logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Публікації

Центр досліджень харчових та ресторанних технологій

Монографії, розділи монографій
  1. Anzhelika Medvedieva, Iryna Antoniuk (2023) TECHNOLOGY OF BISCUITS AND CUPCAKES OF HIGH NUTRITIONAL AND BIOLOGICAL VALUE. Sustainable food chain and safety through science, knowledge and business : Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2023. P.117-134.
  2. Myroslava Perepelytsia, Yuliia Honchar (2023) THE TECHNOLOGY OF MINCED SEMI-FINISHED PRODUCTS FOR CULINARY FLOUR PRODUCTS USING PLANT RAW MATERIALS. Sustainable food chain and safety through science, knowledge and business : Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2023
  3. Anton Serenko (2023) THEORETICAL AND PRACTICAL ASPECTS OF PRODUCTION OF LOW-LACTOSE FERMENTED MILK DRINKS. Sustainable food chain and safety through science, knowledge and business : Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2023.P.227-246
  4. Dina Fedorova, Alina Slashcheva, Vita Lanska (2023)  TECHNOLOGICAL AND PRACTICAL ASPECTS OF THE PRODUCTION OF GLUTEN-FREE SOURDOUGH BREAD. Sustainable food chain and safety through science, knowledge and business : Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2023. P.247-289
  5. Oksana Vitriak, Liubov Tkachenko (2023)  SPICY AND AROMATIC RAW MATERIALS IN THE TECHNOLOGY OF HEALTHY DESSERTS AND DRINKS. Sustainable food chain and safety through science, knowledge and business : Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2023. Р. 381-395.
  6. Грабовська О., Деменюк О. (2023) Теоретичні та експериментальні дослідження ферментативного гідролізу крохмалю / Technical and agricultural sciences in modern realities: problems, prospects and solutions: collective monograph, – Іnternational Science Group. – Boston : Primedia eLaunch, 2023. Р. 414-422.  DOI: 10.46299/ISG.2023.MONO.TECH.2.9.1
  7. Авраменко А., Грабовська О. (2023) Удосконалення технології пористого крохмалю для інкапсулювання аскорбінової кислоти /Prospective and priority directions of scientific research in technical and agricultural sciences: collective monograph, – Іnternational Science Group. – Boston : Primedia eLaunch, 2023. Р.239-247 Available at: DOI: 10.46299/ISG.2023.MONO.TECH.3.7.1.
  8. Antoniuk I., Medvedieva A. (2022) “Delis” vegetarian cupcake technology using oatmeal and kelp. Innovative technologies and equipment: development prospects of the food and restaurant industries. Section 1 : Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2022. Р.1-17.
  9. Gnitsevych V. A., Honchar Yu. M. (2022) Technology and properties of low-lactose semi-finished product based on sweet milk whey. Innovative technologies and equipment: development prospects of the food and restaurant industries. Section 6 : Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2022. Р 118-136
  10. Martsyn T., Vitriak O., Fedorova D. (2022) Practical aspects of HACCP implementation in Ukrainian educational institutions. Innovative technologies and equipment: development prospects of the food and restaurant industries/ Section 10 : Scientific monograph. Riga, Latvia : “Baltija Publishing”, 2022. Р 245-258. DOI https://doi.org/10.30525/978-9934-26-205-0-10.
  11. Yudina, T., Deinychenko H., Nazarenko I. (2022) Functional and technological properties of minced meat based on buttermilk concentrate. Innovative technologies and equipment: development prospects of the food and restaurant industries. Section 13 : Scientific monograph. Riga, Latvia : «Baltija Publishing», 2022. Р. 331-349
  12. Дейниченко Л.Г., Гніцевич В.А., Дейниченко Г.В. (2021) Інноваційні технології молочно-білкових концентратів : монографія. Харків : Факт, 2021.
  13. M.F. Kravchenko, D.V. Fedorova, M.P. Perepelytsya,V.A. Piddubnyi (2020) Ukrainian cuisine: history and modernity. Collective monograpf. Ukraine and the world: the tourism system. – Prague: Nemoros CZ SE, 2019. – 15 p.
