психологія".

Екзаменаційну комісію очолювали: Віктор Васильович Клименко - доктор психол. наук, професор; Латигіна Наталія Анатоліївна  – доктор філос. наук, професор; Корольчук Микола Степанович - завідувач кафедри психології, доктор психол. наук, професор;

Голова та члени екзаменаційної комісії відмітили фундаментальність, інноваційність тематики випускних кваліфікаційних робіт, високий рівень здобутих професійних компетентностей, якими протягом навчання в університеті успішно оволоділи студенти. За результатами публічного захисту  членами екзаменаційної  комісії  особливо відмічено креативність, інноваційність та практичну цінність випускних робіт  студентів: Подоменко А.., Мусієнко Н., Жукової В.

                                           Бажаємо успіхів та професійних звершень!

Спеціалізована вчена рада К26.055.04 Київського національного торговельно-економічного університету  28 грудня, напередодні Нового Року провела заключне засідання на якому успішно відбувся захист дисертації аспіранта кафедри    психології  Приймук Олесі Олександрівни на тему: «Психологічні умови формування професійних якостей здобувачів вищої освіти»

18.12.17р. Відбувся  конкурс творчих робіт  з дисципліни "Педагогічна та вікова психологія" в якому взяли участь студенти ІІІ курсу 27 та 26 груп  ФЕМПу.  
На розгляд журі було представлено 10 доповідей. Найбільш активними учасниками конкурсу виявилися  троє  студентів,  які посіли призові місця:
1)  Пронь А., 26  гр. - «Комп’ютерна залежність у підлітків»
2)  Кузьменко К., 27 гр. - «Розвиток творчих здібностей  у молодших школярів»
3)  Гребньова А., 26 гр. – « Психоло-педагогічні умови розвитку духовності в старшому шкільному віці».                                                               Науковий керівник Вербицька Л.Ф.

18.12.17р. Відбувся  конкурс творчих робіт  з дисципліни "Загальна  психологія"  в якому взяли участь студенти 2 курсу 6 групи  ФЕМПу.  
 

На розгляд журі було представлено  8 доповідей. Найбільш активними учасниками конкурсу виявилися  троє  студентів,  які посіли призові місця:

1) Ласковенко К.,  - «Психоаналіз:співвідношення свідомого та несвідомого»

2) Пилипенко В.,  - Загальна характеристика мислення операцій та властивостей мислення»

3) Гетьман М.,  - «Взаємодія розвитку пам|’яті , мислення й уяви». 

 Науковий керівник: ст.викладач Мостова І.В.

14.12. 2017 р.  відбулася V Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених «Наукова молодь-2017»
в приміщенні Інституту інформаційних технологій і засобів навчання  НАПН України за адресою: м. Київ, вул. М.Берлинського, 9 (ІІ поверх) 
НАПРЯМИ РОБОТИ КОНФЕРЕНЦІЇ:
- Актуальні проблеми педагогіки і психології в умовах розвитку інформаційного суспільства.
- Історичні аспекти, сучасний стан і перспективи використання інформаційно-комунікаційних технологій  в освіті та інших галузях.
- Сучасні засоби навчання: проблеми проектування та використання на різних рівнях освіти.

В конференції взяли учвсть аспіранти кафедри Ралко А., Приймук О., Жовнер В.

12.12.17р. у Новорічному турнірі КНТЕУ  в особистій першості ОК "ОЛІМП" з жиму штанги лежачи зайняв ІІІ місце Шевченко Володимир, доцент кафедри психології

6.12.17р. у КМЦС "Родинний дім" відбувся семінар -практикум «Створення сприятливого емоційного клімату сім'ї:  Подружні конфлікти і сварки: шляхи їх вирішення та профілактика" в якому взяли участь викладачі та аспіранти кафедри: доцент Старик В.А.,  ст. викладач Кушніренко К. О. 

5.12.17р.  В Інституті педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України відбудеться Майстер-класс "Вплив слова на свідомість і підсвідомість особистості. Психологічні основи ораторської майстерності" в якому взяли участь доцент Хлонь О.М., доцент Сипливий А.М., аспірант кафедри Жовнер В.Ю.

1.12.17р. відбулася МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ СТУДЕНТІВ ТА МОЛОДИХ ВЧЕНИХ КНТЕУ:

„АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ”
ВІТАЛЬНЕ СЛОВО ОРГАНІЗАТОРІВ ТА ГОСТЕЙ 
Декан ФЕМПу – Міняйло Олександр Іванович   та завідувач кафедри психології – Корольчук Микола Степанович
Всього прийняло участь 95 студентів (з них 5 ТЕК КНТЕУ )
На секціях виступили 31 студент.  
ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ
ДОПОВІДІ: 
1. Підсумки науково дослідної роботи студентів та викладачів кафедри психології за 2017 рік і завдання на 2018 рік – завідувач кафедри психології доктор психологічних наук, профессор Корольчук Микола Степанович;  
2. Характеристика проявів задоволеністю професійною діяльністю офісних працівників на психологічному рівні - Холодна Катерина, 2 курс 5м група ФЕМП КНТЕУ. 
Науковий керівник: д-р. психол. наук, проф. Корольчук Валентина Миколаївна, 
3. Формування комунікативної культури майбутніх фахівців торговельної сфери - Моляр Поліна, 2 курс ТЕК КНТЕУ, відділення Сфери обслуговування. 
Науковий керівник: викл. ТЕК, аспірант в.ф.н. КНТЕУ, Коновалова О.В.
4. Психологічні особливості професійної орієнтації молоді - Чумаченко Ганна, 2 курс 5м група ФЕМП КНТЕУ. 
Науковий керівник: д-р. психол. наук, проф. Корольчук Валентина Миколаївна.
Cекційні засідання відбулися за такими напрямами: 
 1. Актуальні проблеми організаційної та економічної психології. Керівники секцій:  д-р. психол. н., проф. Корольчук М.С.; канд. психол. н., доц. Миронець С.М. Секретар – Жовнер В.Ю., аспірант (ауд. 504) 
2. Профорієнтаційна робота та професійній відбір здобувачів вищої освіти. Керівники секцій:  д-р. психол. н., проф. Корольчук В.М.; канд.психол.н., ст.вик. Мостова І.В. Секретар – Ралко А.І., аспірант (ауд. 502)
3. Психологічне забезпечення професійної діяльності торговельно-економічної, готельно-ресторанної та банківської сфер керівники секцій:  д-р.психол.н., ст.наук.спів., проф. Полунін О.В., канд.психол.н., доц. Старик В.А. Секретар – аспірант Шатілова О.С., (ауд. 524)  
4. Психолого-педагогічні аспекти кар’єрного розвитку майбутнього фахівця керівники секцій:  канд.психол.н., доц. Скуловатова О.В, канд.психол.н., доц. Вербицька Л.Ф. Секретар – аспірант Птуха І.С. (ауд. 526)  
За результатами конференції проведено конкурс на кращу наукову доповідь:
     1 місце – Холодна Катерина, 2 курс 5м група ФЕМП КНТЕУ з доповіддю: «Характеристика проявів задоволеністю професійною діяльністю офісних працівників на психологічному рівні». Науковий керівник: д-р. психол. наук, проф. Корольчук Валентина Миколаївна.
     2 місце – Чумаченко Ганна, 2 курс 5м група ФЕМП КНТЕУ з доповіддю: «Психологічні особливості професійної орієнтації молоді». Науковий керівник: д-р. психол. наук, проф. Корольчук Валентина Миколаївна.  
    3 місце – Моляр Поліна, 2 курс ТЕК КНТЕУ, відділення Сфери обслуговування, з доповіддю: «Формування комунікативної культури майбутніх фахівців торговельної сфери» Науковий керівник: викл. ТЕК, аспірант в.ф.н. КНТЕУ, Коновалова О.В. 
    Всім переможцям вручено дипломи.
                        

