logo
Факультет технологій та бізнесу
Факультет технологій та бізнесу
logo
Факультет технологій та бізнесу
img

Перелік спеціальностей і спеціалізацій

технологій та бізнесу

Галузь знань «Сфера обслуговування»

Освітня програма «Готельно-ресторанна справа»

Галузь знань «Управління  та адміністрування»

Освітня програма «Менеджмент туристичного та

готельно-ресторанного бізнесу»

Динамічна і багатогранна індустрія гостинності охоплює кілька важливих галузей: готельний та ресторанний бізнес, сферу розваг, організацію заходів, подорожі. Запорука успішної кар'єри складається з трьох складових: пристрасне захоплення професією, якісна освіта, бажання розвиватися і працювати. Професії у глобальній сфері гостинності надають ці унікальні можливості –  комунікувати з цікавими людьми з різних країн, мотивують до вивчення іноземних мов.

Ви матиме різноманітні кар’єрні можливості та професійний розвиток у високооплачуваних сферах діяльності, бо будете навчатися іноземними мовами, вивчати дисципліни з використанням прикладних програм, опановувати секрети сервісології провідних шкіл гостинності.

Конкурентнами перевагами навчання за освітніми програмами «Готельно-ресторанна справа» та  «Менеджмент туристичного таготельно-ресторанного бізнесу» є:

  • інноваційна філософія формування змісту професійно-орієнтованих дисциплін;
  • програми навчання англійською мовою та вивчення декількох іноземних мов;
  • вивчення інноваційних цифрових технологій та інформаційних систем у професійній діяльності;
  • залучення до викладання представників та експертів у сфері готельного та ресторанного бізнесу, управління, економіки, маркетингу. Регулярне проведення майстер-класів та лекцій від професіоналів;
  • регулярне, оплачуване професійне стажування у світових готельних та ресторанних мережах та  провідних кампаніях індустрії гостинності з отриманням міжнародних сертифікатів;
  • практичні курси у центрібізнес-симуляції для набуття знань та вмінь розроблення  стартапів з розвитку готельного та ресторанного бізнесу;
  • поєднання практичного навчання, професійного стажування, глибоких академічних знань та розвиток лідерських навичок забезпечують підготовку універсального, конкурентоспроможного фахівця.

Якщо Ви прагнете організовувати сервіс для споживачів,  керувати бізнес-процесами продажів послуг, розвивати бізнес, розробляти подієві та рекламні заходи – чекаємо на освітній програмі «Готельно-ресторанна справа».

Професійні можливості –  Ви зможете обіймати посади керуючого готелем, рестораном, спацентру,   банкетною службою; дистриб’ютора;  фахівця  з роботи з корпоративними клієнтами,  керівника служби  розміщення, керівника сервісної служби

Ваша мрія управляти персоналом, фінансовими ресурсами, розробляти стратегії ведення бізнесу, генерувати пропозиції для споживачів, здійснювати консалтингову діяльність, то для Вас освітня програма  «Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу».

Професійні можливостіВи зможете обіймати посади  керуючого готелем, рестораном,менеджера систем бронювання, служби прийому і розміщення, SMM-менеджер, івент-менеджера, сервіс-менеджера, бренд-менеджера, PR-менеджера, HR –менеджера.

Галузь знань «Сфера обслуговування»

Освітня програма «Міжнародний туризм»

Освітня програма «Економіка і організація туризму»

Освітня програма «Цифровий туризм»

Всесвітній ринок послуг показує стабільне зростання кількості туристів протягом останніх десятиліть. Люди завжди будуть подорожувати, бо подорожі є частиною людської природи. Відповідно, завжди будуть потрібні ті, хто зможе задовольнити потребу в подорожах. Якщо ви – творча особистість, полюбляєте спілкуватися, дарувати враження, цікавитесь подорожами, бажаєте отримати бізнес-освіту - ви є ідеальним кандидатом для опанування освітніх програм. 