  14.  D. Fedorova, M. Kravchenko, M. Perepelytsia, V. Piddubnyi, O. Hrabovska (2020) Dry concentrates of desserts for tourists. Collective monograpf. Ukraine and the world: the tourism system. – Prague: Nemoros CZ SE, 2019. – 17 р.
Статті
  1. Gulich, M.; Fedorova, D.; Petrenko, O.; Vepsäläinen, H.; Erkkola, M. War-Induced Disrupted Eating Behaviors in Ukrainian School-Aged Children. Proceedings 2023, 91, 77.
  2. Gnitsevych V., Yudina T., (2023). Trends in technologies and quality of desserts. Modern Science – Modern veda. – Praha. – Česká republika, Nemoros. №6. 2023. 16-21.
  3. Гніцевич В. А., Кущенко В.І. (2023). Технологія емульсійних соусів на основі напівфабрикату з м’якоті гарбуза. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ. 2 (47). 5-11.
  4. Федорова Д., Ланська В. (2023) Закваски на рисовому борошні для безглютенового хліба. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". № 2 (46). 108-116.
  5. Федорова Д., Вітряк О., Марцин Т. (2023) Харчування в закладах освіти: впровадження системи НАССР. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2023. No 3 (47). 53-64. doi.org/10.31617/2.2023(47)04
  6. Ткаченко Л.В., Вітряк О.П. (2023) Технологія коктейлів підвищеної біологічної цінності з використанням молочної сироватки. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету: Наукове фахове видання. – Мелітополь: ТДАТУ, 2023. – Вип. 23, т. 2. 195-205 DOI: 10.31388/2078-0877-2023-23-2-195-205
  7. Гніцевич В., Слащева А. (2023). Технологія та якість  низьколактозних десертів Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". № 4. 113-120
  8. Slashcheva A. Gnitsevych V. Bodnaruk O. A. (2022). Development of the functional marmalade technology based on pumpkin mash and lightened current whey. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ. No. 1 (44). 5-13
  9. Компанець К.А., Антонюк І.Ю., Медведєва А.О. (2022) Прийоми маркетингу в організації ресторанного бізнесу України під час війни; «Наука і техніка сьогодні» (Серія «Педагогіка», Серія «Право», Серія «Економіка», Серія «Техніка», Серія «Фізико-математичні науки»)» Випуск № 5(5).  78-87.
  10. Gnitsevich V., Chekhova N. (2022) Nutritional and biological value of chopped meat products with mushroom and pumpkin seed filling. Commodities and Markets. No. 3. 87-98.
  11. Карпутіна М.В., Харгелія Д.Д., Вітряк О.П. Безпечність і якість напоїв на основі сорго. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2022. № 3(43). 99-107.
  12. Mihailik, V., Vitriak, O., Danyliuk, I., Valko, M., Mamai, O., Popovych, T., Ryabinina, A., Vishnevskaya, L., Burak, V. and Vognivenko, L. (2022), "Research of resilience and elastic properties of short pastry with the meals of soy, sunflower and milk thistle", Nutrition & Food Science, Vol. 52 No. 4, 752-764. https://doi.org/10.1108/NFS-06-2021-0189.
  13. Bovsh, L., Levytska, I., Hopkalo, L., Rasulova, A., Kompanets, K. (2022) Cloud Gaming: An Antipandemic Case for Restaurants. Journal of Environmental Management and Tourism, 2022, 13(6), pp. 1705–1711
  14. Притульська Н., Федорова Д.  (2022) Харчування в умовах воєнного стану: «антистресовий» раціон.       Міжнар. наук.-практ. журнал «Товари і ринки». – К. : КНТЕУ, 2022. – №5 (41). 126-140
  15. Ланська В. Д., Федорова Д. В., Слащева А. В. (2022) Проблеми та перспективи виробництва безглютенових хлібобулочних виробів в Україні. Обладнання та технології харчових виробництв [Текст] : темат. зб. наук. пр. Вип. 38 / Гол. ред. Чернега О. Б. – Кривий Ріг : ДонНУЕТ. 53–62.
