logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Заходи

Центр досліджень інтегрованих інформаційних технологій

29 вересня 2023 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася VІІ міжнародна науково-практична конференція «"APPLIED INFORMATION SYSTEMS AND TECHNOLOGIES IN THE INFORMATION SOCIETY"».  Кафедра комп’ютерних наук та інформаційних систем є співорганізатором даної конференції. На пленарному засіданні конференції виступив завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, д.ф.-м.н, проф. Пурський О.І. з доповіддю на тему: «Recommender System of Site Information Content for Optimal Display in Search Engines». Під час доповіді було висвітлено проблематику розробки рекомендаційних систем інформаційного наповнення веб-сайтів для оптимального відображення в пошукових системах.


Студенти спеціальності 122 «Комп’ютерні науки» взяли участь у II етапі Всеукраїнського творчого конкурсу наукових робіт «Автоматизація процесів керування, приладобудування та комп’ютерно-інтегровані технології», що відбувся на базі Центрально-українського національного технічного університету 29 червня 2023 р. (м. Кропивницький). За результатами проведення конкурсу студентка групи 4-9 Левкович Дар’я Денисівна отримала диплом III ступеня за напрямом «Інформаційні технології в автоматизації». Тема роботи «Розробка Web -дизайну інтернет магазину з використанням редактора Figma». Наступні студенти отримали дипломи учасників конкурсу:

  1. Головейчук Олександр Валерійович.
  2. Гончарук Денис Ігорович.
  3. Кашук Іларіон Олександрович.
  4. Кирієнко Владислав Віталійович.
  5. Мельник Єлизавета Миколаївна.
  6. Савка Олександр Ігорович.
  7. Троц Дмитро Петрович.


З 7 лютого по 7 травня 2023 року, викладачі кафедри Філімонова Т.О, Томашевська Т.В, Базурін В.М., Демідов П.Г., Юрченко Ю.Ю., Козлов В.В., пройшли за програмою PROF2IT від Kharkiv IT Cluster та Grid Dynamics навчальні курси «Python for Big Data and Data Science». В процесі навчання викладачі отримали сучасні знання та практичні навички, які будуть корисними для проведення занять по таким навчальним дисциплінам, як «Чисельні методи програмування», «Машинне навчання», «Штучний інтелект», «Комп’ютерні системи візуалізації даних», «Подання та обробка знань в інтелектуальних системах»., захистили випускний проект та отримали відповідні сертифікати.


1 червня 2023року студенти кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем спеціальностей 122 «Комп’ютерні науки» та 126 «Інформаційні системи і технології» прийняли участь у першому турі Всеукраїнського  конкурсу  студентських наукових робіт. На підставі оцінки наукових робіт учасників І туру конкурсу конкурсна комісія визначила найкращими роботи таких студентів: Сокрут Данило Богданович (ФІТ, група 3-12),  Агєєв Нікіта Олегович (ФІТ, група 2-6), Левкович Дар'я Денисівна (ФІТ, група 4-9),   Панкєєва Марія Володимирівна (ФІТ, група 4-9),  та нагородила їх дипломами переможців.


З 2 по 15 травня 2023року, викладачі кафедри компютерних наук та інформаційних систем прослухали курс лекцій професора університету Міссурі (США) Скота Крістіансона на тему використання додатку штучного інтелекту "Chat GTP" та отримали сертифікати (Томашевська Т.В, Базурін В.М., Козлов В.В., Дивак В.В., Пурський О.І.) а також прийняли участь у WORKSHOP на тему "How to use AI" (практичне використання штучного інтелекту) від Michael Petsan (founder of the Web3-university of professions of the future "Learn to Earn Global". Founder of the blockchain platform "Amsets") та отримали сертифікати (Юрченко Ю.Ю., Козлов В.В., Базурін В.М., Підгорна Т.В.., Пурський О.І).