30 листопада – 1 грудня 2017 року  У НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ                                              відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція "Сучасний стан розвитку екстремальної та кризової психології" м. Харків 

В якій взяли участь професори кафедри психології

«Сучасні технології психологічного забезпечення міжнародних гуманітарних місій»  Миронець С. М. – кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри психології Київського національного торговельно-економічного університету.

"Технології психологічної допомоги подолання негативних наслідків професійного стресу" Корольчук В.М. – доктор психологічних наук, професор, професор кафедри психології; Корольчук М.С. – доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології Київського національного торговельно-економічного університету.

                                          


22.11.17р.у  загальноосвітній середній школі №136 для двох одинадцятих класів завідувач кафедри Корольчук М.С. провів профорієнтаційну роботу.


21.11.17р. відбулися спортивні змагання  з бадмінтону, в яких взяли участь викладачі  Мостова І.В., Скуловатова О.В., Миронець С.М. 
Команда кафедри психології призер Чемпіонату КНТЕУ з бадмінтону!

16.11.17р. В Творчій асоціації психологів за адресою м. Київ вул. Хорева 31А відбувся тренінг: «Сімейні розстановки по Хеллінгеру» в якому взяла участь ст. викладач Мостова І.В

10.11.17р. У Київському інституті раціонально- інтуїтивної психотерапії «Я»  за адресою  вул. Прорізна  22б   відбувся тренінг з курсом на тему: «Тривожність у дітей та підлітків: причини і допомога» 
Викладачі кафедри  Скуловатова О.В., Кушніренко К.О. отримали  корисні знання та практичні навички з тематики тренінгу.


7.11.17р. В Інституті педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України відбувся  Майстер-клас: «Мистецтво управління інтелектуальною активністю» в якому взяла участь доцент Вербицька Л.Ф.
01.11.17р.   Розпочалися  спортивні змагання  з волейболу в рамках Спартакіади серед співробітників та викладачів в яких беруть участь від ФЕМПу : завідувач кафедри Корольчук М.С.,  доценти Миронець С.М., Скуловатова О.В., Хлонь  О.М., Вербицька Л.Ф., Мостова І.В.  та професори   кафедри  економ. теорії  Уманцев Ю.В., Ніколаєць К.М.

3.11.17р. У Консультаційно-інформаційному Центрі «POSITUM», за адресою вул. Бульварно-Кудрявська 22 

відбувся тренінг з  базовим  курсом на тему: «Позитивна психотерапія» 
Аспіранти кафедри Приймук О, Жовнер В. отримали  інформацію щодо використання методу в професійній діяльності,  корисні знання та практичні навички.

26 жовтня 2017 року в Торговельно-економічному коледжі КНТЕУ відбулося відкрите інтерактивне заняття для студентів та педагогічного складу ТЕК КНТЕУ доцентом кафедри психології Київського національного торговельно-економічного університету Миронцем С. М на тему: «Психологія ефективної взаємодії при загрозі терористичного акту». Студенти отримали інформацію щодо видів загроз життю та здоров’ю людей, корисні знання та практичні навички щодо протидії їм.

                                        

26- 28 жовтня 2017 р. аспірантка кафедри Коновалова О. братиме участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Якісна освіта в Україні: тенденції, проблеми, перспективи». (м. Чернівці, факультет педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича).

24.10.17р. в  Міському центрі   "Родинний дім" при КМДА  відбувся семінар-практикум «Дитина -  у родині демобілізованого»

На семінарі розглядалися такі питання:

1.Що переживає родина під час демобілізації одного із батьків (етапи переживання втрати).
2. Внутрішні функціональні зміни в родинній системі ( розподіл функціональних обов’язків, зміна правил, емоційного стану)
3. Вікові особливості розвитку дітей в родині демобілізованого ( труднощі та проблеми, рекомендації відповідно віковим потребам дитини)

В заході взяли участь доценти кафедри  Вербицька Л.Ф., Мостова І.В.

                                                 

19.10.17р. в Школі організаційного менеджменту відбувся семінар-тренінг  на тему:" Психологічні інструменти підвищення особистої ефективності в бізнесі" за адресою  вул.Шота Руставелі 39/41

В результаті проходження:

Дізналися про різні варіанти співпраці і типів контрактів: Замовник - Коуч - Клієнт;
Опанували процесом індивідуального бізнес-коучингу;
Отримали конкретні техніки і моделі персонального бізнес-коучингу;
Розкрили конкретні приклади видів бізнес-коучингу в організації: кар'єрний коучинг, мотивації, емоційної компетентності.

В заході взяли участь аспіранти кафедри Приймук О, Жовнер В та доцент Хлонь О.М.

16 жовтня 2017 року на базі Міжнародного виставкового центру відбулося практичне виїзне заняття зі студентами кафедри психології. У ході заняття студенти набули навичок надання домедичної допомоги. Заняття провели досвідченні лікарі практики кафедри домедичної підготовки та організації психофізіологічної діяльності Інституту державного управління у сфері цивільного захисту ДСНС України: Макаренко Андрій Миколайович та Стрюк Михайло Петрович. 
Також студенти ознайомилися із сучасними технологіями захисту, новітніми тренажерами, які використовуються в системі заходів психологічної та спеціальної підготовки фахівців екстремальних професій, що були представлені у павільйонах Міжнародної виставки «Технології захисту – 2017» та «Зброя і безпека – 2017».

                                             

З 12.10.- 15.10.17р. проходив Чемпіонат України серед науково-педагогічних працівників Вищих навчальних закладів з більярду "ДИНАМІЧНА ПІРАМІДА" в більярдному клубі "Авіатор" Національного авіаційного університету.

В ЗАХОДІ ВЗЯВ УЧАСТЬ ДОЦЕНТ МИРОНЕЦЬ С.М.

13.10.17р. в Інституті психології і тілесної терапії відбувся семінар на тему: "Особливості сімейного консультування"

Ознайомилися  з особливостями сімейного консультування.
На семінарі  познайомилися з методами сімейної системної психотерапії (ССТ), кінотерапії,  сюжетно-рольовими іграми .

В заході взяли участь доцент Хлонь О.М., доцент Скуловатова О.В.

11.10. 2017р. в рамках Європейських днів торгівлі, відбулася зустріч колективу кафедри психології КНТЕУ з представником німецької психологічної школи (стейхолдером).
Ханс-Вольфф Граф (Мюнхен, Німеччина), психолог, фінансист, економіст, консультант з економічних та фінансових питань (досвід більше 40 років), засновник efv-AG (Перше акціонерне товариство у сфері консультації з питань фінансів і капіталу: Аналіз. Концепція. Підтримка. Управління капіталом), об’єднання «Приватна академія Незалежності» (pAS - private Akademie für die Selbständigkeit GmbH. спілки «Перспективи без меж» (PERSPEKTIVE ohne Grenzen e.V.), благодійного союзу «Антропос - заради дітей цього світу» (Anthropos e.V. – Für die Kinder dieser Welt);
• У ході зустрічі за участю доктора психологічних наук, професора Корольчука М.С. – завідувача кафедри психології, Віце-президента Українського товариства товарознавців і технологів, доктора технічних наук, професора кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів КНТЕУ Сидоренко Олени Володимирівни, Нікола Траутнер (Мюнхен, Німеччина), асистент консультанта у сфері фінансових питань й управління капіталом в efv-AG та викладачів кафедри психології відбувся обмін досвідом та обговорені питання подальшого співробітництва з нашими Німецькими колегами у сфері розвитку організаційної та економічної психології. 
Асистент-перекладач: Анастасія Сидоренко (Київ, Україна), студентка Мюнхенського технічного університету, член благодійного союзу «Антропос - заради дітей цього світу» (Anthropos e.V. – Für die Kinder dieser Welt

05.10.17р. Доцент кафедри Миронець С.М. брав участь у засіданні спеціалізованої вченої ради К 64.707.02 за спеціальністю психологія діяльності в особливих умовах в Інституті цивільного захисту м. Харкова.