  16. Rybchuk, L., Vdovichen, A., Romanovska, O., Danyliuk, I., Piddubnyi, V., Losheniuk, I., Kravchenko, M., Yudina, T., & Romanenko, R. (2022). Defining quality indicators for sugar pasteswith demineralized whey during storage. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4(11 (118), 88–96. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.263177
  17. Юдіна Т.І., Серенко А.А. (2022) Технологія низьколактозних молочних сумішей для йогуртів. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2022. № 3(43). 108-116.
  18. Перепелиця М., Малоголова А. (2022) Технологія шоколадного бісквіта зниженої енергетичної цінності. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". № 1 (41). C. 116-126.
  19. Юдіна Т., Серенко А. (2021) Формування вітчизняного ринку безлактозних і низьколактозних молочних продуктів. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки".  № 2. 33-43.
  20. Федорова Д. (2021) Заварні апівфабрикати з наповнювачами: технологія та якість. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки". № 3. 126-140
  21. Серенко А.А., Моісеєва Л.О., Юдіна Т.І. (2021) Використання вторинної молочної сировини у виробництві низьколактозний йогуртів. Обладнання та технології харчових виробництв: збірник наукових праць. №2. 5-12.
  22. Nataliia Sabadash, Olena Hrabovska, Igor Fesych, Alina Avramenko, Anastasiia Serhiienko, Effect of the combined use of β-amylase and pullulanase on the carbohydrate composition of maltose syrups / Ukrainian food journal, НУХТ, 2021. vol. 10, Issue 4. Р. 761-773. DOI: 10.24263/2304-974X-2021-10-4-10
  23. Антонюк І.Ю., Медведєва А.О. Грабовська О.В. (2021) Технологія аглютенових пряників з борошном кунжутним. Міжнародний науково-практичний журнал "Товари і ринки".02(38) 85-94
  24. Гніцевич В.А., Кущенко В.І. (2021). Технологія та якість напівфабрикату на основі м’якоті гарбуза для оздоровчого харчування. Обладнання та технології харчових виробництв. Кривий Ріг : ДонНУЕТ. 2 (43). 5-11
  25. Gnitsevych V., Yudina T., Honchar Y., Vasylieva O., Diachuk L. (2020). Justification emulsify properties of semi-finished product based on low-lactose milk whey. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. V.3, Issue 11 (105): Technology and Equipment of Food Production. 21-29.
  26. Honchar Y., Gnitsevych V. (2020) Rheological properties of model systems of semi-finished products based on condensed low-lactose whey. International Journal of Food Science and Applied Biotechnology. Academic Publishing House of University of Food Technologies Plovdiv. Bulgaria. 2020, Vol. 3., Issue. 2. 
  27. Dulka О., Prybylskyi V., Oliinyk S., Kuts A., Vitriak O. (2020) Influence of physicochemical parameters of water on the amino acid composition of bread kvass. Ukrainian food journal, НУХТ, 2020 Volume 9, Issue 3. 610-624. DOI:10.24263/2304-974X-2020-9-3-10
  28. Dulka, O., Prybylskiy, V., КutsA., Oliinyk, S., Dong, N., & Vitriak, O. (2020). Use of rice in technology of gluten-free fermented nonalcoholic beverages. Food Science and Technology, 14(4). 4-13.
  29.  Olena Hrabovska, Hanna Pastukh, Alina Avramenko, Natalia Sabadash. Regulation of pectin properties by combination of raw materials. Ukrainian Journal of Food Science. 2020. V. 8, Issue 2. P. 260-269.
  30.  Сабадаш Н.І. Грабовська О.В., Кравченко М.Ф. Фруктові начинки для борошняних виробів на основі модифікованого крохмалю і пектину. Товари і ринки. 2020. Том 33, №1. С. 64-77.
