logo
Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу
Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу
logo
Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу
img

Співробітництво

ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

За ініціативою університету та активної участі факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу у вересні 2015 року розпочала свою діяльність громадська спілка «Український кулінарний союз».

 Основною метою громадської спілки «Український кулінарний союз» є об’єднання інтересів освітян та фахівців ресторанного бізнесу у справі розвитку творчого багатства української кухні, підвищення якості та рівня вітчизняного сервісу, популяризації України на світовому ринку туристичних послуг.

Функціонує Фахова асамблея у сфері туризму України (ФАСТУ). Основна мета діяльності ФАСТУ полягає у формуванні узгодженої громадської позиції та вираженні консолідованих інтересів фахових представників освіти, галузевих та громадських об`єднань у сфері туризму, готельного і ресторанного господарства, курортної справи з питань розроблення новітніх професійних стандартів за компетентнісним підходом, вдосконаленні галузевих стандартів вищої освіти, розвитку трудового потенціалу.

З метою підвищення рівня підготовки фахівців для туристичної сфери, триває постійна співпраця факультету з туристичними операторами «TPG» та «Коралл тревел»; Німецьким товариством міжнародного співробітництва ГІЦ ГмбХ, Федерацією спортивного туризму України, Асоціацією малих готелів і апартаментів України, Всеукраїнською організацією роботодавців санаторно-курортних і оздоровчих закладів, журналом «Отельєр і ресторатор».

Факультет підтримує та розвиває ділові зв’язки з представниками установ, організацій та підприємств сфери туристичної індустрії: Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Державним підприємством «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості»; ГО «Туристична Асоціація України»; Управлінням туризму Київської міської державної адміністрації.

Угодами про творчу співпрацю факультет пов’язаний з провідними вітчизняними та закордонними навчальними закладами та закладами ресторанно-готельного господарства та туризму: ТОВ «Прем’єр Інтернешнл», ВАТ «Готель «Прем’єр Палац», «Президент-готель», готель «RAMADA», «Inter Continental», «Баккара», "11 Mirrors", заміський клуб «Трипільське сонце», готель «Опера», «Братислава», підприємств туристичної індустрії: «Компанія «Європа–груп», «TPG», «Корал тревел», «ТUІ», закладів ресторанного господарства: мережа ресторанів «Козирна карта», ТОВ «Голден Паб», ресторан «Ренесанс», «Муракамі», «Мода Бар», «Томас», «Тарас», «Зодчий Київ», «Діксіленд».

Поширюються дружні зв’язки між факультетом та торговельними представництвами виробників обладнання для  підприємств ресторанного господарства - концерном Rational AG, Robot Coupe, торговим домом  SP-ROF.

Заклади є базовими для стажування викладачів і проходження студентами практики.

       Міжнародні контакти здійснюються за напрямами:
- обмін досвідом проведення лекцій, практичних занять, тощо;

- співробітництво у науково-дослідній та навчально-методичній роботі;

- спільне видання наукових, навчальних, науково-методичних матеріалів;
- обмін досвідом з розробки нормативних освітніх документів (програм, планів);

- стажування викладачів та студентів тощо.
 Встановлено дружні професійні зв’язки:
Польща – Академія готельного менеджменту і ресторанного господарства у Познані, Познанський економічний університет(м. Познань);

Франція - Академія кулінарного мистецтва "Le Cordon Bleu" (м. Париж) - розробляється і впроваджується освітньо-навчальний проект створення спільного навчального закладу "Le Cordon Bleu - КНТЕУ";

Греція - Швейцарська бізнес-школа готельного і туристичного менеджменту (м. Афіни);

Азербайджан  –  Бакинський товарознавчо-комерційний інститут (м. Баку);

Болгарія  – Бургаський вільний університет; Університет національного і світового господарства (м. Софія);

Угорщина – Будапештський економічний університет (м. Будапешт);

Латвія – Університет Turiba (м. Рига);

Словаччина – Економічний університет в Братиславі.

На факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу укладені договорі про співробітництво та проходження студентами практичної підготовки у  Греції на провідних підприємствах готельно-ресторанного бізнесу:  Sani S.A. Sani Resort, Olivia S.A., п-ів Халкідікі, м. Касандра; Louis Hotels-Louis Plagos о. Закінтос, м. Цивілі; Holiday Village Kos о. Кос, м. Елефсіна; Bluegr Hotels-Candia park village о. Крит, м. Агіос Ніколас; Louis Colossos Hotel о. Родос, м. Фаліракі та ін.

    У готельних комплексах Угорщини у курортному комплексі м. Бешенева, Словаччина,  м. Братислава -  Termal Park Besenova та готелі Termal Park, Болгарія, м. Сонячний берег, готельній мережі «Клуб Калимера».

  .

19.04.2013
guliya2005
8372
остання редакція 20.12.2022
43505