05.10.17р. у Київському інституті раціонально-інтуїтивної психотерапії за адресою вул.Прорізна 22 б відбувся Тренінг "Техніки самодопомоги психологу та клієнту"

В тренінгу взяли участь аспіранти кафедри Ралко А, Коновалова О.

02.10.17р. у Творчій асоціації психологів за адресою вул. Рогнединська 4а відбувся семінар практикум "Психологічна підтримка жінки при надії"

В семінарі взяли участь асистент кафедри Кушніренко К.О., доцент Старик В.А.

19.09.17р. у Київському інституті раціонально-інтуїтивної психотерапії за адресою вул.Прорізна 22 б відбувся Тренінг соціальної та емоційної компетентності.

Розглядалися основні ключові складові: партнерство, суперництво, мотивація, саморегуляція.

У заході взяли участь доцент Вербицька Л.Ф., ст.викл. Мостова І.В.

11-17 вересня 2017 р. відбувся  XVIII Міжнародний «Тиждень освіти дорослих» в Україні:  «РЕАБІЛІТАЦІЙНА УКРАЇНА ДЛЯ ЖИТТЯ, ЗДОРОВ’Я І  БЕЗПЕКИ В ЄВРОПІ»

У рамках міжнародного «Тижня освіти дорослих» в Україні у період з  11-17 вересня 2017 року, завідувач кафедри психології, професор Корольчук М.С. та доцент кафедри Миронець С.М. взяли участь у зустрічі з делегацією польських науковців Європейської асоціації наук про безпеку (EUROPEAN ASSOCIATION for SECURITY), яка відбулася у Науково-дослідному інституті де представником Міністерства освіти і науки України викладачам кафедри психології:

Корольчуку М.С.,

Корольчуку В.М.,

Миронцю С.М.

Сипливому А.М. були вручені сертифікати про підвищення кваліфікації із застосування психодіагностичного апарату «ХИСТ».

12 вересня 2017 року доцент кафедри психології Миронець С.М. в рамках зазначених заходів взяв участь у міжнародній експедиції до Чорнобильської зони відчуження. У ході заходу відбулись зустрічами науковцями інших держав, проведені контрольні заміри радіаційного фону.

14 вересня 2017 року в рамках зазначеного заходу викладачі кафедри  психології взяли участь у презентації часопису «Психологія і суспільство», яка відбулася в Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого.

                                            

                              

30.06.17р.відбувся захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю 19.00.10 – організаційна психологія; економічна психологія

Здобувач Старова Юлія Василівна 

 Тема дисертаційного дослідження: " Психологічний супровід професійної підготовки менеджерів туристичного бізнесу"

 Науковий керівник: доктор психол.наук, професор Корольчук М. С.

Опоненти: д.психол.н., професор Іванова Н.Г., к.психол.н. Шмерко О.П.

Здобувач Мельніченко Оксана Іванівна

Тема дисертаційного дослідження: "Психологічні чинники прийняття нововведень науково-педагогічними

працівниками вищого навчального закладу".

Науковий керівник: доктор психол.наук, професор Корольчук В. М. 

Опоненти: Член кореспондент НАПН України, д.психол.н., професор Карамушка Л.М., к.психол.н., Толков О.С.

                                   ВІТАЄМО ЗДОБУВАЧІВ!!!

29.06.17р.відбувся міжкафедральний семінар на якому була  представлена  дисертаційна робота

на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук,  аспірантки  кафедри

ПРИЙМУК О.О на тему:.«ПСИХОЛОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ ЯКОСТЕЙ У МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ».    В роботі  семінару взяли участь 12 науково-педагогічних працівників.  

                                                                                     

20.06.17р. відбувся Комплексний кваліфікаційний екзамен з психології у бакалаврів -психологів

ВІТАЄМО!!!!

                        

Голова комісії: Завідувач кафедри Корольчук М.С.

13.06.17р.у Київській Творчій Асоціації психологів за адресою вул.Рогнединська 4 відбудеться майстер-клас "Послуги бізнес-тренера та консультанта"

Мета заходу: Продемонструвати учасникам систему поштовху послуг на ринку бізнес-тренерів та консультантів.

 В заході взяли участь аспіранти кафедри Жовнер В, Коновалова О. 

7.06.17р.за адресою вул. Ярославська 6 в  у Всеукраїнській Школі Технологій відбувся семінар-практикум "Вибір професії в залежності від  індивідуальної мотивації".

Мета семінару-практикуму: Продемонструвати учасникам, як можна, знаючи свою індивідуальну провідну мотивацію, визначитися з вибором професії мрії.

 В заході взяли участь викладачі  кафедри Вербицька Л.Ф., Старик В.Ф.  

5.06.17р. за адресою вул. Дмитрівська 39 в Тренерському Австрійському центрі Інституту Хоффмана  відбувся  майстер-клас "Життєвий сценарій особистості" на німецькій мові з перекладом.

Майстер - клас включає в себе багато направлень:                                                                                                                      психодрами; гештальта; когнітивної та поведінкової терапії.

   В заході взяли участь аспіранти кафедри Приймук О, Ралко А.                                               

01.06.17 р. у Всеукраїнській Школі Технологій  за адресою вул.Ярославська 6  відбувся семінар-практикум  на тему "Визначення індивідуального шляху успішного кар'єрного росту".

Участь в практикумі буде корисно для всіх, хто хотів би навчитися точно і закономірно визначати свій індивідуальний шлях успішного кар'єрного зростання:

початківцям кар'єрний шлях (студенти, випускники);
здобувачам роботи;
рекрутерам і HR-фахівців;
керуючим і HR-директорам;
бізнес-тренерам і консультантам.

   В заході взяли участь викладачі кафедри Мостова І..В., Кушніренко К.О. 

29.05.17р. в Київській Творчій Асоціації психологів за адресою вул.Рогнединська 4 відбувся майстер-клас "Стабільність у нестабільності переживань"

Ви вмієте ставити цілі, знаєте що треба робити для їх реалізації,  досягаєте своєї мети, але в підсумку розчаровані і не отримуєте задоволення від її досягнення ...

В заході взяли участь аспіранти кафедри Жовнер В, Чернега Н.
 

27 травня 2017 року в КНТЕУ відбулася найголовніша подія року – День Університету.

Відкриваючи це грандіозне свято, ректор КНТЕУ Анатолій Антонович Мазаракі привітав випускників, студентів, співробітників та наголосив: «Найбільша гордість університету – це унікальна атмосфера творчості, довіри усіх поколінь випускників та студентів».

                                                  

25.05.17р.в Київській школі технологій за адресою вул.Ярославська 6 відбувся семінар-практикум на тему "Використання показників персональної зрілості як об'єктивна оцінка особистісного зростання".