  31. Грабовська О.В., Сабадаш Н.І., Авраменко А.Д., Додонова-Судьїна К. О., Пастух Г. С. Розроблення рецептурної композиції рідкого цурозамінника на основі стевії та мальтозного сиропу для безалкогольних напоїв. Наукові праці Національного університету харчових технологій. 2021. Том 27, №4. C. 140-153.
  32.  Авраменко А.Д., Грабовська О.В. Використання резистентного крохмалю у технології кексів функціонального призначення. Харчова промисловість. 2021. №30. С. 66-78.
  33.  Грабовська О.В., Вітряк О.П., Авраменко А.Д. Розроблення харчоконцентрату кисілю з використанням інкапсульованого порошкоподібного екстракту гібіскусу. Товари і ринки. 2021р. Том 4, №40. С.122-132.
  34.  Грабовська О., Авраменко А. Майонезний соус на основі аквафаби з інкапсульованим кверцетином. Товари і ринки. 2023. Т. 46, № 2. С. 131-147.
  35.  Деменюк О., Грабовська О., Сабадаш Н. Інтенсифікація процесу ферментативної конверсії крохмалю з метою одержання мальтину. Таврійський науковий вісник. 2023.   № 2. С. 170-180.  https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2023.2.19
  36.  Авраменко А., Грабовська О. Дослідження сорбційних властивостей пористого крохмалю щодо інкапсулювання ароматичних речовин. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі, 2023, №2, С. 5-11.  https://doi.org/10.37734/2518-7171-2023-2-1
Підручники, навчальні посібники
  1. Гніцевич В.А., Грабовська О.В. (2022) Харчові технології. Частина 2. Технологія продуктів тваринного походження  [підручник]. Київ: Державний торговельно-економічний університет.
  2.  Кравченко М.Ф.,  Демічковська М.П., Гніцевич В.А., Юдіна Т.І., Антонюк І.Ю, Медведєва А.О., Марцин Т.О. (2022) Десерти : навч. посіб. За редакцією А.А. Мазаракі. Київ: Державний торговельно-економічний університет.
  3. Притульська Н.В., Федорова Д.В., Гніцевич В.А., Юдіна Т.І., Кравченко М.Ф., Вітряк О.П., Антонюк І.Ю., Медведєва А.О. та ін. (2021) Збірник рецептур страв, кулінарних виробів і напоїв (технологічних карт) для харчування дітей шкільного віку. Для закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку та закладів сфери соціального захисту. За ред. А.А. Мазаракі. Навч. посіб. Київ: Державний торговельно-економічний університет.
  4. Грабовська О.В. (2019) Технології крохмалю і крохмалепродуктів. Київ: Національний університет харчових технологій.   
  5. Кравченко М., Гніцевич В., Штангеєва Н. (2019) Харчові технології. Том 1. Технологія продуктів рослинного походження. Підручник. Київ: Київський національний торговельно-економічний університет
  6. Карпенко П.О., Притульська Н.В., Кравченко М.Ф. та ін. (2019) Оздоровче харчування: навч. посіб. За ред. П.О. Карпенка. Київ: Київський національний торговельно-економічний університет
  7. Мазаракі A.A., Кравченко М.Ф., Демічковська (Перепелиця) М.П. (2019) Містер Боб. Смачні страви з бобових. Mister Bean. Tasty Legume Dishes. За ред. А.А. Мазаракі. Київ: Київський національний торговельно-економічний університет.
Інше
  1. Федорова Д., Ланська В. (2023) Використання заквасок та пюре калини в технології безглютенових хлібобулочних виробів. Туризм ХХІ століття: глобальні виклики та цивілізаційні цінності [Електронний ресурс] : тези доп. ІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (Київ, 23 трав. 2023 р.) Київ : Держ. торг.-екон. Ун-т, 2023.
