logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Напрями наукових досліджень

Центр досліджень інформаційних технологій та кібербезпеки

Проєктування та розробка інтелектуальних систем

Наукове дослідження на тему "Проєктування та розробка інтелектуальних систем" визначається численними напрямами, оскільки ця сфера тісно пов'язана з багатьма аспектами інформаційних технологій, моделювання, проєктування, програмування та застосувань штучного інтелекту. Дослідження в цій сфері включає такі напрями:

  • Інтелектуальні системи для освіти:

Розробка інтелектуальних платформ для індивідуалізованого навчання та підтримки студентів. Використання аналітики даних та штучного інтелекту для прогнозування успішності студентів та вчительської роботи. Розробка інтелектуальних систем для автоматизації процесів оцінювання та звітування.

  • Інтелектуальні системи для бізнесу:

Впровадження інтелектуальних систем у сфері управління ресурсами, планування та стратегічного прийняття рішень. Розробка систем для автоматизації бізнес-процесів та аналізу даних для забезпечення конкурентних переваг.

  • Інтелектуальні системи для інтернету речей (IoT):

Розробка інтелектуальних систем для збору та аналізу даних великого обсягу з IoT-пристроїв. Забезпечення безпеки та ефективного управління великою кількістю підключених пристроїв.

  • Інтелектуальні системи для автоматизації виробництва:

Використання робототехніки та інтелектуальних систем для автоматизації виробничих процесів. Розробка систем для управління та моніторингу виробничого обладнання.

  • Етичні та правові аспекти інтелектуальних систем:

Дослідження етичних питань, пов'язаних із застосуванням штучного інтелекту в різних сферах. Розробка стандартів та політик для забезпечення відповідального використання інтелектуальних систем.

Обґрунтоване наукове дослідження в цих напрямах направлене на розробку нових технологій, методів та інструментів для покращення різних аспектів сучасного життя, вирішення актуальних проблем, отримання нових знань та проєктування інноваційних інтелектуальних систем.


Захист інформації в цифровому просторі: аналіз кіберзагроз та атак

Стрімке зростання кількості та складності кіберзагроз є надзвичайно важливим негативним викликом для різних сфер: сучасного інформаційного середовища, бізнесу, урядових та громадських організацій та приватних осіб.

У цьому напрямку дослідження направлені на:

  • Аналіз типових кіберзагроз, атак і трендів в сфері кібербезпеки;
  • Вивчення стратегій атак та розробка ефективних технологій захисту;
  • Аналіз законодавства та політик безпеки з урахуванням міжнародного досвіду;
  • Розробка та вдосконалення планів відновлення після кіберінцидентів.

Враховуючи швидку еволюцію кіберзагроз, такі дослідження є надзвичайно важливими для забезпечення ефективного захисту інформації та кібербезпеки в цілому. Дослідження має на меті такі аспекти: підвищення рівня обізнаності щодо кіберзагроз та атак; вдосконалення та покращення методів захисту інформації з урахуванням новітніх тенденцій у сфері кібербезпеки,, шляхом комплексування сучасних технологій та методів захисту, таких як шифрування, ідентифікація загроз, мережеві заходи безпеки та розробка стратегій відновлення після інцидентів.

24.01.2024
433884
69
остання редакція 11.03.2024
433884