logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Заходи

Центр досліджень проблем ментального здоров’я особистості

26 листопада 2023 року в рамках робочого візиту до України британського експерта з травматичної психотерапії пані Mandy Bostwick у ДТЕУ відбулась робоча зустріч по обговоренню подальших перспектив дослідження проблеми ПТСР ветеранів та населення України.

Звернувшись з вітальним словом до учасників зустрічі, ректор ДТЕУ професор Анатолій Мазаракі високо оцінив результати дослідження робочої групи, які напередодні було презентовано Президенту України Володимиру Зеленському та Першій леді України Олені Зеленській, а також представлено у профільних службах керівних структур НАТО і ЄС.

Перший проректор ДТЕУ з науково-педагогічної роботи професор Наталія Притульська наголосила на важливості системного вирішення проблеми збереження ментального здоров’я ветеранів бойових дій та й усього населення держави.

Проректор із науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків професор Анжеліка Герасименко презентувала гостям інноваційну навчально-наукову базу університету, її можливості у вирішення проблем реабілітації та відновлення психічного здоров’я населення.

Активну участь в обговоренні подальших перспектив дослідження робочою групою травматичного стресу брали:

Член міжнародної групи з вивчення травматичного стресу в Україні, завідувач кафедри психології ДТЕУ, доктор психол. наук, професор Сергій Миронець; директор Київського офісу GLOBSEC, діючий член Громадської ради при Міністерстві закордонних справ України Юлія Осмоловська; лікар вищої категорії, доктор мед. наук, професор Валентин Пострелко; доктор пед. наук, професор кафедри психології ДТЕУ Іван Юник; кандидат психол. наук, доцент кафедри іноземної філології та перекладу ДТЕУ Юлія Дроздова; доктор PhD з психології, викладач ВСП «Київський торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» Олена Коновалова.

У ході роботи відбувся обмін досвідом, зафіксовані подальші наміри міжнародної співпраці кафедри психології ДТЕУ.


13 листопада 2023 року завідувач кафедри психології взяв участь у роботі першої стратегічної сесії з питань розбудови ментального здоровʼя у м. Києві в рамках виконання розпорядження Кабінету Міністрів України про утворення та роботу Координаційного центру з психічного здоровʼя №310 від 30 березня 2023 р. 

У роботі сесії взяли участь представники органів виконавчої влади м. Києва, органів місцевого самоврядування, депутати, громадський сектор м. Києва, науковці, завідувачі кафедр психології ЗВО м. Києва, психологи практики.

Мета роботи сесії: відпрацювання узгоджених цілей, задач та ролі виконавців програми з актуалізації наявного потенціалу в м. Києві для створення дієвої екосистеми надавачів послуг з підтримки ментального здоровʼя киян.


23 лютого 2024 року відбулася ІІІ міжнародна науково-практична конференція «Вектори соціальної, організаційної та економічної психології»

Тематичні панелі:

  • Організаційна психологія та психологія праці
  • Соціальний та економічний виміри психологічного благополуччя особистості
  • Психологічні умови збереження професійного здоровʼя працівників організацій
  • Психологічні основи ефективності професійної діяльності та професійний відбір
  • Психологічний супровід різних груп населення в умовах воєнного стану
  • Соціально-психологічні чинники абілітації та реабілітації особистості в умовах війни

З матеріалами конференції можна ознайомитись за посиланням: https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=46993


1 березня 2024 року на виконання постанови Вченої Ради ДТЕУ від 30.11.2023 р. Протокол №4, п. 2.1. кафедрою психології розпочато постійно-діючий семінар «ГОДИНА з ПСИХОЛОГМ». Тема семінару «ПТСР як виклик сьогодення, причини виникнення та ресурси для подолання»

Мета семінару: Задоволення запитів учасників освітнього процесу на психосоціальну підтримку, психологічну допомогу та консультування, здійснення просвітницьких (абілітаційних) та пропедевтичних заходів з формування культури безпеки особистості та стійкості до травматичних наслідків стресу війни.

Модератором семінару виступив завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук, професор МИРОНЕЦЬ Сергій Миколайович.

У семінарі взяли участь більше 200 учасників, науково-педагогічні працівники та студенти ДТЕУ, інших закладів освіти та організацій партнерів.


06.03.2024 року на базі Інституту державного управління та наукових досліджень у сфері цивільного захисту ДСНС України відбулися тренінги для науково-педагогічних працівників та студентів ДТЕУ за темами:

  1. Дії населення великого міста в умовах ядерної та вибухонебезпечної загрози;
  2. Основи надання першої домедичної допомоги.

Під час тренінгів учасники змогли отримати вичерпні професійні відповіді на всі запитання, що повʼязанні з безпекою людини в умовах ядерної та вибухонебезпечної загрози, інших загроз війни, що можуть виникати в межах великого міста, здобули практичні навички першої домедичної самодопомоги та допомоги найближчому оточенню!


7 березня 2024 року відбулась відкрита лекція стейкголдера кафедри психології, Наталії ГОРДИНІ, кандидата психологічних наук, заступника директора Регіонального центру підвищення кваліфікації Київської області Київської обласної державної адміністрації на тему: «Ментальне здоровʼя та протидія емоційного вигоряння в умовах війни»

17.01.2024
433884
54
остання редакція 19.03.2024
43630