Мета семінару-практикуму: продемонструвати учасникам, як можна використовувати показники персональної зрілості для об'єктивної оцінки рівня свого (чи чужого) особистісного зростання.

В заході взяли участь аспіранти кафедри Приймук о, Ралко А.

23.05.17р.в тренінговому центрі Гештальт Консалтінг Груп ( ГКГ ) за адресою вул.Нагірна 15 відбувся майстер-клас "РОЛЬОВА ГРА І ВПРАВИ до ТРЕНІНГУ"

Мета заходу: навички ефективного проведення рольових ігор у практиці сучасного тренінгу

В заході взяли участь викладачі кафедри Мостова І.В, Старик В.А

19.05.17р. в Центрі Психотерапії та Діагностики за адрессою вул.Прорізна 22 відбудеться тренінг "Мої відносини зі Всесвітом (мікро,макро)"

Які питання можна вирішити за допомогою тренінгу  «Мої стосунки»:

Відпустити минулі образи і відкрити собі шлях для нових відносин.
Відчути, що саме є центром  існуючих відносин, і знайти ресурс для посилення взаємної любові
Опрацювати кризу в стосунках.

В заході взяли  участь аспіранти кафедри.
 

17 травня 2017 р. в Київському міському центрі сім'ї «Родинний дім», за адресою вул. Салютна, 11-А, розпочався новий курс практикумів , тренінгів «Створення сприятливого емоційного клімату сім'ї».

Мета -  сприяння формуванню сім’ї сучасного типу, базованої на партнерстві і взаєморозумінні, роль емоцій в нашому житті та житті родини, емоції та їх вплив на сімейні традиції; зразки поведінки, правила і норми як «сценарії» нашого життя, умови для зміни «сценарію», емоційну компетентність. Також учасники тренінгу мали змогу дізнатися про свої заборони, які не найкращим чином впливали на їх життя, та їх зняти

В курсі взяли участь викладачі та аспіранти кафедри.

11.05.17р. за адресою вул. Рогнединська 4а в тренінговому центрі Творчої Асоціації Психологів (ТАП)  відбувся оздоровчий курс групової психотерапії на тему "Пепеживання як основа внутрішньоособистісних конфліктів"

 Внутрішньоособистісний конфлікт можна визначати як гостре негативне переживання, викликане тривалою боротьбою структур внутрішнього світу особистості, що відображає суперечливі зв 'язки із соціальним середовищем і затримує ухвалення рішення.
  Мета: визначити  інтегральні показники внутрішньоособистісного конфлікту по всім сферам.
 Когнітивна сфера: суперечливість образу “Я”; усвідомлення свого стану як психологічної безвиході, затримка ухвалення рішення; суб'єктивне визнання наявності проблеми ціннісного вибору, сумнів у справжності мотивів і принципів, якими суб'єкт раніше керувався.
 Емоційна сфера: психоемоційна напруга; значні негативні переживання.                                                                                         Поведінкова сфера: зниження якості й інтенсивності діяльності; зниження задоволеності діяльністю; негативне емоційне тло спілкування. 

В тренінгу взяли участь аспіранти кафедри Жовнер В, Приймук О.

24.04 -  27.04.17р. студентка третього курсу 29 групи Сметаніна Людмила  

нагороджена дипломом за друге місце  у Чемпіонаті м. Києва з боксу серед студентів у ваговій категоріії до 60 кг

                                                         

ВІТАЄМО!!!

24.04.17р. в тренінговому центрі психології "Поток"  м.Києва  за адресою вул.Боженка 86Л відбулася презентація  "Бізнес гра" (TeamBuilding, тімбілдінг, командна співпраця).

Що дає бізнес гра?
Демонстрацію рівня ділової активності учасників;
Розвиток у них тактичного / стратегічного мислення;
Тренування здатності адаптуватися до важких умов;
Уміння прогнозувати результати своєї стратегії;
Аналіз мотиву і дій своїх конкурентів;
Бізнес гра вже зарекомендували себе на ринку навчальних послуг. 

В заході взяли участь аспіранти кафедри Чернега Н, Ралко А.

21.04.17р.  за адресою вул. Прорізна 22 відбувся семінар на тему "Психологічний дайвінг для тінейджера"

Програма передбачає наступні тематичні напрямки:

1. Самопізнання.

 2. Профорієнтація.

 3. Навички спілкування і комунікація.

 4. Творчість і креативність.

Пізнавально, цікаво, в ігровій формі ми будемо шукати відповіді на важливі життєві питання і пізнавати самих себе!

В заході взяла участь аспірантка кафедри Приймук О.

20.04.17р. в ауд. Б-205, відбулася відкрита лекція з дисципліни "Конфліктологія та теорія переговорів"

Лектор: доктор психол.наук, професор Корольчук В.М.

19 квітня 2017 року відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня факультету економіки, менеджменту та психології.

Програма

12:00 – Презентація спеціальностей і кафедр факультету (2-й поверх Конгрес-Центру)

13:00 – Урочиста чистина. Концерт (Актова зала Конгрес-Центру)

                                                                       ЩИРО ВІТАЄМО і ДЯКУЄМО

                               ДЕКАНУ ФАКУЛЬТЕТУ ГУЛЯЄВІЙ Н.М., кандидату економічних наук, професору

                                                і заступникам  Декана Гейдор А.П., Лазебній І.В., Рак Ю.А. 

  

       

      

13-14. 04.17р.відбулася студентська наукова конференція "ПРІОРИТЕТИ СОЦІАЛЬНО- ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ СУСПІЛЬСТВА"

ПЛЕНАРНЕ ЗАСІДАННЯ - Жукова Вікторія Анатоліївна, ,ФЕМП, 1 м к., 5 гр. Науковий керівник – Корольчук В.М., проф.

                                                      

12.04.07р.  за адресою вул.Прорізна 22 б в Інституті раціональної терапії  відбувся майстер-клас "Я і трудовий колектив". 

Мета тренінгу:

Визначити свої слабкі і сильні сторони щодо комунікації;
Сфокусуватися на пошуку конструктивних рішень в конфліктній ситуації.

В заході  взяли участь аспіранти кафедри ЧернегаН,,Ралко А.

7.04.17р.відбувся захист дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук:

Арзуманян К.К.  на тему «Формування психологічної готовності менеджерів торговельних підприємств до розв’язання професійних конфліктів» 

Науковий керівник: доктор психол.наук, професор Корольчук В.М.

Кушніренко К.О. на тему" Психологічні особливості професіографії діяльності спеціалістів банківської сфери"

Науковий керівник: завідувач кафедри психології, доктор психол. наук Корольчук М.С.

                                                                                                                  ВІТАЄМО!!!!  

7.04.17р. відбувся захід до ДНЯ ЗДОРОВ'Я  в якому взяли участь доцент Сипливий А.М. - семінар для викладачів, і доцент Вербицька Л.Ф. - міні-тренінг для студентів  на тему: "Причини, симптоми, профілактика депресивного стану".

                                                               

4.04.17р. в тренінговому центрі Гештальт Консалтінг Груп  відбудеться тренінг на тему "Мотивація персоналу".

Використовуються  найсучасніші методики інтерактивного тренінгу: техніки модерації, рольові ігри, мозковий штурм, дискусії, групове обговорення, ділові ігри. Технічні засоби та обладнання: мультимедійне обладнання, фліпчарти, маркери, пінборди, картки, стіки-ДОТС, магнітофон, ін.

У заході взяли участь  аспіранти кафедри Жовнер В, Приймук О.

30.03.17р. за адресою вул. Вадима Гетьмана 1А відбувся Майстер-клас інтенсив "Життя на вибір".