Відмінністю освітніх програм кафедра туризму та рекреації в є підготовка експертів з міжнародного туризму, які розбираються в організації національного та світового туристичного бізнесу, виступають в ролі консультанта з організації подорожей або започатковують власну справу в туризмі. Завдяки вирішенню разом з викладачами практичних ситуацій з досвіду роботи туристичних підприємств на заняттях з організації туризму, маркетингу, менеджменту, економіки та інших дисциплін, ви легко зрозумієте як працює туристичний бізнес.

В спеціально обладнаних лабораторіях ви будете бронювати авіаквитки та працювати з іншими інформаційними системами та технологіями глобального туристичного простору. Для встановлення професійних контактів по всьому світу ви вже з першого курсу маєте можливість вивчати дві іноземні мови. З метою перевірки отриманих знань передбачена щорічна виробнича практика на підприємствах сфери туризму, у тому числі закордонних – в Болгарії, Італії та Словаччині, завдяки укладеним договорам між університетом та іноземними партнерами. Протягом останнього курсу ви отримаєте навички командної роботи при проектуванні власного віртуального туристичного підприємства. І останнє – набуття професії у сфері міжнародного туризму це унікальна можливість поєднати хобі з роботою!

Навчатись за спеціальністю «Туризм» надзвичайно цікаво, престижно та перспективно. Оскільки ви станете справжнім фахівцем з проектування, проведення та реалізації турів та івентів; володітимете найактуальнішими компетентностями щодо організації туристичного бізнесу та стрімкого його розвитку через застосування інноваційних технологій.

      Акцент змісту освітньої програми «Міжнародний туризм» здійснюється на забезпеченні конкурентоспроможних позицій туристичних підприємств на міжнародному ринку туристичних послуг.

      Зміст освітньої програми «Економіка і організація туризму» формує поглиблену складову економічного обґрунтування організації подорожей, івентів та екскурсій.

      Освітня програма «Цифровий туризм» зосереджена на діджиталізації бізнес-процесів у туризмі, використанні цифрових технологій для успішного функціонування туристичного бізнесу.

      Професійні можливості:менеджер відділу продаж туристичного оператора, менеджер систем бронювання, івент-менеджер, економіст у сфері туризму,менеджер з розвитку туристичної компанії, менеджер з  маркетингу туристичної компанії, HR- менеджер  туристичної компанії.

     

Галузьзнань «Виробництво та технології»

Освітня програма «Технологія та організація ресторанного бізнесу»

Освітня програма «Ресторанні технології та фуд-дизайн»

Життя і здоров’я – найбільша цінність людини. Якщо ти здоровий, то добре працюєш та гарно вчишся. Ти завзято робишрізнісправи: відпочиваєш, спілкуєшся з друзями, читаєш цікаву книжку, біжиш до магазину. Але пам’ятай, що однією з важливих запорукздоров’ялюдини є її харчування. Маєте бажання приєднатися до тих, хто забезпечує здоров’я нації, підвищує працездатність людини та прагне задовільнити не тільки її природні, а й естетичні вимоги?Чекаємо вас на спеціальності «Харчові технології», особливістю якої є міждисциплінарна та професійна підготовка фахівців, які здатні приймати ефективні рішення; розв’язувати актуальні задачі і проблеми в галузі харчових та ресторанних технологій.

Якщо ви прагнете стати професійним ресторатором,організувати власний бізнес, спроектувати сучасний заклад ресторанного господарства і запустити його в роботу – чекаємо вас на освітнійпрограмі «Технології і організація ресторанного бізнесу». Ви отримаєте глибокі теоретичні знання і практичні навички,що дозволять сформувати конкурентоспроможного фахівця ресторанного бізнесу, обізнаного у виробничих, технологічних, сервісних та управлінських процесах роботи ресторану. Такий фахівець знає як організувати діяльність закладу ресторанного бізнесу, компетентний в управлінні технологічними процесами, забезпеченні контролю якості і безпечності виробництва ресторанної продукції з урахуванням всіх вимог.