  2. Федорова Д., Венглінський О. (2023) Мафіни безглютенові для дітей з особливими дієтичними потребами. Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід, стан та перспективи : тези доп. ІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (Київ, 27 жовт. 2023 р.). Київ : НУХТ
  3. Erkkola, M., Fedorova  D.,  Gulich, M., Vepsäläinen, H., Petrenko. O. (2023) War-induced disrupted eating behaviors in Ukrainian school-aged children. Materials of 14th European Nutrition Conference FENS 2023. November 15, Belgrade.
  4. Вітряк О. (2023) Напої на основі злаків у ресторанному господарстві. Матеріали Всеукраїнської наукової конференції молодих учених і науково-педагогічних працівників, 24травня 2023р. Умань: ВПЦ «Візаві», 2023. С.137-140.
  5. Вітряк О. (2023) Композиції з пряно-ароматичної сировини у технології десертів і напоїв. Сталий ланцюг харчування та безпека крізь науку, знання та бізнес [Електронний ресурс] : тези доповідей Міжнародної науково-практичної конференції, 18 травня 2023 р. / Державний біотехнологічний університет. – Харків. – 2023. – С.164-165. Електронні текстові дані. 
  6. Вітряк О.П. та ін. (2023) Ефективні підсолоджувачі в технології безалкогольних напоїв / Технологія – 2023 : тези доповідей XХVІ Міжнар. наук.-техн. конф. (Київ, 26 травня 2023 р.). Київ: Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля. С.81-82.
  7. Vitriak O., et al. (2023) Accumulation of heavy metals in mushrooms. FOOD FOR LIFE: PROMISING RAW MATERIALS AND INNOVATIVE PROCESSING. Матеріали Міжнародної конференції, 10-11 травня 2023 року, Київ. C.86-89.
  8. Медведєва А.О., Вітряк О.П. (2023) Кондитерські вироби зниженої енергетичної цінності. Туризм ХХІ століття: глобальні виклики та цивілізаційні цінності. Матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції, ДТЕУ, 23 травня 2023 року, м.Київ. С.200-202.
  9. Юдіна Т.І., Серенко А.А. (2023) Ферментоліз лактози у молочних сумішах на основі сколотин із підвищеним вмістом сухих речовин» 89 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті", 3–7 квітня 2023 р. – Київ: НУХТ. – Ч.1.  – С. 322
  10. Юдіна Т., Безрученко О. (2023) Зміна ліпідного комплексу безглютенових кексів з молочно-білковим концентратом сколотин при зберіганні. Матеріали 89-ої Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». (м. Київ, 3-7 квітня 2023 р.). Київ: НУХТ, 2023 С. 83.
  11. Юдіна Т., Безрученко О. (2023) Якість безглютенових кексів з молочно-білковим концентратом сколотин. Матеріали ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Туризм ХХІ століття: глобальні виклики і цивілізаційні цінності». (м. Київ, 23 травня 2023 р.). Київ: ДТЕУ. С. 179.
  12. Юдіна Т., Безрученко О. (2023) Біологічна цінність безглютенових кексів з молочно-білковим концентратом сколотин. Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Промисловість та крафт для HoReCa в туризмі: досвід, проблеми, інновації». (м. Київ, 23 травня 2023 р.). Київ: НУХТ, 2023 С. 49.
  13. Перепелиця М.П. (2023) Технологія лавашу з використанням  вівсяного борошна, шпинату та насіння чіа Міжнародній науково-практичній конференції «Гостинність і туризм майбутнього: наукові та практичні горизонти» , 2023 (17-18 травня 2023 року, м. Київ). – С.261-262
  14. Перепелиця М.П. (2023) Технологія шоколадного бісквіту з використанням лляного борошна та керобу Матеріали конференції «Туризм ХХІ століття: глобальні виклики та цивілізаційні цінності»[Електронний ресурс] : тези доп. ІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (Київ, 23 трав. 2023 р.) / відп. ред. А. А. Мазаракі. – Київ : Держ. торг.-екон. ун-т, 2023. – с. 203-205.

15.01.2024
43630
111
остання редакція 03.05.2024
42783