МЕТА ТРЕНІНГУ:

Зрозуміти, що заважає вам зрушити з «мертвої» точки.
Визначити свої слабкі і сильні сторони.
Надихнутися на зміни.
Сфокусуватися на пошуку рішень.

В заході взяли участь ст.викладач кафедри  Мостова І.В., асистент кафедри Кушніренко Е.О.

28.03.17р.  у  Київському інституті інтуітивно-раціональної психотерапії за адресою вул. Прорізна 22б відбувся навчальний курс  "Психологічні особливості розвитку  дітей від 1-3 років"

На заняттях були розкриті теми щодо розвитку великої і дрібної моторики, мислення, пам'яті та уваги; а також особливості криз першого та третього року життя.

В заході взяли участь аспіранти кафедри Ралко А, Жовнер В.

З 27.03 - 29.03.17р. доцент Вербицька Л.Ф.  включена в склад чергової експертної експертизи підготовки бакалаврів з напряму підготовки 6.030102  "Психологія" у  Національному авіаційному університеті.

                                                                

24.03.17р. в Університеті державної фіксальної служби України  відбувся Всеукраїнський науково-практичний круглий стіл:"Актуальні проблеми психологічної та соціальної адаптації в умовах кризового суспільства".

З доповідями виступили завідувач кафедри Корольчук М.С, доцент Миронець С.М., доцент Сипливий А.М., професор Корольчук В.М, доцент  Вербицька Л.Ф.

                                                 

24.03.17р. в Київському інституті інтуітивно-раціональної психотерапії за адресою вул.Прорізна 22б відбувся навчальний Семінар-тренінг на тему: "Пісочна психотерапія в роботі з дітьми та дорослими".

Програма тренінгу спрямована на практичну підготовку психологів-практиків, а саме консультування та корекційну роботу. В рамках занять буде опрацьована велика кількість практичних технік і вправ.

В заході взяли  участь доцент кафедри Вербицька Л.Ф., аспірант кафедри Приймук О

 20.03.17 року відбувся турнір з настільного тенісу – ІІ етап змагань ІІ Спартакіади серед співробітників КНТЕУ.           У змаганнях серед жінок призове ІІІ місце виборола доцент Скуловатова О.В, а серед чоловіків перемогу   здобув  доцент  Миронець С.М.

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!!!

                                                                              

.20.03.17р. о 18.30 в тренінговому центрі за адресою вул.Рогнединська 4а відбувся інтерактивний майстер-клас з гештальт-терапії  на тему " Обережно - маніпуляція".

На розгляд виносилися такі основні питання як: Маніпуляція -обман в який хочеться вірити і чому? Хто ми? Жертви маніпуляцій або самі маніпулятори?

В заході приймали участь доцент кафедри Вербицька Л.Ф.

16 березня 2017 р., з 14-00 до 17-00 в Київському міському центрі сім’ї відбувся майстер-клас за темою «Травми вигнання, відкидання та неприйняття у контексті Програми терапії роду. Діагностика та опрацювання».

Мета заняття: опрацювання методів діагностики проявів травм вигнання, відкидання та неприйняття.

В заході взяли участь ст. викладач Мостова І.В., асистент кафедри Кушніренко К.О.

15 березня 2017 року в Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся День гостинності для учнів 9-х класів спеціалізованої школи № 61 з поглибленим вивченням інформаційних технологій у м. Києві.

Захід розпочався виступом директора Центру профорієнтаційної роботи Ярошенко Людмили Вячеславівни, який продовжили завідувач кафедри психології Корольчук Микола Степанович, доцент кафедри програмної інженерії та інформаційних систем Чернякін Віктор Петрович та директор Центру педагогічних і психологічних досліджень, тдоцент кафедри психології Ржевський Геннадій Миколайович.

Присутні отримали вичерпну інформацію про особливості вступної кампанії 2017 року; перелік спеціальностей, підготовка за якими здійснюється в КНТЕУ; перелік конкурсних предметів у сертифікаті ЗНО; документи необхідні для вступу; умови проживання та особливості навчального процесу, культурне дозвілля студентів тощо.

                                              

13.03.17року відбувся ІІ Міжнародний фестиваль "Психологія третього тисячоліття"  на якому було проведено семінар-тренінг на тему "УРОКИ ЖИТТЯ" в якому взяли участь аспіранти кафедри Приймук О, Жовнер В.

10.03.2017року у Національній академії педагогічних наук у відділенні психології, вікової фізіології та дефектології   відбувся круглий стіл на тему: "Взаємодія в малих групах: трав-ма як чинник розвитку"

В заході  взяли участь аспіранти кафедри Чернега Н, Жовнер В.

6.03.2017року на Форумі педагогічних ідей "УРОК"  відбувся методичний семінар із теми „Найбільш типові помилки в роботі педагогів і шляхи їх подолання”

У розробці семінару на заявлену тему автори вказують, що недосконалість сформованої етичної компетентності фахівця призводить до того, що вчитель не може правильно обрати тактику своєї поведінки. Етичні труднощі виражаються в недостатній тактовності, толерантності, необ’єктивності, поспішності та неадекватній оцінці якостей співрозмовника

В заході взяли участь аспіранти кафедри Приймук О, Ралко А.

02.03. 2017 р., в КМЦС «Родинний дім», відбувся майстер-клас «Сенс родового будівництва» за програмою «Сила роду».

Мета: сформувати уявлення про сенс родового будівництва, відновлення і зміцнення родових зв'язків, законів, традицій; зрозуміти в чому ресурси родової системи і як їх використовувати в психокорекційній роботі.

В заході  взяли участь аспіранти кафедри Приймук О, Ралко А.

28.02. відбувся  безкоштовний вебінар від сертифікованих психологів Міжнародної Асоціації Еннеаграми  на тему: "Універсальна мова спілкування для психолога", за адресою м.Київ, вул. Нагірна 15, в якому взяли участь аспіранти кафедри Чернега Н, Жовнер В.

22.02.17р. відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Проблеми психологічної допомоги, соціальної та медико-психологічної реабілітації осіб з ознаками посттравматичного синдрому»

У роботі круглого столу взяли участь 15 викладачів кафедри психології, фахівці військової ради відділу МПЗ Адміністрації Державного центру психологічної служби, працівники кафедри суспільних наук НУОУ, викладачі  Київського національного університет будівництва і архітектури, викладач Мукачівського державного університету, професора кафедри психології та соціології УДФС України (м. Ірпінь), студенти-психологи (60 осіб), аспіранти (7 осіб).

Мета круглого столу: підвищення якості підготовки фахівців в галузі психології, активізація співпраці з науковими установами та громадськими організаціями.

Основними напрямами роботи були:

  1. Детермінанти та психологічна діагностика проявів посттравматичних стресових розладів в учасників АТО.
  2. Практика медико-психологічної реабілітації в структурі психологічної допомоги особистості.
  3. Соціальна реабілітація учасників АТО.
  4. Підготовка практичних психологів до надання психологічної допомоги особам з ознаками посттравматичного синдрому. 

Завідувач кафедри Корольчук Микола Степанович – доктор психологічних наук, професор, виступив з доповіддю «Актуальність антикризової психології в умовах АТО».

Сипливий Анатолій Маркович – кандидат медичних наук, доцент кафедри психології КНТЕУ висвітлив тему «Участь державних інститутів з проведення заходів психологічної, соціальної та медико-психологічної реабілітації учасникам АТО та їх сім’ям».