А якщо ви маєте художній стиль мислення та бажання розвиватись в галузі кулінарного мистецтва, для вас ексклюзивна освітня програма «Ресторанні технології та фуд-дизайн», яка представлена вперше в Україні. Фокус даної програми зосереджено на світовому досвіді у сфері ресторанних технологій, фуд-дизайну, фуд-арту і фуд-стайлінгу. Такий фахівець, передусім, новатор, який знає як створити і презентувати креативний ресторанний продукт, що матиме довготривалі позитивні враження цільової аудиторії споживачів. При цьому він вміє застосовувати сучасні digital-технології маркетингу і фуд-стайлінгу, розробляти власні фуд-дизайн і фуд-сервіс проекти.

По завершенні навчання за освітніми програмами «Технології і організація ресторанного бізнесу» та «Ресторанні технології та фуд-дизайн» ви отримаєте глибокі фахові знання з харчових і ресторанних технологій, сучасного устаткування, організації виробничих і сервісних процесів, а також технік, стилів і технологій ресторанної продукції, навчитесь створювати авторське ресторанне меню, презентувати ресторанну продукцію. Такі фахівці є беззаперечно конкурентоспроможними у підприємницькому середовищі ресторанного бізнесу, адже володіють комплексом базових та знань і практичних навичок та бізнес-орієнтовані на запити і потреби сучасного ринку споживачів ресторанних послуг.

У Вас буде можливість стажування у відомих закладах HoReCa різних країн світу, зокрема Італії, Болгарії, Хорватії, Словаччини, Німеччини, участі в міжнародних кулінарних професійних конкурсах з отриманням міжнародних сертифікатів.

Професійні можливості:посади керівника закладу (мережі) ресторанного господарства, керуючого рестораном (кафе, баром), директора кейтерингової компанії, інженера-технолога, консультанта із виробництва, фахівця з ресторанної справи, бренд-шефа.

Галузь знань «Культура і мистецтво»

Освітня програма «Дизайн»

У сучасному світі професійне заняття дизайном є однією з найуспішніших і затребуваних професій. Завдяки пошукам дизайнерів прогнозується майбутнє, створюються ідеї завтрашнього дня.

Навчання за спеціальністю «Дизайн» для тих, хто мріє про творчу, високооплачувану і надзвичайно цікаву роботу дизайнера. До програми навчання включені – вивчення засобів і прийомів оформлення інтер’єру, створення індивідуального стилю, планування простору, підбору кольорів, оздоблювальних матеріалів, меблів та багатьох інших елементів, що формують відчуття комфорту та вишуканості у будь якому приміщенні. А знання у сфері маркетингу, підприємництва, які отримаєте у рамках цієї освітньої програми дозволять ефективно просувати ваші проекти, створити власний ефективний бізнес, стати бажаним співробітником будь-якої дизайн-компанії.

Професійні можливості: дизайнер-фрілансер, дизайнер, власник (менеджер) приватної дизайн-студії, салону, виставкового центру, мистецької галереї, дитячої художньої школи, ізостудії.

Галузь знань Освіта/Педагогіка

Освітня програма «Спортивний менеджмент»

Конкурентною перевагою освітньої програми є можливість займатися не тільки тренерсько-викладацькою  діяльністю, а також:  управляти діяльністю підприємств та організацій в спортивній індустрії; відкрити власний спортивний бізнес; планувати та організовувати спортивні події та маркетингові заходи у сфері фізичної культури та спорту.

Випускники відмінно розбиратимуться у всіх нюансах спортивної сфери, володітимуть розвиненими організаторськими здібностями і комунікабельністю.

Професійні можливості:менеджер спорту, керівник спортивних проектів, менеджер професійної ліги, федерації,  спортивної школи, секції, управляючий  фітнес-клубом, організатор спортивних заходів, спортивний маркетолог, персональний агент професійного спортсмена.

 

19.04.2013
guliya2005
29602
остання редакція 20.12.2022
43505