13 квітня на факультеті інформаційних систем відбулася всеукраїнська студентська  науково-практична конференція «IНФОРМАЦIЙНI ТЕХНОЛОГIЇ ТА КІБЕРБЕЗПЕКА В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ». З вітальним словом виступив декан факультету інформаційних технології Харченко Олександр Анатолійович. В рамках роботи конференції було представлено близько 200 доповідей на 17 тематично різних секціях. Відбулися цікаві доповіді та їх активне обговорення. Учасники конференції висловили позитивні відгуки щодо організації та проведення цього заходу, а також зазначили важливість проведення подібних студентських конференцій кожного року.


6 квітня на кафедрі Комп'ютерних наук та інформаційних систем відбувся студентський круглий стіл на тему «Роль інформаційних технологій у розвитку сучасного суспільства». З доповідями виступили доцент кафедри, к.ф.-м. н., доц. Самойленко Г.Т., завідувач кафедри, д.ф.-м. н., проф. Пурський О.І. та асистент кафедри, начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та медичної статистики ТОВ «МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР «КОНСИЛІУМ МЕДІКАЛ» Юрченко Ю.Ю.


18 листопада 2022 р. в Сумському державному педагогічному університеті імені А.С.Макаренка відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-методична інтернет-конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Розвиток інтелектуальних умінь і творчих здібностей учнів та студентів у процесі навчання дисциплін природничо-математичного циклу «ІТМ*плюс-2022» Форум молодих дослідників». У роботі конференції (секція «Проблеми комп’ютерних наук та методики навчання інформатики») взяли  участь студенти групи ФІТ-1-10 освітнього рівня «бакалавр» В.Кулініч, І.Проценко, Д.Околот, О.Пацан, які виступили з доповідями. На основі доповідей було надруковано тези у збірнику матеріалів конференції:

  • Кулініч В., Проценко І. Реалізація моделі машинної мови на мові Python. Розвиток інтелектуальних умінь і творчих здібностей учнів та студентів у процесі навчання дисциплін природничо-математичного циклу «ІТМ*плюс-2022 Форум молодих дослідників»: матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-методичної інтернет-конференції студентів, аспірантів та молодих вчених (18 листопада 2022 р., м. Суми) – Суми: [СумДПУ імені А.С.Макаренка], 2022. С.115-116.
  • Околот Д. Алгоритми шифрування даних. Розвиток інтелектуальних умінь і творчих здібностей учнів та студентів у процесі навчання дисциплін природничо-математичного циклу «ІТМ*плюс-2022 Форум молодих дослідників»: матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-методичної інтернет-конференції студентів, аспірантів та молодих вчених (18 листопада 2022 р., м. Суми) – Суми: [СумДПУ імені А.С.Макаренка], 2022. С.119-120.
  • Пацан О. Автоматизована система перевірки лабораторних робіт з програмування. Розвиток інтелектуальних умінь і творчих здібностей учнів та студентів у процесі навчання дисциплін природничо-математичного циклу «ІТМ*плюс-2022 Форум молодих дослідників»: матеріали ІІІ Всеукраїнської науково-методичної інтернет-конференції студентів, аспірантів та молодих вчених (18 листопада 2022 р., м. Суми) – Суми: [СумДПУ імені А.С.Макаренка], 2022. С.121-122.
  • Студенти В.Кулініч, І.Проценко, Д.Околот, О.Пацан отримали сертифікати учасників конференції.


2 лютого 2022 року співробітник компанії NIX Solutions Богдан Онищенко провів лекцію для студентів 1-2 курсів спеціальності «Комп’ютерні науки», які навчаються за освітнім рівнем «молодший бакалавр». Тема лекції: «Екосистема JavaScript в WEB». Лекція була присвячена особливостям застосування мови сценаріїв JavaScript у frontend- і backend-development. Після лекції Богдан Онищенко відповів на питання студентів щодо своєї роботи, найбільш поширених фреймворків і архітектури веб-орієнтованих додатків.


22.01.2024
433884
60
остання редакція 18.06.2024
43630