Миронець Сергій Миколайович – кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології КНТЕУ, виступив з доповіддю «Система роботи з підготовки практичних психологів до діяльності в екстремальних умовах».

Новак Сергій Анатолійович – учасник АТО, секретар військової ради відділу МПЗ Адміністрації Державного центру психологічної служби, виступив про «Особливості стресогенних чинників військових в процесі діяльності в зоні АТО».

Москальов Ігор Олександрович – учасник АТО, ад’юнкт кафедри суспільних наук НУОУ, розкрив тему «Профілактика негативних психічних станів у зоні АТО».

Березовська Лариса Іванівна - кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології Мукачівського державного університету, виступила з доповіддю «Психологічні особливості надання допомоги при посттравматичному розладі бійців АТО».

М.В. Руденко, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри основ професійного навчання, Київський національний університет будівництва і архітектури, та Корчова Г.Л. кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри основ професійного навчання, Київський національний університет будівництва і архітектури, розкрили тему: "Психологічний тренінг з учасниками АТО як метод психологічної допомоги".

Каленіченко Р.А., кандидат психологічних наук, доцент, професор кафедри психології та соціології УДФС України та Мустафаєв Г.Ю., кандидат психологічних наук, доцент, професор кафедри психології та соціології УДФС України (м. Ірпінь) виступили на тему: "Психологічні наслідки гострих стресових ситуацій і надання первинної психологічної допомоги".

                             

23.02.2017р. Зі студентами (психологами) третього курсу ФЕМП 29, 30 гр. викладачем Ржевським Г.М. було проведено виїзне заняття на базі ГМО «Психіатрія» м. Київ, з необхідністю ознайомлення студентів з особливостями роботи практичного психолога в психоневрологічних закладах. 

                                                         

21.02.2017р. доцент кафедри психології Ржевський Г.М. брав участь у Всеукраїнському науково-практичному тренінгу «Інформаційні технології в навчальному процесі: якісна освіта» який проходив в КНТЕУ.

15.02.17 р. доцент кафедри психології Миронець Сергій Миколайович за запрошенням Керівництва Штабу Державної спеціальної служби транспорту України взяв участь в урочистостях та привітав учасників бойових дій піснями тих часів.

Відповідно до Указу Президента України від 11.02. 2004 р., 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день не випадковий. Він приурочений до річниці виведення військ СРСР з Афганістану. З 1979 р. До 1989 р. близько ста п'ятдесяти тисяч українців пройшли через горнило «афганської війни». 290 українців не повернулися з Афганістану, 62 - вважаються зниклими безвісти або потрапили в полон. Отримали поранення більш ніж 8 тисяч українців, 4 687 з них повернулися до рідних домівок інвалідами. Вшановують в Україні і всіх тих, хто брав участь в інших війнах.
 

                                                             

15.02. 2017 р. в Київському міському центрі сім'ї «Родинний дім», за адресою вул. Салютна, 11-А, відбувся майстер-клас за темою «Травми вигнання, відкидання та неприйняття у контексті Програми терапії роду»,

в ході якого учасники мали змогу ознайомитися з сутністю цих травм, їх онтологією у контексті Програми терапії роду. Майстер-клас виявився настільки важливим, цікавим та корисним, що учасники домовилися з ведучим –             Колесніченко М.В, к.ф.н, практикуючим психологом, гештальт-терапевтом – про проведенням поглибленого,  практичного заняття з даної тематики. 

В заході  взяли участь викладачі кафедри Вербицька Л.Ф., аспіранти кафедри Чернега Н, Жовнер В.

14.02.17р. 0 14.00. за адресою Київ, просп. Перемоги 44 відбувся фестиваль   АнтиValentine-FEST.

В програмі фестивалю:

тематичний кіно-показ; лекції та майстер-класи; АнтиValentine Free-market; незвичайна розважальна програма; жива музика.

У заході взяли участь  аспіранти кафедри Ралко А, Приймук О.
 

13.02.17 р., о 19:00 у Центрі Леся Курбаса  вул. Володимирська 23в, в рамках міжнародного проекту  Mime Wave Ukraine представлений фізичний спектакль“Метаморфоза”  про сучасну українську повсякденність та зміни в країні.    “Метаморфоза” – це відображення змін, що відбуваються в українському суспільстві, за допомогою фізичного театру, анімації та живої музики. У фізичному театрі основний засіб вираження – це тіло і динаміка, знак і символ, психологічний жест на чуттєвому рівні, і мета – викликати у глядача глибинні асоціації, емоції та рефлексію на тему.

У заході взяли участь  викладачі Вербицька Л.Ф., аспіранти кафедри, Приймук О.

08 лютого 2017 р. в Київському міському центрі сім'ї «Родинний дім», за адресою вул. Салютна, 11-А, пройшов третій тренінг «Страх: усвідомлення та управління ним» з курсу тренінгів «Створення сприятливого емоційного клімату сім'ї», на якому опрацьовувалися такі питання:

  • як страх керує людьми;
  • походження і вплив страхів на життя і досягнення людини;
  • методи та інструменти управління страхом.

Заняття було цікавим, насиченим вправами та власними відкриттями. В заході взяли участь аспіранти кафедри.

6.02.17 р. о 14.30 за адресою: м. Київ, вул. Садова, 3а, кім. 1034 (зал засідань)

 відбувся  Круглий стіл "Дитина онлайн: як забезпечити безпеку і приватність?"

за ініціативи громадської організації "Партнери цифрового правозахисту", Національного комітету Дня безпечного Інтернету в Україні та за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв’язку.

Мета круглого столу  - визначення напрямків вдосконалення державної політики захисту безпеки і приватності дитини в онлайновому середовищі та налагодження співробітництва держави, бізнесу, освіти і громадянського суспільства.

В заході  взяли участь аспіранти кафедри Приймук О, Ралко А.

2.02.17 р. доцент Сипливий А.М. брав участь у засіданні Соціально-експертної ради при секретаріаті президента України щодо учасників АТО.

31 січня 2017 р. о 10.00 в Актовій залі Конгрес центру відбувся випуск магістрів студентів ФЕМПу.

Урочистості розпочалися з вітального слова випускника Київського національного торговельно-економічного університету 1972 р., доктора економічних наук, професора, академіка національної Академії педагогічних наук, заслуженого діяча науки і техніки України, ректора університету Анатолія Антоновича Мазаракі, який звернувся з теплими та мудрими словами до випускників кожного з факультетів.

48-й випуск студентів денної та заочної форми навчання розпочався урочистостями Факультету економіки, менеджменту та психології

З теплими словами на адресу випускників від імені колективу викладачів та співробітників факультету виступила кандидат економічних наук, професор, декан факультету – Гуляєва Наталія Миколаївна.

                                                                             

                                                                 

 ВІТАЄМО!!!!!

17-18 січня 2016 року захищали свої кваліфікаційні роботи студенти денної форми навчання освітнього ступеня “Магістр” спеціальності “ПСИХОЛОГІЯ”.

        Клименко Віктор Васильович  Голова екзаменаційної комісії  захисту випускних кваліфікаційних робіт студентів спеціальності “ПСИХОЛОГІЯ”  –  доктор психологічних наук, професор, професор кафедри психології Відкритого міжнародного університету  розвитку  людини  «Україна»,  Лауреат  Державної  премії  України  в  галузі  науки та  техніки 2010 року  та     члени   комісії:  Корольчук Микола Степанович – професор, завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук; Миронець Сергій Миколайович – доцент кафедри психології, кандидат психологічних наук; Латигіна Наталія Анатоліївна –  професор кафедри філософських та соціальних наук, доктор політичних наук, професор  за практичну значущість, високий професійний рівень, інноваційність підходів до розробки пропозицій в галузі економічної та організаційної психології  відзначили випускні кваліфікаційні роботи студентів: Шатілової Олександри, Овчаренко Ірини, Шейко Тетяни.

