logo
Факультет міжнародної торгівлі та права
Факультет міжнародної торгівлі та права
logo
Факультет міжнародної торгівлі та права
img

Модельне судове засідання для студентів ФМТП

міжнародної торгівлі та права

Модульне судове засідання для студентів ФТМП відбулося в Дарницькому районному суді Києва

У рамках підписаного Меморандуму між Дарницьким районним судом міста Києва та ДТЕУ 25 квітня суддя-спікер Дарницького районного суду м. Києва, кандидат юридичних наук, IMIмедіатор  Бондаренко Марина Сергіївна в залі суду провела модельне судове засідання за участю студентів 2 курсу ФМТП, які вивчають навчальну дисципліну «Практикум з кримінального права України», що викладається доцентом кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу Шведовою Ганною Леонідівною. Також для кращого засвоєння студентами практичних навичок в галузі кримінального права та закріплення знань і набуття компетентностей щодо особливостей кваліфікації кримінальних правопорушень  25 квітня було проведено виїзне практичне заняття в Дарницькому районному суді міста Києва, де студенти були присутні на судових засіданнях у справах про притягнення до кримінальної відповідальності за кримінальні правопорушення проти громадського порядку, проти безпеки руху та експлуатації транспорту та проти здоров’я населення.

Модельне судове засідання відбулося:

  • У справі про притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 121 КК України.

Модельне судове засідання – це унікальний простір для професійного спілкування студентів-правників з органами судової влади, можливість творчого застосування здобутих знань, умінь і навичок, а також участь суддів у професійній підготовці майбутніх спеціалістів.

У модельному судовому засіданні взяли участь студенти, які зацікавлені у набутті практичних навичок щодо особливостей кваліфікації різних видів кримінальних правопорушень та поглибленому засвоєнні навчальної дисципліни «Практичний курс з кримінального права України» (спеціальність «Право», бакалаврські і магістерські ОПП: «Комерційне право», «Фінансове право», «Цивільне право і процес», «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності»).

Майбутні правники спробували себе у ролі головуючого судді, адвоката, прокурора та мали можливість допитати обвинуваченого, потерпілого свідків на підставі кримінального провадження, яке цим судом і розглядалось.

За результатами проведеного модельного судового засідання учасники поглибили взаємодію щодо розвитку освітніх програм з метою їх подальшої професіоналізації та максимального наближення до вимог правничої професії. Впевнені, що тільки об’єднавши зусилля науки та практики, ми зможемо вирішити стратегічно важливі для України питання у сфері вищої юридичної освіти.

02.05.2023
42418
335
остання редакція 02.05.2023