logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Напрями наукових досліджень

Центр досліджень управління асортиментом, якістю та безпечністю харчових продуктів

Управління якістю як фактор забезпечення конкурентоспроможності та  конкурентоздатності продукції

Фактори формування і забезпечення якості та конкурентоздатності  продукції. Формування нової філософії якості, мотивація для змін, конкурентоспроможність. Ключові принципи управління якістю. Підходи, що використовуються для управління якістю. Досвід управління якістю у різних країнах світу: США, Японії, країнах Західної Європи, Азії та Африки. Міжнародний досвід управління якістю на підприємствах ритейлу. Процесний підхід в системі управління якістю. Виокремлення процесів, їх опис та встановлення взаємодій. Аналіз отриманих результатів і вдосконалення процесів. Забезпечення якості функціонування систем управління в ритейлі, формування стратегії і тактики, коригуючі та запобігаючі дії. Аудит систем управління якістю.


Дослідження стану ринку харчових продуктів в умовах непрогнозованих факторів впливу

Проблеми розвитку та функціонування агропродовольчого ринку. Принципи формування та управління асортиментом товарів. Тенденції та перспективи формування асортиментної структури ринку окремих груп продовольчих товарів з метою гарантування продовольчої безпеки. Роль транснаціональних корпорацій у формуванні асортиментної політики.


Дослідження факторів формування споживних властивостей та  збереженості харчових продуктів для гарантування продовольчої безпеки держави

Наукове обґрунтування формування споживних властивостей харчових продуктів, оцінювання споживчої цінності. Органічне виробництво харчових продуктів. Штучне розведення (відтворення) водних біоресурсів: аквакультура (рибництво), товарна аквакультура, марікультура. Екологічний вплив та природоохоронна діяльність в аспекті видобування водних біоресурсів.

 Управління асортиментом, якістю та безпечністю продовольчих товарів в умовах непрогнозованих факторів впливу. Способи утилізації відходів та неякісної продукції.

Гармонізації законодавства України з вимогами ЄС та міжнародно-правовими системами з питань безпечності та якості харчових продуктів і кормів.


Системний аналіз і прогнозування якості харчових продуктів стратегічного призначення

Методологія визначення та оцінювання якостей, вітчизняний та міжнародний досвід. Методи достовірної кваліфікованої кількісної оцінки якості. Методи комплексної кваліметричної оцінки рівня якості інноваційних товарів в підприємницьких, торговельних  та біржових структурах. Принципи і методи прогнозування якості  харчових продуктів стратегічного призначення в умовах непередбачуваних факторів впливу.

12.01.2024
43630
57
остання редакція 12.01.2024