           Наразі, в цілому методичний та науково-практичний зміст випускних кваліфікаційних проектів (робіт) студентів – випускників обраної спеціальності були високо оцінені  екзаменаційною комісією. За декілька днів після завершення навчання в КНТЕУ плеяда молодих, перспективних, амбітних дипломованих магістрів поповнить лави фахівців, здатних підвищити  здобутки та авторитет України.

                                 

ВІТАЄМО МАГІСТРІВ з успішним ЗАХИСТОМ!!!!

16 січня 2017 року о 14.00 відбулося засідання спеціалізованої вченої ради К26.055.04 за спеціальністю 19.00.10 – «організаційна психологія; економічна психологія» у Київському національному торговельно-економічному університеті з порядком денним:

  1. Про прийняття до захисту дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук Арзуманян Каріни Каренівни на тему «Формування психологічної готовності менеджерів торговельних підприємств до розв’язання професійних конфліктів».

Науковий керівник: д.психол.н., професор Корольчук В.М.

  1. Про прийняття до захисту дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук Кушніренко Катерини Олегівни на тему: «Психологічні особливості професіографії діяльності спеціалістів банківської сфери».

Науковий керівник: д.психол.н., професор Корольчук М.С.

                                                  

15.12.16 р.  у .Арт-кафе "The FACTORY" відбувся  майстер-клас «Психологія харчування».
Майстер-клас провів тренер, психолог центру розвитку "Орієнтуйся на успіх". В заході  взяли участь аспіранти кафедри Приймук О, Ралко А.

13.12.16р. у центрі ГО психологів-практиків відбувся майстер-клас  з  "Акватипії + рольова гра" в якому взяв участь аспірант кафедри Жовнір Віталій. Даний майстер-клас  є найбільш ефективною зброєю в бротьбі з внутрішньою тривогою, апатією, негативними станами. 

06 грудня 2016 р. в Київському міському центрі сім'ї «Родинний дім» відбувся творчий майстер-клас до Дня Збройних Сил України «Курс – на удачу!» для батьків та їх родин. На майстер-класі буде створюватися чоловіча лялька в подарунок чоловікові у якості оберегу. В якому візьмуть участь аспіранти кафедри: Чернега Н, Ралко А. 

5.12. 16 р. відбувся  конкурс творчих робіт  з дисципліни "Педагогічна і вікова психологія"в якому взяли участь студенти ІІІ курсу 29 та 30 груп ФЕМПу. На розгляд журі було представлено 10 доповідей. Найбільш активними учасниками конкурсу виявилися  5 студентів, які посіли призові місця: Ефременко Ганна-Христина, Сатиренко Ірина, Балан Григорій, Поліщук Софія, Мисніченко Яна.

29.11.16 р.відбулося засідання спеціалізованої вченої ради К 26.055.04  за спеціальністю 19.00.10 "Організаційна психологія; економічна психологія" 

29.11.16 р.відбувся міжкафедральний семінар. Були представлені дві дисертаційні роботи на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук,  аспірантів кафедри Мельниченко О.І. та Старової Ю.М. В роботі  семінару взяли участь 12 науково-педагогічних працівників.                                                                                        

                                                      

28.11.16р. відбулася вузівська науково-практична конференція "Актуальні проблеми організаційної та економічної психології".В конференції взяли участь 66 учасників. Серед яких  44 виступи  з них: 6 студентів Київського торговельно-економічного коледжу, 3 студентів з Вінницького торговельно-економічного коледжу та магістри психологи.

На конференції розглянуто теми:

— Організаційна та економічна психології;

— Соціологія у сприйнятті студентською молоддю;

— Профорієнтаційна робота та професійний відбір майбутніх фахівців;

— психолого-педагогічні аспекти кар’єрного розвитку майбутніх фахівців.

Проведено також конкурс на кращу наукову доповідь:

Секція 1:

1 місце – Хоменко В’ячеслав (ФЕМП, 2 м курс, 22 група);

2 місце – Войтюк Альона (ФЕМП, 2 м курс, 22 група)

Секція 2:

1 місце – Іщенко Марія (ФЕМП, 2 м курс, 22 група);

2 місце – Ізовіт Марія (ФЕМП, 2 м курс, 22 група);

3 місце – Ткаченко Ксенія (ФЕМП, 2 м курс, 22 група).

3 місце – Комаринська Іванна (ФЕМП, 2 м курс, 22 група).

Секція 3:

1 місце – Семенченко Вікторія (2 курс ТЕК КНТЕУ);

2 місце – Опалінська Анастасія (2 курс ТЕК КНТЕУ);

2 місце –  Смішко Ольга (4 курс, факультету виробництво харчової продукції);

3 місце –  Глухенький Андрій (4 курс, факультету Виробництво харчової продукції);

3 місце –  Буран Карина (4 курс, факультету Виробництво харчової продукції).

Секція 4:

1 місце – Греба Ілдіко (курс 2м, гуманітарний факультет);

2 місце – Конц Тімеа (курс 2м, гуманітарний факультет);

3 місце – Воронова Ольга (курс 2м, гуманітарний факультет).

                                                                                     

       З 17.11 - 21. 11. 2016 року доцент кафедри Миронець С.М. взяв участь у першому офіційному Чемпіонаті ВНЗ України серед науково-педагогічних працівників з більярду  "Вільна піраміда",  що був організований Національним авіаційним університетом.    

Доцент кафедри Миронець С.М. зайняв III місце з більярдного спорту на чемпіонаті України серед ВНЗ.

22.11.2016р. в Інституті кардіології імені М.Д. Стражеска відбулася Українська науково-практична конференція «Організація кардіологічної допомоги» в якій взяли участь доцент Вербицька Л.Ф., доцент Сипливий А.М.

З 17.11 - 19. 11. 2016р. аспірантка кафедри Приймук О. відвідала Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український дім» де відбулася Тридцята щорічна міжнародна спеціалізована виставка «Освіта та кар’єра – День студента 2016» та виставка закордонних навчальних закладів «Education abroad» (“Освіта за кордоном”).

14. 11. 16р.  Аспірантка  кафедри  Чернега Н. взяла участь у II Всеукраїнській онлайн-конференції молодих вчених, студентів, аспірантів «Управління якістю в житті і діяльності людини: стандарти, орієнтири та перспективи»

09. 11. 16 р. в Київському міському центрі сім'ї «Родинний дім»,  відбулося практичне заняття з арт-терапії«Метафоричні асоціативні карти», де взяли участь аспіранти кафедри. На занятті розглядалися методологія проективного методу  та місце серед арт-терапевтичних  практик, ефективність використання їх в роботі.  Учасники одержали  власний практичний досвід роботи з картами, дізналися  про існуючі  авторські колоди та тематику звернень,в яких використання карт може стати незамінним інструментом.

08. 11. 2016 р. в Київському міському центрі сім'ї «Родинний дім» відбувся майстер-клас «Пошук ресурсів у власній родині за допомогою методики «Генограма», в якому взяв  участь аспірант Жовнер В.Ю. ,  учасники майстер-класу:

  • дізналися, що таке генограма і для чого її можна використовувати;
  • отримали можливість створити генограму своєї сім’ї;
  • дізналися про свої «скелети у шафі», «родовий спадок» і чому з цим варто розбиратися;
  • навчилися у вигляді схеми на одному аркуші паперу відображати склад сім'ї в історичному контексті і стосунки між родичами.

