logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Напрями наукових досліджень

Центр досліджень економіки та фінансів бізнесу

Економічна ефективність підприємств в умовах цифровізації

Дослідження спрямоване на пошук драйверів зростання та забезпечення ефективності підприємства в умовах цифровізації, в межах якого вивчаються підходи до запровадження новітніх бізнес-моделей розвитку підприємства на основі диджіталізації; пошук шляхів нарощення ефективності за рахунок вдосконалення окремих функціональних напрямів управління підприємством (окремими видами ресурсів, доходами тощо); визначення векторів економічного розвитку підприємства в умовах війни та повоєнного відновлення.


Економічна безпека підприємства

Глобалізація, епідемії, нестабільність зовнішнього середовища, кіберзагрози, війна генерують мегаризики для підприємств та вимагають пошуку та запровадження механізмів їх нейтралізації. Дослідження фокусується на розробці стратегій та практичних інструментів формування економічної безпеки підприємства в цілому та за її окремими складовими.


Управління фінансами підприємства

Фінансове забезпечення є важливою складовою розвитку підприємства та одночасно генерує комплекс специфічних ризиків, що потребує постійного моніторингу та вдосконалення фінансових моделей підприємства. Дослідження фокусується на вивченні класичних напрямів управління фінансами підприємства (управління активами, капіталом, інвестиціями, грошовими потоками, фінансовими ризиками) з врахуванням особливостей розвитку зовнішнього середовища, цифровізації, появи нових фінансових продуктів.


Розвиток підприємницького потенціалу малого та середнього бізнесу 

Дослідження та аналіз сучасних тенденцій у сфері МСБ. Розробка та впровадження інноваційних стратегій,  сучасних управлінських технологій та цифрових рішень, з метою створення сприятливого середовища для підприємництва, підвищення продуктивності та конкурентоспроможності підприємств. Через організацію навчань, консультацій та партнерств з галузевими лідерами,  активно сприяє зміцненню економічного впливу малого та середнього бізнесу, розвитку підприємництва на різних рівнях.

Наукові дослідження спрямовані на створення стійкої та конкурентоспроможної підприємницької екосистеми завдякі впровадженню інновацій, розвитку навичок  підприємництва.

23.01.2024
43630
75
остання редакція 26.01.2024
43630