logo
Факультет міжнародної торгівлі та права
Факультет міжнародної торгівлі та права
logo
Факультет міжнародної торгівлі та права
img

Практико-орієнтовний майстер-клас

міжнародної торгівлі та права

Практико-орієнтований майстер-клас від Національної асоціації адвокатів України

У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з Національною асоціацією адвокатів України (НААУ) 21 березня 2023 року проведено практико-орієнтований майстер-клас на тему «Співпраця українських адвокатів з іноземними колегами: що говорять правила адвокатської етики?».

Спікером майстер-класу виступила Василик Ірина Богданівна, кандидат історичних наук, адвокат, проректор ВША НААУ, доцент, керівник науково-методичного Центру досліджень адвокатури і права НААУ, член Експертної та Науково-консультативної ради НААУ, лауреат Премії ім. Тараса Шевченка Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, експерт з історії адвокатури України та правил адвокатської етики.

Із вітальним словом до учасників зустрічі звернувся організатор заходу – завідувач кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу, канд. юрид. наук, адвокат Мельниченко Руслан Володимирович, який зосередив увагу учасників на тому, що НААУ є одним із основних стейкголдерів правничих освітніх програм у ДТЕУ. Саме НААУ об’єднує всіх без винятку адвокатів України та створена з метою забезпечення реалізації завдань адвокатського самоврядування, які визначені Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Також було відзначено, що ДТЕУ цінує співпрацю з НААУ і продовжить розвивати спільні проєкти, які будуть сприяти професіоналізації правничих освітніх програм ДТЕУ та формуванню у студентів практичних навичок та вмінь.

Модератором проведення зустрічі в інтерактивному форматі на платформі Zoom виступила канд. юрид. наук, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Погарченко Тетяна Віталіївна. Актуальна тема зібрала понад 100 слухачів, які мали можливість дискутувати з професійним доповідачем та обговорити найбільш цікаві питання у сфері правил адвокатської етики.

До участі у майстер-класі були залучені здобувачі, гаранти та стейкголдери (роботодавці та випускники) ОНП з підготовки докторів філософії за спеціальністю «Право» бакалаврських і магістерських ОПП: «Комерційне право», «Фінансове право», «Цивільне право і процес», «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності» базового навчального закладу ДТЕУ в Києві. Крім цього, до майстер-класу приєдналися регіональні структурні підрозділи ДТЕУ, зокрема: Вінницький торговельно-економічний інститут, Чернівецький торговельно-економічний інститут, Коломийський економіко-правовий коледж.

Порядок денний майстер-класу включив обговорення зі студентами практичних питань у сфері адвокатської діяльності:

  • Аналіз правил етики країн ЄС.
  • Правила етики сусідніх держав – Польщі та Угорщини щодо співпраці з іноземними колегами.
  • Правила адвокатської етики стосовно співпраці з іноземними колегами.
  • Гонорарна політика: писані і неписані правила взаємодії з іноземними адвокатами.
  • Страхування адвокатів у ЄС.
  • Співпраця з колегами-адвокатами.
  • Кореспонденція між адвокатами.
  • Спори між адвокатами з різних держав – членів асоціації.

За результатами проведеного заходу поглиблено взаємодію НААУ та ДТЕУ у напрямі розвитку бакалаврських і магістерських ОПП: «Комерційне право», «Фінансове право», «Цивільне право і процес», «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності» з метою їх подальшої професіоналізації та максимального наближення до вимог правничої професії.

Колектив ФМТП впевнений, що тільки об’єднавши зусилля науки та практики, ми зможемо вирішити стратегічно важливі для України питання у сфері вищої юридичної освіти!

 

05.04.2023
42418
349
остання редакція 05.04.2023
42418