03. 11. 2016р.в центрі  Training center "СПІКЕР" доцент Вербицька Л.Ф. взяла участь у семінарі - тренінгу  "Внутрішньокорпоративні перемовини: необхідна складова результативності".  Ціль- інтерактивне навчання ораторській майстерності, і, в цілому, ефективної комунікації, з метою розвитку особистісного та командного потенціалу.

01.11.  2016 р. в Київському міському центрі сім'ї «Родинний дім», відбувся творчий майстер-клас «Зігрій теплом свого серця» для дітей та їх батьків в якому взяли участь аспіранти кафедри  Приймук О. 

Діти, з натхненням та завзяттям малювали та клеїли листівки для воїнів АТО, хоробрих захисників які бережуть наш мир, не зважаючи на всілякі негаразди. Батьки і діти ісвоїми  творчими шедеврами дуже старалися поділитися теплом своїх сердець   і надати наснаги нашим героям.                                    

29.10.2016 року студенти 4 – 5 их курсів кафедри психології в рамках проведення виїзних занять кафедри з дисциплін: «Психологія стресосійкості особистості» - (викладач Миронець С.М.) та «Психологічна служба та життєві кризи особистості» - (викладач Іщенко В.В.) відвідали Києво-Святошинський центр соціально-психологічної реабілітації населення, який дислокується у м. Боярка, Київської області.

    Працівниками центра було проведено змістовну екскурсію, у ході якої студенти ознайомилися із сучасними технологіями психологічної реабілітації учасників АТО, вимушених переселенців та членів їх сімей. У ході зустрічі були проведені майстер-класи практичних психологів центру та Круглий стіл з обговорення актуальних проблем надання психологічної допомоги учасникам війни, учасникам АТО та членам їх сімей. 

25.10. 2016 р. у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулося урочисте відкриття   Восьмого міжнародного форуму «Інноватика в сучасній освіті» та Четвертої міжнародної виставки «WorldEdu»  в яких взяли участь доцент Вербицька Л. Ф., доцент Старик В.А. Вищі навчальні заклади Чехії, Польші, Угорщини та інш.  презентували інноваційний досвід, нові форми та технології науково-освітньої діяльності.

19.10.16р. відбулися виїзні заняття студентів 3-го курсу напряму підготовки «Психологія» в Міський центр психотерапії та медичної психології з доцентом Ржевським Г.М.

12.10.16р. відбулися виїзні заняття студентів 4 курсу напряму підготовки «Психологія» в межах заходів Міжнародного виставкового форуму «Технології захисту – 2016», «Зброя та безпека» та Х Міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт – ХХІ».

Зі студентами були проведені практичні заняття з надання домедичної допомоги та сучасними техніками надання психологічної допомоги людям у стані гострого травматичного стресу.

Доцент кафедри психології Миронець С.М. ознайомив студентів із сучасними засобами індивідуального захисту та сучасними інтерактивними методами професійно-психологічної підготовки фахівців.

Також у межах форуму студенти взяли участь у роботі 18-ї Всеукраїнської конференції рятувальників.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Наказом МОН України від 07.10.16 року  №1222 подовжено спеціалізовану вчену раду К 26.055.04 у Київському національному торговельно-економічному університеті з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю 19.00.10 «Організаційна психологія; економічна психологія» строком на три роки                                                 

04.10.10 р. доцент Вербицька Л.Ф., взяла участь у круглому столі: «Партнерство навчальних культурно-освітніх закладів, соціальних служб і родин»  в Інституті педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України 

05.10.2016 р. аспіранти Жовнер В, Ралко А. взяли участь у семінарі: «Важливість інформаційної роботи, щодо усвідомленного вступу до шлюбу» у Київському міському центрі сім”ї «Родинний дім».

16.06.2016 доценти  Зазимко О.В, Маслюк А.М. взяли участь у методологічному семінарі «Внесок видатного українського мовознавця і психолога і Д.М. Овсянико-Куликовського у психологію обдарованості» в Інституті психології НАПН України ім. Г.С. Костюка, лабораторія психології обдарованості.

16.06.2016 доц. Вербицька Л.Ф. взяла участь у семінарі-тренінгу "Науковий інтернет: спеціалізовані сервіси та наукометричні бази даних" у Інституті проблем виховання НАПН України

15.06.2016 доц.Ржевський Г.М.взяв активну участь у семінаір в режимі «запитання-відповідь», що було організовано центром трансферу технологій

20.04.16р. завідувач кафедри Корольчук М.С., доценти Сипливий А.М., Миронець С.М.,і Вербицька Л.Ф   взяли участь у заході присвяченому питанням "Адаптації НАТО до сучасних і майбутніх викликів  у сфері безпеки" в Національному університеті оборони України ім. І. Черняховського

26 березня 2016р. студентка 4–го курсу Жукова В.А. нагороджена Дипломом за III місце у  II турі  конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Педагогічна та вікова психологія» у Південноукраїнському національному педагогічному університеті ім. К.Д. Ушинського (Одеса).

 


24.03.16р. на факультеті ФЕМП відбулася конференція на тему "Пріоритети соціально-економічного розвитку суспільства".

Секція "Психологічне забезпечення навчальної та професійної діяльності особистості".

На розгляд журі було представлено 17 доповідей. Найбільш активними учасниками конкурсу виявилися  5 студентів, які посіли призові місця:

1-ше місце    "Етно-психологічні особливості взаємодії у підприємницькій діяльності" (Капітотенко К., студентка ТЕК КНТЕУ 2 курсу).   

2-ге місце     "Особливості взаємин батьків і дітей" (Шпатковська А.,студентка ТЕК КНТЕУ 2 курсу);

                      "Вплив ментальності українців на формування комунікативних здібностей" (Доцок К..,студентка ТЕК КНТЕУ 2 курсу);

3-тє місце    – «Особливості соціального зростання студентів» (Буря Г. студентка ТЕК КНТЕУ 2 курсу);

                      «Навчання за кордоном:міфи та реальність» (Борисенко А. студентка ТЕК КНТЕУ 2 курсу).


Про виїзне заняття кафедри психології

Кажуть, краще один раз побачити, ніж десять разів почути. Саме так здійснюється підготовка студентів психологів, які 16 березня 2016 року взяли участь у виїзному занятті з дисциплін «Психологія праці та інженерна психологія» та «Практична психологія» на базі практики в Психологічній службі Державної служби надзвичайних ситуацій Київського гарнізону. Психологічна служба дислокується в 25 аварійно-рятувальній частині Київського гарнізону, яка на сьогоднішній день є однією з найбільших у Європі.

Заняття провів кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології, заступник декана ФЕМП з виховної роботи Миронець Сергій Миколайович спільно з начальником психологічної служби Київського гарнізону ДСНС України підполковником служби цивільного захисту Поканєвич Оленою Анатоліївною.

Під час занять студенти ознайомилися з особливостями професійно-психологічної підготовки рятувальників, їм були продемонстровані сучасні тренажерні комплекси, на яких здійснюється підготовка фахівців екстремальних професій.

Також практичні психологи служби поділилися досвідом роботи в зоні АТО, психологічної роботи з громадянами різних вікових груп переселенців та постраждалих внаслідок Антитерористичної операції. Поділилися досвідом виконання заходів психологічної допомоги з громадянами інших країн внаслідок великомасштабних землетрусів у Непалі та Індії.

03.02.2015
adv
1436
остання редакція 13.11.2023
40903