logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Про нас

Центр адміністративно-правових досліджень

 

Центр адміністративно-правових досліджень спеціалізується на аналізі адміністративного та правового вимірювання різних питань; займається дослідженням законодавства, яке регулює діяльність органів влади, адміністративних процедур, правових правил та обмежень у сфері державного управління. Завданням центру є поглиблене вивчення адміністративного права, сприяння покращенню законодавчого середовища та вдосконалення адміністративної практики.

Основні напрямки роботи центру включають:

  1. Аналіз адміністративного законодавства: Розгляд та оцінка законів, які стосуються функціонування органів влади та державних установ.
  2. Дослідження адміністративних процедур: Аналіз ефективності та прозорості адміністративних процесів у різних галузях влади.
  3. Правова експертиза діяльності органів влади: Визначення відповідності дій державних органів законодавству та захист прав громадян.
  4. Правові аналізи владозабезпечуючих структур: Дослідження взаємодії між різними гілками влади та їх повноваженнями.
  5. Підготовка аналітичних звітів та рекомендацій: Формулювання пропозицій щодо поліпшення адміністративного законодавства та практики діяльності органів влади.
  6. Організація наукових конференцій та семінарів: Сприяння обміну досвідом та інформацією між вченими, експертами та представниками влади в області адміністративного права.

До наукових інтересів представників Центру належать також питання щодо правового регулювання обігу коштів публічних фондів держави та органів місцевого самоврядування для задоволення публічного інтересу в нашій державі; теоретичні та правові засади діяльності держав, міжнародних фінансових організацій та інших публічних суб’єктів у сфері транскордонного руху фінансових ресурсів (на міждержавному – двосторонньому та багатосторонньому рівнях). Враховуючі сучасні виклики, зумовлені спочатку пандемією, а потім повномасштабним вторгненням російської федерації на Україну, постає потреба в переосмисленні системи суспільних відносин у сфері мобілізації, розподілу та використання публічних коштів; уточненні й поглибленні існуючих категорій та понять фінансового права, з’ясуванні сутності багатьох процесів та питань щодо правового регулювання фінансування відновлення України. Провідним завданням будь-якої науки є розроблення теорій та закономірностей, що придатні для практичного використання.

До основних напрямів роботи Центру у сфері фінансового права належить:

  1. Дослідження фінансового законодавства України, інших держав світу та джерел міжнародного фінансового права з метою удосконалення правового регулювання обігу коштів публічних фондів: узагальнення та систематизація досвіду правового регулювання у сфері обігу коштів публічних фондів.
  2. Розробка ефективного механізму правового регулювання фінансового контролю: Вивчення питань правового регулювання фінансового контролю, виокремлення проблем практики застосування джерел права суб’єктами фінансового контролю України та відповідними уповноваженими органами інших держав, Європейського Союзу.
  3. Правова експертиза діяльності суб’єктів фінансових правовідносин у сфері мобілізації, розподілу та використання коштів публічних фондів: Визначення повноважень суб’єктів фінансових правовідносин, можливість забезпечення балансу приватних та публічних інтересів у сфері обігу коштів публічних фондів.
  4. Підготовка аналітичних звітів та рекомендацій: Формулювання пропозицій щодо удосконалення фінансового законодавства та діяльності суб’єктів фінансових правовідносин.
  5. Організація наукових конференцій та семінарів: Сприяння обміну досвідом та інформацією між науковцями, практиками, представниками органів державної влади та органів місцевого самоврядування, студентами щодо актуальних питань фінансового права.

Державний торговельно-економічний університет

 вул. Кіото, 19, м. Київ, Україна, 02156   Телефон: +38(063) 223-98-63   E-mail: adminpravo@knute.edu.ua

23.01.2024
43630
85
остання редакція 06.02.2024
43630